Een Trendy Slaapkamer Voor Een Goede Nachtrust
Boxspring

Een Trendy Slaapkamer Voor Een Goede Nachtrust

Onze slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in ons huis. Dat is niet vreemd wanneer je bedenkt dat we gemiddeld 8 uur per nacht in onze slaapkamer doorbrengen. Hoewel we het grootste deel van die tijd slapen en onze ogen dicht hebben, is het belangrijk om de slaapkamer met zorg in te richten. Want onbewust heeft onze slaapomgeving invloed op een ontspannen en goede nachtrust. Met de volgende tips maak je van jouw slaapkamer een trendy plek om heerlijk in te slapen.

Trendkleuren en materialen van dit moment

De natuurlijke trend is al jaren zichtbaar in onze huizen. Samen met aandacht voor duurzaam leven vindt deze trend inmiddels ook de weg naar onze slaapkamer.

Natuurlijke kleuren

De kleuren die passen bij deze trend zijn natuurlijke tinten, zoals olijfgroen, aardekleuren en wit. Ook pasteltinten zien we veel terug in ons slaapkamerinterieur. Zachte, natuurlijke kleuren zorgen voor een gevoel van sereniteit en dragen op die manier bij aan een ontspannen nachtrust. Om luxe toe te voegen aan je slaapkamer kies je voor staal- of goudtinten. Gebruik kleuren die tot hetzelfde kleurenschema behoren, zodat je de slaapkamer rustig houdt.

Duurzame materialen

Duurzaamheid neemt een steeds prominentere rol in het dagelijks leven in. In de slaapkamer zie je dit terug in materialen met een lange levensduur. Bamboe is één van die duurzame materialen, evenals rotan en hout. Meubels en accessoires die hiervan gemaakt zijn, gaan niet alleen lang mee, maar passen ook bij de natuurlijke kleurtrends van dit moment. 

Voor duurzaam beddengoed kies je voor natuurlijke materialen zoals katoen, zijde en bamboe. Met deze materialen combineer je duurzaamheid en aandacht voor de natuur met een hoog slaapcomfort. Deze stoffen zijn zacht, ademend en vocht absorberend, waardoor ze prettig aanvoelen op onze huid.

Een goed bed of boxspring als basis

De basis van iedere slaapkamer, ongeacht de trend van dat moment, is een kwalitatief hoogwaardige boxspring of matras. Een goed boxspringbodem of lattenbodem biedt comfort en de juiste ondersteuning aan je lichaam. Het juiste matras versterkt dit en heeft daarnaast een hoog ventilerend en ademend vermogen, waarmee het bijdraagt aan een comfortabel slaapklimaat. 
Bij beddenzaak Morgana vind je alles voor een goede nachtrust. Heb je eenmaal de juiste boxspring of matras aangeschaft, dan heb je de basis gelegd voor je slaapkamer. Met accessoires, planten en een mooie kleur op de muur richt je je slaapkamer daarna volgens de laatste trends in. Ben je daar na een paar jaar op uitgekeken? Door je accessoires en de kleur op je muur te vervangen, pas je de slaapkamer eenvoudig aan naar je smaak en de trends van dat moment. 

Accessoires voor een optimale sfeer

Extra sfeer in je slaapkamer brengen doe je door te kiezen voor verlichting en accessoires die rustig ogen en niet te veel afleiden.

De juiste verlichting

Verlichting bepaalt in hoge mate de sfeer. In de slaapkamer is het handig om voor verschillende lichtbronnen te kiezen. De centrale verlichting (meestal de plafondlamp) zal daarbij feller zijn dan het lampje op je nachtkastje, dat je meestal gebruikt om voor het slapengaan nog even een boekje te lezen. Heb je een mooi schilderij aan de muur hangen, of een hoekje met persoonlijke accessoires? Plaats dan spotjes, zodat dit deel van de slaapkamer mooi wordt uitgelicht. Een dimbare lamp biedt uitkomst als je zelf de intensiteit van het licht in je slaapkamer wil regelen. 

Planten voor sfeer en zuurstof

Helemaal passend bij de trend waarbij natuur en duurzaamheid centraal staan, zijn planten in de slaapkamer. De natuur heeft een ontspannende werking op lichaam en geest. Daarnaast zorgen planten voor extra zuurstof. Door buiten letterlijk onze slaapkamer binnen te halen, verhogen we onze slaapkwaliteit en nachtrust. 

Wat de meest geschikte plant is voor de slaapkamer hangt af van je persoonlijke voorkeur. De geur van lavendel en valeriaan heeft vaak een kalmerende en ontspannen invloed op het zenuwstelsel. Houd je niet zo van deze geuren, of wil je de slaapkamer neutraal qua houden qua geur, dan is de aloë vera plant een geschikte keuze. De plant staat bekend om de geneeskrachtige werking en het zuiveren van de lucht. Doordat aloë vera weinig water nodig heeft, is deze plant onderhoudsvrij. Handig wanneer je wel planten in je kamer wil, maar geen groene vingers hebt.

Persoonlijke, finishing touch

Je slaapkamer een persoonlijk tintje geven doe je door accessoires te gebruiken. Kies ook hier voor natuurlijke materialen, kleuren en vormen, zodat je slaapkamer een harmonieuze ruimte blijft. Ronde vazen en accessoires met ronde hoeken in natuurlijke kleuren zijn momenteel de trend, evenals een zacht vloerkleed van natuurlijke materialen. Hang een mooi schilderij of ingelijste (vakantie)foto aan de muur, of plaats enkele persoonlijke spulletjes als decoratie op je nachtkastje of vensterbank. Met die persoonlijke finishing touch tover je de slaapkamer om tot een fijne plek voor een optimale nachtrust. 

Geschreven door
Amber Janbroers