Zoeken
Zoeken
Het Effect Van Een Infrarood deken Op Je Spieren!
Infrarood-deken-1

Het Effect Van Een Infrarood deken Op Je Spieren!

Samenvatting

Een infrarood deken, ook bekend als een ver-infrarood (FIR) deken of verwarmde deken, biedt verschillende gezondheidsvoordelen door middel van zachte warmte en ontspanning. Het verbetert de bloedsomloop, verlicht spierspanning, bevordert een betere slaap en vermindert stress. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en een arts te raadplegen bij bepaalde medische aandoeningen. Kortom, een infrarood deken is een natuurlijke en effectieve manier om spieren te ontspannen en het algehele welzijn te verbeteren.

Ben je benieuwd naar wat een infrarood deken precies met je spieren doet en wat het voor jou kan betekenen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Een infrarood deken, ook wel bekend als een ver-infrarood (FIR) deken of verwarmde deken, biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid. Het maakt gebruik van infrarood technologie om zachte warmte te genereren en ontspanning te bevorderen. In deze blog zullen we bespreken hoe infrarood dekens werken, de effecten op de spieren, de verbetering van de circulatie, de invloed op de slaapkwaliteit en nog veel meer. Dus ga er lekker voor zitten, ontspan en ontdek de wereld van infrarood dekens!

Wat is een infrarood deken?

Een infrarood deken, ook bekend als een ver-infrarood (FIR) deken of verwarmde deken, is een soort therapeutisch apparaat dat gebruik maakt van infrarood technologie om warmte te geven en ontspanning te bevorderen. Deze dekens zijn ontworpen om veilige niveaus van ver-infrarood warmte af te geven, die diep in het lichaamsweefsel kan doordringen voor verschillende gezondheidsvoordelen.

Een infrarood deken bestaat uit een speciale stof met daarin kleine koolstofvezels of keramische deeltjes die ver-infrarood warmte genereren wanneer ze worden aangesloten op een stroombron. Ver-infrarood warmte, met zijn langere golflengten dan nabij- en midden-infrarood, kan het lichaam veilig binnendringen door zijn diepere bereik.

Soorten infrarooddekens

  • Keramisch: deze dekens gebruiken keramische deeltjes in hun verwarmingselementen voor een efficiënte ver-afgifte.
  • Op koolstofvezel gebaseerd: koolstofvezels worden in deze dekens gebruikt vanwege hun hoge elektrische geleidbaarheid en hun vermogen om een uniforme ver-straling over het oppervlak te produceren.
  • Op basis van zilveren nanodeeltjes: sommige nieuwere modellen bevatten zilveren nanodeeltjes in hun verwarmingselementen voor betere antibacteriële eigenschappen en verbeterde thermische efficiëntie.

Hoe beïnvloedt een infrarood deken de spieren?

Infrarood dekens hebben een significante invloed op spieren en gewrichten en zorgen voor pijnverlichting en een betere doorbloeding. In dit hoofdstuk worden de effecten van infrarood warmtetherapie op spieren besproken, hoe het helpt pijn te verlichten, en de rol die het speelt bij het verbeteren van de doorbloeding.

Effecten op spieren en gewrichten

Een infrarood deken zendt ver-infrarood stralen uit die diep in jouw lichaamsweefsels doordringen. Deze stralen genereren warmte in de cellen, waardoor hun temperatuur stijgt. Als gevolg daarvan kalmeert deze zachte warmte pijnlijke spieren en stijve gewrichten door ze te ontspannen en de genezing op cellulair niveau te bevorderen.

De opgewekte warmte doet de bloedvaten verwijden of uitzetten. Vasodilatatie, het verwijden van de bloedvaten, is een effect van de opgewekte warmte. De opgewekte warmte resulteert in het verwijden van de bloedvaten, wat een betere zuurstoftoevoer naar de getroffen spieren bevordert.

Pijnverlichting door infraroodwarmtetherapie

Infrarood dekens zorgen voor effectieve pijnverlichting bij verschillende aandoeningen van spieren en gewrichten, zoals artritis, fibromyalgie, ischias en sportblessures. Infrarood warmtetherapie dringt diep door in de weefsels zonder ongemak of bijwerkingen zoals bij traditionele verwarmingsmethoden zoals hotpacks of verwarmingskussens, en biedt een veilige en natuurlijke manier om pijn te verlichten. Wanneer je een blessure hebt, kan je ook een infrarood lamp aanschaffen in plaats van een deken, omdat deze makkelijker is om op een specifiek pijnpunt te richten.

Verbeterde circulatie met infraroodwarmtetherapie

Een betere bloedsomloop is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een infrarood deken. Het eerder genoemde vasodilatatie-effect verbetert niet alleen de zuurstofvoorziening in het spierweefsel, maar helpt ook bij de afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur, die pijn kunnen veroorzaken na het sporten of de fysieke activiteit. Deze verhoogde bloedstroom bevordert een sneller herstel van blessures en vermindert ontstekingen, wat leidt tot een algehele verbetering van de spiergezondheid.

Bovendien is een betere doorbloeding in verband gebracht met andere gezondheidsvoordelen zoals verlaging van bloeddruk, verbetering van de cardiovasculaire functie en stimulering van het immuunsysteem. Deze voordelen maken infrarood dekens een uitstekend hulpmiddel voor het bevorderen van het algemeen welzijn en het specifiek aanpakken van spiergerelateerde problemen.

Verbeterde slaapkwaliteit met infraroodwarmtetherapie

Een essentieel aspect van het behoud van een goede spiergezondheid is het krijgen van voldoende herstellende slaap elke nacht. Slaap speelt een cruciale rol bij spierherstel en groei, waardoor het essentieel is om prioriteit te geven aan een goede slaap. Door een infrarood deken te gebruiken tijdens het slapen gaan of een dutje, kun je een diepere ontspanning ervaren doordat de zachte warmte diep in jouw spieren doordringt, wat een betere bloedcirculatie bevordert en de spanning in het hele lichaam verlicht.

Minder stress met infraroodwarmtetherapie

Stress en angst worden in verband gebracht met spierpijn en stijfheid, wat een negatieve invloed kan hebben op het algemene fysieke comfort en de mobiliteit. Omdat de kalmerende warmte van een infrarood deken diep in de weefsels doordringt, helpt het spierongemakken te verlichten die veroorzaakt worden door spanning of overbelasting door stress. Deze vermindering van pijn zorgt ervoor dat mensen zich zowel lichamelijk als geestelijk gemakkelijker kunnen ontspannen, wat resulteert in een lager stressniveau.

lifepro bioremedy infrared sauna blanket 120eab7e35ae444cb0eb5d13576f8ffe

Veelgestelde vragen Infrarood Deken Spieren

Werken infrarood dekens echt?

Ja, infrarood dekens zijn effectief in het verstrekken van verschillende voordelen voor de gezondheid. Ze maken gebruik van ver-infrarood technologie om zachte warmte die diep doordringt in de spieren en gewrichten, het bevorderen van ontspanning, pijn verlichting, verbeterde circulatie, en een betere kwaliteit van de slaap uit te stralen. Onderzoek toont aan dat ze het algemene welzijn verbeteren.

Wie mag een infrarood deken niet gebruiken?

Infrarood dekens zijn niet voor iedereen geschikt. Mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk, zwangere vrouwen, kinderen jonger dan 12 jaar, en personen met warmtegevoeligheid moeten een arts raadplegen alvorens een infrarood deken te gebruiken. Bovendien moeten mensen met geïmplanteerde apparaten zoals pacemakers voorzichtig zijn.

Wat zijn de nadelen van een infrarood sauna deken?

De mogelijke nadelen van het gebruik van een infrarood sauna deken zijn uitdroging als er niet goed wordt gehydrateerd tijdens het gebruik; milde bijwerkingen zoals duizeligheid of hoofdpijn als gevolg van de verhoogde lichaamstemperatuur; risico op brandwonden bij onjuist gebruik of bij te hoge temperaturen; en mogelijke interferentie met bepaalde medicijnen of medische aandoeningen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van infrarood dekens?

– Verlichting van pijn bij spierspanning en gewrichtsstijfheid
Verbeterde circulatie, wat leidt tot sneller herstel na de training
– Betere slaapkwaliteit door bevordering van ontspanning
– Minder stress, waardoor de cortisolproductie mogelijk afneemt
– Meer mobiliteit door ontspannen spieren en minder ontstekingenMeetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

*de Slaap-ID aanvragen is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar hoe anderen de SlaapID meting ervaren? Lees het artikel van Jasper en Marlies

Menu