Vijf tips voor het kopen van een nieuw nachtkastje
nachtkastje
nachtkastje

Vijf tips voor het kopen van een nieuw nachtkastje

Een nachtkastje is een belangrijk onderdeel van een slaapkamer. Een nachtkastje zorgt voor gemak in het dagelijks leven en is een handige plek om je waardevolle spullen dichtbij te bewaren.

De meeste mensen gebruiken een nachtkastje puur vanuit praktisch oogpunt om er spullen op te zetten. Maar een nachtkastje hoeft niet alleen functioneel te zijn, het kan ook leuk in je slaapkamer staan. Hoe je uiteindelijk het perfecte nachtkastje kiest, is hieronder in vijf tips terug te vinden. Want zeg nu zelf: jij wilt toch ook het perfecte nachtkastje scoren?

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw nachtkastje

Bij het uitzoeken van een nachtkastje kun je letten op een aantal specifieke kenmerken. Dit zijn onze belangrijkste tips:

  1. Bepaal het aantal en formaat
  2. Wel of geen opbergmogelijkheden
  3. Kies een nachtkastje die past bij jouw stijl en wensen
  4. Let op de kwaliteit
  5. Controleer of je kabels kunt verwerken van een oplader

Bepaal het aantal en formaat

Sommige mensen hebben voorkeur voor twee nachtkastjes. Anderen willen juist slechts één handig nachtkastje die aan hun wensen voldoet. Bepaal of je één of twee nachtkastjes naast je bed wilt en bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt. Je hebt waarschijnlijk al een idee van het formaat nachtkastje dat je zoekt.

Wel of geen opbergmogelijkheden

Weet je meteen dat je een nachtkastje wilt met opbergmogelijkheden? Dan is de keuze snel gemaakt. Let er wel op dat je nachtkastje voldoende lades moet hebben om je spullen in kwijt te kunnen. Daarnaast moet je rekening houden met de lades die uitschuiven. Mogelijk past het nachtkastje niet naast je bed. Als je niet bijzonder veel opbergmogelijkheden nodig hebt, dan kun je kiezen voor een simpel design die je alsnog genoeg ruimte biedt.

Kies een nachtkastje die past bij jouw stijl en wensen

Als je van eenheid houdt, raden we je aan om een nachtkastje te kiezen die past bij de stijl en kleur van je slaapkamer. Let dan bij het kiezen van een kleur op de kleur van je bed, de muur achter je bed, de meubels en de kleur van je vloer. Wil je een opvallend nachtkastje? Kies dan voor een eigentijds nachtkastje dat kleur geeft aan je slaapkamer. Zo creëer je een unieke uitstraling en opbergplek in één.

Let op de kwaliteit

De kwaliteit speelt een belangrijke rol bij een nachtkastje. Je wilt natuurlijk niet dat je binnen een maand een nieuwe nachtkastje moet aanschaffen. Door vooraf te letten op de kwaliteit van het nachtkastje, zorg je ervoor dat je het beste nachtkastje vindt. Let daarnaast ook op het materiaal waarvan het nachtkastje gemaakt is. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om te kiezen en het scheelt je extra geld!

Controleer of je kabels kunt verwerken van een oplader

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een smartphone naast het bed. Dan is het fijn als je de kabel van je oplader netjes kunt wegwerken. Controleer of je kabels kunt wegwerken in een nachtkastje. Als dat niet mogelijk is, dan kun je kabelhouders met een kleefstrip achter het nachtkastje plakken. Kabelhouders zijn ideaal om losse kabels netjes bij elkaar te houden.

Geschreven door
Amber Janbroers