Zoeken
Zoeken
Matras Merken: Welke Van Deze 16 Merken Past Bij Jou?

Matras Merken: Welke Van Deze 16 Merken Past Bij Jou?

Samenvatting

Ontdek de beste matrasmerken voor jou. In dit artikel bespreken we 16 verschillende soorten merken die variëren van goedkoop tot duurder. Ook geven we je tips voor het kiezen van het juiste matras merk.

Als het gaat om het kiezen van een matras merk kan het overweldigend zijn om de juiste beslissing te nemen, vooral als je niet bekend bent met de verschillende merken op de markt.

Als ik een merk voor matrassen zou moeten kiezen, zou ik eerst mijn voorkeuren en behoeften bepalen. Wil ik bijvoorbeeld een matras die stevig is of een die zachter is? Heb ik last van rugpijn of slaap ik juist graag op mijn zij? Gebaseerd op deze voorkeuren is het belangrijk om te kijken of de aanbieder die je in gedachten hebt dit soort matrassen ook verkoopt.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten matras merken zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet welk merk bij jou past!

Overzicht matras merken

Goedkopere merken:Duurdere merken:
Beter BedTempur
Leen BakkerHästens
EmmaVispring
Swiss SenseAuping
IKEAHypnia
Beddenreus Decupre
M-lineTuur
Morningstar

Goedkopere merken

 • Beter Bed is een van de bekendste Nederlandse matrasmerken. Ze hebben een breed assortiment, waaronder pocketvering, latex en traagschuim matrassen. Hun specialiteit is stevige en comfortabele pocketvering matrassen.
 • Leen Bakker is een ander bekend Nederlands merk. Ze hebben pocketvering en koudschuim matrassen. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit en betaalbare prijzen.
 • Emma is een matrasmerk dat bekend staat om haar innovatieve en hoogwaardige matrassen. Ze bieden matrassen van traagschuim, pocketvering en koudschuim. Hun specialiteit is unieke traagschuim matrassen, die bekend staan ​​om hun ademende en zeer comfortabele eigenschappen. We hebben alle Emma matrassen naast elkaar gezet in een vergelijking. Ook hebben we het Emma Hybrid Premium matras uitgebreid getest.
 • Swiss Sense staat bekend om hun hoogwaardige matrassen. Ze bieden matrassen van pocketvering, latex, koudschuim en traagschuim. Hun specialiteit is pocketvering matrassen, die bekend staan ​​om hun comfort en ondersteuning.
 • IKEA is een van de meest bekende matras merken ter wereld. Ze bieden een breed scala aan matrassen, waaronder pocketvering, koudschuim. Hun specialiteit is het koudschuim matras, die bekend staan ​​om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Beddenreus is een ander bekend Nederlands matrasmerk. Ze bieden pocketvering, latex, koudschuim en traagschuim matrassen aan tegen een scherpe prijs.
 • M-line maakt matrassen die worden gemaakt van dunne veren en een luchtige koudschuim laag. Deze matrassen bieden een perfecte combinatie van comfort en ondersteuning, waardoor je het ultieme comfort ervaart.

Duurdere merken

 • Tempur is een bekend merk dat hoogwaardige matrassen produceert die zijn ontworpen om je bewegingen te absorberen en ultiem comfort te bieden. Deze bedden combineren druksensitieve schuimlagen met een comfortabele, ademende bovenlaag. Lees het overzicht van alle Tempur matrassen.
 • Hästens is een van de meest luxe matrasmerken ter wereld. Hun matrassen zijn gemaakt met natuurlijke materialen zoals wol, katoen, paardenhaar en vlas, die allemaal samenwerken om de perfecte slaapervaring te bieden.
 • Vispring maakt matrassen van de beste materialen ter wereld en staan bekend om hun matrassen met pocketveren, die een uitstekende steun bieden, zodat je heerlijk comfortabel kunt slapen.
 • Auping is een van de meest gerespecteerde matrasmerken die er is. Hun matrassen zijn ontworpen om de beste ondersteuning te bieden, terwijl je tegelijkertijd geniet van een verkoelend en ademend slaapoppervlak.
 • Hypnia is een Frans merk dat zich specialiseert in het aanbieden van op maat gemaakte matrassen om de aankoop ervan te vereenvoudigen. Ze leggen de nadruk op hoge kwaliteit en milieuvriendelijke materialen, met productie in verschillende Europese locaties.
 • Decupre is een van de meest innovatieve matrasmerken die er is. Ze bieden een serie matrassen met verschillende hardheden en een geavanceerd ondersteuningssysteem, waardoor je de perfecte slaapervaring krijgt.
 • Tuur is een Belgisch merk dat zich specialiseert in hoogwaardig slaapcomfort met een focus op 100% natuurlatex matrassen. Alles draait om de duurzaamheid van de matrassen. Ze streven naar duurzaamheid in hun productieproces, bieden uitmuntende klantenservice en zetten zich in voor ecologische en maatschappelijke initiatieven, zoals het gebruik van zonne-energie en het bevorderen van biodiversiteit met bijenkorven.
 • Matt Sleeps is een innovatief matrasbedrijf dat na een 15 maanden durend ontwikkeltraject het perfecte matras heeft gecreëerd, aanpasbaar aan individuele behoeften.
 • Morning Star Sleeps ontstond uit de moeilijke zoektocht naar het perfecte matras, die leidde tot de wens om het matraskoopproces te verbeteren. Na bijna een jaar van onderzoek en samenwerking met Europese fabrikanten, creëerde dit bedrijf het Stellar matras.

Over het algemeen gaan duurdere matrassen langer mee dan goedkopere matrassen, maar niet altijd. Matrassen van pocketvering en waterbedden hebben meestal een kortere levensduur. Traagschuim, latex en koudschuim matrassen kunnen met de juiste verzorging tot wel 15 jaar meegaan.

matras kieze
Slaap Tip!
Checklist: 13 factoren die desastreus voor je slaap zijn
Gratis

Simpele, makkelijk toepasbare dingen waarmee jij voorkomt dat je je slaap saboteert, zonder in te leveren op je welzijn overdag.

Voordelen:
 • Binnen 30 dagen resultaat: gemiddeld 1 uur extra slaap per nacht
 • Op basis van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek
 • Elke week een gratis tip in je mailbox
 • Al meer dan 27.000 lezers gingen je voor
Download de Gratis Checklist

4 tips voor het kiezen van het juiste matras (merk)

 • Slaaphouding en gewicht: verschillende matrassen bieden verschillende niveaus van ondersteuning, afhankelijk van hoe je slaapt. Zijslapers hebben zachtere matrassen nodig, terwijl rug- of buikslapers stevigere matrassen nodig hebben. Bovendien kunnen zwaardere mensen baat hebben bij meer ondersteunende matrassen die niet te veel wegzakken bij het liggen.
 • Onderzoek: kijken naar reviews en beoordelingen is belangrijk bij het kiezen van een matras merk. Bekijk de feedback van voorgaande klanten op vergelijkingswebsites om een idee te krijgen welke merken een goede reputatie hebben voor kwaliteitsproducten tegen redelijke prijzen.
 • Speciale kenmerken: het is handig om na te gaan of bepaalde merken matrassen speciale kenmerken hebben, waardoor ze beter aan je behoeften voldoen dan andere (bijvoorbeeld temperatuurregeling of drukverdeling). Ook zijn er speciale matrassen voor mensen met rugklachten.
 • Testen: vergeet ten slotte niet het matras te testen voordat je hem koopt. Veel aanbieders maken gebruik van proefslapen of een gratis proefperiode. Zo ben je er zeker van dat het matras aan je behoeften voldoet en of het comfortabel genoeg is. Het is echt aan te raden om hier gebruik van te maken!

Mocht je een nieuw matras aanschaffen, vergeet dan niet je oude matras te laten ophalen, te verkopen of te schenken aan een goed doel. Dan maak je iemand anders er erg blij mee. Je matras naar de stort brengen is zonde voor je portemonnee en ook het milieu. Ook al zitten er urine of bloed vlekken in, vaak is een matras makkelijk schoon te maken.

Conclusie

Het kiezen van het juiste matras merk vereist een goede voorbereiding. Er zijn verschillende merken die uitstekende kwaliteit matrassen aanbieden, variërend van pocketvering, traagschuim en koudschuim. Overweeg je slaapstijl, gewicht en eventuele speciale behoeften die hebt om te bepalen welk type matras en merk het beste bij je past. Vergeet ook niet om reviews te lezen en het matras te testen voordat je een aankoop doet.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele bekende goedkopere matrasmerken?

Enkele bekende goedkopere merken zijn Beter Bed, Leen Bakker, Emma, Swiss Sense, IKEA, Beddenreus en M-line.

Welke luxe matrasmerken worden besproken?

Luxe merken zoals Tempur, Hästens, Vispring, Auping, Hypnia, Decupre, Tuur, Matt Sleeps en Morning Star Sleeps worden in het artikel genoemd.

Hoe kies ik het juiste matrasmerk voor mij?

Overweeg je slaaphouding, gewicht, speciale behoeften, lees reviews en test het matras voordat je een aankoop doet.

Zijn er speciale kenmerken waar ik op moet letten bij het kiezen van een matras?

Ja, sommige matrassen bieden speciale kenmerken zoals temperatuurregeling, drukverdeling of zijn specifiek ontworpen voor mensen met rugklachten.

Hoe belangrijk is het om reviews en beoordelingen te bekijken bij het kiezen van een matrasmerk?

Het is essentieel om naar reviews en beoordelingen te kijken om een idee te krijgen van de reputatie van het merk en de kwaliteit van hun producten.

Wat moet ik doen met mijn oude matras als ik een nieuwe aanschaf?

Overweeg je oude matras te laten ophalen, te verkopen of te schenken aan een goed doel. Het is zowel milieuvriendelijk als economisch voordelig.

Hoe lang gaan duurdere matrassen meestal mee?

Over het algemeen gaan duurdere matrassen langer mee dan goedkopere matrassen. Traagschuim, latex en koudschuim matrassen kunnen met de juiste verzorging tot wel 15 jaar meegaan.

Zijn er matrasmerken die zich specifiek richten op duurzaamheid?

Ja, Tuur is bijvoorbeeld een Belgisch duurzaam matrasmerk dat zich richt op de duurzaamheid van hun matrassen.

Geschreven door
Josephine Roepel

Menu