eazzzy-topper

Eazzzy Topper: review en test in 2022

Als je wel eens naar Tommy Teleshopping kijkt dan is de kans groot dat je al eens de Eazzzy topper hebt gezien. Een reclame van dit product komt regelmatig voorbij. Over het algemeen koopt men liever niets dat ze zien op Tommy Teleshopping omdat deze artikelen vaak niet echt positief beoordeeld worden door gebruikers. Maar, is dat ook zo het geval bij het Eazzzy topmatras? Helaas heeft dit product inderdaad online nogal wat kritiek gekregen. Dit komt doordat veel klanten vinden dat de beloften niet na zijn gekomen door het Eazzzy topdekmatras, terwijl het slaapcomfort ook niet echt verbeterd wordt door dit artikel. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van het product, dus mogelijk ben jij beïnvloed door de reviews op het internet en kies je ervoor om de topper van Eazzzy niet aan te schaffen. Maar, is dat wel zo’n goed idee? Is de kritiek van andere gebruikers wel terecht? Dat hebben wij voor jou uitgezocht! In dit artikel kun je de bevindingen van onze test van de Eazzzy topper lezen. Deze review is dan ook zeker betrouwbaar!

Wat is de Eazzzy Topper?

De Eazzzy Topper is een topmatras, wat betekent dat dit een product is die je op je normale matras kunt leggen om het slaapcomfort te verbeteren. Het moet er dan ook voor zorgen dat je nog een betere nachtrust krijgt en elke keer na het slapen optimaal uitgerust bent om goed aan de dag te beginnen. Doordat deze topper door Genius gemaakt is van premium materialen, kan het ook gebruikt worden door gevoelige of allergische mensen. Het verbetert niet alleen je slaapcomfort, maar de Eazzzy topdekmatras zorgt er ook nog eens voor dat je normale matras een langere levensduur krijgt. Hier kun je dus langer gebruik van maken, wat je op de lange termijn geld zal besparen. Doordat de Eazzzy matrastopper bestaat uit twee lagen ondersteunt het de wervelkolom van je bekken tot aan je hoofd, hierdoor zul je geen last van je rug, nek en/of schouders krijgen. De ene laag is gemaakt van zacht en drukontlastend gelschuim, terwijl de andere laag geproduceerd is van ondersteunend comfortschuim. Bovendien is het universeel inzetbaar, wat betekent dat zowel zijslapers als buik- en rugslapers gebruik kunnen maken van de topper van de producent Genius.

Bekend van Tommy Teleshopping

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van het Eazzzy topmatras?

Inmiddels weet je dus wat de Eazzzy Topper is, maar je kent nog niet alle kenmerken van dit product van Genius. Zo is het natuurlijk ook van belang om het prijskaartje te kennen dat hangt aan de Eazzzy matrastopper. Voor een exemplaar dat past op een bed van 140 centimeter bij 200 centimeter moet je 145,99 euro betalen, wat mogelijk is via bol.com. Heb je een bed van 180 centimeter bij 200 centimeter? Je moet dan 185,99 euro neerleggen voor een Genius Eazzzy Topper van dit formaat. Voor dit bedrag kun je dus je matras een update te geven, wat met name fijn is als je je huidige matras te hard vindt. Een Eazzzy topdekmatras kan dan echt voor meer comfort zorgen, al blijkt uit onze test dat het ligcomfort nooit heel hoog wordt door dit product. Wel is een belangrijke eigenschap van de Eazzzy topper dat het onder meer bestaat uit gelschuim. Dit merk je echt doordat het drukverlagend werkt. Ook is het goed om te weten dat dit topdekmatras van Genius ervoor zorgt dat de inzinkdiepte vergroot wordt, wat in principe een voordeel is. Daarover later in dit artikel meer.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Eazzzy topdekmatras?

Naast de eigenschappen wil je natuurlijk ook de voor- en nadelen van de Eazzzy topper weten. Sterker nog, dit zal voor een groot deel bepalen of jij dit product wel of niet koopt. Laten we beginnen met de pluspunten van het topdekmatras van Genius. Zo heb je voor relatief weinig geld toch een topper die je matras een update kan geven waardoor je voor meer slaapcomfort kunt zorgen. Daarnaast heeft deze Eazzzy topper ook nog eens een hoes die je makkelijk af kunt nemen, terwijl het bovendien wasbaar is. Hierdoor kun je voor veel hygiëne zorgen, terwijl de topmatras ook lekker fris zal zijn elke keer nadat je het gewassen hebt. Bovendien heeft het drukverlagende eigenschappen, zoals eerder al genoemd is. Ook bestaat de Eazzzy matrastopper gedeeltelijk uit luchtdoorlatend schuim, waardoor je minder zult zweten tijdens je slaap. Het laatste voordeel van dit product is dat het 30 dagen bedenktijd, maar helaas komen we hierdoor ook direct bij de nadelen van de Eazzzy topper. Als je niet tevreden bent met het artikel van Genius dan kun je het terugsturen, maar helaas moet je voor de retourzending wel betalen. Een ander nadeel van het Eazzzy topmatras is dat het simpelweg niet op kan tegen een compleet nieuw matras.

Wat zijn de bevindingen van onze Eazzzy Topper test?

Zoals eerder al een paar keer genoemd is, is er op het internet nogal veel kritiek op de Eazzzy topper. Wij wilden deze beoordelingen aan de tand voelen om te kijken of de negatieve reviews wel echt terecht zijn. Om dit te doen hebben we zelf de Genius Eazzzy Topper uitvoerig getest, wat we gedaan hebben door het product op ons eigen matras neer te leggen. Dit is natuurlijk ook hoe anderen het topmatras van Genius horen te gebruiken. Vervolgens zijn de bevindingen van alle testslapers opgeschreven, waar we later dieper op in gaan. Eerst is het van belang om de algemene bevindingen van de testslapers van Slaapwijsheid te vermelden, eigenlijk als introductie voor de rest van de test. Zo blijkt uit onze Eazzzy Topper test dat het product van Genius inderdaad zorgt voor een goede drukontlasting, zoals al voorspeld was. Daarnaast is de Eazzzy matrastopper ook nog eens in staat om een beter slaapklimaat te creëren. Je kunt dus inderdaad wel voor een betere nachtrust zorgen door dit product aan te schaffen en te gebruiken op je matras. Door dit te doen zul je ook zien dat je spanning voorkomt, wat de testslapers duidelijk merkten na hun test. Hieronder kun je daar meer lezen over onze test.

Inzinkdiepte van de Eazzzy Topper

Eerder in deze blog werd al genoemd dat de inzinkdiepte groter werd als de Eazzzy Topper gebruikt werd op een normaal matras. Dit bleek namelijk uit onze test. Hierbij is bovendien gekeken naar de verschillen in de type slapers. Zo blijkt dat de inzinkdiepte van een matras bij een rugslaper 3 centimeter bedraagt, maar als de Eazzzy Topper gebruikt wordt stijgt dit naar 4,5 centimeter. Precies hetzelfde gebeurt bij de zijslapers, maar niet bij de buikslapers. Er is dan namelijk sprake van een stijging van 1 centimeter, van 1,5 centimeter zonder topmatras naar 2,5 centimeter met matrastopper. Uiteraard is dit niet altijd het geval, aangezien de inzinkdiepte voor een groot deel bepaald wordt door het gebruikte matras. Alsnog is het wel duidelijk dat de Eazzzy topdekmatras zorgt voor een grotere inzinkdiepte, wat met name fijn is bij een hard matras. Je zult hierbij namelijk merken dat je bed wat zachter zal liggen.

Slaapcomfort van de Eazzzy matrastopper

Al met al vonden de testslapers van Slaapwijsheid het slaapcomfort van de Eazzzy Topper eigenlijk niet zo bijzonder. Het werd dan ook als gemiddeld ervaren. Het comfort was zeker niet slecht, maar het was ook zeker niet extreem goed. Toch zegt dit eigenlijk niet heel erg veel. Het slaapcomfort van het Eazzzy topmatras wordt namelijk ook voor een groot gedeelte bepaald door het matras waar je op ligt, dit speelt simpelweg een grote rol. Hierdoor kun jij mogelijk wel vinden dat het ligcomfort van je bed vele malen beter is geworden nadat je de topper van Genius op het matras geplaatst hebt. Dit zal met name het geval zijn als je matras op het moment erg stevig en hard is. Toch hoeft dit ook niet beslist het geval te zijn. Als je een liefhebber bent van stevige en harde matrassen dan zul je de zachte Eazzzy topper juist totaal niet fijn vinden, het zorgt dan dus ook niet voor meer slaapcomfort. Met andere woorden, of de Eazzzy topdekmatras daadwerkelijk voor meer slaapcomfort zal zorgen hangt vooral van je matras en slaapvoorkeuren af. Desondanks is het wel een gegeven dat een matrastopper van een slecht matras niet een goed matras kan maken, zelfs niet dit exemplaar van Genius.

Afmetingen van de Genius Eazzzy Topper

Niet elk bed is even groot, dat wist je natuurlijk al. Daarom wordt een topmatras ook altijd geproduceerd in diverse formaten, wat bij de Genius Eazzzy Topper dus ook het geval is. In totaal heeft de fabrikant Genius ervoor gekozen om dit topdekmatras in vier verschillende formaten op de markt te brengen. De kleinste variant kan gebruikt worden op een eenpersoonsbed aangezien het als afmetingen 90 centimeter bij 200 centimeter heeft. Hierdoor kan een kind dus ook gebruik maken van de Eazzzy matrastopper. Daarnaast zijn er ook nog drie exemplaren verkrijgbaar die kunnen passen op een tweepersoonsbed. Hierbij heeft de kleinste versie als afmetingen 140 centimeter bij 200 centimeter, terwijl het grootste Eazzzy topmatras 180 centimeter bij 200 centimeter groot is. Tussen deze varianten zit ook nog een optie in die een formaat van 160 centimeter bij 200 centimeter heeft gekregen. Hoe groter de Eazzzy Topper, hoe duurder het product is natuurlijk. Desondanks is het wel belangrijk dat de maten van de matrastopper overeenkomen met de afmetingen van je matras.

Ontwerp van het Eazzzy topmatras

Producent Genius koos bij het ontwerpen van de Eazzzy Topper ervoor om een systeem van twee lagen te verwerken in het product, zoals eerder ook al vermeld is in deze review. Dit systeem bestaat dus uit twee verschillende lagen. De ene laag heeft hierbij als doel om te ondersteunen, terwijl de andere laag juist de druk moet verlagen. Op de website van de fabrikant wordt aangegeven dat hierbij gebruik gemaakt is van gelschuim, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. In plaats daarvan blijkt er 100 procent polyurethaan schuim gebruikt te zijn door Genius. In principe is dit type schuim niet slecht en het is ook niet ongeschikt, maar er zijn wel betere soorten verkrijgbaar. Zo zie je dat de toppers van de allerhoogste kwaliteit over het algemeen voorzien zijn van visco-schuim of vormbaar gelschuim. Daarnaast wordt ook ondersteunend comfortschuim ook vaak gebruikt, maar dus niet in de Eazzzy matrastopper helaas. Een ander foutje in het ontwerp heeft te maken met de hoogte van het topmatras van Genius. Het zou namelijk eigenlijk 7 centimeter hoog zijn, maar in werkelijkheid komt het product niet verder dan 6 centimeter. Daarnaast is het goed om te weten dat de Eazzzy topper een dichtheid van 40 kilogram per kubieke meter heeft. Ook zijn alle materialen gecertificeerd volgens Certipur en Oeko Tex Standard 100. Doordat het Eazzzy topdekmatras vrij is van schadelijke stoffen, kan het gebruikt worden door gevoelige mensen of personen met een allergie. Dit is ook het geval aangezien de topper door het handige ontwerp een goed ademend vermogen heeft. Het kan bovendien gewassen worden.

Wat is onze beoordeling van de Eazzzy Topper?

Inmiddels weet je wat de Eazzzy Topper is en wat de eigenschappen zijn van dit product, net zoals de voor- en nadelen van het topdekmatras van Genius. Daarnaast is de test die we hebben uitgevoerd inmiddels ook uitvoerig besproken, waarbij de focus lag op de inzinkdiepte, het slaapcomfort, de afmetingen en het ontwerp van het Eazzzy topmatras. Eigenlijk rest dan nog maar één ding: wat is de beoordeling van de testslapers van Slaapwijsheid van de Eazzzy Topper? Nou, in principe is dit toch wel positief. Alhoewel er zeker betere matrastoppers verkrijgbaar zijn op de markt, is dit exemplaar van Genius alsnog behoorlijk goed. Dit is al helemaal het geval doordat het niet extreem duur is vergeleken met de concurrentie. Je moet daardoor natuurlijk niet te veel verwachten van het product en dan zul je zeker tevreden zijn over de Eazzzy matrastopper. Het is dan ook een goed idee om dit product te kopen als je nog geen nieuw matras aan wilt schaffen. Desondanks zou je ook nog verder kunnen kijken naar andere toppers die ongeveer evenveel kosten maar je nog meer slaapcomfort geven.

Gerelateerde berichten

Menu