Zoeken
Zoeken
massagekussen featured image

De 8 Beste Massagekussens van 2023

Een massagekussen helpt je ontspannen na een lange dag. Een massagekussen is ontworpen om ontspanning te geven en pijnlijke of stijve spieren te masseren. Een van de meest gebruikte technieken is Shiatsu massage. Deze massagetechniek masseert tot diep in de spieren om klachten te verminderen en pijnlijke en stijve spieren te masseren. Een massagekussen is ook goed voor de doorbloeding in je lichaam. Wij helpen je graag met het vinden van het juiste massagekussen.

De beste massagekussens per categorie:

De beste massagekussens in een overzicht

Wil je direct weten wat het beste massagekussen is? Hieronder vind je een handig overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per massagekussen.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Massagekussen Beste algemene keuze Check Prijs bij Bol
Meest-Luxueuze-Massagekussen Meest luxueuze keuze Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Massagekussen Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Northwall-Massagekussen Beste gebruiksvriendelijke keuze Check Prijs bij Bol
Meest-Comfortabele-Massagekussen Meest comfortabele kussen Check Prijs bij Bol
Meest-Compacte-Massagekussen Meest compacte massagekussen Check Prijs bij Bol
Multifunctioneel-Massagekussen Multifunctioneel massagekussen Check Prijs bij Bol
Beste-Algemene-Massagekussen Beste goedkope keuze Check Prijs bij Bol

*Lees hoe we producten testen en beoordelen in onze onderzoeksverantwoording.

4aafeff11672867e2d063936467762fe?s=96&d=mm&r=g
Advies van de expert:

Let op de massagetechnieken van het massagekussen. Kies voor een massagekussen dat verschillende massagetechnieken biedt, zoals kneden, rollen, kloppen of drukken. Dit zorgt voor een gevarieerde en gepersonaliseerde massage-ervaring.

De voordelen van een massage kussen:

 • Ontspanning: een massage zorgt voor ontspanning. Een massage kussen helpt dan ook om te ontspannen. Massagekussens zijn geschikt voor gebruik in bed of op de bank en daardoor erg comfortabel in gebruik.
 • Vermindering stress: een massage zorgt ervoor dat je tot rust komt en ontspant. Dit leidt tot vermindering van stress.
 • Behandeling pijn: een massagekussen is multifunctioneel in gebruik. Dit kussen is daarom geschikt om klachten te behandelen. Bijvoorbeeld rugpijn, nekpijn of schouderklachten. Een elektrisch massagekussen masseert tot diep in de spieren zodat ze loskomen waardoor je minder klachten hebt.
 • Masseren spierpijn en stijve spieren: goede massagekussens geven een stevige massage. Het massagekussen masseert tot diep in de spieren zodat ze los komen en daardoor minder stijf zijn. Ook bevordert dit het herstelproces.
 • Shiatsu massage: shiatsu massage is een massagetechniek waarbij draaiende bewegingen worden gemaakt. Ook wel drukpuntmassage genoemd. Dit is een veelgebruikte en effectieve massagetechniek. Veel massage kussens bootsen Shiatsu massage na.
 • Multifunctioneel: massagekussens zijn veelzijdig in gebruik. De meeste massagekussens zijn universeel te gebruiken voor het hele lichaam. Ook zijn massagekussens overal te gebruiken: in de auto, op de bank, in bed en op vakantie.

Een massagekussen voor een betere slaap: de wetenschap

Door de jaren heen hebben veel onderzoekers de gezondheidsvoordelen van een massage onderzocht. Een massage zorgt voor ontspanning, losse spieren, betere doorbloeding en vermindering van pijnklachten. Dit is weer van invloed op de slaapkwaliteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen beter slapen en sneller in slaap komen wanneer ze tot rust zijn gekomen voor het slapen gaan (1, 2, 3, 4). Ons advies is om een massagekussen te gebruiken voor het slapen om je slaapkwaliteit te verbeteren en sneller in slaap te komen.

Naast wetenschappelijke onderbouwing onderzoeken wij reviews van klanten om te bepalen welk product het beste is. Soms doorspitten we honderden reviews en dit hebben we nu ook gedaan:

‘‘Echt een heel fijn apparaat. Krijgt geen 5 sterren omdat de snoer wel iets langer mag. Voor de rest heel blij mee. De beschrijving van het artikel klopt helemaal. De kussen komt in een fijne doos met een handvat. De prijs vind ik echt heel goedkoop voor wat het doet.!’’

Review van Chintia (20-29 jaar) over de BrellaVio

De 8 beste massage kussens onderzocht:

Beste Algemene Keuze
BrellaVio XL Shiatsu Massage Kussen
4.9

Dit complete massagekussen van BrellaVio komt bij ons als beste algemene keuze uit de test. Het kussen heeft vrijwel alles wat je zoekt voor een grondige compressiemassage; en mooie extra's! Zo krijg je er een handige massagebal bij voor het nauwkeurige massagewerk.


Bovendien zijn wij ook erg te spreken over de batterijduur. Je kunt dit massagekussen namelijk tot 2 uur lang gebruiken. Tot slot heeft het kussen 8 roterende massagepunten, wat meer dan gemiddeld is. Dit zorgt voor een zeer grondige massage, maar we moeten zeggen dat het wel even wennen is!

Voordelen:
 • Volledige dekking dankzij het XL formaat
 • Houdt je lekker warm met de ingebouwde warmtefunctie
 • Volledig handsfree dus ideaal voor bijvoorbeeld tijdens het werk
 • Inclusief een handige massagebal voor specifieke zones
 • Draadloos 2 uur lang te gebruiken
 • Grondige massage dankzij de 8 roterende punten
Nadelen:
 • Geen opbergzak
 • Relatief sterke massage, dus even wennen!
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxueuze Keuze
Medisana Shiatsu Acupressuur Massagekussen
4.7

Met dit luxe massagekussen kom je heerlijk tot rust tijdens het kijken van een film of wanneer je aan het werk bent. Dit model is namelijk ideaal voor op een stoel of bank. Iets wat wij heel fijn vinden, is het aparte in hoogte verstelbare nekdeel van de kussen. Vooral last van je nek? Dan kun je dit kussen alleen voor een grondige nekmassage instellen. Je hebt bij dit model zowel de keuze uit een shiatsu-massage als een acupressuurmassage. Dit model is dus een fantastische multifunctionele keuze - mits je hier wat extra voor wil betalen.

Voordelen:
 • Makkelijk schoon te maken door de afneembare nekhoes
 • Zowel een shiatsu- als acupressuurmassage
 • In hoogte verstelbaar nekdeel
 • Beste keuze voor op de bank of bureaustoel
 • Volledige massage voor het hele bovenlichaam
Nadelen:
 • Prijzig
 • Niet geschikt voor in bed
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
CozySense Massagekussen
4.0

Dit massagekussen van CozySense heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zorgt voor een aangename massage.

Het apparaat beschikt over 3 intensiteitsniveaus en 2 warmtestanden. We vonden het prettig dat we uit meerdere intensiteiten konden kiezen en de massages zo langzaam op konden bouwen. Je gebruikt het apparaat bijvoorbeeld voor je onderrug of nek, maar je kunt ook de rest van je lichaam masseren.

Met in totaal 4 massagekoppen heeft dit apparaat een vrij groot massage-oppervlak, waardoor we het minder vaak hoefden te verplaatsen. We vonden de warmtefunctie tot 40 graden prettig en dit hielp ons ontspannen.

Qua gebruiksvriendelijkheid scoort dit apparaat iets minder goed, onder andere door de ontbrekende afstandsbediening. Het aan de stoel bevestigen van het apparaat was wel eenvoudig en ook de timerfunctie viel in de smaak. Let erop dat de batterij slechts een uur meegaat voor je deze weer op moet laden (duurt 1-1,5 uur). Dit is vrij kort vergeleken met andere draadloze modellen.

We raden dit model van CozySense aan als je op zoek bent naar een massagekussen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je batterijduur belangrijk vindt, kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Keuze uit 3 intensiteitsniveaus: zacht, medium, hard
 • Warmtefunctie tot 40 graden voor extra ontspanning
 • Massages voor het hele lichaam
 • Relatief groot massage-oppervlak
 • Bevestigen aan stoel is makkelijk
Nadelen:
 • Batterij gaat maar 1 uur mee
 • Zonder afstandsbediening
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze
Northwall Shiatsu Massagekussen
4.4

Dit shiatsu massagekussen van Northwall is een gebruiksvriendelijke keuze die zowel makkelijk te bedienen als comfortabel in gebruik is.

Dit kussen heeft 8 massagekoppen die zorgen voor een optimale massage, waarbij je kiest uit 3 intensiteitsstanden. We merkten dat de massagekoppen flexibel waren, wat ervoor zorgde dat alle plekjes gemasseerd werden. De infrarood warmtefunctie bracht wel comfort, maar was iets minder warm dan we gehoopt hadden.

Qua gebruiksgemak scoort dit model hoog: de bediening op de zijkant is eenvoudig en ook het gebruik van het kussen is handig. Het is zo ontworpen dat je het met je handen vast kunt houden, waardoor je precies de juiste druk uitoefent.

We vonden het jammer dat we het massagekussen niet draadloos konden gebruiken, maar gelukkig was het snoer van 1,7 meter lang genoeg voor comfortabel gebruik. Het apparaat schakelt na 15 minuten automatisch uit en beschikt over oververhittingsbeveiliging.

We raden dit model van Northwall aan als je een kussen zoekt dat makkelijk in gebruik is en waarmee je op precies de juiste plek masseert.

Voordelen:
 • Eenvoudige bediening met knoppen aan de zijkant
 • Keuze uit 3 intensiteiten shiatsu massage
 • Schakelt automatisch uit na 15 minuten
 • Met opbergtas
Nadelen:
 • Niet draadloos te gebruiken
 • Minder warmte dan verwacht
Check Prijs op Bol.com
Meest Comfortabele Keuze
Comfy Massagekussen
4.3

Dit mooie model van Comfy lijkt niet eens op een massagekussen! Van de buitenkant lijkt het gewoon op een standaard kussen, wat deze een stuk comfortabeler (vandaar die naam!) maakt. Wanneer je hem aanzet, voel je echter direct dat hij ook een goede massage kan geven. Comfy heeft je ook de optie gegeven om het apparaat als normaal kussen te gebruiken. Door hem simpelweg te keren, heb je geen last van de massageknoppen.

Voordelen:
 • Zeer comfortabel - ook als je hem niet voor massage gebruikt
 • Valt niet op door het slimme design
 • Blijf warm met de warmtefunctie
 • Gemaakt van zacht microfiber, dus voelt fijn aan
 • Te gebruiken voor het hele lichaam
Nadelen:
 • Relatief prijzig voor 4 koppen
 • Niet verstelbaar
Check Prijs op Bol.com
Meest Compacte Keuze
Beurer Shiatsu Massagekussen
4.2

Als je specifiek op zoek bent naar een compact massagekussen, is dit model van Beurer onze favoriet. Alhoewel dit kussen compact is, voelt de massage erg stevig aan. Een handige extra wat wij erg waarderen, is de bediening met afstandsbediening. Zo kun je het kussen bedienen zonder van positie te veranderen. Een nadeeltje is wel dat je de intensiteit van dit massagekussen niet kunt aanpassen.

Voordelen:
 • Beste keuze voor op reis
 • Ondanks het formaat een stevige massage
 • Met afstandsbediening te bedienen zonder te bewegen
 • Ingebouwde warmtefunctie om de spieren warm te houden
 • Ingebouwde timer om overstimulering te voorkomen
Nadelen:
 • Draad mag iets langer
 • Intensiteit is niet aan te passen
Check Prijs op Bol.com
Beste Multifunctionele Keuze
Good4You Elektrisch Massagekussen
4.1

Dankzij het unieke design van dit massagekussen van Good4You kun jij je gehele lichaam grondig masseren. Alhoewel andere massagekussens, zoals die van BrellaVio en LifeGoods ook een full body massage kunnen geven, werkt deze beter voor bepaalde niche plekken, zoals de voeten en kuiten. Bovendien heeft dit model maar liefst 16 massagekoppen die volledig in intensiteit, snelheid en warmteniveaus in te stellen is.

Voordelen:
 • Voorkomt overstimulering door na 15 minuten uit te schakelen
 • Effectief op zelfs de moeilijkste plekken, zoals de voeten en kuiten
 • Grondige massage dankzij de 16 massagekoppen
 • Volledig naar wens in te stellen
 • Inclusief handige auto-adapter
Nadelen:
 • 16 koppen tegelijk kan in het begin even wennen zijn
 • Snoer is erg kort
 • Bediening aan de zijkant is niet erg handig
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
LifeGoods Shiatsu Massagekussen
4.5

Het shiatsu massagekussen van LifeGoods heeft vier massagerollers en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dit model is een compacte keuze die je vastmaakt aan een bureaustoel of gebruikt in bed. We vonden de massage in eerste instantie wat ruw aanvoelen, maar raakten hier vrij snel gewend aan. We zijn vooral te spreken over de warmtefunctie, die de massage comfortabel maakt en ons deed ontspannen.

Het instellen van het massagekussen was makkelijk en we vonden het een gebruiksvriendelijke keuze. Na 15 minuten schakelt het apparaat automatisch uit, zodat je niet op de klok hoeft te kijken. We vonden het jammer dat het kussen vrij veel lawaai maakt, omdat dit minder relaxed is.

Een nadeel van het massagekussen is dat het op netstroom werkt en niet draadloos te gebruiken is. Hierdoor vonden we het kussen minder geschikt voor onderweg. Het kabel zit niet heel stevig vast, waardoor we voorzichtig moesten zijn dat het niet uitviel tijdens de massage.

We raden dit massagekussen van LifeGoods aan als je op zoek bent naar een compact model met een stevige massage en warmtefunctie. Als je het kussen onderweg wilt gebruiken, kies je beter voor een draadloos model.

Voordelen:
 • Krachtige shiatsu massage met vier rollers
 • Warmtefunctie werkt ontspannend
 • Schakelt automatisch uit na 15 minuten
 • Makkelijk aan bureaustoel te bevestigen
 • Compact formaat
Nadelen:
 • Voelt ruw aan het begin, even wennen
 • Stekker zit minder stevig, waardoor deze kan uitvallen
 • Vrij luid, maakt ontspannen lastiger
Check Prijs op Bol.com

De beste massagekussens vergeleken

Product Algemene score Bediening Comfort Veelzijdigheid Functionaliteiten Intensiteit Prijs
BrellaVio XL Shiatsu Massagekussen 4.9/5 5/5 5/5 4.3/5 4.6/5 4.9/5 €€€€
Medisana Shiatsu Massagekussen 4.7/5 4.1/5 4.8/5 4/5 5/5 4.8/5 €€€€
CozySense Massagekussen 4/5 4/5 4,3/5 4/5 4/5 4/5 €€
Northwall Massagekussen 4.4/5 5/5 4,8/5 4/5 4/5 4.2/5 €€€
Comfy Massagekussen 4.3/5 4.7/5 5/5 4.2/5 3.8/5 4/5 €€€€
Beurer Shiatsu Massagekussen 4.2/5 5/5 4.4/5 4.6/5 3.5/5 4/5 €€
Good4You Elektrisch Massagekussen 4.1/5 3/5 4.6/5 4.5/5 4.1/5 4.7/5 €€€
LifeGoods Shiatsu Massagekussen 4.5/5 4.6/5 4.6/5 4.7/5 3.8/5 4.9/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een massagekussen?

 • Hardheid massage: sommige massagekussens trillen alleen. Wil je een hard massagekussen? Let dan op de gebruikte massagetechniek. Koop bij voorkeur een Shiatsu massagekussen. Deze kussens masseren vaak beter en tot dieper in de spieren.
 • Draadloos: het lijkt overbodige luxe, maar het is aan te raden om een draadloos kussen te kopen. Gebruik het kussen waar je wil, zonder rekening te houden met een stopcontact.
 • Accuduur: is het massagekussen oplaadbaar en draadloos dan is het belangrijk om te weten hoe lang de accu meegaat. Het liefst wil je een accu met een lange levensduur, zodat je minder vaak hoeft op te laden.
 • Meerdere massagestanden: sommige massagekussens hebben slechts 1 massagestand. Het is aan te raden om een massagekussen te kopen met meerdere massagestanden. Deze beschikken meestal over een krachtigere massage en je bepaalt zelf de kracht van de massage.
 • Verwarmingsfunctie: niet alle massage kussens hebben een verwarmingsfunctie. Verwarming is niet alleen aangenaam, maar ook goed voor de doorbloeding van de spieren.
 • Bediening: sommige massagekussens beschikken over een afstandsbediening. Dit staat duidelijk bij de omschrijving van het product weergegeven.

Alle ervaringen op een rij

Wij vinden het belangrijk om goede producten aan te bevelen en spitten daarom alle reviews goed door. Hieronder staan de meest relevante reviews per product:

Artikel meteen ontvangen, de massagebal ontbrak maar BrellaVio heeft meteen contact opgenomen met mij en de bal apart nagestuurd. Zeer snelle, goede en vriendelijke service.
Toestel zelf is ook zeer handig in gebruik. Ik heb eerder een toestel in de vorm van een rechthoekig kussen gehad. Dit is veel beter te plaatsen en kan je gemakkelijker gebruiken. Ook super fijn dat het verschillende standen heeft. Kort samengevat: goed product en goede service!.”

Review van SNT (40-49 jaar) uit Liempde over BrellaVio XL Shiatsu

‘’Je kent het wel, je nek/schouder is aan gort en je vriend of vriendin denkt dat de pijn in hun handen na 2 min masseren het allerergste is.. Anyways! Dit kussen gaat lekker een kwartier aan één stuk door en wordt ook nog eens warm. Lang gezegd, ik ben super tevreden! 🙂
Review van Lel (40-49 jaar) uit Rijsburg over LifeGoods massagekussen

‘’Super fijne massage en het kussen wordt heerlijk warm door de infrarood. Kleur van de hoes komt overeen met de foto en is van goede kwaliteit. Ik ben een tevreden klant, kussen wordt dagelijks gebruikt.”
Review van Winnie Scherp (20-29 jaar) uit Utrecht over Comfy massagekussen

‘’Hij doet precies wat ik verwacht: stevige rugmassage. Hij geeft genoeg kracht, maar hij had iets meer power kunnen hebben, zodat ie dat ook kan doen in situaties waarin er meer gewicht op rust.”
Review van Sezen (20-29 jaar) uit Culemborg over Beurer Infrarood Shiatsu massagekussen

‘’Ik had veel last van mijn nek. Met dit kussen is het heel goed verbeterd. Ik kan het zeker aanraden.”
Review van C. Herny (60-69 jaar) uit Kleine Brogel Peer over Good4You Elektrisch Shiatsu Massagekussen

‘’Aangenaam massage kussen. wij hebben hem al een tijd in gebruik en zijn er blij mee.
Review van Janneke (30-39 jaar) uit Zwolle over Zedar Massagekussen

Veelgestelde vragen

Zijn massagekussen geen weggegooid geld?

Een goed massagekussen is geen weggegooid geld. De mechanismen in een massagekussen creëren een masserend gevoel en genereren soms warmte om pijnlijke spieren te verlichten. 

Wat is het voordeel van een Shiatsu massagekussen?

Een Shiatsu massagekussen doet veel meer dan alleen trillen. Dit is de nieuwste massagetechnologie. De massageknoppen bewegen in een binnenwaartse en buitenwaartse beweging voor een diepere massage, die lijkt op een echte Shiatsu-massage.

Werken massagekussen is goed bij pijnklachten?

Massagetherapie helpt pijn in het lichaam te verminderen. Massagekussens hebben een ontspannen effect op pijn in de rug, schouders en nek. 

Hoe lang mag je een massagekussen gebruiken?

Het is aan te raden om een massagekussen maximaal 15-20 minuten per keer te gebruiken. Overmatig gebruik van een massagekussen resulteert in pijn en het overspannen van de spieren.

Is een massagekussen geschikt voor elke dag?

Volgens medisch specialisten is het aan te raden een massagekussen maximaal twee keer per dag 15-20 minuten te gebruiken. 

Bronnen

1 Effects of massage & use of oil on growth, blood flow & sleep pattern in infants

2 Effects of massage therapy on sleep quality after coronary artery bypass graft surgery

3 The Effects of Foot Reflexion Massage on Sleep Disturbance, Depression Disorder, and the Physiological Index of the Elderly

4 Effects of massage on pain, mood status, relaxation, and sleep in Taiwanese patients with metastatic bone pain: A randomized clinical trial

Gerelateerde producten

Menu