Zoeken
Zoeken
diffuser-featured-image-1900x500

De 8 Beste Aroma Diffusers van 2023 – Koopgids & Reviews

Slaapexpert Niels heeft diverse diffusers onderzocht voordat hij concludeerde dat er acht écht goede diffusers verkrijgbaar zijn. Welke diffusers goed zijn en wat de plus- en minpunten per diffuser zijn, lees je in dit artikel.

De beste diffuser per categorie is:

Een diffuser is heel bepalend voor de sfeer in de ruimte en is daarmee een persoonlijke aankoop. We hebben daarom een lijst gemaakt met punten waar je op moet letten als je een diffuser koopt. Zo helpen we je om een miskoop te voorkomen en om voor een diffuser te kiezen die echt bij je past.

Beste aroma diffusers overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Qumax-Aroma-Diffuser Beste Algemene Keuze Check Prijs
VividGreen-aroma-diffuser Mooiste Design Check Prijs
Vivid Green Aroma Diffuser Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Check Prijs
RioRea Diffuser Set scaled Beste Combikeuze Check Prijs
Zedar Aroma Diffuser scaled Beste Kleine Keuze Check Prijs
HappyHaves Aroma Diffuser 1 scaled Duurzame Keuze Check Prijs
Medisana Bamboo Aroma Diffuser scaled Stevigste Keuze Check Prijs
SensaHome Aroma Diffuser scaled Beste Budget Keuze Check Prijs

*Lees hoe we producten testen en beoordelen in onze onderzoeksverantwoording.

bb5eb794bf01db873f1d7fed1169d99a?s=96&d=mm&r=g
Advies van de expert:

Controleer de capaciteit van de diffuser. De capaciteit van de diffuser bepaalt hoelang de diffuser kan werken voordat het water moet worden bijgevuld. Als je de diffuser graag langere tijd achter elkaar wilt gebruiken, kies dan voor een grotere capaciteit.

De voordelen van een goede aroma diffuser

 • Heerlijke geur: wanneer je merkt dat jouw huis muf ruikt, zorgt de aroma diffuser ervoor dat een heerlijke geur door jouw huis verspreidt. Daarbij is het geheel aan jou welke geur je kiest. Je kiest namelijk helemaal zelf de essentiële olie voor de diffuser. 
 • Luchtvochtigheid: het is belangrijk om de luchtvochtigheid in een ruimte hoog te houden. Een aroma diffuser helpt hierbij, het verspreidt namelijk ook vocht in de ruimte. 
 • Sfeerverhogende werking: door de geur van een diffuser maak je jouw kamer direct heel persoonlijk. Mensen, die jouw kamer bezoeken, komen eigenlijk jouw ruimte binnen.
 • Ontspanning: de geur van de heerlijke olie zorgt ervoor dat je lekker ontspant!

Geur diffuser voor een betere slaap: de wetenschap

Een interessant onderzoek van de Universiteit van Harvard, onder leiding van Dr. Andrew Weil, liet zien dat natuurlijke geuren als lavendel, jasmijn of vanille evenveel effect hebben als sommige kalmerings- en slaaptabletten. 

Daarbij liet een onderzoek van de Universiteit van Mannheim zien dat een aangename bloemengeur leidt tot positieve dromen. Proefpersonen die in een ruimte sliepen met een aangename bloemengeur hadden namelijk veel leukere dromen dan degenen die sliepen met een vieze zwavelgeur van eieren. 

Niet alleen de feiten zijn belangrijk, maar ook de ervaringen met geur diffusers. We nemen de tientallen en soms wel honderden reviews op Bol.com grondig door om erachter te komen welke diffuser goed is en wat het effect is op slaap:

“Ik heb de Zedar aroma diffuser cadeau gedaan aan een vriendin. Leuk om te zien dat ze hem vaak gebruikt. voor mezelf heb ik er ondertussen ook een gekocht en die staat bij ons in de kamer.”

Review over Zedar Diffuser

De winnaars: beste aroma diffuser test

Beste Keuze
Qumax Aroma Diffuser

Uit onze testen komt de aroma diffuser van Qumax overall als beste toestel naar voren. Je hebt met dit toestel verschillende mogelijkheden qua output. Kies bijvoorbeeld voor de “low”stand als je een kleinere ruimte wil bevochtigen en de “high” stand voor grotere ruimtes. Wij raden dit model daarom ook zeker aan als je een grote slaapkamer hebt. Met de hoogste stand heeft de Qumax diffuser een merkbaar betere output dan andere modellen uit de lijst. 

Bovendien vinden wij dit ook de beste keuze als het gaat om luchtbevochtiging. We zagen tijdens het testen dat dit model beduidend meer damp uitstoot. Ideaal voor kamers met een droge lucht dus!

Voordelen:
 • Ideaal voor zowel grote als kleine ruimtes
 • Gaat lang mee dankzij de grote inhoud
 • Beste keuze voor luchtbevochtiging
 • Kabbelende water zorgt voor fijn white noise geluid
Nadelen:
 • Door de kleur vallen vlekjes en verkleuringen snel op
 • Groot formaat
 • Slechts 1 kleur licht dat niet in felheid te verstellen is
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design
Vivid Green Diffuser Keramiek

Deze aroma diffuser van Vivid Green is een stijlvolle keuze en een elegante blikvanger in de ruimte.

De diffuser zorgt ervoor dat het lekker ruikt in de ruimte en de lucht bevochtigd wordt. Het waterreservoir van dit model is aan de kleine kant (160 ml), waardoor je het vaker moet bijvullen. We vonden het handig dat we een timer in konden stellen voor 15 seconden, 1 uur of 3 uur. Het was prettig dat we de sterkte van de mist aan konden passen.

De aroma diffuser heeft een elegant ontwerp, wat met name komt door de buitenkant van keramiek. De donkere kleur, in combinatie met de vorm, staat stijlvol in je interieur. Een nadeel van het materiaal is dat de diffuser vrij zwaar is. Je stelt 8 kleuren led-verlichting in, waarvan je tevens de helderheid aan kunt passen.

We vonden het apparaat makkelijk te bedienen met de afstandsbediening en waren erg tevreden over het geluidsniveau. Hoewel je de diffuser een klein beetje hoort, is dat absoluut niet storend.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar een goed functionerende aroma diffuser die tevens als blikvanger in het interieur dient. Als je het apparaat niet vaak bij wilt vullen met water, kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Voordelen:
 • Elegant ontwerp met zwart keramiek
 • Inclusief afstandsbediening en timer-functie
 • Met lemongrass olie
 • 8 kleuren verlichting, in helderheid aanpasbaar
 • Sterkte van mist aanpasbaar
Nadelen:
 • Vrij zwaar door materiaal (keramiek)
 • Klein waterreservoir van 160ml
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
Vivid Green Aroma Diffuser

Deze aroma diffuser van Vivid Green heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en beschikt over alle eigenschappen waar een goede aroma diffuser aan moet voldoen.

De diffuser zorgt voor een heerlijke geur in de ruimte en bevochtigt de lucht tegelijkertijd. We vonden het handig dat we een timer in konden stellen (1, 3, 6 of 10 uur), maar vonden het jammer dat we daarbij niet de precieze tijd konden kiezen. Het waterreservoir heeft voldoende capaciteit voor 10 uur. Dit model is geschikt voor ruimtes tot 40m2, wat voldoende is voor de gemiddelde woonkamer.

De aroma diffuser heeft een elegante, ronde vorm en is in twee kleuren verkrijgbaar: licht- en donkerbruin. We vinden de uitstraling van de diffuser aantrekkelijk en waarderen de warme tonen in ons interieur. Het apparaat beschikt over led-verlichting in 7 vrolijke of rustgevende kleuren.

Het apparaat is gebruiksvriendelijk. Je past de instellingen via de meegeleverde afstandsbediening eenvoudig aan. We waren erg tevreden over het geluidsniveau en vonden de diffuser absoluut niet storend.

We raden deze aroma diffuser van Vivid Green aan als je een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding, voldoende mogelijkheden en een afstandsbediening zoekt.

Voordelen:
 • Geschikt voor ruimtes tot 40m2
 • Groot waterreservoir, voldoende voor 10 uur
 • Instelbare timer en afstandsbediening
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Inclusief lemongrass olie
 • Erg stil
Nadelen:
 • Waterreservoir lastig leeg te gieten
 • Geen automatische lichteffecten
Check Prijs op Bol.com
Beste Combikeuze
Rio’Rea Diffuser Set

Deze diffuser van Rio’Rea vinden wij een echte aanrader als je direct een hele set voor je aroma diffuser in huis wil halen. Zo hoef je niet zelf nog oliën bij elkaar te zoeken en heb je zo een uitgebreide selectie aan gevarieerde olietjes. Naast de geurtjes hebben deze oliën vaak ook een extra werking. Zo werkt de lemongrass insectenwerend. Ideaal dus als je net zoals ik in de zomer veel last hebt van muggen.

Wat wij bovendien erg fijn vinden, is de mogelijkheid om met de afstandsbediening gewoon vanuit bed de diffuser te bedienen. Je blijft dus lekker in bed terwijl je de diffuser naar wens instelt!

Voordelen:
 • Makkelijk van je bed te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening
 • Niet nodig om extra oliën te bestellen - komt met 6 verschillende geuren
 • Elegante afwerking
 • Meegeleverde lemongrass olie werkt insectenwerend
Nadelen:
 • RGB-lichtjes alleen handmatig te wisselen
 • Duurste diffuser uit de lijst
Check Prijs op Bol.com
Beste Kleine Keuze
Zedar Aroma Diffuser

Dit model van Zedar vinden we ideaal voor mensen die nét wat minder ruimte hebben. Hij past prima op een klein nachtkastje of tussen de spullen op je commode. Alhoewel de inhoud van 200 ml wat kleiner is dan bijvoorbeeld de Qumax of Auronic aroma diffusers, is hij qua output even sterk als vrijwel elk ander model uit de lijst. Alleen bij de “medium” en “high” standjes van de Qumax merkten wij dat er een wezenlijk verschil was. 

Wat wij erg mooi vinden aan dit product, is het licht effect. Het licht zit namelijk aan de bovenkant en schijnt door de verneveling heen, waardoor je een soort vuur effect krijgt. Nadeeltje hierbij is wel dat je de kleur niet kunt verstellen.

Voordelen:
 • Ideaal als je wat minder ruimte hebt
 • Leuk “vuur” effect doordat de led lamp door de damp heen schijnt
 • Strak design dat in iedere slaapkamer past
 • Flexibel op te laden dankzij de USB-C kabel
Nadelen:
 • Kleur van de verlichting kan niet worden aangepast
 • Geen meegeleverd stekkerblokje
 • Geen timer
Check Prijs op Bol.com
Duurzame Keuze
HappyHaves Aroma Diffuser

De aroma diffuser van HappyHaves is onze aanrader als je graag wat bewuster shopt. Zo compenseert HappyHaves haar eigen CO₂-emissie en planten ze actief bomen. Wat wij wel wat minder vonden is dat de diffuser zelf van plastic is met een houten look. Ondanks de mooie uitstraling is dit dus geen echt hout. 

Alhoewel dit model uitstekend werkt in kleinere ruimtes tot ~30 m², merkten wij tijdens onze testen dat de diffuser moeite had met ruimtes tot 40 m². Dit is echter wel de geadverteerde maximale grootte van de ruimte. Voor grotere ruimtes raden wij daarom ook een krachtigere optie aan zoals de diffuser van Qumax (niet voor niets de beste keuze!).

Voordelen:
 • Aanrader voor milieubewuste shoppers
 • Gemaakt en getest in Nederland
 • Relatief hoge capaciteit dus minder hervullen
 • Extra stabiel door de vorm
 • Handig opbergzakje
Nadelen:
 • Reservoir wat lastiger leeg te maken
 • Geen echt hout
 • Werkt minder effectief in grotere ruimtes
Check Prijs op Bol.com
Stevigste Keuze
Medisana Bamboo Aroma Diffuser

Dit leuke model van Medisana is gemaakt van stevig bamboe waardoor we deze aanraden als je op zoek bent naar een diffuser die tegen een stootje kan. We voelden vrijwel direct al aan dat dit een kwalitatief goed apparaatje was, mede door het gewicht van bijna 1 kilo. De bediening vonden wij even wennen, maar na de handleiding door te nemen, merkten wij dat de bediening na wat oefening erg fijn was.

Alhoewel dit model iets kleiner is dan onze beste kleine keuze, vonden wij dat de Zedar toch een betere balans had tussen formaat en inhoud aangezien dit model slechts 100 ml inhoud heeft tegen de 200 ml van de Zedar. Voor een echt stevige diffuser is dit echter onze absolute aanrader.

Voordelen:
 • Gemaakt van stevig bamboe
 • Aanrader voor mensen met (kleine) kinderen of huisdieren
 • Ondanks het kleine formaat redelijk zwaar (900 gram)
 • Licht is niet te intens en wisselt automatisch van kleur
Nadelen:
 • Bediening is even wennen
 • Geen timer
 • Kleine inhoud (100 ml)
Check Prijs op Bol.com
Beste Budget Keuze
SensaHome Aroma Diffuser

Uit onze testen voor de beste budgetkoop kwam de SensaHome diffuser duidelijk als beste naar voren. Dit model heeft zelfs extra’s die veel duurdere modellen niet hebben! Zo kun je het licht ook zonder de vernevelaar gebruiken en bedien je deze eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening. 

We merken uiteraard wel dat het model op een aantal gebieden heeft ingeleverd om de prijs lager te houden. De aroma diffuser heeft een inhoud van slechts 100 ml en het design is naar onze mening erg basic. Ook geeft een lampje aan op welk standje hij staat, maar merkten wij dat dit in de praktijk geen merkbaar verschil gaf.

Voordelen:
 • Fijne bediening met de afstandsbediening
 • Zowel handmatig of automatisch het licht wisselen
 • Output vergelijkbaar met andere modellen uit de lijst ondanks de laagste prijs
 • Licht kan ook als nachtlampje functioneren zonder dat je de vernevelaar gebruikt
Nadelen:
 • Verschil tussen de standen zijn moeilijk te merken
 • Timer is slecht af te lezen op het display
 • Weinig capaciteit (100 ml)
 • Afstandsbediening werkt tot maximaal 1 meter afstand
Check Prijs op Bol.com

Vergelijking van de beste aroma diffusers

Product Geluidsniveau Capaciteit Design Lichtscore Output SW score
Medisana 8/10 6/10 7,5/10 7/10 7/10 7,1
SensaHome 8/10 6/10 6/10 7,5/10 7/10 6,9
Vivid Green 9/10 9/10 8/10 8/10 8/10 9,1
HappyHaves 8/10 9/10 7/10 7/10 7/10 7,6
Vivid Green Keramiek 8/10 76/10 9,5/10 9/10 7/10 8,0
Qumax 6/10 10/10 7/10 6,5/10 9,5/10 7,9
Zedar 8/10 7/10 7,5/10 6,5/10 7/10 7,2
Rio'Rea 8/10 9/10 7,5/10 7/10 7/10 7,7

De ultieme koopgids voor de beste aroma diffuser

Tijdens het kopen van de beste aroma diffuser voor jouw situatie en ruimte is het handig om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

Soort aroma diffuser

 • Verwarmende diffusers: Een verwarmende diffuser gebruikt hitte om de olie langzaamaan te verdampen. Zo komt de olie geleidelijk in de lucht. Alhoewel dit een relatief stille soort diffuser is, duurt het wat langer voordat je echt iets merkt en kan de werking en geur van de olie door de extra verhitting soms sterk afwijken. 
 • Ultrasone diffusers: Een van de populairdere soorten diffusers. Hierbij wordt met behulp van elektronische frequenties via het water een zeer fijne mist opgewekt uit de mix van water en olie. Voordeel hiervan is dat je relatief weinig olie nodig hebt, maar houd er wel rekening mee dat hierdoor de luchtvochtigheid in de lucht omhoog gaat. Minder geschikt voor kamers die al een goede luchtkwaliteit hebben dus!
 • Verstuivende diffusers: Dit soort diffusers werken over het algemeen het effectiefst, doordat de oliën niet worden gemixt met water of worden verhit. De pure olie wordt afgebroken en door extra luchtdruk met een hoge snelheid uit een pijpje “geschoten”. Dit zijn echter veruit de duurste diffusers om te gebruiken. Niet alleen omdat de aroma diffuser zelf vaak wat duurder in aankoop is, maar je ook zeer regelmatig extra olie moet aanschaffen, wat zeker niet goedkoop is. 
 • Verdampende diffusers: Deze diffusers verdampen de olie door middel van een ventilatortje. Hierbij wordt de olie op een absorberende pad gedruppeld. Vervolgens wordt door de luchtstroom de olie langzaamaan verdampt en de ruimte in geblazen. Voordeel hierbij is dat dit een relatief stille optie is, maar de oliën worden merkbaar minder goed en evenredig verspreid over de ruimte.

Over het algemeen raden wij ultrasone diffusers aan. Bij deze heb je relatief weinig olie nodig per sessie wat op den duur enorm in de portemonnee scheelt. Bovendien haalt deze soort naast de verstuivende diffusers het meeste uit de oliën. Let er uiteraard wel op dat je kamer niet te luchtvochtig is. Dit kun je eventueel meten met een hygrometer.

Uit onze testen zijn daarom ook vrijwel alleen ultrasone diffusers als beste uit de test gekomen. 

Geluidsniveau

Voor een goed werkende aroma diffuser zul je helaas te maken hebben met wat geluid. Gelukkig hoeft dat niet luid te zijn. De beste aroma diffusers hebben een geluid rond 25 db en het geluid kan werken als een white noise machine voor sommige mensen.

Alle diffusers uit onze lijst zitten rond de 25 db qua geluid behalve de Qumax. Deze is een stuk krachtiger, waardoor je iets meer geluid ervaart rond de 30 db. In de praktijk vonden wij dit tijdens de testen echter niet storend, aangezien het geluid erg kalmerend is en lijkt op kabbelend water.

Licht

Zedar-diffuser

Vrijwel elke diffuser komt met lichtjes, maar onderling verschilt dit nog wel eens. Zo hebben sommige diffusers RGB-lichtjes die zowel automatisch als handmatig afwisselen tussen meerdere kleuren. Bij andere modellen moet je genoeg nemen met een enkel lichtje. Doorgaans zijn deze vrijwel altijd uit te schakelen, dus prima voor mensen die moeilijk in slaap komen als er in de slaapkamer ergens licht aanwezig is. 

Inhoud

Qumax-Diffuser

Alhoewel alle aroma diffusers uit onze top 8 een automatische uitschakeling hebben wanneer de vloeistof op is (tegen brandgevaar), is het fijn als de diffuser niet constant hervuld moet worden. Een hogere inhoud zorgt er uiteraard voor dat je deze minder vaak hoeft te hervullen, maar je moet uiteraard ook rekening houden met het type diffuser en hoe vaak je deze gebruikt. 

Een verstuivende diffuser zal bijvoorbeeld vaker hervuld moeten worden dan een ultrasone diffuser. Voor een diffuser die extra lang meegaat zonder te hervullen, is de Qumax aroma diffuser de absolute aanrader. Met de inhoud van 2800 ml kan hij zelfs met de hoogste stand erg lang mee.

Timer

Ook een timer is iets waar je op kunt letten tijdens je zoektocht naar de beste aroma diffuser. Met een timer kun je de diffuser met een gerust hart voor het slapen aanzetten met een kalmerende geur als lavendel. Doorgaans zijn de timers vaak in te stellen in tussen de 1 en 8 uur, vaak in intervallen van 2 uur. 

Houd er wel rekening mee dat sommige diffusers geen timers hebben. Zo hebben de Medisana en Zedar diffusers geen ingebouwde timer, waardoor je deze beter net voor het slapen kunt gebruiken (of wanneer jij wil natuurlijk!).

Design

Gadgy-Diffuser

Het design is niet voor iedereen belangrijk, maar het is wel fijn om een leuk apparaatje op de commode te hebben! Uiteraard is het volledig subjectief wanneer het gaat om het uiterlijk. Gelukkig heb je keuze genoeg om een mooie diffuser uit te kiezen als dit iets is wat jij belangrijk vindt. 

Persoonlijk zijn wij fan van het design van de Gadgy diffuser, maar ook de Zedar en Medisana diffuser zien er superleuk uit.

De beste aroma diffuser voor jouw situatie

Uiteraard is de beste keuze niet altijd de keuze die voor jou het meest ideaal is. Hieronder zie je welke diffusers het beste zijn voor een aantal specifieke situaties. 

Beste aroma diffuser voor grote slaapkamers

Voor grote slaapkamers raden wij de Qumax diffuser aan. Dit model heeft een enorme inhoud van 2800 ml en een extra krachtige stand waarmee hij ruimtes tot 59 m² kan vernevelen. Naast het feit dat deze diffuser overall het beste uit de test komt, is hij al helemaal een aanrader als je zelf een grote slaapkamer hebt. 

De andere diffusers uit de lijst zijn voornamelijk effectief tot 30-40 m², wat prima is voor de gemiddelde slaapkamer. 

Beste aroma diffuser voor een druk huis

Als je drukke kids of huisdieren in huis hebt, is het logisch dat je liever kiest voor een extra stabiele diffuser. In dit geval is de Medisana aroma diffuser zeker het overwegen waard. Deze diffuser is extra laag en zwaar doordat deze gemaakt is van duurzaam bamboe. Bovendien heeft hij rubberen noppen aan de onderkant, waardoor hij ook niet makkelijk te verschuiven is. 

Beste aroma diffuser voor beginners

Medisana-Diffuser

Als “beginner” heb je waarschijnlijk niet al teveel kennis van aroma diffusers en is het begrijpelijk dat je geen zin hebt om óók nog eens zelf essential oils bij elkaar te gaan zoeken. Dan is een aroma diffuser set de oplossing. Hiervoor raden wij de Rio’Rea diffuser set aan. Hiermee haal je niet alleen een uitstekende diffuser in huis, maar ook gelijk 6 lekkere geurtjes. Scheelt jou weer tijd en moeite!

Beste aroma diffuser voor droge lucht

Als je al langer last hebt van droge lucht op de slaapkamer, sla je met een ultrasone diffuser twee vliegen in één klap. Alhoewel elke diffuser in onze lijst luchtbevochtigend werkt, merkten wij tijdens onze testen dat de Qumax diffuser merkbaar meer luchtvochtigheid genereert. Voor mensen die graag hun luchtkwaliteit in de slaapkamer willen verbeteren en niet direct een humidifier aan willen kopen, raden wij dit model dus zeker aan. 
Let er wel op dat een humidifier alsnog een stuk effectiever de lucht bevochtigd dan een standaard aroma diffuser. Het Qumax model is hierbij echter een uitzondering en kan eveneens goed als luchtbevochtiger gebruikt worden.

Welke essentiële olie is goed voor jouw diffuser?

Het is allereerst belangrijk om de productbeschrijving van jouw aroma diffuser te lezen. Niet alle soorten etherische olie zijn geschikt voor jouw apparaat. Voor het beste resultaat is het wel het beste om te kiezen voor een 100% pure etherische olie. 

Daarnaast kies je voor een aroma die geschikt is voor jouw situatie. Hierbij moet je ook letten op de voordelen die een bepaalde geur heeft. Zo helpt een olie die magnolia bevat hoofdpijn te voorkomen en in de zomer heb je minder last van muggen met een frisse citroengeur. 

Veelgestelde vragen

Wat doet een aroma diffuser precies?

Een aroma diffuser verstuift als het ware olie en vaak ook water de lucht in. Dit gebeurt vaak met speciale geurtjes die bijvoorbeeld kalmeren of insecten afweren. Veel mensen gebruiken dit dan ook voor het slapen gaan of tijdens het slapen met een timer. 

Wat het verschil tussen een luchtreiniger en een aroma diffuser?

Waar een aroma diffuser juist bewust luchtdeeltjes de lucht in verstuift, probeert een luchtreiniger de hoeveelheid luchtdeeltjes juist te verminderen door de lucht te filteren en verse lucht je kamer in te blazen. 

Zijn aroma diffusers veilig voor mensen?

Bij verantwoord gebruik kunnen diffusers geen kwaad. Voor gevoelige mensen kan het mogelijk een versuffend gevoel geven of in het ergste geval hoofdpijn, maar je zult hier geen langdurige problemen door ervaren. 

Hoeveel oliedruppels doe je in een aroma diffuser?

We raden je aan om aanvankelijk 3 tot 5 druppels te gebruiken. Bij een grotere aroma diffuser kun je vervolgens langzaam een hogere dosering gebruiken. Per langere sessie raden wij je aan om in totaal niet meer dan 20 druppels te gebruiken. 

Wat gebeurt er als ik teveel olie in mijn diffuser doe?

Gelukkig zul je geen langdurige negatieve effecten ervaren als je teveel olie in je diffuser doet, maar je kunt je wel wat suf voelen en soms ook hoofdpijn krijgen. Reden genoeg om te zorgen dat je een passende dosis gebruikt voor jouw diffuser! De aanbevolen hoeveelheid voor jouw aroma diffuser lees je vaak ook terug in de bijgeleverde handleiding of op de verpakking. 

Is een aroma diffuser veilig voor huisdieren?

Dit hangt van een aantal factoren af. We raden over het algemeen aan om de diffuser niet te gebruiken in een kamer waar je huisdieren langdurig aanwezig zijn, vooral niet als deze al ademhalingsproblemen hebben. Daarnaast zijn bepaalde geurtjes giftig voor je huisdier. Voor katten en honden zijn onder andere pepermunt, kaneel, citrus, theeboomolie (melaleuca) giftig als ze hier langdurig aan worden blootgesteld. 

Zijn er gevallen waarbij een aroma diffuser gevaarlijk is voor de gezondheid?

Alleen bij verkeerd gebruik van een diffuser levert gebruik gevaar op:
– Laat een diffuser niet dagen achter elkaar aan staan. 
– Houd er rekening mee dat kinderen en dieren een sterkere reuk hebben dan volwassenen. Kies daarom voor een geschikte essentiële olie. 
– Gebruik geen diffuser tijdens een zwangerschap.

Wat is de maximale gebruikstijd van een diffuser?

Je mag een aroma dispenser zo lang als je wilt aan laten staan. Houd er wel rekening mee dat de reservoir is gevuld met water. Sommige diffusers hebben een handige AutoOff-functie, waarbij de diffuser zich uitschakelt wanneer het water op is. 

Mag je een diffuser ook zonder essentiële olie gebruiken?

Zeker! Hij zal op dat moment niet veel geur produceren, maar het bevochtigt wel de lucht in jouw slaap- of woonkamer. 

Hoe maak ik mijn lucht diffuser schoon?

Raadpleeg hier vooral het instructieboekje voor. Het schoonmaakproces verschilt per diffuser en dient op een goede manier uitgevoerd te worden. 

Bronvermelding

1 Aromatherapy

2 Dromen te beïnvloeden met geuren

Gerelateerde producten

Menu