Zo creëer je meer ruimte in je slaapkamer
ruime-slaapkamer

Zo creëer je meer ruimte in je slaapkamer

In de tegenwoordige tijd is verhuizen niet altijd mogelijk. Maar wat nu als je uit je huis groeit? Als de ruimte te klein wordt voor de spullen die je hebt? Kijk dan eens kritisch naar wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn binnen de bestaande ruimte. Zou je bijvoorbeeld wel wat extra ruimte in je slaapkamer willen hebben? Met deze tips creëer je meer ruimte in je slaapkamer!

Optimale indeling

Wanneer je in je nieuwe woning trekt, richt je de kamers zo mooi mogelijk in. Maar je hebt nog niet altijd een goed beeld van wat nu de meest handige looproutes zijn, waar je in de praktijk vaak gebruik van maakt of waarvan juist niet. Misschien blijkt na een tijdje dat die fauteuil er eigenlijk voor spek en bonen staat, dat een extra schoenenkast toch wel fijn zou zijn of dat het bed een kwartslag gedraaid gebruiksvriendelijker staat. Misschien kan het bed zelfs wel los in de ruimte staan, zodat er een extra muur vrijkomt? Kijk daarom nog eens goed of de ruimte handiger ingedeeld kan worden.

Meer licht én meer ruimte

Een ruimte optisch groter laten lijken doe je door hem lichter te maken. Lichte verf op de muren, lichte meubels maar ook meer daglicht. Is dat er nu niet of te weinig? Denk dan eens aan een dakraam. Wil je het echt goed aanpakken? Kies dan voor een kunststof dakkapel. Daarmee zorg je niet alleen voor meer licht binnen maar ook letterlijk meer ruimte. Nu is die schuine wand ineens wel bruikbaar en kun je er wél staan!

Verloren hoekjes nuttig gebruiken

Iedere ruimte kent verloren hoekjes. Deze hoeven niet verloren te zijn. Maak er bijvoorbeeld handige opbergplankjes, gebruik manden of vraag een specialist naar een maatwerkoplossing. En vergeet de ruimte onder het bed niet! Schuif houten lades of kunststof bakken onder het bed waar je in de zomer bijvoorbeeld je winterkleding legt.

Multifunctionele meubels

Een kast waar je eenvoudig een bureaublad aan klikt, een bed dat ook als bank gebruikt kan worden, een boekenkast waarvan één plankje als nachtkastje dienst doet, sommige meubels hebben meer in hun mars. Ook de ruimte boven je bed kun je dubbel zo nuttig gebruiken door er plankjes te maken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een kunststof dakkapel? Op de websites van specialisten als Jansmaburdaard.nl zie je meerdere voorbeelden en kun je direct vrijblijvend een offerte aanvragen. Wie weet geniet jij binnenkort al van meer ruimte in je slaapkamer!

Geschreven door
Amber Janbroers