Wil jij ook graag weten hoe jouw slaapgewoonten precies in elkaar zitten? Dan geeft de SlaapID-sensor je hét antwoord. Jasper (33) en Marlies (31) hebben de sensor getest en delen graag hun ervaringen met jou.
De SlaapID-sensor meet gedurende drie nachten jouw slaaphouding, -beweging, -ritme en -klimaat tot op de minuut en millimeter nauwkeurig. Nadat je de kleine sensor hebt geactiveerd, schuif je hem in een elastische band die je tijdens het slapen om je borst draagt. Gewoon zoals je dat altijd doet, dan is het resultaat van de meting het best. Zodra je ’s morgens wakker wordt, mag de sensor uit en de band af. Na drie nachten heeft de SlaapID voldoende informatie om jouw slaapgewoonten vast te stellen.
Inhoudsopgave
Resultaten van de SlaapID sensor
De resultaten van de SlaapID-test zijn vaak verrassend. Beddenspecialist.nl ziet regelmatig dat zelfbenoemde buikslapers in werkelijkheid juist zijslapers zijn en dat mensen die denken dat ze ’s nachts bijna niet bewegen in bed al woelend een halve marathon afleggen. Met die inzichten plus de jarenlange ervaring van de specialist kun je tot de perfecte combinatie van bedbodem, matras, dekbed en kussens komen.
Jasper en Marlies hebben de SlaapID-sensor zelf uitgetest. Het pakketje lag al een paar dagen in hun slaapkamer te wachten, maar ze stelden de meting steeds uit omdat de omstandigheden niet perfect zouden zijn. Maar dat is natuurlijk onzin, je wilt juist meten hoe de realiteit is!
Nacht 1
“Het SlaapID-pakketje ligt al een paar dagen in onze slaapkamer te wachten, we stel- len de meting steeds uit omdat de omstandigheden niet perfect zouden zijn. Maar dat is natuurlijk onzin, je wilt juist meten hoe de realiteit is, dus vannacht slapen we voor het eerst met de sensor. Dat gaat prima, hij is zo klein en de borstband waar je ‘m in plaatst is lekker zacht. Je voelt het helemaal niet zitten!”
Nacht 2
“De tweede nacht met SlaapID-sensor is een onrustig nachtje. Ik ga er een paar keer uit om onze dochter te troosten en kan dan lastig weer in slaap komen. Tijdens zulke nachten heb ik het gevoel dat ik amper slaap.”
Nacht 3
“Het laatste nachtje slapen we prima, maar word ik wakker met een lichte pijn in mijn onderrug. Dat heb ik de laatste tijd wel vaker, zou dat door de matrastopper komen?”
Wat zeggen de meetingen?
SlaapFysio Hidde Hulshof: “Uit de metingen blijkt dat jullie regelmatig van slaaphouding wisselen ’s nachts. Dat is heel normaal en ook belangrijk voor een goede doorbloeding. Ik zie dat jullie allebei een voorkeur hebben voor zij- en rugligging, dat geldt voor de meeste mensen en dat zijn ook de beste slaaphoudingen. Wel zie ik dat jullie ook geregeld in de tussenhouding buik-zij liggen, dat is voor mij interessant, want deze houding kan belastend zijn voor de rug- en nekwervels.”
Persoonlijk advies aan Jasper en Marlies
“Probeer eens zonder de matrastopper te slapen zodat je kunt voelen of en hoe jullie matrassen jullie lichamen ondersteunen. Een topper is vooral een extra comfortlaag, de ondersteuning komt uit het matras. Wil je twee losse matrassen, maar geen geul in het midden, dan kun je beter kiezen voor één hoes met daarin twee matrassen die ook nog eens per persoon kunnen verschillen.”
Al met al zijn Jasper en Marlies erg tevreden over de SlaapID-sensor. Het was interessant om te ontdekken hoe hun slaapgewoonten echt in elkaar zitten en wat voor invloed dit heeft op hun nachtrust. Ze zijn blij dat ze dankzij de metingen tot de perfecte combinatie van bedbodem, matras, dekbed en kussens kunnen komen. Want zoals het gezegde luidt: meten is weten!
Ben jij ook benieuwd naar jouw slaapgewoonten? Vraag dan de gratis SlaapID-slaaptest aan en ontdek hoe jij het beste kunt slapen.