Zoeken
Zoeken
matrasbeschermer-waterdicht-featured-image

De 7 Beste Waterdichte Matrasbeschermers van 2024

Een waterdichte matrasbeschermer is de perfecte oplossing om je matras te beschermen als je kind af en toe een ongelukje heeft, als je wel eens thee in bed morst, of als je last hebt van nachtzweten. Met deze beschermer blijft je matras in topconditie en verleng je de levensduur ervan, wat je op de lange termijn geld bespaart.

In ons onderzoek naar de beste waterdichte matrasbeschermers van dit moment, hebben wij een selectie gemaakt van 7 beschermers waarbij jij je geen zorgen meer hoeft te maken dat je een nat matras hebt.  

Beste waterdichte matrasbeschermers overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
beste-algemene-slaapkamer-planten Beste algemene keuze Check Prijs
meest-luxe-slaapkamer-planten Meest luxe keuze Check Prijs
beste-luchtzuiverende-slaapkamer-planten Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
beste-rustgevende-slaapkamer-planten Meest voordelige keuze Check Prijs
beste-anti-snurk-slaapkamer-planten Beste keuze met rits Check Prijs
beste-slaapkamer-planten tegen slapeloosheid Breedste keuze Check Prijs
beste-goedkope-slaapkamer-planten Beste goedkope keuze Check Prijs

*Lees hoe we producten testen en beoordelen in onze onderzoeksverantwoording.

Beste waterdichte matrasbeschermers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Hypnia matrasbeschermer waterdicht

4.8

Na grondig onderzoek is de Hypnia matrasbeschermer waterdicht bij ons uit de test gekomen als beste algemene keuze. Wij hebben deze hoes getest en hieruit bleek de beschermer daadwerkelijk 100% waterdicht te zijn.

De matrasbeschermer is gemaakt van 100% katoen fleece, wat zacht en comfortabel aanvoelt op de huid. De beschermer voelt ook sterk en duurzaam aan en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast is de hoes ook anti-huisstofmijt, dus geschikt voor mensen met allergieën.

De Hypnia matrasbeschermer is wat duurder dan de concurrent, maar door het gebruik van hoogwaardige materialen vinden wij de hoes het geld zeker waar. Wat wij extra prettig vinden, is dat de Oeko-tex® certificering aan geeft dat de matrasbeschermer getest is en vrij is van schadelijke stoffen. 

Wij raden de Hypnia matrasbeschermer aan voor iedereen die comfortabel, droog en hypoallergeen wil slapen en die hier iets meer dan een zakcentje voor over heeft.

Voordelen:
 • Het katoen voelt heerlijk zacht aan
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen; duurzame keuze!
 • Wasmachine bestendig (tot 95 graden)
 • Vrij van schadelijke stoffen, dus ook prima als je een gevoelige huid of allergieën hebt
Nadelen:
 • Maar in 5 afmetingen verkrijgbaar
 • Niet geschikt voor in de droger
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Emma Matrasbeschermer

4.9

De Emma Matrasbeschermer is uitsluitend gemaakt van de allerbeste materialen. Dit zorgt ervoor dat de matrasbeschermer zacht en flexibel aanvoelt, maar tegelijkertijd ook 100% waterdicht is en beschermd tegen huismijt en andere allergieën. 

De matrasbeschermer heeft een luxe uitstraling dankzij de decoratieve band. Daarnaast is het zeer eenvoudig om de hoes om het matras te bevestigen. Het handige is dat de beschermer na gebruik kreukvrij blijft, waardoor strijken overbodig is. Bovendien biedt Emma een proefslaapperiode van 100 dagen, wat je de mogelijkheid geeft om de matrasbeschermer uitgebreid te testen.

De kwaliteit van de matrashoes lijkt uitmuntend te zijn. De hoes is mooi afgewerkt en de verpakking straalt luxe uit. 

De matrasbeschermer is duurder dan de concurrent, maar heeft ook vele voordelen die de prijs rechtvaardigen, zoals het gebruik van hoogwaardige materialen en de luxe band die de beschermer op zijn plek houdt.

Deze beschermer is geschikt voor iedereen met een iets hoger budget die graag wil investeren in een matrasbeschermer die jaren mee gaat.  

Exclusieve 10% Emma Kortingscode: SLAAPWIJSHEID10

Voordelen:
 • Gaat langer mee dan goedkopere opties
 • Betrouwbare en ervaren verkoper (Emma), dus gegarandeerde kwaliteit
 • Luxe uitstraling door ontwerp van de band van de beschermer
 • Proefslapen; ontdekt of deze matrasbeschermer bij jou past
 • Waterdicht, maar ook ademend vermogen
Nadelen:
 • Prijzig
 • In het begin kan de stof soms kraken (dit verdwijnd na een aantal nachten)
Check Prijs op Emma-sleep.nl
Beste Prijs-kwaliteitverhouding

Dreamlab Waterdichte Matrasbeschermer

4.3

De matrasbeschermer van Dreamlab komt uit onze test als beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit komt door de zachte prijs, maar relatief hoge kwaliteit. 

De matrasbeschermer van Dreamlab is gemaakt van speciaal microfleece materiaal wat prettig aanvoelt. De microfleece zorgt ervoor dat je matras goed kan blijven ademen, waardoor je een optimale nachtrust gegarandeerd is. Uit onze test kwam ook naar voren dat de beschermer 100% waterdicht is. Hierdoor kan vocht en transpiratie je matras niet beschadiging. Ondanks deze waterdichte laag voelt de beschermer nog steeds zacht aan en heeft het geen onaangename 'plastic' gevoel. 

De hoes komt netjes verpakt en is direct te gebruiken. Hij is makkelijk te spannen over je matras. 

De kwaliteit van deze beschermer van Dreamlab is uitzonderlijk, vooral gezien de prijsklasse waarin deze zich bevindt. Daarentegen, is er wel een duidelijk verschil te voelen met de beschermhoezen in de hogere prijsklasse.

De Dreamlab matrasbeschermer is ideaal voor iedereen die niet te veel wil spenderen voor een kwalitatieve goede matrasbeschermer.

Voordelen:
 • Betrouwbaar - Nederlands merk
 • Huisstof- en allergeen werend
 • Goed ademend vermogen, dus ook geschikt voor zomerse nachten
 • Geen krakend geluid voor een stille nachtrust
Nadelen:
 • Alleen geschikt voor handwas of tot 30 graden
 • Niet geschikt voor in de droger
Check Prijs op Bol.com
Meest Voordelige Keuze

LitaLente Matrasbeschermer waterdicht

4.4

De LitaLente Matrasbeschermer is uit onze test gekomen als meest voordelige koop, omdat je niet één, maar twee matrasbeschermers krijgt.  

De beschermers zijn gemaakt een mix van katoen en polyester.

De stof van de matrasbescherms voelt prettig aan. Het gevoel van de stof is te vergelijken met een badstof. De stof is flexibel en makkelijk te spannend over het bed. 

De beschermers zijn wasbaar op hoge temperaturen (90 graden) wat ze ideaal maken bij incontentie, bedplassen en nachtzweten. Wij hebben geen duidelijke fabricage fouten gezien en de beschermers zijn goed afgewerkt. 

Deze matrasbeschermer is geschikt voor mensen die voor meerdere matrassen een waterdichte oplossing zoeken.

Voordelen:
 • Beste combikeuze
 • Badstof voelt prettig aan
 • Flexibel en gemakkelijk over het matras te spannen
 • Netjes afgewerkt en kwalitatief goed
Nadelen:
 • Stof is vrij dun
 • In het begin van het matras soms kraken (dit verdwijnend na een aantal nachten)
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Rits

Tural Matrasbeschermer waterdicht met rits

4.2

Met de Tural Matrasbeschermer waterdicht met rits hoef je je geen zorgen te maken dat er vocht op jouw matras terecht komt. Dankzij de Acarsan behandeling van deze Tural matrashoes is deze hoes een van de meest waterdichte hoezen op de markt.

De matrasbeschermer past net als een hoes om het matras en wordt gesloten met een rits. Zo word je matras 360 graden beschermt tegen vocht, schimmel, huisstofmijt en andere allergeen. Het matras in de beschermer krijgen kan een uitdaging zijn. Aangezien de rits aan een kant zit, moet het matras er in geschoven worden, wat enige handigheid vereist. 

De stof van de beschermer voelt anders aan dan andere matras beschermers, en of dit prettig is per persoon verschillend. Wij vinden het prettig dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verschuiven van de waterdichte matrasbeschermer, wat zorgt voor een betere nachtrust. 

De prijs-kwaliteit van deze matrasbeschermer is precies goed. Hij valt in de middenklasse en de kwaliteit van de beschermer past hier bij. 

Deze matrasbeschermer is geschikt voor iedereen die erg veel draait in zijn slaap en zoekt naar een stabiele matrasbeschermer. Ook is deze hoes zeer geschikt voor kinderen, omdat dit een van de meest waterdichte matrasbeschermer op de markt is. Deze hoes is niet geschikt voor mensen met een druk leven die niet de tijd kunnen nemen voor het rustig verwisselen van de matrashoes.

Voordelen:
 • 360 graden bescherming voor je matras
 • OEKO-Tex gecertifieerd; vrij van schadelijke stoffen
 • Gemakkelijk schoon te houden; wasmachinebestendig tot 95 graden
 • Ademend vermogen; geschikt tijdens warme dagen
Nadelen:
 • Matras in de hoes krijgen is een flinke klus
 • Stofje is niet prettig voor iedereen
Check Prijs op Bol.com
Breedste Keuze

PURE HOME COTTON matrasbeschermer

4.5

De matrasbeschermer van PURE HOME COTTON geeft de oplossing voor mensen met een dikker matras dan 30 cm. De meeste matrasbeschermers beschermen matrassen tot 30 cm dik, maar deze matrasbeschermer beschermt tot 35 cm. 

Het unieke aan deze matrasbeschermer is dat hij niet alleen waterdicht, huismijt en allergieën verwend is, maar ook beschermt tegen bedwantsen. 

Het materiaal van de beschermer voelt aan als een comfortabele badstof die niet alleen aan de bovenkant zit, maar ook aan de zijkanten van de beschermer. 

De prijs is iets aan de hoge kant, maar doordat de matrasbeschermer daadwerkelijk tegen alles beschermd (huismijt, andere allergieën, bedwantsen, water), vinden wij de prijs te rechtvaardigen. 

Deze matrasbeschermer is geschikt voor mensen die een dikker matras hebben dan gemiddeld of die last hebben van bedwantsen.

Voordelen:
 • Geschikt voor extra dikke matrassen (tot 35 cm)
 • Bedwants werend
 • Eenvoudig schoon te houden; wassen tot 90 graden
 • Kraakt niet voor een stille nachtrust
Nadelen:
 • Prijzig
 • Door populariteit niet altijd beschikbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Action Anne O'Leary Matrasbeschermer

4.1

Kleine prijs, groot resultaat met de Action Anne O'Leary Matrasbeschermer. De beschermer komt in een simpele verpakking en kan direct gebruikt worden. 

Het materiaal van de hoes is zacht en voelt comfortabel aan, maar wel wat stugger dan matrasbeschermers in een hogere prijsklasse. Daarentegen is de beschermer flexibel en is makkelijk over het matras heen te spannen. 

De prijs van deze matrasbeschermer is extreem laag. Hierdoor gaat de kwaliteit van de matrasbeschermer ook redelijk om laag, maar hij blijft echter goed voor wat je er voor betaald. 

De matrasbeschermer van Action is geschikt voor iedereen die (tijdelijk) zijn matras wil beschermen tegen vocht voor een lage prijs. Wanneer je op zoek bent naar een langdurige en duurzame matras beschermer, kies dan voor een beschermer in een andere prijsklasse met een hogere kwaliteit.

Voordelen:
 • Ideaal voor bijvoorbeeld een logeerbed
 • Geschikt voor in de droger (op lage temperatuur) en wasmachine (tot 60 graden)
 • Flexibel
 • Zacht materiaal
Nadelen:
 • Niet in alle maten beschikbaar
 • Minder duurzaam
 • Niet geschikt voor matrassen breder dan 25 cm
Check Prijs op Bol.com

De waterdichte matrasbeschermers vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Prijs-kwaliteitverhouding Meest Voordelige Keuze Beste Keuze Met Rits Breedste Keuze Beste Goedkope Keuze
matrasbeschermer Emma matrasbeschermer Beste Prijs kwaliteitverhouding matrasbeschermer waterdicht Meest Voordelige matrasbeschermer waterdicht Beste matrasbeschermer waterdicht Met Rits Breedste matrasbeschermer waterdicht Beste Goedkope matrasbeschermer waterdicht
Hypnia matrasbeschermer waterdicht Emma Matrasbeschermer Dreamlab Waterdichte Matrasbeschermer LitaLente Matrasbeschermer waterdicht Tural Matrasbeschermer waterdicht met rits PURE HOME COTTON matrasbeschermer Action Anne O'Leary Matrasbeschermer
Algemene score 4,8/5 4,9/5 4,3/5 4,4/5 4,2/5 4,5/5 4,1/5
Kwaliteit & duurzaamheid 5/5 5/5 4,3/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 4/5
Prijs-kwaliteitverhouding 4,7/5 4,8/5 4,9/5 4,5/5 4,4/5 4,5/5 4,3/5
Materiaal 4,7/5 4,9/5 4,2/5 4,4/5 4,3/5 4,5/5 3,9/5
Onderhoudsgemak 5/5 5/5 3,7/5 4,6/5 4,1/5 4,8/5 4,5/5
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterdichte matrasbeschermer 

 • Waterdichtheid: Controleer of de matrasbeschermer daadwerkelijk waterdicht is en niet alleen waterafstotend. Het moet in staat zijn om vocht zoals urine, morsingen en zweet effectief af te weren en te voorkomen dat het matras wordt beschadigd. Goed om te weten; alle matrasbeschermers uit onze test zijn 100% waterdicht!
 • Materiaal: Kies voor een hoogwaardig en duurzaam materiaal dat comfortabel is om op te liggen. Populaire materialen voor waterdichte matrasbeschermers zijn polyurethaan, polyester, vinyl of een combinatie van deze materialen.
 • Ademend vermogen: Hoewel het belangrijk is dat de matrasbeschermer waterdicht is, moet deze ook ademend zijn om nachtzweten en verhitte nachten te voorkomen. Een ademende beschermer voorkomt dat warmte en vocht zich ophopen, waardoor je comfortabeler kunt slapen.
 • Pasvorm: Controleer of de matrasbeschermer goed past bij de afmetingen van je matras. Het is essentieel dat de beschermer goed en veilig op zijn plaats blijft, zodat het matras volledig wordt bedekt.
 • Allergiebescherming: Sommige matrasbeschermers zijn ontworpen om allergenen zoals huisstofmijt tegen te houden. Als je last hebt van allergieën, kan een beschermer met deze eigenschappen een goede keuze zijn.
 • Onderhoudsgemak: Controleer of de matrasbeschermer eenvoudig kan worden gewassen en gedroogd zonder zijn waterdichte eigenschappen te verliezen. Dit is vooral belangrijk als je de beschermer regelmatig wilt reinigen.
 • Certificeringen: Sommige matrasbeschermers kunnen bepaalde kwaliteitscertificeringen hebben, zoals OEKO-TEX Standard 100, die aangeven dat het product getest is op schadelijke stoffen. 

Voordelen van een waterdichte matrasbeschermer

 • Bescherming tegen vloeistoffen: Een waterdichte matrasbeschermer beschermt je matras tegen vloeistoffen zoals urine, morsingen, transpiratie en gemorste dranken. Hierdoor wordt voorkomen dat deze vloeistoffen het matras doordringen en mogelijk permanente vlekken, geurtjes of schade veroorzaken.
 • Verlengt de levensduur van je matras: Door je matras te beschermen tegen vloeistoffen en onverwachte ongelukjes, verlengt een waterdichte matrasbeschermer de levensduur van je matras aanzienlijk. 

Tip: Lees ook eens ons artikel over hoe lang een matras mee gaat!

 • Hygiënisch: Een waterdichte matrasbeschermer creëert een hygiënische barrière tussen jou en je matras. Het voorkomt de ophoping van bacteriën, huisstofmijt en andere allergenen die zich normaal gesproken kunnen vermenigvuldigen in een onbeschermde matras.
 • Goed tegen allergieën: Voor mensen met allergieën kan een waterdichte matrasbeschermer een groot verschil maken. Door te voorkomen dat allergenen zoals huisstofmijt, pollen en huidschilfers dieper in het matras doordringen, kan de beschermer helpen om allergische reacties te verminderen.
 • Gemakkelijk schoon te maken: Een matras schoonmaken is veel werk. Een waterdichte matrasbeschermer is over het algemeen gemakkelijk te verwijderen en te wassen. Hierdoor kun je de beschermer regelmatig schoonhouden en de hygiëne van je bed behouden. 
 • Comfort: Moderne waterdichte matrasbeschermers zijn ontworpen om comfortabel aan te voelen en ademend te zijn. Dit betekent dat je het comfort van je matras niet hoeft op te offeren voor bescherming.
 • Geschikt voor kinderen en huisdieren: een waterdichte matrasbeschermer is vooral handig voor gezinnen met kinderen of huisdieren, omdat ongelukjes vaak voorkomen. 

Verschillende soorten waterdichte matrasbeschermers

 • Waterdichte hoeslakens: Deze matrasbeschermers zien eruit en voelen aan als een gewoon hoeslaken, maar ze zijn voorzien van een waterdichte laag aan de onderkant om het matras te beschermen tegen vloeistoffen. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en blijven stevig op hun plaats.
 • Waterdichte matrasbeschermers met elastische banden: Deze beschermer lijkt op een gewoon hoeslaken, maar het heeft elastische banden aan de hoeken of de zijkanten om het strak om het matras te bevestigen. Dit helpt om de beschermer op zijn plaats te houden, zelfs bij beweging.
 • Waterdichte molton: Een waterdicht molton is een dikke, absorberende stof die het matras bedekt en beschermt. Het heeft meestal een waterdichte laag aan de onderkant om vocht tegen te houden. Moltons zijn zeer geschikt voor extra bescherming en comfort.
 • Waterdichte matrasbeschermers met rits: Deze beschermer wordt als een hoes om het matras geplaatst en heeft een ritssluiting om het matras volledig te omsluiten. Het biedt een uitgebreide bescherming tegen vloeistoffen, allergenen en stof.
 • Waterdichte matrasbeschermer voor specifieke behoeften: sommige waterdichte matrasbeschermers zijn speciaal ontworpen voor specifieke behoeften, zoals anti-allergische matrashoes, bescherming tegen huisstofmijt, of voor kinderen en huisdieren met extra absorberende eigenschappen.
 • Ademende waterdichte matrasbeschermers: Deze beschermer is gemaakt van materialen die zowel waterdicht als ademend zijn. Het voorkomt dat vocht in het matras doordringt, maar laat tegelijkertijd warmte en vocht ontsnappen om je comfortabel te houden tijdens het slapen.
 • Volledige matrasomslagen: Deze beschermer is een soort hoes die het hele matras omsluit, inclusief de bovenkant, zijkanten en onderkant. Het biedt een uitgebreide bescherming voor je matras.

Conclusie

Na grondig onderzoek naar verschillende waterdichte matrasbeschermers hebben we enkele topkeuzes geïdentificeerd die aan verschillende behoeften voldoen.

De Hypnia matrasbeschermer waterdicht is onze beste algemene keuze. Gemaakt van hoogwaardig 100% katoen fleece, biedt het niet alleen comfort, maar ook uitstekende waterdichte bescherming. Voor wie op zoek is naar luxe, is de Emma Matrasbeschermer een uitstekende keuze. Gemaakt van hoogwaardige materialen, 100% waterdicht en getest op schadelijke stoffen, biedt het ook 100 dagen proefslapen voor extra zekerheid. Voor een goede prijs-kwaliteitverhouding raden we de Dreamlab Waterdichte Matrasbeschermer aan en voor wie op zoek is naar een voordelige deal, is de LitaLente Matrasbeschermer waterdicht een uitstekende keuze. Voor extra brede matrasbeschermer, raden we de PURE HOME COTTON matrasbeschermer aan. 

Voor wie op zoek is naar een matrasbeschermer met rits voor 360 graden bescherming, is de Tural Matrasbeschermer waterdicht met rits een goede keuze. Voor wie beperkt budget heeft, maar toch een betrouwbare optie wil, is de Action Anne O’Leary Matrasbeschermer een voordelige keuze. 

Veelgestelde vragen

Wat is een waterdichte matrasbeschermer en waarom heb ik er een nodig?

Een waterdichte matrasbeschermer is een hoes of topper die je over je matras plaatst om deze te beschermen tegen vocht, vlekken en allergenen. Het voorkomt dat vloeistoffen zoals urine, zweet, morsingen en gemorste dranken het matras doordringen en schade veroorzaken. Daarnaast zorgt het voor een hygiënische slaapomgeving en verlengt het de levensduur van je matras.

Is een waterdichte matrasbeschermer comfortabel om op te slapen?

Ja, moderne waterdichte matrasbeschermers zijn ontworpen met comfort in gedachten. Veel van deze beschermer zijn gemaakt van ademende materialen die vocht afvoeren en warmte reguleren. Hierdoor bieden ze een comfortabele slaapervaring zonder het ‘plastic’ gevoel dat oudere modellen soms hadden.

Zorgt een waterdichte matrasbeschermer voor geluid tijdens het slapen?

Nee, de meeste waterdichte matrasbeschermers zijn ontworpen om stil en geruisloos te zijn tijdens het slapen. Moderne beschermer zijn gemaakt van materialen die geen krakend geluid maken wanneer je beweegt.

Kan ik een waterdichte matrasbeschermer in de wasmachine wassen?

Ja, de meeste waterdichte matrasbeschermers kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Het is belangrijk om de wasinstructies van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de beschermer zijn waterdichte eigenschappen behoudt. 

Zijn waterdichte matrasbeschermers geschikt voor mensen met allergieën?

Ja, veel waterdichte matrasbeschermers zijn speciaal ontworpen om allergenen zoals huisstofmijt tegen te houden. Deze beschermer creëren een barrière die voorkomt dat allergenen dieper in het matras doordringen en kunnen helpen allergische reacties te verminderen.

Zijn waterdichte matrasbeschermers geschikt voor kinderen en huisdieren?

Ja, waterdichte matrasbeschermers zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Ze bieden extra bescherming tegen onverwachte ongelukjes, zoals bedplassen of morsingen, en maken het gemakkelijker om het bed schoon te maken.

Hoe lang gaat een waterdichte matrasbeschermer mee?

De levensduur van een waterdichte matrasbeschermer hangt af van de kwaliteit van het materiaal en hoe goed je het onderhoudt. Over het algemeen gaan hoogwaardige beschermer enkele jaren mee, maar dit kan variëren afhankelijk van het gebruik en de zorg.

Gerelateerde berichten

Menu