Zoeken
Zoeken
Worden verzwaringsdekens vergoed door de zorgverzekering?

Worden verzwaringsdekens vergoed door de zorgverzekering?

Nee, verzwaringsdekens worden niet vergoed door de zorgverzekering. Verzwaringsdekens worden geclassificeerd als hulpmiddel of als “alternatief geneesmiddel“. Dit valt buiten de vergoeding door zorgverzekeraars.

Er zijn weliswaar verschillende onderzoeken die aantonen dat zwaarte dekens helpen bij beter slapen. Helaas is het geen simpele slaappil of medicatie, wat wel sneller wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast is het nog redelijk nieuw, verzwaringsdekens maken een heuze opmars qua populariteit. Zorgverzekeraard lopen wat ons betreft achter met het feit dat ze niet worden vergoed.

Het is jammer dat het niet wordt vergoed. De prijzen van verzwaringsdekens lopen sterk uiteen. De prijzen worden beïnvloed door een reeks factoren, waaronder de fabrikant, het materiaal van de dekens, de grootte en het gewicht, en of ze al dan niet op maat worden gemaakt. Verzwaringsdekens gemaakt van katoen, bijvoorbeeld, zijn niet hetzelfde geprijsd als die gemaakt van molton stof of de pluche nerts stof.

Terwijl de gemiddelde prijs van een verzwaarde deken voor sommigen misschien niet als prijzig wordt beschouwd, is het voor vele anderen juist het tegenovergestelde.

Hoe dan ook, of u nou een goedkoop of een duur verzwaringsdeken wilt, kijk eens bij onze verzwaringsdeken pagina waar we de beste verzwaringsdekens op een rij hebben gezet zodat u niet door de honderden zwaartedeken reviews hoeft te gaan.

Of lees meer of een zwaar dekbed het het waard is om te kopen,

Veelgestelde vragen

Worden verzwaringsdekens vergoed door de zorgverzekering?

Nee, verzwaringsdekens worden niet vergoed door de zorgverzekering. Ze worden geclassificeerd als hulpmiddel of als “alternatief geneesmiddel”, wat buiten de vergoeding door zorgverzekeraars valt.

Waarom worden verzwaringsdekens niet vergoed door zorgverzekeraars?

Ondanks dat er verschillende onderzoeken zijn die aantonen dat verzwaringsdekens helpen bij beter slapen, worden ze niet gezien als een standaard slaappil of medicatie, wat wel sneller wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bovendien zijn verzwaringsdekens nog redelijk nieuw en winnen ze aan populariteit.

Wat beïnvloedt de prijs van een verzwaringsdeken?

De prijzen van verzwaringsdekens worden beïnvloed door factoren zoals de fabrikant, het materiaal van de dekens, de grootte en het gewicht, en of ze al dan niet op maat worden gemaakt.

Zijn alle verzwaringsdekens even duur?

Nee, verzwaringsdekens gemaakt van katoen zijn bijvoorbeeld niet hetzelfde geprijsd als die gemaakt van molton stof of de pluche nerts stof.

Geschreven door
Niels Zee

Menu