Matras merken: welke van deze 12 merken past bij jou?
verschillende-matras-merken-allerlei-soorten

Matras merken: welke van deze 12 merken past bij jou?

Samenvatting

Ontdek de beste matrasmerken voor jou. In dit artikel bespreken we 12 verschillende soorten merken die variëren van goedkoop tot duurder. Ook geven we je tips voor het kiezen van het juiste matras merk.

Als het gaat om het kiezen van een matras merk kan het overweldigend zijn om de juiste beslissing te nemen, vooral als je niet bekend bent met de verschillende merken op de markt.

Als ik een merk voor matrassen zou moeten kiezen, zou ik eerst mijn voorkeuren en behoeften bepalen. Wil ik bijvoorbeeld een matras die stevig is of een die zachter is? Heb ik last van rugpijn of slaap ik juist graag op mijn zij? Gebaseerd op deze voorkeuren is het belangrijk om te kijken of de aanbieder die je in gedachten hebt dit soort matrassen ook verkoopt.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten matras merken zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet welk merk bij jou past!

Overzicht matras merken

Goedkopere merken:Duurdere merken:
Beter BedTempur
Leen BakkerHästens
EmmaVispring
Swiss SenseAuping
IKEAM-line
Beddenreus Decupre

Goedkopere merken:

 • Beter Bed is een van de bekendste Nederlandse matrasmerken. Ze hebben een breed assortiment, waaronder pocketvering, latex en traagschuim matrassen. Hun specialiteit is stevige en comfortabele pocketvering matrassen.
 • Leen Bakker is een ander bekend Nederlands merk. Ze hebben pocketvering en koudschuim matrassen. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit en betaalbare prijzen.
 • Emma is een matrasmerk dat bekend staat om haar innovatieve en hoogwaardige matrassen. Ze bieden matrassen van traagschuim, pocketvering en koudschuim. Hun specialiteit is unieke traagschuim matrassen, die bekend staan ​​om hun ademende en zeer comfortabele eigenschappen.
 • Swiss Sense staat bekend om hun hoogwaardige matrassen. Ze bieden matrassen van pocketvering, latex, koudschuim en traagschuim. Hun specialiteit is pocketvering matrassen, die bekend staan ​​om hun comfort en ondersteuning.
 • IKEA is een van de meest bekende matras merken ter wereld. Ze bieden een breed scala aan matrassen, waaronder pocketvering, koudschuim. Hun specialiteit is het koudschuim matras, die bekend staan ​​om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Beddenreus is een ander bekend Nederlands matrasmerk. Ze bieden pocketvering, latex, koudschuim en traagschuim matrassen aan tegen een scherpe prijs.

Duurdere merken:

 • Tempur is een bekend merk dat hoogwaardige matrassen produceert die zijn ontworpen om je bewegingen te absorberen en ultiem comfort te bieden. Deze bedden combineren druksensitieve schuimlagen met een comfortabele, ademende bovenlaag.
 • Hästens is een van de meest luxe matrasmerken ter wereld. Hun matrassen zijn gemaakt met natuurlijke materialen zoals wol, katoen, paardenhaar en vlas, die allemaal samenwerken om de perfecte slaapervaring te bieden.
 • Vispring maakt matrassen van de beste materialen ter wereld en staan bekend om hun matrassen met pocketveren, die een uitstekende steun bieden, zodat je heerlijk comfortabel kunt slapen.
 • Auping is een van de meest gerespecteerde matrasmerken die er is. Hun matrassen zijn ontworpen om de beste ondersteuning te bieden terwijl je tegelijkertijd geniet van een verkoelend en ademend slaapoppervlak.
 • M-line maakt matrassen die worden gemaakt van dunne veren en een luchtige koudschuim laag. Deze matrassen bieden een perfecte combinatie van comfort en ondersteuning, waardoor je het ultieme comfort ervaart.
 • Decupre is een van de meest innovatieve matrasmerken die er is. Ze bieden een serie matrassen met verschillende hardheden en een geavanceerd ondersteuningssysteem, waardoor je de perfecte slaapervaring krijgt.
matras kieze

4 tips voor het kiezen van het juiste matras (merk)

 • Slaaphouding en gewicht: verschillende matrassen bieden verschillende niveaus van ondersteuning, afhankelijk van hoe je slaapt. Zijslapers hebben zachtere matrassen nodig, terwijl rug- of buikslapers stevigere matrassen nodig hebben. Bovendien kunnen zwaardere mensen baat hebben bij meer ondersteunende matrassen die niet te veel wegzakken bij het liggen.
 • Onderzoek: kijken naar reviews en beoordelingen is belangrijk bij het kiezen van een matras merk. Bekijk de feedback van voorgaande klanten op vergelijkingswebsites om een idee te krijgen welke merken een goede reputatie hebben voor kwaliteitsproducten tegen redelijke prijzen.
 • Speciale kenmerken: het is handig om na te gaan of bepaalde merken matrassen speciale kenmerken hebben, waardoor ze beter aan je behoeften voldoen dan andere (bijvoorbeeld temperatuurregeling of drukverdeling)
 • Testen: vergeet ten slotte niet het matras te testen voordat je hem koopt. Veel aanbieders maken gebruik van proefslapen of een gratis proefperiode. Zo ben je er zeker van dat het matras aan je behoeften voldoet en of het comfortabel genoeg is. Het is echt aan te raden om hier gebruik van te maken!

Conclusie

Het kiezen van het juiste matras merk vereist een goede voorbereiding. Er zijn verschillende merken die uitstekende kwaliteit matrassen aanbieden, variërend van pocketvering, traagschuim en koudschuim. Overweeg je slaapstijl, gewicht en eventuele speciale behoeften die hebt om te bepalen welk type matras en merk het beste bij je past. Vergeet ook niet om reviews te lezen en het matras te testen voordat je een aankoop doet.

Geschreven door
Josephine Roepel