de-beste-vouwbedden-getest-in-2021

De beste vouwbedden getest in 2021

Als je op zoek bent naar het beste vouwbed van 2021 dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij van Slaapwijsheid hebben namelijk een paar van de beste vouwbedden getest om jou te kunnen vertellen welk exemplaar nou echt het beste is. Voordat we gaan mededelen wat het beste vouwbed is, is het eerst natuurlijk wel goed om te weten wat voor dit bed dit überhaupt is en waarom het een goed idee is om een model aan te schaffen. Nou, een opklapbed, zoals een vouwbed ook wel genoemd wordt, kun je gebruiken als mensen blijven slapen in je huis maar je hier geen echt bed voor hebt. Natuurlijk kun je ook een luchtbed kopen, maar dit ligt toch echt wel minder comfortabel dan een vouwbed. Bovendien neemt zo’n opklapbed ook helemaal niet zoveel ruimte in. Het heeft dus ontzettend veel voordelen. In deze blog gaan we daar nog wat verder op in, terwijl dus ook nog onder meer onze tests van de opklapbedden voorbij gaan komen.

Beste vouwbedden overzicht

Wil je direct weten wat de beste vouwbedden zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per vouwbed.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-vouwbedMeest luxe Check Prijs
budget-vouwbedBeste budgetoptie Check Prijs
boxspring vouwbedBeste boxspring vouwbed Check Prijs
handigste vouwbedMeest handig inzetbaar Check Prijs
mooiste vouwbedMooiste keuze Check Prijs

De voordelen van het beste vouwbed

Zoals in de inleiding stiekem al even genoemd is, heeft een opklapbed verscheidene voordelen. Hieronder zoomen we in op deze pluspunten van het beste vouwbed. De kans is groot dat jij na het lezen van deze voordelen direct ook een exemplaar wilt kopen, maar daarover later natuurlijk nog meer.

Draagbaar

Opklapbedden kunnen mee naar picknicks, stranden, kampeerplekken en zelfs in tenten. Dit maakt je reis compleet omdat je lekker rustig en comfortabel kunt slapen. Meestal slapen mensen helaas niet rustig op een kampeerplaats, omdat deze plaats nogal oncomfortabel kan zijn. Je kunt deze vouwbedden daarentegen hiernaartoe dragen en uitklappen, waardoor je vervolgens in je tent heerlijk kunt slapen. Het geeft bovendien een redelijke ondersteuning voor je lichaam en de matrassen zijn zacht om je comfortabel te maken. Ook in je huis kan een draagbaar vouwbed handig zijn, bijvoorbeeld als er visite blijft slapen.

Weinig ruimte

Vouwbedden zijn daarnaast populair geworden vanwege de minder ruimte die het inneemt in een kamer. Als je in een kamper of appartement, heb je de grote bedden en babybedjes niet nodig. Sterker nog, dit plaatst soms niet eens. Ze nemen immers het grootste deel van de ruimte in beslag en het is nogal lastig om ze te verplaatsen. Je vouwt een opklapbed daarentegen eenvoudig samen met de matras, klikt het bovenblad vast en bergt het op in je kast. Sommige opklapbedden hebben daarnaast ook nog eens wielen om ze gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Deze kunnen overal mee naartoe worden genomen, omdat deze ook licht van gewicht zijn.

Eenvoudige montage

De vouwbedden die draagbaar zijn, gebruiken eenvoudige mechanismen voor het monteren. Over het algemeen is er een gesp die het gevouwen deel stevig vasthoudt zonder het te openen. De wielen kunnen bovendien worden gebruikt voor beweging. Dan kun je de sluiting openen en vervolgens gewoon uitklappen om op elk terrein te slapen, bijvoorbeeld in je eigen huis of in een tent. Sommige opklapbedden hebben wel een slot op de inklapbare poten die het bed stabiel houdt. Alsnog zal het monteren hiervan simpel zijn en vlot verlopen. Je zult dus niet urenlang bezig zijn met het installeren van het beste vouwbed gelukkig.

Betaalbaar

Vouwbedden kunnen dus echt overal en altijd gebruikt worden, wat uiteraard erg handig is. Daar komt nog eens bij dat de meeste opklapbedden sterk zijn en goed ondersteunen, wat hun duurzaamheid ook vergroot. Daarnaast zijn ze ook nog eens uiterst betaalbaar in de meeste gevallen. Natuurlijk is dit maar een eenmalige investering waar je vervolgens jarenlang plezier van zult beleven, wat ervoor zorgt dat het geld dat je uitgegeven hebt aan het vouwbed het zeker waard is op de lange termijn. Bovendien zijn de onderhoudskosten van opklapbedden ook laag, vaak zelfs nihil. Ook dit is natuurlijk een pluspunt.

Comfort

Vouwbedden zijn draagbaar en ruimtebesparend, maar zijn ze dan ook nog comfortabel? Het antwoord op deze vraag is zonder twijfel ja, de opklapbedden zijn absoluut comfortabel. Het enige verschil tussen normale bedden en de vouwbedden is dat ze opvouwbaar zijn. Daarnaast gebruikt het beste opklapbed ook een matras dat gemaakt is van schuim van goede kwaliteit. Deze zijn inderdaad zacht, vrij dik en duurzaam, dus comfortabel is zo’n bed zonder twijfel. Sommige materialen zijn bovendien afneembaar en wasbaar. Ze geven daarnaast een goede ondersteuning aan je nek, schouders en rug. Een vouwbed kan je dus zeker een goede en comfortabele nachtrust geven.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vouwbed?

Als je na het lezen van de voordelen van het beste vouwbed inderdaad ervoor hebt gekozen om op zoek te gaan naar een geschikt exemplaar dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten tijdens je zoektocht. Je wilt immers wel het beste opklapbed kopen. Om hiervoor te zorgen moet je zeker rekening houden met de onderstaande factoren.

Maat

Vouwbedden zijn natuurlijk verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Het kan dan ook lastig zijn om te bepalen welk maat het meest geschikt is in jouw situatie. Hiervoor moet je in principe met een paar dingen rekening houden. Zo moet het opklapbed passen in de ruimte waar jij het neer wilt zetten als het gebruikt moet worden. Meet dit dus op om er zeker van te zijn dat het bed op die plek gemonteerd kan worden. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat het vouwbed groot genoeg is om op te kunnen slapen, anders heb je er immers weinig aan.

Duurzaam

Het zwakste deel van opklapbedden is de spil waar het vouwen gebeurt. De sterkste materialen voor deze verbindingen zijn staal en hout. Hout biedt in principe een betere duurzaamheid, maar hier moet je wel meer voor betalen. Voor de rest van het frame biedt staal of aluminium een betere draagbaarheid, terwijl hout superieure robuustheid biedt. In principe zijn deze materialen over het algemeen wel geschikt voor een vouwbed. Houd er wel rekening mee dat de metalen frames krakende geluiden kunnen ontwikkelen, wat natuurlijk nogal vervelend kan zijn als je graag goed wilt slapen.

Matras

Vouwbedden zijn zowel met als zonder matras verkrijgbaar. Kiezen tussen deze twee opties is een kwestie van rekening houden met je budget en hoeveel tijd je erop gaat doorbrengen. Een opklapbed zonder matras kost je namelijk minder, maar het ligt in de meeste gevallen ook minder lekker dan een vouwbed met matras. Overigens kun je er ook voor kiezen om een opklapbed exclusief matras aan te schaffen waarna je het matras zelf nog los koopt. Dit kost sowieso meer tijd en moeite, terwijl het ook duurder zou kunnen zijn. Aan de andere kant zorg je er zo wel voor dat het bed voldoet aan je voorkeuren en wensen.

Budget

Tijdens je zoektocht naar het beste vouwbed moet je natuurlijk ook rekening houden met je budget, dat is niet meer logisch. Gelukkig zul je over het algemeen zien dat er voor elk budget wel een geschikt opklapbed verkrijgbaar is op de markt. De goedkopere exemplaren kosten vaak rond de 100 euro, terwijl de duurdere bedden circa 400 euro zullen kosten. Natuurlijk moet je ook letten op de kwaliteit van het vouwbed, met name bij de goedkope modellen is dit namelijk niet altijd even goed. Hierdoor kan de duurzaamheid en het comfort van het bed tegenvallen. Het kan dan dus beter zijn om wat meer te spenderen.

Gebruik

Als je van plan bent om het vouwbed maar een paar keer per jaar te gebruiken dan hoef je echt niet beslist het duurste van het duurste aan te schaffen. Ook een goedkoper exemplaar die misschien niet echt kwalitatief of comfortabel is, is dan alsnog een geschikte optie. Ben je juist van plan om het opklapbed te gebruiken als je belangrijkste slaapoppervlak of verwacht je een gast te ontvangen die een paar weken of zelfs maanden bij je gaat verblijven? Het is dan toch beter om te investeren in een duurder model.

De beste vouwbedden onderzocht

Ben je inmiddels volledig overtuigd van de kwaliteiten van het beste vouwbed? Je kunt dan dus zelf op zoek gaan naar een geschikt model. Helaas kan dat nog wel eens lastig zijn doordat er veel verschillende opklapbedden verkrijgbaar zijn. Gelukkig hebben wij van Slaapwijsheid alvast een paar exemplaren getest. Onderstaand kun je meer over deze tests lezen.

Meest luxe vouwbed

Als je op zoek bent naar een nieuw bed maar je niet veel ruimte over hebt in je huis dan is een vouwbed dus echt een aanrader. Je kunt dan onder meer voor een exemplaar van het merk Maxima House kiezen. Dit opklapbed past hoe dan ook in je slaapkamer, terwijl het bovendien ideaal is als een bed voor logés. De INVENTO 15, zoals het vouwbed officieel genoemd wordt, heeft namelijk weinig ruimte nodig, terwijl het ook nog eens nuttig gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Het is namelijk een bedkast, wat gelukkig eenvoudig geopend kan worden door het sterke gaslift systeem. Desondanks is nog een extra veiligheidssysteem toegevoegd om de gebruiker te beschermen tegen ongelukken. De glazen voordeur zorgt er bovendien voor dat het vouwbed krasbestendig is. De kast heeft een witte kleur, waardoor het bovendien in zo goed als elk interieur past. Helaas heeft dit opklapbed wel een groot nadeel en dat is het prijskaartje dat eraan hangt. Om de INVENTO 15 van Maxima House te kunnen kopen moet je namelijk maar liefst 1499 euro neerleggen. Daarvoor krijg je wel een geweldig vouwbed voor terug waar zonder enige moeite twee mensen op kunnen slapen.

VoordelenNadelen
Beschikbaar in vier kleuren Duur (1499 euro)
Groot formaat (160 x 200 cm) Exclusief matras
Verhuld als kast

Budget optie vouwbed

Wil je graag een vouwbed kopen die je niet echt vaak gaat gebruiken? Het is dan over het algemeen een prima optie om te kiezen voor een opklapbed die wat aan de goedkopere kant is. Daar is dit model van Veraflex een perfect voorbeeld van. Dat dit vouwbed zo goedkoop is, is nog niet eens alle voordelen van dit exemplaar. Veraflex heeft er namelijk ook voor gezorgd dat het bed komt met een matras waar een persoon met een gewicht tot 100 kilogram op kan liggen. Ook qua breedte valt het vouwbed van Veraflex tegen, al hoeft dit in principe geen probleem te zijn. Over het algemeen is dit model alsnog wel geschikter voor een kind, al kan een kleine volwassene er ook zeker op slapen. Doordat het bed zo klein is, zal het bovendien weinig ruimte innemen als het opgeklapt is. Ook het monteren is helemaal niet lastig, wat natuurlijk ook super handig is.

VoordelenNadelen
Inclusief matras Klein formaat (80 x 190 cm)
Goedkoop (93,99 euro) Geen lattenbodem
Gemakkelijk opvouwbaar

Beste boxspring vouwbed

De laatste jaren is de boxspring alsmaar populairder geworden, wat ook zeker in Nederland het geval is. Daardoor heeft de Boxspring Company zelfs al een vouwbed ontwikkeld met een boxspring. Dit speciale matras zorgt er natuurlijk voor dat je heerlijk comfortabel kunt slapen op dit opklapbed. Dit komt ook zeker door het dwarsgespannen spiraalbodem. Een ander pluspunt van dit model is dat het verkrijgbaar is in drie verschillende formaten: 80 x 200 centimeter, 90 x 200 centimeter en 120 x 200 centimeter. Er kunnen dus helaas niet twee mensen op slapen, wat toch wel een nadeel is. Ook de prijs van het vouwbed is zeker een nadeel, je betaalt voor het exemplaar van 90 x 200 centimeter namelijk maar liefst 499 euro. Natuurlijk krijg je hier wel veel goeds voor. Zo kun je heerlijk slapen op dit matras, terwijl het ook nog eens gemakkelijk en snel uitgeklapt kan worden. Dit proces duurt echt maar een paar seconden en vervolgens kun je direct gaan liggen op het bed. Daarnaast heeft het boxspring matras een afneembare hoes die gewassen kan worden op maximaal 40 graden.

VoordelenNadelen
Inclusief matras Duur (499 euro)
Meerdere formaten Niet tweepersoons
Spiraalbodem

Meest handige vouwbed

Ben je op zoek naar een eenpersoons vouwbed met een lattenbodem? Dit model van Veraflex is dan zeker geschikt! Dit geldt overigens ook voor de andere exemplaren die geproduceerd zijn door dit merk, al is dit opklapbed in de meeste gevallen wel de beste optie. Dit heeft zeker te maken met de prijs, je hoeft namelijk maar 134,99 euro te betalen om de eigenaar te worden van dit handige bed. Met dit vouwbed die je eenvoudig kunt monteren ben je dan ook altijd voorbereid om logeergasten te ontvangen. Dit komt onder meer doordat het op wielen staat, dus je kunt het eenvoudig rijden naar de plek van bestemming. Dat is toch een stuk makkelijker dan het dragen van het opklapbed, al is dit ook zeker mogelijk. Bovendien neemt het bed bijzonder weinig ruimte in als het opgevouwen is. Houd er wel weer rekening mee dat dit vouwbed niet bedoeld is voor twee personen, je kunt er dus echt alleen maar alleen op liggen. Daarnaast wordt er geadviseerd om als je meer dan 100 kilogram weegt niet op dit opklapbed van Veraflex te gaan slapen.

VoordelenNadelen
Inclusief matras Klein formaat (90 x 200 cm)
Goedkoop (134,99 euro) Niet tweepersoons
Lattenbodem

Mooiste vouwbed

Wil je dat je nieuwe vouwbed niet alleen lekker ligt maar er ook mooi uitziet? Bed Box Holland snapt dat en heeft daarom vouwbed GB100 ontwikkeld, wat komt met een hoofdbord. Hierdoor lijkt het dus bijna een echt bed, al is het dat natuurlijk net niet. Helaas is dit exemplaar wel weer aan de dure kant, je moet er namelijk 345 euro voor neerleggen. Op de lange termijn is dat het zeker waard, wat onder andere komt doordat je het opklapbed eenvoudig in en uit kunt klappen. Daardoor is het echt ideaal om gebruikt te worden als logeerbed. Bovendien ziet het er dus mooi en luxe uit door het hoofdbord, waarmee Bed Box Holland zich echt onderscheidt van de rest. Daarnaast komt het bed met een hoogwaardig matras waardoor je er comfortabel op kunt liggen en slapen, wat ook het gevolg is van het metalen bedframe. Dit zorgt namelijk voor een goede stabiliteit, dus aan comfort heb je niet te klagen als je dit dure vouwbed koopt. Bovendien is het verplaatsen van opklapbed GB100 niet bepaald moeilijk aangezien er wieltjes onder zitten. Het klapmechanische werkt bovendien hartstikke eenvoudig, je hoeft hiervoor maar één handeling te doen.

VoordelenNadelen
Inclusief matras Klein formaat (90 x 200 cm)
Met hoofdbord Duur (345 euro)
Lattenbodem

Hopelijk zit het beste vouwbed voor jou tussen deze vijf modellen!

Veelgestelde vragen

Wat is het beste vouwbed?

Het beste vouwbed hangt echt van je situatie af. Zo is een model van Beter Bed of Veraflex geschikt als je een klein budget hebt, maar de INVENTO 15 van Maxima House is juist een goede optie als je veel geld te spenderen hebt. De Bed Box Holland GB100 en een opklapbed van Boxspring Company zitten hier tussenin.

Zijn vouwbedden comfortabel?

Als je aan een vouwbed denkt dan is de kans groot dat je een oncomfortabel bed voor je ziet. In het verleden was dat zeker het geval, maar tegenwoordig zijn de opklapbedden zeker comfortabel geworden door de vele ontwikkelingen.

Waar moet je op letten met het kopen van een vouwbed?

Als je een vouwbed wilt kopen dan moet je op een paar factoren letten. Denk bijvoorbeeld aan het matras, wat wel comfortabel moet liggen. Ook je budget is hierbij van belang, net zoals de maat en duurzaamheid.

Waar kun je een vouwbed opbergen?

Een vouwbed kan in principe overal opgeborgen worden, al hangt dit wel van het formaat van het opklapbed af. Een klein formaat kun je bijvoorbeeld gemakkelijk plaatsen in een kast, maar bij een groter model kan dit lastiger zijn.

Gerelateerde producten