Hoe lang gaat een boxspring mee en aan welke 10 eigenschappen moet het voldoen?
levensduur-van-een-boxspring

Hoe lang gaat een boxspring mee en aan welke 10 eigenschappen moet het voldoen?

Samenvatting

Ontdek hoe lang een boxspring gemiddeld meegaat, wat de 6 voordelen zijn en op welke 10 eigenschappen je moet letten bij het aanschaffen van een boxspring.


De boxspring is een veelgebruikt item in veel slaapkamers. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere bedden, waaronder het comfort en de duurzaamheid. Maar wat is de levensduur van een boxspring en aan welke eigenschappen moet het voldoen om zo lang mogelijk mee te gaan?

In dit artikel bespreken we wat je moet weten over de gemiddelde levensduur van boxsprings en de 10 eigenschappen waar je op moet letten bij het kopen ervan. 

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een stevig frame dat meestal bestaat uit 2 boxen. Een onderkant box en een bovenkant box. De boxen worden gevuld met schuim, veren of andere materialen. Bovenop de boxen plaatst je jouw matras en eventueel topper, waardoor het geheel een comfortabel bed vormt. Een boxspring biedt extra ondersteuning en stabiliteit aan je matras.

Daarnaast zijn boxsprings verkrijgbaar in verschillende maten: voor 1 en 2 personen. De meeste boxsprings zijn hoger dan een normaal bed en het ontwerp is ook stijlvoller dan een standaard bed.

Hoe lang gaat een boxspring mee?

De gemiddelde levensduur van een boxspring is meestal tussen de 7 en 10 jaar. De levensduur van een boxspring kan verschillen op basis van de kwaliteit, het type, het gebruik en het onderhoud. Traditionele boxsprings zijn meestal gemaakt van metalen spoelen (of veren), terwijl standaard boxsprings met houten latten zijn gemaakt.

6 voordelen van een boxspring

 1. Een boxspring biedt goede ondersteuning voor je rug, nek en schouders.
 2. Een boxspring heeft een lange levensduur. 
 3. Boxsprings zijn steviger dan andere matras onderstellen en bieden meer comfort. 
 4. Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waardoor ze makkelijk te combineren zijn met de andere meubels in je slaapkamer.
 5. Het bed is gemakkelijk schoon te houden omdat de matrassen makkelijk van de boxspring kunnen worden afgehaald. 
 6. Er zijn veel verschillende maten verkrijgbaar, waardoor je een boxspring kunt kiezen die bij je slaapkamer past.

10 eigenschappen die een boxspring van een goede kwaliteit maken

Bij het aanschaffen van een nieuwe boxspring is het belangrijk dat je let op een aantal factoren die het product van hoge kwaliteit maken. Een goede boxspring moet voldoen aan de volgende 10 eigenschappen:

 1. Stevige, stalen vering met een goede ondersteuning. 
 2. Sterk frame van hardhout of metaal.
 3. Goede kwaliteit van de stoffen bekleding dat vocht absorbeert en warmte afvoert.
 4. Een goede luchtcirculatie.
 5. Verstelbare hoofd en voeteneinden. 
 6. Goede kwaliteit naden en stiksels. 
 7. Verstelbare onderdelen om het comfort te verbeteren
 8. Goede kwaliteit veren.
 9. Sterke bevestigingsmiddelen voor een lange levensduur.
 10. Goede gewichtverdeling.
emma sleeps storrage boxspring

Conclusie

Een boxspring biedt extra ondersteuning en stabiliteit aan een matras en heeft een lange levensduur van tussen de 7 en 10 jaar. Om te zorgen dat je een boxspring van goede kwaliteit aanschaft, is het belangrijk om op een aantal eigenschappen te letten, zoals een stevige vering met goede ondersteuning, sterke bevestigingsmiddelen en een goede luchtcirculatie.

Een boxspring is echter een grote investering. Er zijn daarom ook goedkopere alternatieven beschikbaar die vergelijkbare voordelen kunnen bieden zoals bijvoorbeeld een (elektrische) lattenbodem. Uiteindelijk zal de keuze van de beste optie voor jou afhangen van je persoonlijke voorkeur en budget.

Geschreven door
Josephine Roepel