Zoeken
Zoeken
Bluetooth slaapmasker
9J0A3299

Bluetooth slaapmasker

Als expert op het gebied van slaapmaskers heb ik in de loop der jaren veel verschillende soorten slaapmaskers getest. Van traditionele zijden en satijnen maskers tot moderne Bluetooth-slaapmaskers, ik weet wat er nodig is om een goede nachtrust te krijgen. Onlangs heb ik een uitgebreide test van verschillende soorten slaapmaskers uitgevoerd en ook Bluetooth-modellen in mijn onderzoek betrokken.

Een bluetooth slaapmasker combineert de voordelen van een traditioneel slaapmasker met geluidsblokkering of -maskering. Naast het blokkeren van licht worden ook omgevingsgeluiden gemaskeerd door het geluid dat via de speakers afgespeeld kan worden. Het beste slaapmasker uit onze test was de slowwave premium bluetooth sleep mask.

Benieuwd of een bluetooth slaapmasker iets voor jou is? En weten welke je het best kunt kopen? Lees waar je op moet letten bij de aanschaf zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet.

Beste bluetooth slaapmaskers

Tijdens onze uitgebreide test op het gebied van slaapmaskers, hebben we verschillende soorten modellen getest, waaronder ook Bluetooth-versies. Van alle geteste slaapmaskers kwam de Slowwave premium bluetooth slaapmasker als beste uit de test.

Dit prachtige slaapmasker combineert meerdere functies om een ​​goede nachtrust te kunnen garanderen. Ten eerste blokkeert het masker vrijwel al het licht dat de slaap onderbreken en verstoren. De dikke en zachte stof van het masker zorgt ervoor dat het perfect om de contouren van het gezicht past en er geen lichtstralen tussendoor kunnen glippen.

Daarnaast biedt het slaapmasker de mogelijkheid om omgevingsgeluiden te maskeren. Door middel van de ingebouwde speakers kan het masker een zachte, kalmerende muziek afspelen om eventuele storende geluiden uit de omgeving buiten te sluiten. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een drukke stad wonen of die in de buurt van een luidruchtige straat slapen.

Als klap op de vuurpijl kan het Slowwave premium bluetooth slaapmasker ook nog eens draadloos en zonder onderbreking gedurende 8 uur gebruikt worden voordat het moet worden opgeladen. Hierdoor kun je alle voordelen van het slaapmasker de hele nacht gebruiken, zonder je zorgen te hoeven maken over kabels of batterijen.

Kortom, als je op zoek bent naar het beste slaapmasker dat er momenteel beschikbaar is, dan is de Slowwave premium bluetooth slaapmasker de perfecte keuze. Met deze aankoop ben je verzekerd van zowel een goede nachtrust als meer ontspannen en rustige slaapomstandigheden, ongeacht waar je slaapt.

Beste bluetooth slaapmasker
Slowwave Bluetooth Slaapmasker
5.0

Het slaapmasker van Slowwave zit vol technische snufjes en extra's. Je koppelt het masker gemakkelijk via bluetooth aan je telefoon en kiest zelf wat je afspeelt. Het slaapmasker verduisterd voor 100%. Het zachte materiaal ademt goed en zit heel erg lekker. Geschikt voor alle soorten slapers!

Voordelen:
 • Zorgt voor optimale ontspanning
 • Speakers zijn plat: masker is ideaal voor zijslapers
 • Blokkeert al het geluid om je heen
 • Makkelijk in gebruik
 • Compleet draadloos en laad snel op
Nadelen:
 • Speakers verwijderen voor hij in de wasmachine kan
Check Prijs op Slaapwijzer.net

Waar let je op bij het kopen van een bluetooth slaapmasker?

 1. Comfort: Kies een masker gemaakt van zachte, ademende en huidvriendelijke materialen, zoals traagschuim of zijde, om comfortabel te kunnen dragen tijdens het slapen. Let op de vorm en pasvorm van het masker, zodat het goed aansluit op uw gezicht zonder druk uit te oefenen op uw ogen of neus.
 2. Geluidskwaliteit: Controleer de kwaliteit van de geïntegreerde luidsprekers om er zeker van te zijn dat ze helder en zuiver geluid bieden. Sommige maskers hebben ook ruisonderdrukkende functies die achtergrondgeluiden kunnen verminderen.
 3. Batterijduur: Kies een masker met een goede batterijduur, zodat u niet halverwege de nacht zonder stroom komt te zitten. Controleer ook hoe lang het duurt om het masker op te laden en of het eenvoudig kan worden opgeladen met een USB-kabel of een andere standaard oplaadmethode. Idealiter kies je een slaapmasker met minimaal 8 uur batterijduur die gedurende de dag weer 100% opgeladen kan worden.
 4. Oplaadmethode: Sommige bluetooth slaapmaskers zijn lastig op te laden omdat de laadpoort slecht toegankelijk is.
 5. Bedieningselementen: Kies een masker met eenvoudige en toegankelijke bedieningselementen om het volume aan te passen, van nummer te wisselen en de Bluetooth-verbinding tot stand te brengen zonder uw smartphone of ander apparaat te hoeven gebruiken. Het is hinderlijk als je het slaapmasker steeds af moet doen of als de knoppen slecht bedienbaar zijn. Je ziet immers niets met het slaapmasker op.
 6. Wasbaarheid: Zoek naar een masker met een afneembare en wasbare hoes, zodat u het gemakkelijk schoon kunt houden en hygiënisch kunt houden.

Welk geluid afspelen

Het grote voordeel van een bluetooth slaapmasker ten opzichte van een regulier slaapmasker is de mogelijkheid om geluid af te spelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde soorten geluiden kunnen helpen om in slaap te komen en beter door te slapen

In. 2005 is onderzoek gedaan naar de effecten van white noise bij slaap. Het onderzoek wees uit dat de slaapkwaliteit verbeterde en het aantal momenten van ontwaken af nam. Vergelijkbaar onderzoek uit 2018 wees uit dat natuurgeluiden de slaapkwaliteit verbeterde bij patienten met slapeloosheid. Ook rustige muziek en binaurale beats bevorderde de slaapkwaliteit.

White noise

White noise of witte ruis is het meest voorkomende geluid dat gebruikt wordt om slaap te bevorderen. Witte ruis is een combinatie van geluiden van alle frequenties met dezelfde intensiteit. Witte ruis maskeert achtergrondgeluiden en helpt om beter te slapen.

Het geluid is vergelijkbaar met een radio die tussen twee stations wordt afgestemd. Het geeft een gelijkmatiger geluid dan muziek of natuurlijke geluiden. Witte ruis kan worden afgespeeld met elk bluetooth-slaapmasker.

White noise is een populaire techniek om slaap te bevorderen en kan helpen om de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. Dit type geluid wordt vaak beschreven als een niet-specifiek ruis dat een constante achtergrondruis creëert die andere geluiden in de slaapkamer maskeert. Het kan klinken als golven die tegen de kust slaan, regen die op het dak tikt, of zelfs als het geluid van een ventilator.

Er zijn verschillende soorten witte ruis, waaronder roze ruis, bruine ruis en grijze ruis, en elk type heeft zijn eigen unieke frequentiespectrum. Witte ruis bestaat uit frequenties die over het gehele spectrum zijn verspreid, terwijl roze ruis meer gericht is op lagere frequenties en bruine ruis meer gericht is op hogere frequenties. Grijze ruis heeft een gemiddelde frequentie over het hele spectrum.

Het gebruik van witte ruis om de slaap te verbeteren is wetenschappelijk onderbouwd. Een studie uit 2005 wees uit dat white noise de diepte en de kwaliteit van de slaap verbeterde. Een vergelijkbare studie in 2020 toonde aan dat natuurgeluiden, zoals geluiden van waterstromen of vogels, en rustige muziek ook de slaapkwaliteit kunnen bevorderen.

Het gebruik van een bluetooth slaapmasker kan bijdragen aan een betere slaap door het afspelen van een constant geluid zoals witte ruis of andere kalmerende geluiden. Dit kan vooral nuttig zijn in een omgeving met veel achtergrondgeluiden, zoals in een drukke stad of bijvoorbeeld tijdens een vlucht. Door te investeren in een kwalitatief hoogwaardig bluetooth slaapmasker met een goede geluidskwaliteit kunnen gebruikers profiteren van een rustigere en meer ontspannen slaapervaring.

Muziek luisteren

Ook muziek kan bijdragen aan betere slaap. Luisteren naar rustgevende muziek kan helpen te ontspannen en gemakkelijker in slaap te vallen. Muziek kan angst verminderen, wat goed is voor mensen die moeite hebben met slapen.

Uit onderzoek is gebleken dat het soort muziek belangrijk is om de slaapkwaliteit te verbeteren. Klassieke muziek blijkt bijzonder nuttig te zijn om ontspanning en het begin van de slaap te bevorderen.

De het gebruik van ontspannende muziek kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met inslapen, en voor mensen met slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Het is belangrijk op te merken dat het volume niet te hard mag staan om verstoring te voorkomen.

In het algemeen zijn er enkele aspecten waar u op kunt letten bij het kiezen van de juiste muziek om te slapen:

 1. Tempo: Kies muziek met een langzaam tempo, meestal rond de 60-80 slagen per minuut. Langzamere muziek helpt het hartslagritme te verlagen en bevordert ontspanning.
 2. Ritme: Zoek naar muziek met een eenvoudig en consistent ritme. Ingewikkelde of snel veranderende ritmes kunnen uw hersenen stimuleren, waardoor het moeilijker wordt om te ontspannen en in slaap te vallen.
 3. Instrumentatie: Over het algemeen wordt instrumentale muziek aanbevolen, omdat het luisteren naar liedjes met tekst uw aandacht kan trekken en de geest actief kan houden. Rustgevende instrumenten zoals piano, harp, fluit, strijkinstrumenten en zachte percussie zijn vaak geschikt.
 4. Volume: Zorg ervoor dat het volume laag en comfortabel is. Te hard volume kan uw slaap verstoren, terwijl een te laag volume uw aandacht kan trekken als u probeert te luisteren.
 5. Persoonlijke voorkeur: Kies muziek die u aangenaam en ontspannend vindt. Persoonlijke voorkeur speelt een grote rol bij het bepalen welke muziek u helpt om te ontspannen en in slaap te vallen.

Podcasts

Hoewel het meeste onderzoek uitwijst dat witte ruis, muziek of natuurgeluiden goed werken kan een podcast voor sommige mensen ook goed werken. Er zijn podcasts waar het de bedoelling is om wat te leren, dat zijn de podcasts om weg van te blijven. Verhalende podcasts of fictieve luisterboeken werken vaak beter.

Podcasts hebben de afgelopen jaren een enorme populariteit gewonnen, en het is geen wonder waarom. Ze bieden een breed scala aan vermakelijke en leerzame content die gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding. Hoewel de meeste mensen podcasts gebruiken om hun dagelijkse woon-werkverkeer of huishoudelijke taken te verlevendigen, kunnen ze ook een handig hulpmiddel zijn voor mensen die moeite hebben met slapen.

Er zijn talloze podcasts beschikbaar, variërend van informatief en educatief tot ontspannend en narratief, en het kan soms lastig zijn om de juiste te kiezen. Als u op zoek bent naar een podcast om u te helpen ontspannen en beter te slapen, zijn er enkele zaken waar u op moet letten:

 1. Kies voor een verhalende podcast: Verhalende podcasts zijn ideaal om in slaap te vallen omdat ze een verhaal vertellen dat gemakkelijk te volgen is en niet te stimulerend is voor de hersenen. Vermijd echter podcasts waarbij het de bedoeling is om wat te leren, deze kunnen juist te interessant zijn en uw hersenen activeren.
 2. Kies voor een ontspannende stem: De stem van de presentator kan van invloed zijn op hoe goed u slaapt. Een kalme, zachte stem kan helpen om de geest te kalmeren en u in slaap te sussen. Als de stem van de presentator te luid of te scherp is, kan dit juist hinderlijk zijn en verstoren uw slaap.
 3. Vermijd podcasts met luide achtergrondgeluiden: Achtergrondgeluiden kunnen zowel ontspannend als stimulerend zijn. Zo kan een zacht achtergrondgeluid, zoals rustige muziek of natuurgeluiden, u helpen ontspannen en in slaap vallen. Luide achtergrondgeluiden, zoals verkeersgeluiden of luidruchtig publiek, kunnen juist uw slaap verstoren.
 4. Kies voor een aflevering met een lengte die past bij uw slaapritme: Kies voor een aflevering die niet te lang is, zodat u niet de hele nacht wakker blijft om te luisteren. Een aflevering van 30 tot 40 minuten kan voldoende zijn om u te helpen ontspannen en in slaap te vallen.
 5. Kies content die u interesseert: Tot slot is het belangrijk om een podcast te kiezen die u aanspreekt. Als u bijvoorbeeld een fan bent van true crime, kan het luisteren naar een true crime-podcast u helpen ontspannen en afleiden van de dagelijkse stress. Als u echter niet geïnteresseerd bent in het onderwerp, kan het juist het tegenovergestelde effect hebben en uw slaap verstoren.


Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

*de Slaap-ID aanvragen is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar hoe anderen de SlaapID meting ervaren? Lees het artikel van Jasper en Marlies

Geschreven door
Lukas ter Poorten

Menu