Zoeken
Zoeken
Emma Flip Topper Review – Een Matras Topper Waar Je Nooit Meer Zonder Wil

Emma Flip Topper Review – Een Matras Topper Waar Je Nooit Meer Zonder Wil

Deze week heb ik één van de Emma Toppers mogen testen: de Emma Flip Topper. Als ervaren tester van matrassen en toppers ben ik altijd benieuwd of een product ook echt voldoet aan de beloften op de website. Dat is bij de omkeerbare matras topper van Emma zeker het geval! Alsof je twee toppers in één hebt, kun je kiezen of je zacht of juist wat harder wil liggen. Ik wil niet meer zonder!

Ben je benieuwd wat ik precies zo fijn vind aan deze topper, lees dan snel verder. Op zoek naar een andere Emma Topper? We schreven een heel artikel over alle Emma matrassen en toppers.

Slaapwijsheid Review
Emma Flip Topper Review
5.0
Voordelen:
  • Je verbetert je slaapcomfort
  • Goede lichaamsondersteuning op beide kanten
  • Geschikt voor iedere slaaphouding
  • Ventilerend door Airgocell-schuim
  • Mooi afgewerkt en mooie kwaliteit
  • Wasbare hoes voor hygiënisch gebruik
  • Gratis retourneren en 100 dagen uitproberen
  • 10 jaar garantie
Nadelen:
  • De topper kan verschuiven
  • Geen markeringen voor hard en zachte kant
Check Prijs op Bol.com

De Emma Flip Topper  in het kort

De naam zegt het al; de Emma Flip Topper kun je ‘flippen’ en aan beide kanten gebruiken. Zo kun je naar behoefte kiezen tussen de zachte kant of de hardere kant van de matrastopper. Het resultaat? Een nacht heerlijk slapen!

emma flip topper

Voor wie is deze Emma Topper?

De Emma Flip Topper is geschikt voor iedereen die graag lekker slaapt en in elke slaaphouding een goede lichaamsondersteuning zoekt. De ontwerpers van Emma hebben namelijk goed nagedacht over optimale ondersteuning en herstel van je lichaam na een intensieve dag. Deze topper biedt aan beide kanten voldoende tegendruk, waardoor je echt lekker slaapt. 

Met deze topper verleng je bovendien ook de levensduur van je matras. Dat is extra fijn, omdat een matras best een grote investering is.  

Waar kan ik de Emma Flip Topper kopen?

De Emma Topper is te koop via de website van Emma. Hier kun je ook zien hoe ingenieus deze topper in verschillende lagen is opgebouwd. Bovendien mag je ‘m 100 dagen uitproberen. Dat is overigens helemaal niet nodig; na de eerste nacht op deze topper weet je dat je niet meer zonder wil!

emma flip topper

Wil jij ook beter slapen? 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik fan ben van deze Emma Flip Topper. Niet alleen heb ik heerlijk geslapen, ik krijg ook een luxe gevoel van het idee dat er zo’n mooie kwalitatieve topper op mijn matras ligt. Ik vind dit dan ook een absolute aanrader!

Waar heb ik op gelet?

Voor het testen van deze topper heb ik een week lang op de topper geslapen, zowel op de zachte kant als op de hardere kant. Beide kanten geven goede ondersteuning, al heb ik zelf de voorkeur voor de hardere kant. Die is overigens niet significant harder, maar geeft net wat meer ondersteuning dan de zachte kant. 

emma flip topper

Bij het testen heb ik gelet op de kwaliteit van de topper, hygiëne, ventilatie  en uiteraard het comfort. 

Kwaliteit
De kwaliteit van deze topper valt meteen op zodra de topper op het matras ligt. De topper is mooi afgewerkt, heeft een gelijkmatig patroon en geen weeffouten of andere onregelmatigheden. Er ontstaan bij het liggen geen deuken of kuilen in de topper, wat laat zien dat deze topper echt een kwaliteitsproduct is. 

Hygiëne
Kwaliteitsmaterialen zijn een goede investering in je slaapcomfort. Als het goed is, gaat goed beddengoed jaren mee. Toch kun je niet voorkomen dat je je beddengoed soms moet wassen, zo ook de topper. Gelukkig is het heel makkelijk om de polyester tijk van de topper af te ritsen en op 40 graden in de wasmachine te wassen. Ook kun je de topper makkelijk afnemen met een natte doek als je snel een vlekje wil verwijderen. Maar omdat de topper uit een gaaspatroon bestaat, haal je mogelijk niet al het vuil weg. De wasmachine doet het werk dan beter. Let wel op: je kunt de tijk niet strijken of in de droger gooien. 

Ventilatie
Driewerf ‘ja’ voor de ventilatie van deze topper! Op de website van Emma staat dat deze topper is gemaakt van Airgocell-schuim, wat overmatige hitte van je lichaam afvoert. Dat klopt inderdaad: deze topper blijft aan beide kanten op een heerlijke constante temperatuur en laat zich niet verleiden tot klammigheden of ander ongemak

emma flip topper

Comfort
Deze matrastopper maakt het verschil voor je nachtrust! De topper ligt namelijk meer dan comfortabel. Het schuim in de topper geeft aan beide kanten goede gelijkmatige ondersteuning. Prettig is dat je de kant kunt kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt: zacht of juist wat harder. Ik heb meteen goed doorgeslapen en heb niet aan deze topper hoeven wennen, wat soms zo is als ik op een nieuwe matras of topper slaap. Daarmee scoort deze topper heel hoog op slaapcomfort.  

Wat ik fijn vind aan de Emma Flip Topper

Gebruik aan beide kanten: 
Deze topper is speciaal ontworpen om te kunnen “flippen” (omdraaien). Daardoor kun je kiezen voor een zachte of juist een wat stevigere ondersteuning. De high resilience laag geeft aan beide kanten goede tegendruk en vormt zich ondersteunend naar je lichaam. Daardoor lig je de hele nacht lekker, in welke houding je ook ligt. Zelf verandering ik regelmatig van slaaphouding, maar dat is met de Emma Flip Topper geen enkel probleem

Materialen
De tijk van de Emma topper is gemaakt van polyester met een beetje elastaan. Het materiaal is duidelijk van goede kwaliteit en voelt zacht aan. Bovendien zitten er geen onregelmatigheden in het materiaal. Op zich zou je denken dat dit niet veel uit zou moeten maken, je legt immers een overtrek over de topper heen. Toch vind ik het een extra pluspunt van deze topper. Het gevoel van zo’n heerlijke zachte matras topper zonder onregelmatigheden draagt bij aan een extra luxe slaapervaring.

Dikte van de topper:
Deze topper is 5 cm. dik. Daardoor wordt je bed niet ineens een stuk hoger, terwijl het tóch comfortabeler is geworden. Ik heb ook wel eens toppers gehad die dikker waren en dat gaf beslist een andere look. 

emma flip topper

Je matras gaat langer mee: 
De Emma Flip Topper is geschikt om te combineren met diverse matrassen, zowel harde als zachte matrassen. De topper voegt net dat extra laagje comfort toe dat je nodig hebt als je eigenlijk niet meer lekker slaapt op je matras. Hoewel de topper geen alternatief of oplossing is voor een oud matras, zorgt het er wel voor dat je er net iets langer op kunt blijven liggen. Bovendien lig je niet direct op je matras, waardoor je matras ook minder snel zal slijten. 

Contante temperatuur:
De topper heeft 3 lagen, de middelste laag bestaat uit Airgocell-schuim. Ik had nog nooit van dit materiaal gehoord en vroeg me af of het inderdaad ‘ademend’ en ventilerend zou zijn. Dat is dus zeker het geval. Ik heb het snel warm in bed en vind het een pluspunt dat deze topper niet mee verwarmt. 

Wat ik minder vind aan de Emma Flip Topper

Er zijn weinig minpuntjes aan deze topper. Ik heb wel gemerkt dat de topper makkelijk verschuift op mijn matras. Daarom had ik het handig gevonden als ik de topper vast had kunnen maken, bijvoorbeeld met elastieken in de hoeken. Verder heb ik even moeten puzzelen welke kant de hardere en welke kant de zachtere was. Dit staat namelijk nergens aangegeven. Om dit te zien, moet je eerst de tijk openritsen. Blijkbaar is de blauwe kant de zachte kant en geeft de donkergrijze kant stevigere ondersteuning.

Waarom een Emma Flip Topper kopen? 

emma flip topper

Een matrastopper is sowieso een slimme investering voor wie zijn of haar slaapervaring wil verbeteren zonder de kosten (of moeite!) van het vervangen van een matras. Een topper geeft extra comfort en ondersteuning, waardoor je lekkerder in bed ligt. Heb je snel last van je rug of nek, dan is het helemáál een goed idee om een goede topper te kopen die goede ondersteuning geeft.  

Waarom je specifiek voor de Emma Flip Topper zou moeten kiezen, is wat mij betreft in één zin samen te vatten: kies je voor Emma, dan kies je écht voor een kwaliteitsproduct. De keuze die Emma biedt om zacht of hard te liggen, is een extra functionaliteit die een extra luxe touch aan dit product geeft. Het ‘flippen’ van de topper kan het verschil maken in bijvoorbeeld stressvolle tijden, als je last hebt van je spieren en net wat meer ondersteuning nodig hebt. Is dat eenmaal over, dan kun je er weer voor kiezen om in een heerlijk zacht bed te liggen. 

Conclusie Emma Flip Topper

Wat mij betreft is de Emma Flip Topper echt een aanrader als je beter wil slapen en lekkerder in je bed wil liggen. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik afscheid neem van het eeuwige gewoel in mijn bed, op zoek naar een lekkere slaaphouding.  Zowel de zachte als de stevigere kant van de topper geven goede lichaamsondersteuning, in welke slaaphouding je ook ligt. Ik raad je dan ook zeker aan om op de website van Emma te kijken en te investeren in deze topper.

Veelgestelde Vragen Over De Emma Topper

Is de Emma topper geschikt voor elk type matras?

Ja, de Emma topper is ontworpen om compatibel te zijn met de meeste matrastypen en voegt een extra laag comfort toe aan uw bestaande matras.

Kan ik de hoes van de Emma topper wassen?

Absoluut! De hoes van de Emma topper is afneembaar en kan in de wasmachine worden gewassen, wat zorgt voor eenvoudige reiniging en onderhoud.

Helpt de Emma topper bij rugpijn of andere fysieke klachten?

De Emma topper is ontworpen om drukpunten te verlichten en ondersteuning te bieden, wat kan bijdragen aan verlichting van rugpijn en andere klachten.

Hoe dik is de Emma topper en welke materialen worden gebruikt?

De Emma Flip Topper heeft een dikte van 5cm en is gemaakt van hoogwaardige schuimsoorten die zorgen voor comfort en luchtcirculatie.

Wat maakt de Emma Flip Topper uniek in vergelijking met andere matrastoppers?

De Emma Flip Topper is omkeerbaar, waardoor je kunt kiezen tussen een zachte of een hardere kant, afhankelijk van je voorkeur. Bovendien is het vervaardigd met Airgocell-schuim dat zorgt voor optimale ventilatie en temperatuurregulatie.

Geschreven door
Niels Zee

Menu