Zoeken
Zoeken
AYOlite als antwoord op de winterdepressie (en slaapproblemen)

AYOlite als antwoord op de winterdepressie (en slaapproblemen)

De donkere maanden van het jaar; voor veel mensen is het een lastige periode. Als de dagen korter worden, de nachten langer en het weer slechter, voelen zij zich neerslachtig en lusteloos (vaak gepaard met slapeloosheid). Dit kan variëren van een milde ‘winterdip’ (of winterblues) tot een serieuze winterdepressie, een niet te onderschatten aandoening met een grote impact op het leven. De AYOlite lichttherapiebril is een bewezen hulpmiddel om seizoensgebonden depressieve klachten te voorkomen en te behandelen en het natuurlijke slaapritme te herstellen. In dit artikel wordt uitgelegd waarom.

100% natuurlijk: geen pillen nodig

Blauw-turquoise licht met een golflengte van 470 nanometer dat precies overeenkomt met daglicht op een zonnige dag. Dat is het enige ‘ingrediënt’ van de AYOlite. Met andere woorden: de lichttherapiebril biedt een volledig natuurlijke en ‘pil-vrije’ oplossing tegen depressieve klachten. Het enige wat je doet is het zomergevoel verplaatsen naar de winter. En dat kan echt een wereld van verschil betekenen tijdens die lange grauwe periode.

Hoe werkt het?

Tijdens heldere zomerdagen heeft daglicht een korte golflengte en straalt het een hoge energie uit. Blootstelling hieraan onderdrukt de aanmaak van slaaphormoon en stimuleert de aanmaak van hormonen die ons energiek en vrolijk maken. Precies wat overdag de bedoeling is. Tijdens de herfst en winter is de golflengte van daglicht langer. Het straalt minder energie uit. Hierdoor kan de aanmaak van slaaphormoon onvoldoende onderdrukt worden en worden er te weinig activerende hormonen aangemaakt. Het is in een notendop de oorzaak van de winterdepressie en slaapproblemen.

De AYOlite lichttherapiebril bootst natuurlijk zonlicht na met behulp van (gezond) blauw licht. Dit stimuleert zogenoemde retinale glanglioncellen in ons oog, die zeer gevoelig zijn voor licht met een korte golflengte. Deze cellen sturen vervolgens een signaal naar ons hersenen waardoor de juiste hormonen op het juiste moment worden aangemaakt: overdag activerende hormonen en slaaphormoon tijdens de nacht. Met andere woorden: het bioritme komt weer in balans.

Voor een optimaal gebruik van lichttherapie is het belangrijk om het uitsluitend ’s ochtends en overdag toe te passen. Wanneer het vlak voor het slapengaan wordt gebruikt, kunnen er negatieve effecten van blauw licht op de slaap optreden.

Direct effect

Direct na een AYOlite-sessie voelen gebruikers zich beter. Ze ervaren een natuurlijke energieboost en zitten lekkerder in hun vel. Vooral tijdens het opstarten in de ochtend is dit directe effect goed te merken, maar ook tijdens de welbekende middagdip kan 20 minuten lichttherapie een groot verschil maken. Structurele verbeteringen – denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een winterdepressie of het herstellen van het natuurlijke slaappatroon – hebben vaak meer tijd nodig: gemiddeld 7 tot 14 dagen.

AYOlite ervaringen

AYOlite gebruikers Linda van der Klooster en Leonie Korervaar leggen in deze video’s treffend uit wat de AYOlite voor hun betekent:

Lichttherapiebril vs daglichtlamp: veel meer gebruiksgemak en geen twijfel

Steeds meer mensen kiezen voor een lichttherapiebril in plaats van een traditionele daglichtlamp. De redenen hiervoor liggen voor de hand: je hoeft niet statisch achter een lamp te gaan zitten, maar je kunt gaan en staan waar je wilt. Vooral tijdens drukke ochtenden is dit een groot voordeel. Daarnaast neemt een lichttherapiebril de twijfel weg die vaak ontstaat bij het gebruik van een lamp (‘welke kant kijk ik op?’, ‘hoe ver moet ik van de lamp afzitten?’). De AYOlite heeft als extra voordeel dat de lichttherapiebril zichzelf na 20 minuten – de perfecte sessieduur – vanzelf uitschakelt. Het is dus niet nodig om de tijd bij te houden.

60 dagen uitproberen

AYO heeft als doel om zoveel mogelijk mensen de voordelen van lichttherapie te laten ervaren. Om die reden mag je de AYOlite lichttherapiebril maar liefst 60 dagen uitproberen. Als je om wat voor reden dan ook niet beter slaapt, meer energie hebt en lekkerder in je vel zit, krijg je je aankoopbedrag gewoon terug. Zonder kleine lettertjes of addertjes onder het gras.

Geschreven door
Amber Janbroers

Menu