Zoeken
Zoeken
Bruno Slaapbank Review – Een Designer Item Met Kwaliteit

Bruno Slaapbank Review – Een Designer Item Met Kwaliteit

Als ervaren tester kreeg ik pas geleden de kans om Bruno slaapbank met boxspring technologie te testen. Mijn ervaring met deze sofabank is in één woord samen te vatten: geweldig! Zowel qua looks als qua comfort is deze bedbank een meubelstuk dat niet in je logeerkamer mag ontbreken. 

Slaapwijsheid Review
Bruno Slaapbank Review
4.9

Exclusieve Bruno Bed Kortingscode: WINTER5

Voordelen:
 • Strak, modern en luxueus uiterlijk.
 • Hoge kwaliteit, duurzaam en stevig materiaal.
 • Goed voor zitten en liggen.
 • Gemaakt voor langdurig gebruik.
 • Naadloos en solide ontwerp.
 • Stevig matras met pocketvering zonder kuilen.
 • Eenvoudig in- en uitklapbaar.
 • Montage in 20 minuten met handleiding.
Nadelen:
 • Opbergruimte alleen in hoekbankversie beschikbaar.
 • Verplaatsen is een uitdaging door gewicht.
Check Prijs op BrunoBed.nl

De BrunoBed slaapbank in het kort

Bruno Slaapbank

Boxspring Bruno slaapbank is niet alleen mooi en solide, maar heeft ook een strak en modern design dat getuigt van oog voor detail. Deze bank is gemaakt om lang mee te gaan en dat straalt deze kwaliteitsbank ook zeker uit. Ben je op zoek naar een goede bank waar je gegarandeerd goed op slaapt, dan is Bruno echt een aanrader.

Voor wie is dit product?

Bruno Slaapbank is ideaal voor wie in een studio woont of wat kleiner behuisd is en een gecombineerde woon- en slaapkamer heeft.  Ook is deze slaapbank heel geschikt als luxe slaapbank op de logeerkamer. De bank is duidelijk ontworpen om tientallen jaren dienst te doen. Zet je Bruno slaapbank op je logeerkamer, dan ben je er zeker van dat je logees heerlijk zullen slapen. 

Waar kan ik de Bruno slaapbank kopen?

Bruno Slaapbank

Slaapbank Bruno is te koop via de website van Bruno Bed. Daar zie je direct ook alle uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt deze bedbank namelijk helemaal aanpassen aan je eigen stijl en voorkeuren. Zo kun je kiezen voor een extra module waarmee je van het basismodel een hoekbank maakt. Ook kun je kiezen tussen drie verschillende modellen leuningen en tussen houten of metalen poten. 

Bruno Slaapbank Review

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over de Bruno slaapbank. De bank ligt heel comfortabel en geeft voldoende lichaamsondersteuning, waardoor ik een hele nacht heerlijk geslapen heb.  

Bruno Slaapbank

Waar heb ik op gelet?

Bij het testen van de Bruno Bed slaapbank heb ik gelet op een aantal factoren: het uiterlijk van de bank, lig- en zitcomfort, stevigheid van het matras, materiaal & duurzaamheid, gebruikersgemak en uiteraard ook montagegemak. 

Uiterlijk
De Bruno Slaapbank heeft een strak en modern design. Opvallend aan deze bank is de luxe uitstraling en de dikke slijtvaste stof waarvan deze bank is gemaakt. Ik heb gekozen voor de lichtgrijze bank, deze kleur komt overeen met de kleur zoals op de website staat vermeld. Van het kleinste merktekentje tot de totale afwerking van de bank; alles aan deze bank straalt kwaliteit uit. 

Bruno Slaapbank

Lig- en zitcomfort
Deze bedbank is solide en geeft goede lichaamsondersteuning, zowel bij liggen als bij zitten. De vering is goed –  stevig maar tegelijkertijd ook zacht.  Gebruik je de bank als zitbank, dan zijn een paar extra zachte kussentjes prettig voor extra comfort bij de armleuningen. 

Stevigheid van het matras
De Bruno slaapbank heeft een groot aantal pocketveren en een duurzame metalen vering. Dat merk je aan het matras; het biedt stevigheid maar is ligt tegelijkertijd ook heel comfortabel en zacht. Er ontstaan na een nacht liggen geen kuilen in het matras, waardoor ik zeker weet dat ik nog jaren plezier zal hebben van deze bedbank. 

Materiaal en duurzaamheid
De ontwerpers hebben duidelijk nagedacht over de duurzaamheid van deze bank.  De massief houten onderdelen van de bank zijn stevig en gemaakt om lang mee te gaan. Ook tijdens het monteren bleek dat de bank van goede materialen is gemaakt: alle onderdelen sloten naadloos op elkaar aan en vertonen geen gebreken. Wat betreft de bekleding; ook dit is kwalitatief dik in orde. De stevige stof is mooi afgewerkt en kan duidelijk tegen een stootje. 

Bruno Slaapbank

Gebruiksgemak
Aan de onderkant van de bank zit een lus die dient als in-en uitklaphulp. Daarmee kun je de bank makkelijk in- en uitklappen, zonder haperingen of verdere moeilijkheden. Wel is de bank wat aan de zware kant, waardoor je even moet oefenen voordat je dit soepel voor elkaar krijgt. Evengoed heb je deze bank binnen 15 seconden in-en uitgeklapt.

Montagegemak
De bijgeleverde handleiding belooft dat je de Bruno slaapbank in 20 minuten in elkaar kunt zetten. Uiteraard ben ik met een timer de uitdaging aangegaan. BrunoBed geeft aan dat de montage het best met twee personen gedaan kan worden. En met mijn partner heb ik deze bank inderdaad in 20 minuten makkelijk in elkaar kunnen zetten. De bijgeleverde montage ondersteuners voldeden niet helemaal, maar dat was makkelijk op te lossen met dankzij de extra helpende hand. De handleiding is erg duidelijk en neemt je stap voor stap mee bij elk montageonderdeel. Alle tools die je nodig hebt om de bank in elkaar te zetten wordt bovendien meegeleverd in een mooi katoenen zakje. 

Wat ik fijn vind aan de Bruno slaapbank

Bruno Slaapbank

Comfort van de armleuningen
De ontwerpers van deze slaapbank hebben goed op comfort gelet bij het ontwerp van de bank. Ik heb gekozen voor de classic armleuningen, die schuin aflopen aan de zijkanten. Dat maakt dat je extra comfortabel tegen de armleuningen kunt zitten, eventueel met een extra kussentje. 

Duurzame aankoop
Deze slaapbank is gemaakt voor veelvuldig en langdurig gebruik. Dat vind ik prettig, omdat een slaapbank toch best een investering is en je niet elk jaar opnieuw een slaapbank wil aanschaffen. De houten materialen van de bank zijn erg stevig en kunnen tegen een stootje, de bekleding is dik en op het oog slijtvast. Ik verwacht niet dat deze bank snel kuren zal vertonen. 

Overigens heeft Bruno Bed de duurzame lijn doorzet in de kleinste details van het product; zelfs de bijgeleverde montagetools zaten in een duurzaam katoenen zakje in plaats van een plastic verpakking. 

Solide in alle aspecten
Deze slaapbank is staat niet alleen heel stevig op de grond, ook de verschillende onderdelen passen naadloos in elkaar. Dat maakt dat dit deze bank op alle vlakken solide is. Zo kun je lekker tegen de rugleuning en armleuningen aanleunen zonder dat deze meegeven of kraken. Ook het in-en uitklappen gaat zonder haperen, omdat de metalen onderdelen ook goed in elkaar zitten. Wat mij betreft is dit een slaapbank waar je op kunt vertrouwen!

Bruno Slaapbank

Stevig matras met pocketvering
Het matras heeft een groot aantal pocketveren die het matras een goede stevigheid geven. Tegelijkertijd ligt het ook heel zacht, zonder dat er deuken of kuilen ontstaan. Daarmee geeft het een goede lichaamsondersteuning bij zowel liggen als zitten. Ik heb zelf nog wel eens last van mijn rug als ik in een nieuw bed heb geslapen, maar bij deze slaapbank had ik de volgende morgen nergens last van.

Mooie slijtvaste bekleding
Ik was direct onder de indruk van de bekleding van deze slaapbank. Uiteraard heb ik de slijtvaste eigenschappen niet getest –  ik ben zuinig op deze mooie bank –  maar de stof ziet er dik en stevig uit. Ik verwacht niet dat deze zal scheuren of dat er makkelijk halen in komen. Hoe voorzichtig ik ook was met de bank, ik kon niet voorkomen dat er een kleine vlek ontstond. Gelukkig is de bekleding makkelijk schoon te maken met wat gedemineraliseerd water en een katoenen doek. 

Bruno Slaapbank

Wat ik minder vond van slaapbank Bruno

De Bruno slaapbank heeft weinig nadelen, het is een hele mooie kwaliteitsbank die aan vrijwel al mijn eisen voldoet. Wel mis ik opbergruimte in de bank. Kies je voor de hoekbank, dan zit de opbergruimte in het hoekgedeelte. Heb je zoals ik de basisbank zonder extra module, dan moet je dekens en kussens in de kast bewaren. Een ander aandachtspunt is dat de bank vrij zwaar is, dus dat deze niet makkelijk te verplaatsen is. 

Waarom een slaapbank kopen?

Bruno Slaapbank

Een slaapbank is ideaal als je kleiner woont en je woonkamer met je slaapkamer combineert. Een slaapbank is ontworpen om makkelijk en snel in-en-uit te klappen. Zodra je ’s ochtends opstaat, klap je gewoon je bed weer in en heb je overdag de ruimte die je nodig hebt in je woonkamer. 

Daarnaast is een slaapbank handig als je vaak logees over de vloer hebt. Je hebt dan geen gedoe met luchtbedden of gesleep met matrassen. Kies je voor een goede en kwalitatieve bedbank zoals slaapbank Bruno, dan slapen je logees heerlijk comfortabel. 

Conclusie

Heb je vaak logees of ben je kleinbehuisd en combineer je slaap-en woonkamer? Dan is bedbank Bruno echt onmisbaar! Deze bedbank met moderne strakke uitstraling is een bank waar je jaren plezier van zult hebben. Je zult niet alleen heerlijk slapen op het boxspring matras, ook als zitbank is dit een heel goede bank. Ik raad je deze bedbank dan ook zeker aan als je op zoek bent een kwalitatieve bank waarbij over elk klein detail is nagedacht en die bovendien luxe aanvulling is voor je woon-, slaap- of logeerkamer.

Beste Algemene Keuze
Bruno Bed Slaapbank
4.9

Exclusieve Bruno Bed 5% Kortingscode: WINTER5

Deze slaapbank van Bruno Bed is een individueel te configureren model dat aangepast kan worden aan je persoonlijke wensen.

Er is volop keuze: 2 maten ligvlak, 3 soorten armleuningen, 2 soorten poten, 7 kleuren bekleding en mogelijkheid om een hoekbank te bestellen. We vonden het ideaal dat er zoveel keuze was, waardoor we de perfecte bank voor onze situatie konden kiezen.

Het uitklappen van de bank is uiterst eenvoudig. In slechts 15 seconden hadden we de bank uitgeklapt. We vonden het materiaal comfortabel om op te liggen vergeleken met andere slaapbanken. Een nadeel was het hoofdeinde dat iets lager was dan de twee andere delen, maar dat losten we op met een kussen. 

Ook als bank was dit model comfortabel en stond het aantrekkelijk in de ruimte dankzij de vele mogelijkheden om de bank te configureren. Let erop dat de levertijd van de bank 2 tot 3 weken is en het dus even duurt voor je nieuwe slaapbank binnen is.

We raden dit model van Bruno Bed aan als je op zoek bent naar een comfortabele, gebruiksvriendelijke en volledig aanpasbare slaapbank voor logees.

Voordelen:
 • 2 maten ligvlak, 3 soorten armleuningen en 2 soorten poten mogelijk
 • Zitkussens kunnen in bank opgeborgen worden wanneer uitgeklapt
 • Geïntegreerde boxspringtechnologie
 • Ook als hoekbank verkrijgbaar
 • Keuze uit 7 kleuren bekleding
 • Hoog lig- en zitcomfort
Nadelen:
 • Levertijd 2-3 weken
 • Hoofdeinde iets lager dan andere twee delen
Check Prijs op BrunoBed.nl

Veelgestelde Vragen over de Bruno Slaapbank

Wat is de Bruno Slaapbank?

De Bruno Slaapbank is een hoogwaardige bedbank met zowel zit- als slaapfuncties, ideaal voor kleinere ruimtes of logeerkamers.

Hoe verschilt de Bruno Slaapbank van andere slaapbanken?

Bruno onderscheidt zich door zijn strakke, moderne design, duurzaamheid en uitstekende comfort, zowel voor zitten als slapen.

Is de Bruno Slaapbank makkelijk te monteren?

Ja, de bank kan binnen 20 minuten worden gemonteerd met de bijgeleverde handleiding.

Kan ik de Bruno Slaapbank makkelijk in- en uitklappen?

Met de in-en uitklaphulp aan de onderkant kun je de bank eenvoudig transformeren, hoewel hij enigszins zwaar kan zijn.

Waar kan ik de Bruno Slaapbank kopen?

De slaapbank is te koop via de website van Bruno Bed, waar ook alle uitbreidingsmogelijkheden staan.

Heeft de Bruno Slaapbank opbergruimte?

Alleen het hoekbankmodel van Bruno heeft opbergruimte.

Geschreven door
Niels Zee

Menu