Zoeken
Zoeken
Bed Opmaken | 6 Makkelijke stappen & De Burrito-methode

Bed Opmaken | 6 Makkelijke stappen & De Burrito-methode

Samenvatting

Een bed opmaken is soms een lastige klus. Gelukkig is het met onze tips niet moeilijk meer en is het zo klaar. Maak kennis met de Burrito-methode en lees onze handige tips om tijd te besparen en je bed makkelijk en snel op te maken.

Je bed opmaken is belangrijk voor een nette, opgeruimde slaapkamer. Maar een bed opmaken is vaak ook een hele klus. Vooral als je er niet veel ervaring mee hebt.

Daarom lees je in deze korte blog hoe je snel en makkelijk een bed opmaakt en maken we je bekend met de Burrito-methode. Dit is een methode om snel en makkelijk je bed op te maken (die je liever eerder had gekend). Ook lees je meerdere tips om je bed mooi op te maken, zoals in een hotel.

Lees dus snel verder om van je bed opmaken en makkelijke klus te maken.

Je bed opmaken in 6 makkelijke stappen

 1. Verwijder alles van je matras (je kussens, deken, kussenslopen, etc.)
 2. Zodra al het oude beddengoed is verwijderd en je matras leeg is, doe je eerst het hoeslaken om het matras. Begin bij een van de hoeken en werk vervolgens naar de de andere hoeken. Probeer de zijkanten onder onder het matras te steken.
 3. Vervolgens moet je de deken in het dekbedovertrek doen. Dit is de lastigste klus. Pak het deken vast bij de bovenhoeken. Let goed op dat je het dekbed in breedte vasthoud en niet in de lengte.
 4. Plaats de vastgepakte hoeken in de bovenste hoeken van het dekbedovertek. Zorg ervoor dat de hoeken goed in de bovenhoeken zitten. Hierna trek je de hoes voorzichtig naar beneden richting de andere hoeken (zorg ervoor dat de bovenhoeken goed blijven zitten).
 5. Plaats nu de onderste twee hoeken goed in de hoes. Hierna pak je het deken vast bij de onderste hoeken en probeer je het dekbed op te schudden om het netjes te krijgen. Pak vervolgens de bovenste hoeken vast en doe hetzelfde. Je kunt de hoeken ook in de lucht vasthouden en opschudden. Hierna zit het deken op zijn plaats (als het goed is).
 6. Doe nu de kussenslopen om de kussens. Dit is de makkelijkste klus!

Bekijk de video hieronder om te zien hoe het moet!

Burrito-methode om je bed op te maken

De Burrito-methode is een truc om de dekbedhoes snel en probleemloos om de deken te doen. Bij deze methode rol je het hoeslaken en de deken op tot een strakke bundel die eruitziet als een burrito en ben je in een paar minuten klaar met deze lastige klus.

Stappenplan Burrito-methode:

 1. Zorg dat de dekbedhoes binnenste buiten is.
 2. Leg de dekbedhoes op het matras met de opening het verst van je af (dus bij het hoofdeinde als je bij het voeteneind staat).
 3. Leg de deken vervolgens bovenop de dekbedhoes.
 4. Nu ga je het dekbed en de hoes oprollen (bekijk even het filmpje hieronder om te zien hoe dit moet).
 5. Wanneer het dekbed helemaal is opgerold trek je het dekbed als het ware over zichzelf heen (zie video). Het dekbed zit vervolgens netjes en goed in de hoes.

Tips om je bed op te maken als een hotelkamer

Creëer een uitnodigende sfeer:

Begin met het creëren van een rustige en uitnodigende sfeer in je slaapkamer door lichte en neutrale kleuren te gebruiken. Om textuur toe te voegen gebruik je spreien of dekens met verschillende stoffen zoals katoen, fluweel of imitatiebont. Kies voor neutrale tinten die de kamer ruimtelijker doen lijken. Zet wat planten in de kamer om er leven in te brengen en een gezellige sfeer te creëren.

Gebruik kussens en dekens strategisch:

Positionering is alles. Gebruik grote vierkante kussens als rugleuning tegen het hoofdeinde, leg er kleinere kussens voor als decoratie en voeg eventueel twee lange rechthoekige kussens toe aan elk uiteinde van het bed voor extra comfort.

Om de luxe hotelachtige uitstraling af te maken, kun je accessoires toevoegen zoals decoratieve kaarsen of lampen die strategisch rond de nachtkastjes en dressoirs worden geplaatst. Geurverspreiders geven ook een speciaal effect.

Kies ten slotte voor kwaliteitsbeddengoed, zoals lakens van Egyptisch katoen met een hoger aantal draden. Deze voelen zachter aan tegen de huid dan synthetische stoffen, waardoor je net dat extra beetje luxe krijgt.

Conclusie

Het creëren van een comfortabele slaapruimte is essentieel voor een goede nachtrust, net als het goed opmaken van je bed. Met de tips en technieken in deze blog heb je geen problemen meer met het opmaken van je bed en laat je je bed er goed uitzien.

Probeer vooral de Burrito-methode eens, dat scheelt je een hoop gedoe.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om je bed op te maken?

Een goed opgemaakt bed draagt bij aan een nette, opgeruimde slaapkamer en kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Wat is de Burrito-methode?

De Burrito-methode is een techniek om snel en eenvoudig een dekbed in een dekbedovertrek te plaatsen door het geheel op te rollen als een burrito.

Hoe kan ik mijn bed opmaken zoals in een hotel?

Creëer een uitnodigende sfeer met neutrale kleuren, gebruik verschillende texturen zoals katoen en fluweel, positioneer kussens strategisch en kies voor kwaliteitsbeddengoed, zoals lakens van Egyptisch katoen.

Hoe kan ik mijn bed snel en makkelijk opmaken?

Verwijder eerst alles van je matras, plaats vervolgens het hoeslaken, en gebruik de Burrito-methode voor het dekbedovertrek. Doe daarna de kussenslopen om de kussens.

Wat zijn de stappen voor de Burrito-methode?

Zorg dat de dekbedhoes binnenstebuiten is, leg het op het matras, plaats het deken erbovenop, rol het geheel op, en trek vervolgens het dekbed over zichzelf heen.

Hoe creëer ik een uitnodigende sfeer in mijn slaapkamer?

Gebruik lichte en neutrale kleuren, voeg textuur toe met verschillende stoffen, en plaats planten voor een gezellige sfeer.

Hoe gebruik ik kussens en dekens strategisch in mijn slaapkamer?

Gebruik grote vierkante kussens als rugleuning, kleinere kussens voor decoratie, en voeg lange rechthoekige kussens toe voor extra comfort.

Wat zijn de voordelen van kwaliteitsbeddengoed?

Beddengoed van hoge kwaliteit, zoals lakens van Egyptisch katoen of bamboe, voelt zachter aan tegen de huid en biedt extra luxe en comfort.

Hoe kan ik mijn bed er goed uit laten zien?

Door het volgen van de tips en technieken in de blog, zoals de Burrito-methode, kun je je bed er netjes en uitnodigend uit laten zien.

Geschreven door
Jeffrey Goessens

Menu