Zoeken
Zoeken
Wat Maakt Een Goede Boxspring?
boxspring bed closeup foto uniek

Wat Maakt Een Goede Boxspring?

Samenvatting

In dit artikel bespreken we de kenmerken van een goede boxspring, waaronder comfort, ondersteuning, ventilatie, duurzaamheid en stabiliteit. We vergelijken ook verschillende boxspring merken zoals Swiss Sense, Auping, Emma, Beter Bed en IKEA op basis van reputatie, kwaliteit, comfort, aanpassingsvermogen, prijs en klantbeoordelingen. Verder worden factoren zoals materiaal, kwaliteit, merk, design, matras en accessoires besproken die de prijzen van boxsprings beïnvloeden.

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en welzijn, aangezien we een derde van ons leven doorbrengen in bed. Een essentieel element voor een goede slaapervaring is een boxspring. Maar wat maakt nu precies een boxspring goed?

In dit artikel duiken we dieper in de boxspring en vergelijken we diverse boxspring merken met elkaar. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boxspring of gewoon nieuwsgierig bent naar de kenmerken van een goede boxspring, dit artikel biedt inzichten die je helpen bij het maken van de juiste keuze!

Het belang van een goede boxspring

Een goede boxspring is essentieel voor een comfortabele en ondersteunende slaapervaring. Het fungeert als een stabiele basis voor je matras, verbetert het comfort en verhoogt de hoogte van het bed om het in- en uitstappen makkelijker te maken. Hoewel niet alle matrassen een boxspring nodig hebben, hebben de meeste er wel baat bij.

Wat biedt een goede boxspring en maakt het van hoge kwaliteit?

 • Comfort: het comfortniveau van een boxspring is essentieel voor een goede nachtrust. Hoogwaardige materialen, zoals kwalitatief schuim of veren, zorgen voor een comfortabele en drukverlagende slaapervaring.
 • Ondersteuning: een boxspring biedt goede ondersteuning voor je ruggengraat, heupen en gewrichten. Het veersysteem absorbeert de druk en voorkomt doorzakken, waardoor je wervelkolom in een natuurlijke positie blijft tijdens het slapen. Dit vermindert ook rugpijn bij het opstaan.
 • Ventilatie: een boxspring zorgt voor goede ventilatie en luchtcirculatie. De open structuur van de boxspring voorkomt ophoping van vocht en warmte, waardoor je koel en droog kunt slapen.
 • Duurzaamheid: een goede boxspring is duurzaam en gaat lang mee. Het stevige frame en de hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat de boxspring zijn vorm en ondersteunende eigenschappen behoudt, zelfs na langdurig gebruik.
 • Stabiliteit: een stabiele boxspring is essentieel voor een goede nachtrust. Het frame en de constructie moeten stevig en solide zijn, zodat de boxspring niet wiebelt of kraakt tijdens het bewegen.
 • Persoonlijke aanpassing: een goede boxspring biedt de mogelijkheid tot persoonlijke aanpassing. Verstelbare functies, zoals de mogelijkheid om het hoofd- en voeteneinde aan te passen, stellen je in staat om de ideale slaaphouding te vinden die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Vergelijkingen tussen diverse boxspring merken

Swiss Sense, Auping en Emma boxsprings vergeleken

Aspect Swiss Sense Auping Emma
Merkreputatie Swiss Sense is een bekend merk in de beddenindustrie. Auping heeft een lange geschiedenis en een sterke merkreputatie. Emma is een opkomend merk met een groeiende populariteit.
Kwaliteit Swiss Sense biedt hoogwaardige materialen en vakmanschap. Auping staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten. Emma richt zich op kwaliteit en comfort voor een betaalbare prijs.
Comfort Swiss Sense boxsprings bieden verschillende comfortopties. Auping boxsprings staan bekend om hun uitstekende comfort. Emma boxsprings bieden een goede balans tussen ondersteuning en comfort.
Aanpassingsvermogen Swiss Sense heeft boxsprings met verstelbare functies voor individuele aanpassing. Auping biedt ook verstelbare boxsprings voor extra aanpassingsvermogen. Emma boxsprings hebben meestal een vaste constructie die niet kunnen worden aangepast.
Prijs Swiss Sense boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Auping boxsprings zijn over het algemeen in het hogere prijssegment. Emma boxsprings zijn over het algemeen erg betaalbaar.
Klantbeoordelingen Swiss Sense heeft over het algemeen positieve beoordelingen van klanten. Auping heeft veel tevreden klanten en positieve recensies. Emma heeft een groeiend aantal positieve klantbeoordelingen.

Overzichtstabel Beter Bed en IKEA boxsprings

Beter BedIKEA
PrijsOver het algemeen hogerOver het algemeen lager
KwaliteitHoogwaardige materialenGoede prijs-kwaliteitverhouding
KeuzeBreed assortiment en aanpassingsmogelijkhedenMeer gestandaardiseerd assortiment
Winkels en serviceGespecialiseerde beddenwinkels, deskundig adviesGrote winkels, zelfbedieningsconcept
DuurzaamheidLange levensduurMogelijk minder duurzaam in vergelijking
KlantenserviceUitgebreidere klantenservice en aftersales-ondersteuningBeperktere klantenservice

Factoren die de prijzen van boxsprings beïnvloeden

 • Materiaal: het type materiaal dat wordt gebruikt voor de boxspring, zoals hout, metaal of gestoffeerd materiaal, kan van invloed zijn op de prijs. Hoogwaardige en duurdere materialen kunnen de kosten verhogen van je boxspring.
 • Kwaliteit: de algehele kwaliteit van de boxspring, inclusief de constructie, afwerking en duurzaamheid, kan de prijs beïnvloeden. Boxsprings van hogere kwaliteit die lang meegaan, zijn doorgaans meestal duurder.
 • Merk: bekende en gevestigde merken hebben vaak een hogere prijs vanwege hun reputatie en kwaliteitsgarantie. Het merk van je boxspring kan dus een invloed hebben op de prijs.
 • Design en afwerking: boxsprings met unieke ontwerpen, luxe afwerkingen en extra functies, zoals verstelbaarheid of opbergruimte, kunnen hogere prijzen hebben dan meer eenvoudige modellen.
 • Matras: als je bij je boxspring een matras meebesteld, kan het type en de kwaliteit van het matras de prijs beïnvloeden. Boxsprings met hoogwaardige matrassen, zoals koudschuim, traagschuim of pocketvering kunnen duurder zijn.
 • Extra accessoires: eventuele extra accessoires, zoals een hoofdborden, toppers, poten of beddengoed, kunnen de totale kosten van de boxspring verhogen.

Conclusie

Een goede boxspring is essentieel voor een comfortabele en ondersteunende slaapervaring. Het biedt comfort, ondersteuning, ventilatie, duurzaamheid en stabiliteit. Bij het kiezen van een boxspring is het belangrijk om te letten op kwaliteit, reputatie van het merk en persoonlijke aanpassingsmogelijkheden. Het vergelijken van verschillende merken en het begrijpen van de factoren die de prijzen beïnvloeden, helpt bij het maken van de juiste keuze. Investeer in een goede boxspring voor een betere nachtrust en een gezonde levensstijl!Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

*de Slaap-ID aanvragen is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar hoe anderen de SlaapID meting ervaren? Lees het artikel van Jasper en Marlies

Geschreven door
Josephine Roepel

Menu