Zoeken
Zoeken
P5070658

Lucovitaal Magnesium Review & Ervaringen

Lucovitaal Magnesium Citraat tabletten bevat 400mg elementaire magnesium per dagdosering van twee tabletten. Lucovitaal geeft aan dat het een goed opneembare vorm van magnesium bevat, te weten citraat. Lucovitaal geeft aan dat magnesium een rol speelt bij het behouden van soepele spieren en bij de botaanmaak. Ook geeft Lucovitaal aan dat magnesium een positieve invloed heeft op de werking van het zenuwstelsel en bijdraagt aan de geestelijke veerkracht.

Dat magnesium een positieve invloed heeft op de werking van het menselijk zenuwstelsel, je spieren en bij de botaanmaak is al meermaals wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Het mineraal is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren, en speelt dus een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

Voedingscentrum geeft verder aan dat een tekort aan magnesium niet snel voorkomt. Symptomen voor een magnesium tekort zijn algehele lusteloosheid of vermoeidheid, spierkrampen of hartritmestoornissen in extreme gevallen.

Daarnaast geeft Voedingscentrum aan dat een te hoge inname aan magnesium uitsluitend ontstaat bij het gebruik van tabletten waar magnesium in zit, magnesiumzouten of mineraalwater waarin veel magnesium zit. Voedingscentrum geeft aan dat bij meer dan 250mg magnesium per dag extra, dus naast de magnesium in je eten, darmklachten zoals diarree kunnen ontstaan. De ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) voor magnesium is bij een volwassen man 250mg, bij een vrouw 300mg.

Volgens het Voedingscentrum komt magnesium in veel voedingsmiddelen zit zoals graanproducten, groente, noten, melkproducten en vlees. De opname van magnesium uit de voeding varieert van 20 tot 60% en hangt af van de hoeveelheid die in de voeding zit: hoe meer magnesium er in de voeding zit, hoe lager het percentage dat je lichaam opneemt.

Review magnesium tabletten van Lucovitaal

Lucovitaal Magnesium Citraat
Lucovitaal Magnesium 400 mg Citraat - 150 tabletten
4.0

Wil je het meeste magnesium voor je geld? Dan is dit je keuze. Magnesiumcitraat is goed opneembaar, dus dit zal het magnesium aan het werk zetten in je lichaam.

Voordelen:
  • Goedkoopst
  • Goed opneembaar
Nadelen:
  • Pil is erg groot
Check Prijs op Bol.com

De pillen van Lucovitaal zijn relatief groot qua omvang, en voor de dagdosering dien je dus twee van die dikke pillen te slikken. De pillen zijn ovaalvormig en meten 24mm lang bij 10mm breed en zijn 9mm dik. Zelf vind ik ze makkelijk om door te slikken, wat ook op het potje wordt geadverteerd. Ik kan mij echter zeer goed inbeelden dat dit formaat pillen niet voor iedereen makkelijk te behappen is. 

Zelfs gehalveerd op de breuklijn blijft het een vrij fors formaat om door te slikken, doordat de breedte en dikte onveranderd blijven. Vind je het lastig om pillen door te slikken, dan zou je ze wellicht beter kunnen verpulveren. Daarnaast is het zeker te adviseren deze pot buiten het bereik van kinderen te bewaren.

Lucovitaal geeft verder aan dat de pillen vegan zijn, geen zout of toegevoegde suikers bevatten en geschikt zijn voor diabetici. Het is echt een voedingssupplement. Dit betekent dat een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl belangrijk blijft. Deze pillen zijn daar geen vervanging voor. 

Zelf heb ik al een redelijk gezonde levensstijl en dankzij mijn partner een gevarieerde voeding, dit zorgt er mogelijk voor dat ik vrij weinig merk van de werking van de magnesium pillen. Daarnaast zal het altijd even duren voor je iets van de werking merkt.

Aangaande het moment van innemen adviseert Men’s Health om magnesium supplementen met het avondeten in te nemen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Lucovitaal Magnesium Citraat?

Lucovitaal Magnesium Citraat is een voedingssupplement dat 400 mg elementaire magnesium per dagdosering van twee tabletten bevat. Het speelt een rol bij het behouden van soepele spieren, botaanmaak en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.

2. Wat zijn de voordelen van magnesium?

Magnesium draagt bij aan de vorming van bot en spieren, de goede werking van spieren, en de overdracht van zenuwprikkels. Het kan ook bijdragen aan de geestelijke veerkracht.

3. Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort?

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen lusteloosheid, vermoeidheid, spierkrampen of hartritmestoornissen in extreme gevallen zijn.

4. Kan een te hoge inname van magnesium schadelijk zijn?

Ja, een te hoge inname van magnesium kan darmklachten zoals diarree veroorzaken. Dit gebeurt meestal alleen bij het gebruik van tabletten of andere supplementen met magnesium.

5. Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium?

De ADH voor magnesium is 250 mg voor een volwassen man en 300 mg voor een vrouw.

6. Wanneer moet ik Lucovitaal Magnesium Citraat innemen?

Het wordt geadviseerd om magnesium supplementen met het avondeten in te nemen.

7. Waar kan ik Lucovitaal Magnesium Citraat kopen?

Lucovitaal Magnesium Citraat is verkrijgbaar bij Bol.com

Menu