Het Belang Van Een Kwalitatief Hoogwaardig Matras Voor Een Goede Nachtrust
Slaapbundel-emma

Het Belang Van Een Kwalitatief Hoogwaardig Matras Voor Een Goede Nachtrust

Een matras heeft grote invloed op je nachtrust. Dat is ook niet vreemd wanneer je bedenkt dat we een groot deel van ons leven slapend doorbrengen. Gemiddeld slapen we 8 uur per nacht, wat neerkomt op één derde deel van de dag. Dit maakt dat een kwalitatief hoogwaardig matras een belangrijke aankoop is, waarmee je investeert in een gezonde en goede nachtrust.

Een goede nachtrust voor een goede gezondheid

Het is wetenschappelijk bewezen1 dat een goede nachtrust essentieel is voor onze lichamelijke en mentale gezondheid. Het vermindert de kans op ziektes zoals diabetes, obesitas en depressies. Goed slapen ´s nachts zorgt daarnaast dat we ons gedurende de dag kunnen concentreren op ons werk of studie. Met de juiste matras die past bij onze slaapvoorkeur en ons lichaam is het mogelijk om onze nachtrust en gezondheid positief te beïnvloeden.

Kenmerken van een kwalitatief matras voor een uitgeslapen gevoel

Een matras is een persoonlijke keuze. Wat de beste matras is, is afhankelijk van diverse factoren, waaronder je slaaphouding, postuur en lichaamsgewicht. Desondanks voldoet een kwalitatief goed matras aan een aantal kenmerken.

  • Bieden van ondersteuning: een goed matras biedt optimale ondersteuning aan je lichaam. Het zorgt dat je wervelkolom van het startbeen tot aan je nek zoveel mogelijk in zijn natuurlijke positie blijft.
  • Gelijkmatige verdeling van het gewicht: je lichaamsgewicht wordt op een goed matras gelijkmatig verdeeld. Drukpunten die ontstaan bij uitstekende delen, waaronder je schouders en heupen, zakken in een goed matras lichtjes weg. Een matras met meerdere zones helpt hier extra bij.
  • Hydraterend vermogen: per nacht verliezen we (vaak) ongemerkt ruim een kwart liter aan vocht. Een kwalitatief hoogwaardig matras zorgt dat dit transpiratievocht op een natuurlijke manier wordt afgevoerd en geen hinder geeft tijdens het slapen.
  • Reguleren van je lichaamstemperatuur: onze slaap wordt sterk beïnvloed door onze lichaamstemperatuur. Wanneer we het te warm of te koud hebben, heeft dit direct effect op de kwaliteit van onze slaap. Een matras van kwalitatief hoogwaardige materialen zorgt dat overtollige warmte wordt afgevoerd en je lichaam een redelijk constante temperatuur behoudt.

Een matras waarin je al deze aspecten terug vindt, is het Emma O2 matras. Het matras is opgebouwd uit verschillende lagen hoogwaardig schuim en zeven verschillende comfortzones. Hierdoor past het zich eenvoudig aan ieder lichaam aan en geeft het op de juiste plaatsen de ondersteuning die je tijdens het slapen nodig hebt.

Een fijn kussen voor een optimale nachtrust

Een goed matras is een eerste voorwaarde om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. Een kussen dat past bij je slaaphouding, om zo je hoofd en nek een optimale ondersteuning te bieden, is de tweede. Er zijn veel verschillende soorten hoofdkussens te koop. Vaak is het ene kussen net te dun en het andere juist weer te dik. Een handig hoofdkussen is het Emma kussen, dat bestaat uit meerdere hoogwaardige schuimlagen. Door één of meerdere schuimlagen te verwijderen pas je het hoofdkussen eenvoudig aan de door jou gewenste hoogte aan.

Het dekbed voor aangename nachten

Een derde manier om je nachtrust op een positieve manier te beïnvloeden is het dekbed. Een goed dekbed is ademend en licht. Het houdt je lichaamstemperatuur tijdens het slapen constant en zorgt dat overtollige warmte wordt afgevoerd. Doordat de buitentemperaturen gedurende het jaar verschillen is een vierseizoenen dekbed een handige oplossing. Hierdoor heb je maar één dekbed nodig. Tijdens koude winternachten houdt een vierseizoendekbed je lekker warm, terwijl het tijdens zwoele zomernachten de warmte op een natuurlijke manier reguleert.

De finishing touch: een fijne slaapkamer

Met een goed matras, kussen en dekbed heb je alles in huis om lekker te slapen en ’s ochtends uitgerust aan je dag te beginnen. Besteed echter ook aandacht aan de inrichting van je slaapkamer voor een optimale slaapbeleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi bed. Met de Emma Super Slaapbundel leg je in één keer de basis voor een goede nachtrust. De bundel bestaat uit een hoogwaardig Emma O2 matras, 2 kussens, een vierseizoenen dekbed en een tijdloos bed. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen, zodat je de slaapbundel op maat samenstelt. Het geheel maak je af met een dekbedovertrek van een stof die prettig aanvoelt op je huid. Denk ook aan een leuk nachtkastje, een lamp en een plant voor de finishing touch van je slaapkamer.

Bronnen

1 De slaap en het bed – Een psychobilogische beschouwing, M.C.L. Coenen

Geschreven door
Amber Janbroers