Zoeken
Zoeken
DIY: Zelf Een Pallet Bed Maken In 8 Simpele Stappen!

DIY: Zelf Een Pallet Bed Maken In 8 Simpele Stappen!

Samenvatting

Maak je eigen pallet bed en bespaar geld! Leer hoe je zelf een pallet bed maakt met onze stap voor stap gids. Ontdek de voordelen en upgrade je slaapkamer vandaag nog!

Ben je op zoek naar een betaalbare en leuke manier om je slaapkamer op te knappen? Overweeg dan om zelf een pallet bed te maken! In dit artikel delen we 8 simpele stappen waarmee je jouw eigen pallet bed kunt maken. Het enige wat je nodig hebt zijn wat basisgereedschappen en een paar houten pallets.

Of je nu een rustieke of moderne uitstraling wilt, een pallet bed biedt eindeloze mogelijkheden. Lees verder om te ontdekken hoe je zelf een pallet bed kunt maken!

Wat is een pallet bed?

Een pallet bed is een type bed dat is gemaakt van pallets. Pallets zijn de houten platforms die worden gebruikt voor het opslaan en transporteren van goederen. Pallet bedden zie je tegenwoordig steeds meer vanwege hun eenvoudige ontwerp, betaalbaarheid en duurzaamheid.

Een bed gemaakt van pallets kan je makkelijk in verschillende maten en stijlen ontwerpen. Daarnaast heeft een pallet bed een rustieke, minimalistische uitstraling en kan je ze nog meer sfeer en uitstraling geven met kussens, dekens en andere accessoires om de gewenste look te creëren die bij jouw slaapkamer past.

Voordelen van een pallet bed:

 • Lichtgewicht
 • Draagbaar
 • Betaalbaar
 • Aanpasbaar
 • Milieuvriendelijk
 • Veel bergruimte onderin
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Binnen 8 stappen een pallet bed

1. Begin met het selecteren van de grootte en het type bed dat je wilt bouwen. Houd rekening met factoren zoals ruimte, comfort en ontwerpvoorkeuren bij het maken van je keuze.

2. Verzamel alle benodigde materialen voor de bouw, waaronder de houten pallets, schroeven, spijkers, een zaag of elektrisch gereedschap (indien nodig) en schuurpapier.

3. Verwijder eventueel roest en/of splinters van de pallets met schuurpapier.

4. Meet de pallets en snijd ze met de (decoupeer)zaag tot het juiste formaat.

5. Plaats de pallets zoals je bed er uit moet gaan zien.

6. Maak gaten in de pallets met een boor, zodat je schroeven kunt gebruiken om de pallets te bevestigen.

7. Bevestig de pallets, door ze aan beide uiteinden met elkaar te verbinden met schroeven of spijkers. Bevestig er, als je dat wilt, extra steunen tussen voor meer stabiliteit.

8. Gebruik nogmaals schuurpapier om alle ruwe randen van de pallets te verzachten. Doe dit naar aanleiding van je eigen smaak. Voor een wat rustiekere uitstraling kan je bijvoorbeeld wat minder afschuren.

Nog iets meer informatie nodig? Deze video toont je de stappen die je moet volgen en gaat uitbreider in op het maken van een pallet bed.

pallets

Wist je dat…

Door oude pallets opnieuw te gebruiken en om te vormen tot meubels, er minder afval wordt geproduceerd en daarom de levensduur van het hout wordt verlengd. Dit draagt bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere levensstijl.

Hoe onderhoud je een pallet bed?

Om je pallet bed in goede staat te houden, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van een pallet bed:

 • Controleer regelmatig de pallets op schade, roest of splinters en verwijder deze als nodig.
 • Gebruik schuurpapier om de pallets te reinigen en te polijsten.
 • Reinig regelmatig het matras met een stofzuiger.
 • Gebruik een matrasbeschermer om je matras tegen vuil en vocht te beschermen.
 • Gebruik regelmatig een bezem om stof en vuil van de pallets te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om een pallet bed te maken?

Je hebt pallets, schroeven, een boormachine, een zaag en eventueel spijkers matras nodig om een pallet bed te maken. Je kunt ook extra accessoires toevoegen zoals kussens, dekens om je bed compleet te maken.

Welke matrassen kun je gebruiken voor een pallet bed?

De beste matrassen voor pallet bedden zijn traagschuim, latex en pocketvering matrassen. Traagschuim matrassen bieden een uitstekende ondersteuning en comfort, terwijl latex matrassen een goede ventilatie bieden en pocketvering matrassen stevigheid en duurzaamheid bieden

Waar kan ik pallets voor mijn pallet bed krijgen?

Je kunt pallets vinden bij bouwmarkten, meubelzaken, groothandels of kringloopwinkels. Soms kun je ook pallets krijgen bij bedrijven die pallets gebruiken om hun producten te vervoeren. Je kunt ook online zoeken naar plaatselijke bedrijven die pallets verkopen of verhuren.

Hoe kan ik mijn pallet bed afwerken?

Er zijn verschillende manieren om je pallet bed af te werken. Je kunt de pallets schilderen of lakken om ze een mooi uiterlijk te geven. Je kunt ook houten panelen of borden gebruiken om de pallets af te dekken voor een schone, professionele look. Als je meer kleur en stijl wilt toevoegen, kun je er ook behang of stof op plakken.

Conclusie


Je eigen pallet bed maken is een betaalbare en creatieve manier om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven. Daarnaast draagt het gebruik van gerecyclede pallets bij aan een duurzamere levensstijl. Dus waarom niet een middagje aan de slag gaan en zelf een uniek en milieuvriendelijk pallet bed maken?

Toch nog niet volledig overtuigd om je eigen bed in elkaar te klussen? Kijk dan eens naar kant-en-klare opties zoals een boxspring of een lattenbodem.

Geschreven door
Josephine Roepel

Menu