Matrashoes wassen in 5 simpele stappen
wassen-van-matras-hoes-waarom.jpg

Matrashoes wassen in 5 simpele stappen

Samenvatting

In dit artikel bespreken we 3 voordelen van het wassen van je matrashoes en lopen we 5 simpele stappen door die zorgen voor een schoon gewassen matrashoes.

Het wassen van je matrashoes is een noodzakelijk onderdeel bij het onderhouden van een gezonde slaapomgeving. Matrashoezen kunnen zich opbouwen met verschillende soorten vuil, waaronder stof, oliën en zweet. Door je matrashoes regelmatig te wassen, wordt de levensduur van je matras verlengd en voorkom je dat je last krijgt van allergieën of irritaties. Kortom, begin vandaag nog met het wassen van je matrashoes!

3 voordelen van het wassen van je matrashoes

  1. Verbetert de slaapkwaliteit. Het wassen van je matrashoes helpt het matras vrij te houden van vuil, zweet en andere lichaamsvloeistoffen die zich in de loop van de tijd in je matras ophopen. Wassen met een mild wasmiddel in de wasmachine helpt deze deeltjes uit de stof te verwijderen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je matrashoes volledig droog is voordat je hem terug op je bed legt. Als je speciale wasvoorschriften hebt voor jouw type matrashoes, is het belangrijk dat je die opvolgt.
  2. Het verminderen van allergenen en huismijt. Huisstofmijten houden van warme omgevingen zoals matrassen en kussens. Wanneer je regelmatig je matrashoes wast, verminder je als het ware de voedselbron van deze beestjes, want dat is namelijk vuil. Op regelmatige basis je matrashoes en beddengoed wassen met warm water, is de sleutel tot het verminderen van allergenen en huisstofmijten. Als je veel last hebt van allergieën is, naast het schoonmaken, het aanschaffen van een antiallergische matrashoes de beste optie voor jou.
  3. Verlengt de levensduur van de matrashoes. Doordat je jouw matrashoes wast zorg je ervoor dat het beschermende materiaal langer intact blijft dan wanneer je het langere tijd niet wast. Hoe lang een matrashoes precies meegaat, hangt grotendeels af van hoe vaak hij wordt gewassen. Hoe vaker je deze wast, hoe langer hij meegaat! 
Beste budget matrashoes

5 stappen voor het wassen van je matrashoes

  1. Check het waslabel van je matrashoes en kijk of er specifieke instructies zijn die je moet opvolgen.
  2. Controleer hierna of er bepaalde vlekken op je matrashoes zitten en of je die eerst moet voorbehandelen met een mild wasmiddel of een alternatief voor zuurstofbleekmiddel.
  3. Plaats de matrashoes in de wasmachine en kies het juiste programma op basis van het type stof. Over het algemeen werkt koud water op een zacht programma het beste. Nog een extra tip, als je extra frisheid wilt kan je het beste 1/4 kopje zuiveringszout toevoegen aan je gewone wasmiddel.
  4. Haal de matrashoes na het wassen meteen uit de wasmachine om te voorkomen dat er vochtige kreukels ontstaan.
  5. Droog de matrashoes. Je kan je matrashoes in de droger doen op een lage temperatuur of laat hem aan de lucht drogen volgens de aanwijzingen op het wasetiket.

Ten slotte mag je jouw matrashoes nooit strijken of stomen, omdat dit het materiaal onherstelbaar kan beschadigen!

Daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk om je matras zelf ook met regelmaat te reinigen. Lees hier waarom dit zo belangrijk is en hoe je dit het beste kan doen. 

Conclusie

Het wassen van je matrashoes is een belangrijke stap voor een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Door je matrashoes regelmatig te reinigen, houdt je hem vrij van vuil, stofmijt en andere allergenen. Als je de bovenstaande stappen opvolgt, blijft je matrashoes er jarenlang goed uitzien. Het wassen van je matrashoes houdt hem namelijk niet alleen fris, maar verbetert ook jouw slaapkwaliteit!

Geschreven door
Josephine Roepel