Zoeken
Zoeken
Worden verzwaringsdekens vergoed door de zorgverzekering?
Kalm 9

Worden verzwaringsdekens vergoed door de zorgverzekering?

In dit artikel schetsen wij de economische aspecten van de dekens met gewichten, wat de verzekeringsdekking betreft. Houdt u er rekening mee dit geld voor zorgverzekeringen in Nederland.

Je vraagt je misschien af of verzwaringdekens gedekt worden door ziektekostenverzekeringen of niet. Het korte antwoord is nee, verzwaringsdekens worden niet vergoed door de zorgverzekering. Verzwaringsdekens worden geclassificeerd als hulpmiddel of als “alternatief geneesmiddel“.

Er zijn weliswaar verschillende onderzoeken die aantonen dat zwaarte dekens helpen bij beter slapen. (Zie bewijs van Harvard, Healthline en Cleveland Clinic). Helaas is het geen simpele slaappil of medicatie, wat wel sneller wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast is het nog redelijk nieuw, verzwaringsdekens maken een heuze opmars qua populariteit. Zorgverzekeraard lopen wat ons betreft achter met het feit dat ze niet worden vergoed.

Het is jammer dat het niet wordt vergoed. De prijzen van verzwaringsdekens lopen sterk uiteen. De prijzen worden beïnvloed door een reeks factoren, waaronder de fabrikant, het materiaal van de dekens, de grootte en het gewicht, en of ze al dan niet op maat worden gemaakt. Verzwaringsdekens gemaakt van katoen, bijvoorbeeld, zijn niet hetzelfde geprijsd als die gemaakt van molton stof of de pluche nerts stof.

Terwijl de gemiddelde prijs van een verzwaarde deken voor sommigen misschien niet als prijzig wordt beschouwd, is het voor vele anderen juist het tegenovergestelde.

Hoe dan ook, of u nou een goedkoop of een duur verzwaringsdeken wilt, kijk eens bij onze verzwaringsdeken pagina waar we de beste verzwaringsdekens op een rij hebben gezet zodat u niet door de honderden zwaartedeken reviews hoeft te gaan.Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

*de Slaap-ID aanvragen is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar hoe anderen de SlaapID meting ervaren? Lees het artikel van Jasper en Marlies

Geschreven door
Niels Zee

Menu