Zoeken
Zoeken
Bloque Blauw Licht Bril review

Bloque Blauw Licht Bril – Test & Review

Blootstelling aan het blauwe licht wat onze apparaten uitstralen, kan schadelijk zijn voor onze ogen. De Bloque Blauw Licht Bril biedt hiervoor een effectieve oplossing, door al het blauwe licht te blokkeren en daarmee oogproblemen te voorkomen. Maar helpt het ook om beter in slaap te komen?

Lees in dit artikel onze persoonlijke Bloque Blauw Licht Bril review na onze uitgebreide blauw licht brillen test.

Hier alvast onze conclusie:

Bloque Blauw Licht Bril Review
4.5
Voordelen:
 • Geen last meer van droge ogen
 • Sneller in slaap vallen (aan het begin van de avond, maar ook gedurende de nacht)
 • Minder last van hoofdpijn in de avond
 • Zit comfortabel
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede garantie
 • Weegt bijna niks (20 gram)
Nadelen:
 • Beperkte optie: De bril is alleen beschikbaar zonder sterkte.
 • Voor mensen die nog nooit een bril hebben gedragen, kan het even duren om aan het dragen van de Bloque Blauw Licht Bril te wennen.
 • Geen specifiek percentage van blokkering weergegeven
Check Prijs op Slaapwijzer.net

Introductie & Specificaties

bloque blauw licht bril1

We spenderen steeds langer achter schermen. Of het nou de mobiele telefoon, tablet, of computer is, we gaan het steeds intensiever gebruiken. Hoe langer we achter de schermen zitten, hoe slechter het kan zijn voor je ogen. Er komt blauw licht vanaf wat voor redelijk wat problemen kan zorgen. Met de Bloque Blauw Licht Bril blokkeer je al het blauwe licht en heb je helemaal geen last meer van de problemen die gepaard gaan met het blauwe licht.

 • Merk: Bloque
 • Sterkte: 0.00
 • Gewicht: 20 gram
 • Materiaal: Polycarbonaat
 • Model: Klassiek
 • Kleur: Zwart
 • Certificaten: CE, FDA
 • Features: AA-grade lens, PD62+
 • Overig: Kan gecombineerd worden met contactlenzen

Unboxing

bloque blauw licht bril3

De doos van de Bloque Blauw Licht Bril is simpel met alleen het logo erop. Er zitten geen overbodige plaatjes op, en is ook niet overdreven groot. In de doos vinden we de bril, in een brilhoesje, en een testkit. Helaas zit er geen brillenkoord in of een brillendoekje (dit moet wel heeft het bedrijf aangegeven, er was een foutje bij mijn bestelling!) Verder zit er geen onnodig plastic in de verpakking, is het netjes en goed verpakt, en is de testkit leuk om de effecten te zien.

Hardware & Design

De Bloque Blauw Licht Bril is gemaakt van polycarbonaat. Dit is een duurzaam, licht, maar toch sterk materiaal. Hierdoor kun je lang met de bril doen en hoef je niet om de 2 of 3 jaar een nieuwe te kopen. 

Doordat de Bloque Blauw Licht Bril gemaakt is van polycarbonaat, wat erg licht is, weegt de bril maar 20 gram! Je merkt niet dat je de bril draagt. Zelfs voor mij, iemand die nog nooit een bril gedragen heeft, was het heel erg makkelijk om aan de Bloque Blauw Licht Bril te wennen.

Features

Blokkeren van blauw licht

De belangrijkste feature van de Bloque Blauw Licht Bril is natuurlijk het blokkeren van het blauwe licht. Dat doet deze bril bijzonder goed moet ik zeggen! Naast de resultaten in de testkit (de video is hieronder te zien), zijn de gezondheidsvoordelen ook echt merkbaar. Ik val sneller in slaap, heb minder hoofdpijn, en bijna geen uitgedroogde ogen meer. 

Komt dat dan allemaal door het blauwe licht? Hoogst waarschijnlijk wel. Ik heb een beroep waarbij ik eigenlijk de hele dag achter de computer zit, en in mijn vrije tijd zit ik er eigenlijk ook weer achter. Met de Bloque Blauw Licht Bril ervaar ik een betere slaap, en minder klachten.

Sneller inslapen

Hoe fijn is het als je snel in slaap kan vallen? Er zijn verschillende manieren voor te vinden waar je op kan oefenen en na een paar maanden snel in slaap kan vallen. Maar wat als er een manier is om sneller in slaap te vallen zonder maanden te hoeven oefenen? Dat kan met de Bloque Blauw Licht Bril. 

Door het dragen van deze bril, worden de negatieve effecten van het blauwe licht van schermen geblokkeerd waardoor je ogen meer rust krijgen. Het resultaat? Je valt sneller en rustiger in slaap. Zelfs als je midden in de nacht even wakker wordt, heb ik gemerkt dat ik sneller in slaap val. 

Wat kan je ermee voorkomen?

Door het vele blauwe licht dat onze ogen te verduren krijgen tijdens het gebruik van schermen kan je verschillende klachten krijgen. De Bloque Blauw Licht Bril is een gemakkelijke oplossing om met deze klachten om te gaan en ze aanzienlijk te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.

Veel voorkomende klachten door het blauwe licht zijn:


Dat is een serieuze lijst aan potentiële klachten die je kunt krijgen van het blauwe licht van de schermen.

Garantie

Is de garantie een feature? Eigenlijk niet, maar door de goede garantie van de Bloque Blauw Licht Bril vind ik het wel het benoemen waard. Dit is wat het bedrijf zelf zegt bij een online retailer:

“Wij zijn 100% overtuigd dat de Bloque blauw licht bril ook voor jou het verschil gaat maken.” Daarom leggen we het risico bewust bij onszelf. Als jij niet beter slaapt en meer ‘oogcomfort’ ervaart, dien je het product in voor retour. Wij storten het volledige aankoopbedrag dan terug, zonder vragen of gedoe. De bril mag je houden. Met andere woorden: “geen gedoe met terugsturen.”

Ik ben heel tevreden en ik weet zeker dat meer mensen hier tevreden over zijn. En laten we eerlijk zijn, met deze garantie is het al het proberen waard, toch? 

Ervaring tijdens dagelijks gebruik

bloque blauw licht bril4

Zelf zit ik veel achter de computer of op mijn mobiele telefoon. Regelmatig had ik dan ook last van licht branderige ogen voor het slapen gaan en moeite om goed in slaap te vallen zonder eerst een flinke tijd rond te draaien. Daarnaast had ik soms hoofdpijn in de avond, maar ik dacht dat dat door te weinig water kwam.  

Na het gebruik van de Bloque Blauw Licht Bril zijn mijn branderige ogen helemaal verdwenen en val ik veel sneller en fijner in slaap. Mijn hoofdpijn? Vele malen minder. Soms heb ik er nog kort last van, maar de intensiteit en duur ervan is vele malen minder.

Naast de gezondheidsverbeteringen, zit de Bloque Blauw Licht Bril vooral comfortabel. Ik heb zelf nooit een bril gedragen, maar ben de Bloque Blauw Licht Bril eigenlijk altijd gaan dragen als ik thuis was. Hier zat ik soms uren met de bril op en merkte ik er eigenlijk niks meer van. De bril zit nu ook in mijn tas om op het werk te dragen, waar ik ook de hele dag achter een scherm zit.

Conclusie – Bloque Blauw Licht Bril Review

De Bloque Blauw Licht Bril is absoluut een aanwinst. Zelf zit ik heel veel achter een scherm en ik ervaar er echt een positieve verandering door. Mijn slaap is beter, ik val sneller in slaap, en ik heb minder lichamelijke klachten. Mijn hoofdpijn is zo goed als weg in de avond, en mijn droge ogen zijn zelfs helemaal verdwenen. 

Zelf was ik mij wel altijd al bewust van het blauwe licht, maar niet dat het zoveel impact heeft op mijn dagelijkse doen en laten. Slaap is zo belangrijk en met de Bloque Blauw Licht Bril is dat aanzienlijk beter geworden.

Voordelen

De grootste voordelen voor mij zijn de volgende:

 • Geen last meer van droge ogen
 • Sneller in slaap vallen (aan het begin van de avond, maar ook gedurende de nacht)
 • Minder last van hoofdpijn in de avond
 • Zit comfortabel
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede garantie
 • Weegt bijna niks, 20 gram! 

Omdat ik zelf nooit een bril gedragen heb, vond ik het wel een dingetje om deze bril te proberen, maar ook dat is goed bevallen. Door het strakke design en stijlvolle uiterlijk staat de bril goed en staat het niet raar. De glazen zijn normaal, en niet bijzonder geel, waardoor je deze bril gerust kan dragen zonder dat het opvalt.

Nadelen

Natuurlijk is geen enkele bril perfect, maar de Bloque komt wel erg dichtbij. Bij mijn bestelling zat er geen koord of doekje bij (kleinigheidje). Daarnaast is de Bloque Blauw Licht Bril alleen te verkrijgen zonder sterkte. Heb je een sterkte bril nodig, dan is de Bloque helaas geen optie. 

Voor wie is deze bril?

Ik zou de bril echt aanraden aan iedereen die lang achter een wat voor scherm dan ook zit. Dit kan de telefoon, de tablet, of de computer zijn. Het is slecht voor je ogen, ook al zie je niet direct de impact ervan. Hoeveel mensen hoor je wel niet klagen over het slecht in slaap vallen, of het hebben van hoofdpijn in de avond? 

De Bloque Blauw Licht Bril is een goedkope oplossing om van de nadelige effecten van blauw licht af te komen. Wil je je slaap verbeteren? Wil je geen geïrriteerde of uitgedroogde ogen meer? Wil je geen hoofdpijn meer in de avond? Minder vermoeid zijn? Wacht dan niet langer en probeer de Bloque Blauw Licht Bril. (Ik weet zeker dat het positieve effecten gaat hebben!)

Bloque Blauw Licht Bril Review
4.5
Voordelen:
 • Geen last meer van droge ogen
 • Sneller in slaap vallen (aan het begin van de avond, maar ook gedurende de nacht)
 • Minder last van hoofdpijn in de avond
 • Zit comfortabel
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede garantie
 • Weegt bijna niks (20 gram)
Nadelen:
 • Beperkte optie: De bril is alleen beschikbaar zonder sterkte.
 • Voor mensen die nog nooit een bril hebben gedragen, kan het even duren om aan het dragen van de Bloque Blauw Licht Bril te wennen.
 • Geen specifiek percentage van blokkering weergegeven
Check Prijs op Slaapwijzer.net

Veelgestelde vragen over de Bloque Blauw Licht Bril

Wat is een blauw licht bril?

Een blauw licht bril is een speciaal ontworpen bril die is ontworpen om blauw licht te blokkeren, afkomstig van digitale schermen zoals computers, smartphones en tablets.

Hoe werkt de Bloque blauw licht bril?

De bril is voorzien van lenzen met een speciale coating die blauw licht absorbeert en blokkeert voordat het je ogen bereikt. Dit helpt om vermoeide ogen, droge ogen en andere symptomen van digitaal oogbelasting te verminderen.

Kan ik een blauw licht bril de hele dag dragen?

Ja, je kunt de bril de hele dag dragen, vooral als je veel tijd doorbrengt achter digitale schermen. Het kan je helpen om vermoeidheid en oogbelasting te verminderen.

Is de Bloque blauw licht bril geschikt voor kinderen?

Ja, de Bloque blauw licht bril is geschikt zijn voor oudere kinderen (gezien de pasvorm) om hun ogen te beschermen tijdens het gebruik van digitale apparaten.

Menu