Zoeken
Zoeken
Infrarood Lamp Voor Rugpijn: Een Natuurlijke & Effectieve Oplossing!

Infrarood Lamp Voor Rugpijn: Een Natuurlijke & Effectieve Oplossing!

Samenvatting

Infrarood lichttherapie is een niet-invasieve en natuurlijke manier om rugpijn te verlichten. Infrarood therapie werkt tegen rugpijn door: 1. De bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen en spierspanning te verminderen. 2. Ontstekingen te verminderen en spieren te ontspannen. 3. De productie van endorfines in het lichaam stimuleren, die dienen als natuurlijke pijnstillers.


Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke impact kan hebben op de kwaliteit van je dagelijks leven. Hoewel er verschillende behandelingen beschikbaar zijn, kiezen steeds meer mensen voor niet-invasieve en natuurlijke opties om hun rugpijn te verlichten. Één van deze opties is het gebruik van een infrarood lamp.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en effectiviteit van infrarood lichttherapie bij rugpijn, en hoe het kan helpen om pijn en spanning in de rug te verminderen.

Infrarood lichttherapie bij rugpijn


Infrarood lichttherapie kan helpen bij het verminderen van rugpijn door het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen en spierspanning. Door het toepassen van infrarood licht op de rug worden de lichtgolven opgenomen door het lichaam en omgezet in warmte, die de bloedvaten in de huid en spieren verwijdt en de bloedcirculatie verbetert. Dit helpt bij het verminderen van ontstekingen en vermindert de spanning in de spieren, wat kan bijdragen aan het verminderen van pijn in de rug.

Bovendien kan infrarood lichttherapie ook de productie van endorfines in het lichaam stimuleren, die dienen als natuurlijke pijnstillers. Dit kan helpen om de pijn in de rug te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

Het is belangrijk om te weten dat infrarood lichttherapie slechts een van de vele behandelingsopties is voor rugpijn en dat het niet voor iedereen geschikt is. Het is altijd raadzaam om je ​​arts te raadplegen voordat je begint met een nieuwe behandeling voor rugpijn.

Slaap Tip!
Checklist: 13 factoren die desastreus voor je slaap zijn
Gratis

Simpele, makkelijk toepasbare dingen waarmee jij voorkomt dat je je slaap saboteert, zonder in te leveren op je welzijn overdag.

Voordelen:
 • Binnen 30 dagen resultaat: gemiddeld 1 uur extra slaap per nacht
 • Op basis van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek
 • Elke week een gratis tip in je mailbox
 • Al meer dan 27.000 lezers gingen je voor
Download de Gratis Checklist

Voor wie is een infrarood lamp goed?

 1. Mensen met chronische rugpijn: een infraroodlamp kan helpen om de pijn te verminderen en ontstekingen te verminderen.
 2. Sporters: sporters die regelmatig hun rug belasten, kunnen baat hebben bij het gebruik van een infraroodlamp om spierpijn te verminderen en de genezing te versnellen.
 3. Mensen met een zittend beroep: als je langdurig in een stoel zit, kan je last krijgen van spanning in de rugspieren en stijfheid. Een infraroodlamp kan helpen om deze spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 4. Ouderen: oudere mensen hebben vaak last van pijnlijke gewrichten en spieren. Een infraroodlamp kan helpen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.
 5. Mensen met fibromyalgie: fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en gewrichten. Een infraroodlamp kan helpen om deze pijn te verminderen.
 6. Mensen met artritis: artritis is een ontstekingsziekte die pijnlijke gewrichten veroorzaakt. Een infraroodlamp kan helpen om de pijn te verminderen en de stijfheid te verminderen.

Gezondheidsvoordelen van een infrarood lamp

hoe werkt een infrarood lamp voor je rug

Pijnverlichting

Infraroodstraling kan helpen bij het verminderen van pijn in de rug, nek, schouders en andere delen van het lichaam. Het kan helpen bij spier- en gewrichtspijn, artritis en andere chronische pijnaandoeningen.

Ontstekingsremmend

Infraroodstraling kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan fijn zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis en andere ontstekingsziekten.

Verbeterde bloedcirculatie

Infraroodstraling kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden afgeleverd aan de weefsels en organen. Het zorgt ook voor:

 • Verlichting van pijn: een verbeterde circulatie vermindert ontstekingen en bevordert de genezing, wat leidt tot pijnverlichting in het ruggebied. Ook de juiste slaaphouding bij rugpijn kan hierbij helpen.
 • Sneller herstel: een verhoogde bloedstroom versnelt het weefsel herstelproces, waardoor verwondingen of operaties aan de rug sneller worden hersteld.
 • Betere slaapkwaliteit: verbeterde ontspanning als gevolg van verminderde pijn kan bijdragen aan een betere algehele slaapkwaliteit voor mensen met chronische rugklachten.

Verhoogde ontgifting

Infraroodstraling kan helpen bij het verhogen van het zweetproces, waardoor gifstoffen en zware metalen uit het lichaam worden verwijderd.

Verbeterde huidconditie

Infraroodstraling kan helpen bij het verbeteren van de huidconditie door de bloedcirculatie te verbeteren en de productie van collageen te stimuleren.

Verhoogde ontspanning en welzijn

Infraroodstraling kan helpen bij het verminderen van stress, spanning en angst, waardoor een gevoel van ontspanning en welzijn ontstaat.

Al deze voordelen van een infrarood lamp zijn overigens ook te behalen met een infrarood deken. Een infrarood deken is ideaal voor de winter om naast de voordelen van bloedcirculatie, ontspanning, ontgifting en minder spierpijn jezelf ook te verwarmen.

Conclusie

Infrarood lichttherapie kan een effectieve en natuurlijke manier zijn om je rugpijn te verminderen. Door het toepassen van infrarood licht op je rug, worden lichtgolven opgenomen door je lichaam en omgezet in warmte, die de bloedvaten in de huid en spieren verwijdt en de bloedcirculatie verbetert. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verminderen van spierspanning, wat kan bijdragen aan het verminderen van pijn in de rug. Ook kan infrarood lichttherapie de productie van endorfines in het lichaam stimuleren, die als natuurlijke pijnstillers werken.

Het is belangrijk om te weten dat infrarood lichttherapie slechts één van de vele behandelingsopties is voor rugpijn en dat het niet voor iedereen geschikt is. Raadpleeg daarom altijd je arts voordat je begint met een behandeling.

Veelgestelde vragen

Wat is infrarood lichttherapie?

Infrarood lichttherapie is een niet-invasieve en natuurlijke methode om rugpijn te verlichten door de bloedsomloop te verbeteren, ontstekingen en spierspanning te verminderen en de productie van natuurlijke pijnstillers, endorfines, te stimuleren.

Hoe werkt een infrarood lamp bij rugpijn?

Door infrarood licht op de rug toe te passen, worden de lichtgolven door het lichaam opgenomen en omgezet in warmte. Dit verwijdt de bloedvaten in de huid en spieren, verbetert de bloedcirculatie, vermindert ontstekingen en spierspanning, en stimuleert de productie van endorfines.

Voor wie is een infrarood lamp geschikt?

Mensen met chronische rugpijn, sporters, mensen met een zittend beroep, ouderen, mensen met fibromyalgie en mensen met artritis kunnen baat hebben bij het gebruik van een infrarood lamp.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een infrarood lamp?

De voordelen omvatten pijnverlichting, ontstekingsremmende werking, verbeterde bloedcirculatie, verhoogde ontgifting, verbeterde huidconditie en verhoogde ontspanning en welzijn.

Is infrarood lichttherapie geschikt voor iedereen?

Hoewel het voor veel mensen voordelig kan zijn, is het niet voor iedereen geschikt. Het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je met een nieuwe behandeling voor rugpijn begint.

Wat is het verschil tussen een infrarood lamp en een infrarood deken?

Beide bieden de voordelen van infraroodstraling, maar een infrarood deken is ideaal voor de winter om jezelf te verwarmen naast de andere voordelen zoals verbeterde bloedcirculatie en ontspanning.

Hoe kan infrarood lichttherapie bijdragen aan een betere slaapkwaliteit?

Door de verminderde pijn en verhoogde ontspanning kan infrarood lichttherapie bijdragen aan een betere algehele slaapkwaliteit voor mensen met chronische rugklachten.

Zijn er bijwerkingen of risico’s verbonden aan het gebruik van een infrarood lamp?

De inhoud vermeldt niet specifiek bijwerkingen of risico’s, maar het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en een professional te raadplegen bij twijfel.

Geschreven door
Josephine Roepel

Menu