Ontdek het Geheim om je Dekbed Makkelijk & Snel in een Hoes te doen
tips-dekbed-in-hoes-doen

Ontdek het Geheim om je Dekbed Makkelijk & Snel in een Hoes te doen

Samenvatting

Veel mensen hebben er moeite mee om een dekbed goed en netjes in een hoes te doen. De oplossing voor dit probleem: de Burrito-methode. Met deze methode kan iedereen makkelijk en snel een dekbed in een hoes doen. Hieronder vind je alles over deze methode.

Het is voor veel mensen een lastige klus om een dekbed in een hoes te doen. Gelukkig is dat na het lezen van deze korte blog niet moeilijk meer.

Het geheim: de Burrito-methode! Dit is een slimme methode om snel en eenvoudig je dekbed in een dekbedhoes te doen. Je moet de methode wel even doorhebben, maar daarna heb je er veel profijt van.

Hieronder lees je alles over de Burrito-methode om jouw leven een stukje makkelijker maken.

Waarom het moeilijk is om een dekbed in een hoes te stoppen

Een dekbed in een hoes stoppen kan een moeilijke opgave zijn, vooral voor wie niet gewend is om zijn bed op te maken. De grootste reden: je weet niet hoe je het moet doen. Begin je aan het uiteinde, moet in een keer het hele dekbed in de hoes en hoe krijg je het dekbed vervolgens netjes in de hoeken.

Allemaal vragen die jij waarschijnlijk hebt en door deze onduidelijkheid is een makkelijk klusje, toch best lastig.

Ben je het niet gewend om je bed zelf te verschonen, lees dan zeker onderstaand stukje even waarin verschillende termen worden uitgelegd.

Wat is een dekbed en een dekbedovertrek?

Een dekbedhoes wordt vaak een dekbedovertrek genoemd en is de hoes die je om het deken doet (ook wel dekbed genoemd). Dit doe om het dekbed te beschermen tegen vuil en stof. Daarnaast geeft het extra comfort, warmte en is het hygi├źnisch. Het is namelijk de bedoeling om het dekbedovertek regelmatig te wassen, zodat je in een schoon bed slaapt.

Minimaal een keer per week of per twee weken is aanbevolen.

Tips om je dekbed gemakkelijk in de hoes te doen

De beste en makkelijkste methode is de Burrito-methode. Je moet waarschijnlijk even wennen aan de techniek, maar daarna is het erg makkelijk.

burrito-methode-dekbed-opmaken
Bron: Creativo

De Burrito-methode in 5 stappen

  1. Zorg dat de dekbedhoes binnenstebuiten is.
  2. Leg de dekbedhoes op je matras met de opening het verst van je af (dus bij het hoofdeinde als je bij het voeteneind staat).
  3. Leg de deken vervolgens bovenop de dekbedhoes.
  4. Nu ga je het dekbed en de hoes oprollen (bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe dit moet).
  5. Wanneer het dekbed helemaal is opgerold trek je het dekbed als het ware over zichzelf heen (zie video). Het dekbed zit vervolgens netjes en goed in de hoes.

Voordelen van een dekbedovertrek

Het is belangrijk om je dekbed altijd in een hoes te doen. Het heeft namelijk veel voordelen en zorgt onder andere voor een betere slaapkwaliteit. Daarnaast biedt het bescherming tegen vuil en stof.

De belangrijkste voordelen lees je hieronder:

  • Bescherming tegen stof en vuil: een dekbedovertrek zorgt ervoor dat er minder vuil in het dekbed terecht komt, denk aan stof, zweet, haren van huisdieren, pollen en andere allergenen die zich in het dekbed ophopen. Dit is vooral voordelig voor mensen met allergie├źn of astma.
  • Makkelijk schoonmaken: het is makkelijker om een hoes te wassen dan een dekbed. Dankzij de afneembare hoes kan het beddengoed gemakkelijk worden vervangen voor een schoon en fris bed.
  • Langere levensduur: een goede hoes beschermt je dekbed tegen slijtage en zorgt ervoor dat je dekbed langer meegaat.

Conclusie

Probeer de Burrito-methode onder de knie te krijgen. Dit is de beste methode om makkelijk en snel je bed op te maken. Uiteindelijk bespaar je een hoop tijd en moeite met deze techniek.

Ik raad je aan om goed het filmpje te bekijken en het gewoon eens te proberen. Het heeft mij namelijk ook erg geholpen!

Geschreven door
Jeffrey Goessens