Zoeken
Zoeken
De Juiste Maat Kussensloop | Gids, Populaire Maten & Meer

De Juiste Maat Kussensloop | Gids, Populaire Maten & Meer

Samenvatting

Kussenslopen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar het is niet moeilijk om de juiste maat te vinden. Om de juiste maat te weten moet je je kussen meten in de lengte en breedte. Heb je een gangbare kussenmaat (60×70 centimeter) dan heb je vaak ook een gangbare maat kussensloop. Let daarnaast op verschillende andere factoren wanneer je een nieuw kussensloop gaat kopen, zoals de kwaliteit van het materiaal,

Kussenslopen zijn er in verschillende maten en daarom moet je weten welke maat je nodig hebt. Om ervoor te zorgen dat je de ideale maat koopt, moet je de lengte en breedte van je kussen opmeten.

Meestal is het niet moeilijk om een goed passend kussensloop te vinden, tenzij het kussen een afwijkende vorm of maat heeft.

Standaard maten van kussenslopen

Standaard kussenslopen zijn 60×70 centimeter. Dit is de meest gangbare maat in Nederland en is geschikt voor de meeste kussens. Een andere gangbare maat is 40×60 centimeter. Beide maten zijn geschikt voor vierkante en rechthoekige kussens.

Als je een afwijkend groot of klein kussen hebt of een kussen met een afwijkende vorm, dan is het mogelijk beter om een andere maat te kussensloop te kopen.

Minder gangbare maten zijn 50×70 centimeter en 60×60 centimeter.

Gangbare kussenmaten

 • 60×70 centimeter (standaard maat)
 • 40×60 centimeter
 • 50×70 centimeter
 • 606×60 centimeter
 • 50×35 centimeter

Hoe koop je de juiste maat kussensloop?

Om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kussensloop koopt, moet je de afmetingen van je kussen opmeten. Meet hierdoor de lengte en breedte en schrijf de afmetingen eventueel op zodat je het niet vergeet.

Vervolgens is het niet moeilijk om een geschikt kussensloop te kopen dat goed past. Bijna alle verkopers geven duidelijk aan voor welke kussenmaat het kussensloop geschikt is.

Heb je een standaard kussenmaat dan heb je ook een standaard maat kussensloop nodig, oftewel 60×70 centimeter.

Het correct opmeten is de belangrijkste stap om de juiste maat te kopen welke goed om het kussen past. Niet te groot en niet te klein.

kussen-maten
Bron: Mattress firm

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een nieuw kussensloop?

 • Vorm van het kussen: kussens zijn tegenwoordig verkrijgbaar in afwijkende vormen en maten. Heb je een rechthoekig of vierkant kussen, dan zijn gangbangere maten geschikt. Heeft je kussen een afwijkend ontwerp dan moet je ook een kussensloop kopen met een afwijkend ontwerp.
 • Dik of dun kussen: heb je een heel dik of heel dun kussen, ook dan moet je mogelijk een andere andere maat kussensloop kopen. Een dun kussen met een gangbare maat neemt minder ruimte in beslag dan een dik kussen met dezelfde afmeting. Een maat kleiner past dan mogelijk beter.
 • Soort sluiting: kussenslopen hebben verschillende soorten sluitingen. Je hebt de keuze tussen een enveloppe sluiting, knoopsluiting of ritssluiting. Persoonlijk vind ik een ritssluiting erg fijn, maar dit verschilt per persoon.
 • Materiaal: een kussensloop is verkrijgbaar in verschillende materialen met ieder eigen voor- en nadelen. Katoen of een katoenvorm is het populairst. Het kiezen van een geschikt materiaalsoort is belangrijk, omdat deze van invloed kunnen is op het comfort, ademend vermogen en de temperatuur van het kussen.
 • Draadtelling: let ook op de draadtelling. Een hogere draadtelling betekent meestal dat de stof zachter en comfortabeler is dan materialen met een lagere draadtelling, zoals linnen of canvas. Deze stoffen zijn misschien minder zacht, maar bieden voldoende warmte in koude wintermaanden.
 • Kleur: kussenslopen zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren en patronen. Koop een kleur die je mooi vindt of past bij de stijl van je slaapkamer en dekbedovertrek.
 • Reviews van klanten: als je online winkelt, lees dan zorgvuldig de beoordelingen van klanten om een idee te krijgen van de kwaliteit van het product voordat je het koopt. Onze slaapexperts doen dit ook altijd wanneer ze een productenreview maken.
 • Levensduur: kwaliteit is ook een belangrijke koopfactor. Kies je voor kwaliteit en een lange levensduur of voor minder kwaliteit met een groter risico op slijtage.

Kussensloop kopen?

Onze slaapexperts hebben verschillende soorten kussenslopen getest en top 7’s gemaakt van de beste kussenslopen per categorie. Klik op een van de linkjes hieronder om een review te openen.

Het kiezen van de juiste maat kussensloop is essentieel voor een comfortabele nachtrust, maar het selecteren van het perfecte kussen kan ook een uitdaging zijn. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals de vorm, dikte, en het materiaal van het kussen. Als je moeite hebt met het vinden van het juiste kussen dat bij jouw slaapbehoeften past, bieden we hulp bij het kiezen van het juiste kussen. Onze uitgebreide gids helpt je bij het navigeren door de verschillende opties en het vinden van het kussen dat perfect bij jou past.

Conclusie

Het is belangrijk om een kussen op te meten voordat je een nieuw kussensloop koopt. Wanneer je niet de juiste maat koopt past het kussen niet goed in de kussensloop.

Naar dat je de juiste maat hebt gevonden is het belangrijk om op andere factoren te letten bij je aankoop, zoals de kwaliteit van het materiaal en de soort stof. Met wat onderzoek of met behulp van onze uitgebreide productenreviews koop je een kussensloop dat voldoet aan jouw wensen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn maat kussenslopen?

Maat kussenslopen zijn kussenslopen die zijn ontworpen om perfect te passen bij specifieke kussenmaten. Ze zorgen voor een nette en gepersonaliseerde uitstraling voor je kussens.

Waarom zou ik kiezen voor maat kussenslopen?

Maat kussenslopen bieden een strakke en professionele look voor je kussens, zonder overtollige stof. Ze voorkomen dat je kussens in de hoes glijden en zorgen voor een gestroomlijnd uiterlijk.

Hoe kies ik de juiste maat kussensloop voor mijn kussen?

Meet de lengte en breedte van je kussen en kies een kussensloop die bij die afmetingen past. Het is belangrijk om een sloop te kiezen die niet te strak of te los zit.

Kan ik maat kussenslopen vinden voor verschillende kussenmaterialen?

Ja, maat kussenslopen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals katoen, satijn en zijde. Kies een materiaal dat past bij je voorkeur en slaapcomfort.

Zijn maat kussenslopen verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen?

Ja, maat kussenslopen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, zodat je ze kunt afstemmen op je slaapkamerdecor.

Kan ik maat kussenslopen gebruiken voor kussens van alle slaapposities?

Ja, maat kussenslopen zijn geschikt voor kussens van alle slaapposities, inclusief rugslapers, zijslapers en buikslapers.

Hoe onderhoud ik maat kussenslopen?

Maat kussenslopen kunnen meestal in de wasmachine worden gewassen volgens de instructies op het etiket. Kies een wasmiddel dat geschikt is voor het gekozen materiaal.

Zijn maat kussenslopen duurder dan standaard kussenslopen?

Maat kussenslopen kunnen iets duurder zijn dan standaard kussenslopen vanwege het feit dat ze op maat gemaakt zijn. De prijs hangt ook af van het gekozen materiaal en de merkkwaliteit.

Geschreven door
Jeffrey Goessens

Menu