Zoeken
Zoeken
11 Aankooptips Voor Het Kiezen Van De Juiste Boxspring
slapende-vrouw-slaapt-diep
Dit artikel bespreekt belangrijke aankooptips bij het kopen van een boxspring voor een goede en comfortabele nachtrust. Factoren zoals ondersteuning, comfort, maat, budget, kwaliteit en onderhoud zijn belangrijk om te overwegen. Ook bespreken we verschillende soorten boxsprings besproken, zoals traditionele boxsprings, pocketvering boxsprings en elektrische boxsprings. Door deze tips te gebruiken, kan je een weloverwogen aankoopbeslissing maken en genieten van een goede nachtrust.

11 Aankooptips Voor Het Kiezen Van De Juiste Boxspring

Samenvatting

Dit artikel bespreekt belangrijke aankooptips bij het kopen van een boxspring voor een goede en comfortabele nachtrust. Factoren zoals ondersteuning, comfort, maat, budget, kwaliteit en onderhoud zijn belangrijk om te overwegen. Ook bespreken we verschillende soorten boxsprings besproken, zoals traditionele boxsprings, pocketvering boxsprings en elektrische boxsprings. Door deze tips te gebruiken, kan je een weloverwogen aankoopbeslissing maken en genieten van een goede nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn en een comfortabele en ondersteunende boxspring is daar een belangrijk onderdeel in. Met zoveel verschillende opties op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken en te bedenken welke bij jou past. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van een boxspring, zoals het type boxspring, de hardheid, de maat en je budget.

In dit artikel delen we handige aankooptips om je te helpen de perfecte boxspring voor jou te vinden en zo te genieten van een goede nachtrust.

11 tips voor het kopen van een boxspring:

 1. Ondersteuning: een goede boxspring biedt de juiste ondersteuning aan je lichaam, vooral voor je rug en nek. Kies daarom voor een boxspring met een goede kwaliteit vering en een comfortabel matras.
 2. Budget: bepaal je budget voordat je begint met kijken naar boxsprings. Boxsprings kunnen sterk in prijs variëren.
 3. Comfort: probeer verschillende boxsprings uit om te zien welke het meest comfortabel voor jou is. Denk aan de hardheid van je matras, de ondersteuning die de boxspring biedt en de kwaliteit van de stoffering.
 4. Maat: zorg ervoor dat je de juiste maat kiest, zodat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te slapen. Houd er ook rekening mee dat de boxspring goed past bij de afmetingen van je slaapkamer.
 5. Kwaliteit: kies een boxspring van goede kwaliteit die lang meegaat en de investering waard is. Let op de kwaliteit van de materialen, de afwerking en de garantie. Een hogere prijs kan betekenen dat de boxspring beter van kwaliteit is, maar doe ook research naar de merken en de materialen die ze gebruiken. Duurder is niet altijd beter.
 6. Onderhoud: houd rekening met het onderhoud van de boxspring. Kies bijvoorbeeld een stof die gemakkelijk schoon te maken is. Sommige boxsprings hebben bijvoorbeeld een afneembare hoes die in de wasmachine kan worden gewassen, terwijl andere boxsprings een professionele reiniging vereisen.
 7. Verstelbaarheid: overweeg of je een boxspring wilt die verstelbaar is, zodat je de positie van je hoofd en voeten kan aanpassen.
 8. Stijl: kies een stijl die past bij jouw smaak en de rest van je slaapkamer interieur,
 9. Levering en installatie: vraag naar de leverings- en installatieopties, inclusief de kosten en de leveringstijd.
 10. Garantie: controleer de garantievoorwaarden voordat je de aankoop doet. Het is belangrijk om te weten wat er gedekt wordt en hoe lang de garantie geldig is op je boxspring. Sommige fabrikanten bieden een levenslange garantie op hun boxsprings, terwijl anderen slechts enkele jaren bieden.
 11. Reviews: lees online recensies van andere klanten om een idee te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de boxspring en de verkoper.

Soorten boxsprings

Soorten boxspringBeschrijving
Traditionele boxspringDit is de meest bekende en meest voorkomende boxspring. Het bestaat uit een houten frame gevuld met veren en is bedekt met stof. Het biedt een goede ondersteuning en comfort, en is beschikbaar in verschillende hardheden.
Pocketvering boxspringDeze boxspring heeft pocketveren in het matras en de boxspring. Het biedt een goede ondersteuning en de pocketveren zorgen voor minimale bewegingsoverdracht, waardoor het ideaal is voor stellen.
Bonellvering boxspringDit type boxspring heeft een Bonell-veringssysteem in het matras en boxspring. Het biedt een comfortabele ondersteuning.
Elektrische boxspringDit type boxspring heeft een elektrisch verstelbaar hoofd– en voeteneind, waardoor je jouw slaaphouding kunt aanpassen aan je voorkeur. Het biedt ook goede ondersteuning en comfort, maar kan duurder zijn dan andere boxsprings.
Hybride boxspringDit type boxspring combineert verschillende materialen, zoals pocketveren, schuim en latex, om de ideale combinatie van ondersteuning en comfort te bieden. Het biedt ook minimale bewegingsoverdracht en is geschikt voor stellen.
Boxspring met opbergruimteDit type boxspring heeft opbergruimte onder het bed, waardoor je extra ruimte kunt besparen in je slaapkamer.

Conclusie

Kortom het kiezen van de juiste boxspring voor jou is essentieel voor een goede nachtrust en je algehele gezondheid. Door rekening te houden met factoren zoals ondersteuning, comfort, maat, budget en kwaliteit, kun je een weloverwogen aankoopbeslissing maken.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor een boxspring van goede kwaliteit en met een passende garantie. Door bovenstaande tips te gebruiken, kun je de perfecte boxspring vinden die past bij jouw persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften, en kan je genieten van een goede en gezonde nachtrust!Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

*de Slaap-ID aanvragen is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar hoe anderen de SlaapID meting ervaren? Lees het artikel van Jasper en Marlies

Geschreven door
Josephine Roepel

Menu