Zoeken
Zoeken
Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

Dankzij de SlaapID thuismeting en de jarenlange ervaring van verschillende slaapexperts en fysiotherapeuten, kun jij eindelijk de perfecte combinatie van bedbodem, matras en kussen vinden om beter te slapen.

De inzichten uit de SlaapID meting geven een nauwkeurig beeld van jouw slaapgewoonten en zorgen ervoor dat je precies weet welke ondersteuning jouw lichaam nodig heeft tijdens het slapen. Onze ligexperts staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de ideale combinatie voor een goede nachtrust. Met de juiste combinatie van bedbodem, matras en kussen slaap jij voortaan als een roos!

Als je meet hoe je slaapt kan je hier ook invloed op uitoefenen. Tot op heden kan je een goede meting van je slaap alleen in slaap en waak centra uitvoeren. Nu kan je ook thuis in bed jouw eigen SlaapIdentiteit bepalen met de SlaapID-slaapscan.

De SlaapID service wordt voor verschillende doeleinden gebruikt bij Beddenspecialisten, fysiotherapeuten en topsporters.

Slapenderwijs te zorgen voor een optimale slaap(situatie) en zodoende gedurende de nacht klachten te VERHELPEN, klachten te VERZACHTEN of klachten te VOORKOMEN. Hierdoor voel je je beter, kan je beter presteren en meer genieten gedurende de dag.

Het doel van SlaapID.

Wat laat SlaapID zien? 

Nadat er een uitgebreide intake wordt gehouden over jouw specifieke kenmerken, klachten en voorkeuren wordt je slaapgedrag gemeten via de SlaapID sensor. De SlaapID Sensor met de volgende gegevens:

  • Slaaphouding – om rugklachten te voorkomen, moeten we liggen met een rechte wervelkolom. Dat kan in meerdere posities: de bekende buik- rug-, zijligging. De sensor meet daarnaast ook nog de vier tussenposities.
  • Slaapbeweging – we wisselen gemiddeld 38 keer per nacht van houding. Hartstikke gezond voor de doorbloeding van jouw lichaam en gewrichten, maar wat doe jij ’s nachts?
  • Slaapklimaat – de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen stoorzenders zijn en zorgen dat je slecht inslaapt of onrustig slaapt.
  • Slaapritme – een regelmatige, goede slaapcyclus is belangrijk om uit te rusten en te herstellen. SlaapID is dé manier om te bepalen hoe je straks het beste slaapt.

Deze gegevens laten echt zien hoe jouw wereld eruit ziet als jouw ogen dicht zijn. Met deze informatie kunnen we de slaapsituatie zodanig aanpassen dat je een betere nachtrust geniet.

Meetbaar beter slapen met de SlaapID thuismeting

Door wie wordt SlaapID toegepast en waarvoor?

Beddenspecialist.nl

Het kopen van een bed is voor een consument een lastig iets. De consument wordt geacht te weten hoe hij / zij slaapt en op basis van deze informatie ontvangt de consument een advies van een beddenverkoper. Als deze informatie echter niet klopt, dit is zeer waarschijnlijk, dan heeft de consument een probleem omdat zij een bed hebben gekocht dat niet bij hun past. De beddenverkoper heeft een probleem omdat hij een ontevreden klant heeft en eigenlijk niet weet waarom. Om dit te voorkomen brengt inzicht in de nachtrust de oplossing. Door met de SlaapID sensor het slaapgedrag in het eigen bed te meten wordt bepaald welke keuzes en instellingen / aanpassingen gedaan moeten worden voor een bed dat alleen bij de eigenschappen van de ieder uniek persoon past.

Fysiotherapeuten

Advies over beweging en houding gedurende de dag is het specialisme van fysiotherapeuten. Echter krijgen zijn vrijwel dagelijks vragen over slaap, slaapgedrag, kussens en matrassen. Daarnaast vragen zij zich zelf ook vaak af wat dat derde deel van de dag voor invloed heeft op ontstane en bestaande klachten. Tot op heden is het lastig om hier antwoord op te geven en verwijzen zij vaak door naar beddenspeciaalzaken. Door middel van het gebruik van SlaapID kunnen fysiotherapeuten nu zelf inzicht krijgen in het slaapgedrag van patiënten en in samenwerking met de ervaren specialisten van Beddenspecialist.nl kijken welke behandeling of product de beste oplossing biedt voor het probleem van de patiënt.

Topsport

Bij professionele sporten wordt alles gemeten. Van voeding, tot materiaal, gewicht. Noem maar op of het wordt gemeten. Vrijwel nooit wordt er echter gekeken wat de invloed van slaapgedrag is. Door het in kaart brengen van het slaapgedrag, de slaapomstandigheden en het slaapritme van de sporters wordt bepaald hoe de slaapsituatie kan worden verbeterd om zodoende iedere dag optimaal voorbereid te zijn op de verwachte topprestaties. Deze onderzoeken gebeuren in samenwerking met slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof, hij is een geaccrediteerd slaapcoach die topsporters kan begeleiden in het optimaliseren van het slaapgedrag en de slaapomstandigheden.

SlaapID slaapmetingen Hidde hi
Geschreven door
Hidde Hulshof

Menu