Prinsheerlijk Slapen Onder Je Dakkapel
Slapen

Prinsheerlijk Slapen Onder Je Dakkapel

Je behoefte aan slaap

Soms verlang je er echt naar om echt goed te slapen. Gewoon even de wereld door te laten draaien inclusief al haar hectiek. Maar zonder jou. Tenminste, voor een uur of tien. Want de oververmoeidheid verplicht je bijna tot het nemen van een lange rustpauze, zonder telefoon, partner of kinderen. Je staat midden in het leven en je doet er alles aan om de goede maar ook de minder goede tijden door te komen. Maar je bent ook maar gewoon een mens. Voor een goede nachtrust is het nodig dat je je helemaal kunt ontspannen in een ruimte die knus is en waar je je thuis voelt. Wel eens aan de rustige zolder gedacht? Natuurlijk voorzien van een grote dakkapel, je wilt geen last van claustrofobie krijgen namelijk.

Goedkope dakkapel prijzen

Vergis je er niet in, maar de extra ruimte die je erbij krijgt is bijzonder. Een dakkapel is een uitbouw in je schuine dak, waardoor je loopruimte creëert waar je een extra slaapkamer kunt realiseren. En dat maakt het zo interessant. Een slaapkamer op zolder, gescheiden van de verdiepingen waar het meeste geleefd wordt. Huisgenoten, je werkkamer, vrienden van je kinderen en andere afleidingen die je van je slaap beroven. Het hebben van een slaapkamer op zolder is een betaalbare luxe waarmee jij de mogelijkheid hebt je terug te trekken en te ontsnappen uit de dagelijkse hectiek. Via Homedeal kun je de dakkapel prijzen opvragen.

Je rolluiken dichtdoen

Je nieuwe dakkapel werk je dusdanig af dat deze ’s avonds niet te veel licht doorlaat en ook fatsoenlijk op temperatuur blijft. Een rolluik is hier prima voor te gebruiken. De ideale lichaamstemperatuur om in slaap te vallen is namelijk zo’n 18 graden Celsius. Zo’n rolluik houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter juist binnen. Zeker met een dakkapel op het zuiden. Heerlijk dat het aardedonker is met de rolluiken dicht. Een uitgebreide diepe slaap is dan bijna een garantie! Omgevingsgeluiden worden voldoende gedempt, althans de geluiden van buitenaf. Om te voorkomen dat het zó donker blijft dat je ’s ochtends amper je bed uit kunt komen – te lang slapen werkt averechts – kun je overwegen een wake up light aan te schaffen. Geleidelijk aan wordt het licht van de lamp sterker. Zo ontwaak je kalm en rustig.

Rustige omgeving

Het is aan te raden het kleurgebruik neutraal te houden. Geen schreeuwerige kleuren of andere kleuren die emoties bij je oproepen. Met name de kleur rood roept bij sommige mensen onrust op. Als je dan toch een kleur wilt op je kamer met dakkapel, neem dan de kleur groen. Wil je ’s nachts niet wakker worden met een droge keel en ogen, neem dan een luchtbevochtiger. Irritaties en een jeukende huid worden je daarmee bespaard. Neem bij het aanvragen van de offerte je (slaap)wensen mee. De specialist komt met een plan dat binnen je budget past. En het is een goede investering in je woning. Slaap er nog maar een nachtje over.

Geschreven door
Amber Janbroers