Zoeken
Zoeken
Het Effect Van Kamille Thee Op Slaap!

Het Effect Van Kamille Thee Op Slaap!

Samenvatting

Kamillethee is een populaire kruidendrank gemaakt van de bloemen van de kamilleplant, die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het bevorderen van de slaap door de niveaus van melatonine en serotonine in de hersenen te verhogen. Om te profiteren van de slaapverwekkende eigenschappen van kamillethee, wordt aanbevolen om een kopje ervan te drinken ongeveer een half uur voor het slapengaan. Het kan warm of koud worden gedronken en kan worden gezoet met honing of suiker, maar overmatig gebruik van suiker of honing moet worden vermeden.

Ben jij op zoek naar een natuurlijke oplossing om jouw slaapkwaliteit te verbeteren? Dan is kamillethee misschien wel iets voor jou. Kamillethee is een kruidendrank die al eeuwenlang gebruikt wordt als een natuurlijk slaapmiddel. Het heeft een kalmerende werking op het lichaam en kan helpen bij het in slaap vallen en in slaap blijven gedurende de nacht. In dit blog lees je alles over de voordelen van kamillethee voor een goede nachtrust en hoe je het kunt gebruiken om de slaap te bevorderen.

Wat is kamille thee?

Kamillethee is een populaire kruidendrank gemaakt van de bloemen van de kamilleplant. Al eeuwenlang wordt kamillethee gedronken als een natuurlijke remedie tegen kwalen als slapeloosheid en angst. De actieve bestanddelen van kamillethee hebben een kalmerende werking hebben op het lichaam. Kamillethee wordt gezet met heet water, waardoor de smaak en het aroma in de vloeistof trekken. De thee kan zowel warm als koud worden gedronken en wordt vaak gezoet met honing of suiker.

Slaap Tip!
Checklist: 13 factoren die desastreus voor je slaap zijn
Gratis

Simpele, makkelijk toepasbare dingen waarmee jij voorkomt dat je je slaap saboteert, zonder in te leveren op je welzijn overdag.

Voordelen:
  • Binnen 30 dagen resultaat: gemiddeld 1 uur extra slaap per nacht
  • Op basis van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek
  • Elke week een gratis tip in je mailbox
  • Al meer dan 27.000 lezers gingen je voor
Download de Gratis Checklist

Kamille thee en slaap

kamillie-thee-1

Kamillethee kan een nuttig middel zijn om de slaap te bevorderen, omdat is vastgesteld dat het de niveaus van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, zoals serotonine en melatonine, waardoor je sneller dan normaal in een diepe slaap valt en je ’s nachts voldoende herstellende REM-slaap krijgt. Melatonine is een hormoon dat ons circadiane ritme – onze interne klok – regelt. Meer van dit hormoon zorgt ervoor dat we fris wakker worden in plaats van suf na een paar uur slaap. Dit maakt het een ideale keuze als je moeite hebt om in slaap te vallen of in slaap te blijven gedurende de nacht.

Voor een optimale slaap zet je een kopje kamillethee ongeveer een half uur voordat je gaat slapen (of eerder als dat mogelijk is). Doe een theelepel gedroogde bloemen per kopje in kokend water, laat het 10 minuten trekken, zeef alle vaste deeltjes eruit. Probeer honing of citroensap toe te voegen om de smaak te verbeteren. 

Het is ook belangrijk op te letten hoeveel suiker of honing je eventueel aan jouw drankje toevoegt; te veel kan het tegenover gestelde effect hebben en de slaapverwekkende effecten verstoren in plaats van ze te bevorderen. 

Wist je dat…

… kamille (thee) ook kan helpen tegen een opgeblazen gevoel?

Als je dit consequent doet, zul je na verloop van tijd alle voordelen ervan plukken – betere ontspanning, minder stress en elke nacht een betere slaapkwaliteit. 

Veelgestelde vragen

Wat is kamillethee?

Kamillethee is een kruidendrank gemaakt van de bloemen van de kamilleplant. Het wordt al eeuwenlang gedronken als een natuurlijke remedie tegen kwalen zoals slapeloosheid en angst.

Hoe kan kamillethee helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit?

Kamillethee kan de niveaus van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, zoals serotonine en melatonine, verhogen. Dit kan helpen bij het sneller in slaap vallen en het verkrijgen van voldoende herstellende REM-slaap.

Hoe bereid je kamillethee voor een optimale slaap?

Zet een kopje kamillethee ongeveer een half uur voordat je gaat slapen. Gebruik een theelepel gedroogde bloemen per kopje in kokend water, laat het 10 minuten trekken en zeef alle vaste deeltjes eruit. Je kunt honing of citroensap toevoegen om de smaak te verbeteren.

Zijn er bijwerkingen van het toevoegen van te veel suiker of honing aan kamillethee?

Ja, te veel suiker of honing kan de slaapverwekkende effecten van kamillethee verstoren in plaats van ze te bevorderen.

Wat zijn de voordelen van het regelmatig drinken van kamillethee voor het slapengaan?

Door regelmatig kamillethee te drinken, kun je profiteren van betere ontspanning, minder stress en elke nacht een betere slaapkwaliteit.

Kan kamillethee helpen tegen andere kwalen dan slapeloosheid?

Ja, kamillethee kan ook helpen tegen een opgeblazen gevoel.

Wat zijn de actieve bestanddelen van kamillethee die een kalmerende werking hebben?

De actieve bestanddelen van kamillethee hebben een kalmerende werking op het lichaam, wat kan helpen bij het in slaap vallen en in slaap blijven gedurende de nacht.

Hoe beïnvloedt melatonine onze slaap?

Melatonine is een hormoon dat ons circadiane ritme regelt, wat onze interne klok is. Een hoger niveau van dit hormoon zorgt ervoor dat we fris wakker worden in plaats van suf na een paar uur slaap.

Geschreven door
Niels Zee

Menu