Zoeken
Zoeken
Zelesta Dekbed Review – Een Heerlijk Dekbed Zonder Overtrek

Zelesta Dekbed Review – Een Heerlijk Dekbed Zonder Overtrek

Ik heb de afgelopen nachten onder een Zelesta dekbed mogen slapen. Als ervaren tester van matrassen, toppers en dekbedden ben ik altijd benieuwd of een product ook echt een revolutie is op het gebied van slapen en beloften waarmaakt. Het dekbed van Zelesta belooft een sneldrogend hypoallergeen dekbed te zijn wat je zonder dekbedovertrek kunt gebruiken. Dat is pas handig! Benieuwd of het dekbed wat voor jou is en wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Slaapwijsheid Review
Zelesta Dekbed Wonderbed
4.5
Voordelen:
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Gemaakt van heerlijk zacht microvezel
 • Sneldrogend, dus het kan snel weer op je bed
 • Geschikt om iedere week te wassen
 • Antiallergisch materiaal, ideaal voor mensen met allergieën
 • Geen dekbedhoes nodig, wat scheelt bij het opmaken
 • Inclusief 1 jaar garantie
Nadelen:
 • Geen instopstrook
 • Het dekbed in de grootste maat kan mogelijk niet in de wasmachine
 • Heel licht van gewicht, wat niet iedereen prettig vindt
Check Prijs op Bol.com

Zelesta Dekbed in het kort

Het dekbed van Zelesta is een dekbed wat je zonder overtrek kunt gebruiken. Omdat het geschikt is om meerdere keren per week te wassen en het materiaal snel droogt, hou je dit dekbed makkelijk schoon en is het ideaal voor mensen met allergieën. Bovendien wordt het wassen en opmaken van je bed een huishoudelijk taakje waar jij je hand niet meer voor omdraait.

Zelesta Dekbed

 Voor wie zijn de Zelesta dekbedden?

De Zelesta dekbedden zijn geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Het is een heerlijk zacht vierseizoenendekbed dat weinig weegt. Dat maakt het meteen ook heel geschikt voor mensen die snel last hebben van het gewicht van een dekbed of een vrij gevoel willen houden tijdens het slapen. Omdat je bij dit dekbed geen overtrek nodig hebt, is het ook heel geschikt voor iedereen die het opmaken van een bed een vervelend of inspannend klusje vindt. Ik vind het daarom ook heel geschikt voor ouderen. 

Waar kan ik dit Zelesta dekbed kopen?

Dit Zelesta dekbed is te koop via de website van Zelesta en Bol.com. Het is beschikbaar in meerdere kleuren, patronen en maten. Er staat een uitgebreide productomschrijving op de website, wat handig is als je last hebt van bepaalde materialen of graag precies wil weten wat je koopt.

Is het dekbed zonder overtrek van Zelesta aan te raden? 

Zelesta Dekbed

Ik heb 7 nachten onder dit dekbed geslapen zodat ik het goed kon testen. Per slot van rekening wil je als je op zoek gaat naar een lekker dekbed een eerlijke review lezen. Bij het testen van dit dekbed heb ik gelet op comfort, materialen, kwaliteit, hygiëne en gewicht. Dat laatste is voor mij erg belangrijk, omdat ik me graag geborgen voel onder een dekbed.  

Zelf heb ik een 140×200 Zelesta dekbed met een jaguar-print. Bij het uitpakken viel me meteen op dat het dekbed lekker ‘fluffy’ is. Dat was alvast een goede score. Verder heb ik ook nog op een aantal andere factoren gelet.  

Waar heb ik op gelet?

Zelesta Dekbed

Comfort
Het Zelesta dekbed valt zoals gezegd meteen op met een fluffy vulling en een heerlijk zachte microvezel tijk. Dat ziet er niet alleen comfortabel uit, maar slaapt ook erg comfortabel. Het dekbed is handig in bed, zeker omdat er geen hoes omheen hoeft. Dat maakt dat je ook geen last hebt van gedraaide dekbedhoezen of extra vouwen, randen of naden.  

Materialen
De tijk van dit dekbed is gemaakt van premium antiallergisch microvezel. Dit materiaal is bovendien brandvertragend, waardoor het een veilig dekbed zou zijn. Uiteraard heb ik dit niet kunnen (willen) testen. Ook de kussenslopen van Zelesta zijn gemaakt van hetzelfde superzachte materiaal, wat het heel comfortabel maakt om je hoofd hierop te laten rusten. 

De vulling van het dekbed is van Syndonfill. Dit zijn gesiliconiseerde holle microvezels die heel zacht zijn. Door de lucht tussen de vezels is dit dekbed ventilerend en past het dekbed zich als het ware aan aan de temperatuur van de slaapkamer. Dat maakt dat dit materiaal geschikt is voor alle seizoenen. 

Kwaliteit
Op het eerste gezicht is de kwaliteit van dit dekbed dik in orde. Dit dekbed is in een Z-vorm doorgestikt met dikke zichtbare stiknaden. Mijn dekbed met jaguar-print het leuke contrasterende okergele/gouden stiknaden, wat er erg leuk en speels uitziet. In andere reviews lees ik over loslatende stiksels.  Zelf heb ik niet ervaren dat de naden snel loslaten, na een week slapen en een keer wassen zitten ze nog stevig vast. 

Zelesta Dekbed

Hygiëne
Een van de belangrijkste features van dit dekbed is de wasbaarheid en de droogtijd. Het dekbed is namelijk zonder overtrek  te gebruiken en is in z’n geheel wasbaar op 40 graden. Mocht het nodig zijn, dan is het ook bestand tegen een wasprogramma van 60 graden. Wel verkort je daarmee de levensduur van je dekbed. Het materiaal droogt snel, waardoor je het ’s avonds alweer op je bed kunt leggen als je het ’s ochtends gewassen hebt. 

Het materiaal is antiallergisch, wat erg handig is als je snel last hebt van huisstofmijt of andere allergieën. Om deze reden scoort dit dekbed voor mij hoog op hygiëne. 

Gewicht
Dit dekbed heeft een vulgewicht van 400gram/m2. Omdat het dekbed doorgestikt is, blijft de vulling op z’n plek en geeft het een goede verdeling in gewicht. 

Een medium dekbed met de afmeting 140×200 weegt 2000 gram, een large dekbed van 160×220 weegt 2250 gram. Dat maakt dat dit dekbed erg licht van gewicht is. Vooral voor ouderen of mensen die om welke reden dan ook geen druk op hun lichaam willen hebben, is dit een heel geschikt dekbed.

Wat ik fijn vind aan het Zelesta dekbed

Zelesta Dekbed

Snelle droogtijd
De informatie op de website van Zelesta belooft dat dit dekbed na 1-2 drogen in de buitenlucht droog is. Dat was bij mij niet aan de orde: ik kon het dekbed pas na 6 uur drogen weer op mijn bed leggen. Toch vind ik dat dit een relatief snelle droogtijd is. Dat is fijn, want zo kan ik mijn dekbed relatief snel aan de lucht laten drogen en hangt er niet dagenlang een dekbed aan het wasrek.  Ik heb weliswaar een droger, maar maak daar liever geen gebruik van als het niet nodig is. Dit dekbed hoeft dus niet in de droger, waarmee je bespaart je op je energiekosten en je een goede keuze maakt voor het milieu. 

Fluffy & zacht
Er zijn maar weinig mensen die een fluffy en zacht dekbed zullen afwijzen. Hoewel mijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar een zwaarder dekbed, vind ik dit een heerlijk en zacht dekbed voor op de bank of op het logeerbed. Het oogt ontzettend comfortabel en dat blijkt het ook te zijn als je eronder ligt!

Makkelijk je bed opmaken
Ik vind het opmaken van een bed best nog een gedoe, zeker omdat ik een groot bed heb wat in een onhandige hoek staat. Eerlijk is eerlijk, om die reden stel ik het verschonen van mijn bed soms zelfs uit. Met het Zelesta dekbed heb ik daar geen last meer van. Omdat er geen hoes om dit dekbed heen hoeft, hoef je het dekbed alleen maar op je bed te leggen en ben je klaar met het opmaken. Makkelijker kan haast niet! 

Zelesta Dekbed

Mooie prints
Bij het uitpakken van het dekbed werd ik direct verrast door de kwaliteit van de print, die in het echt nog mooier is dan op de foto’s op de website. Ik heb zelf gekozen voor de gewaagde jaguar-print met de contrasterende okergele naden. Heb jij een andere voorkeur, dan kun je op de website kiezen tussen allemaal leuke printjes en kleuren. Er zit er beslist een bij die je mooi vindt en die goed in je interieur past.

Goede warmteafgifte
Ondanks het lichte gewicht van dit dekbed is dit een absolute warmhouder in de winter. Ik ben onder de indruk over de temperatuurregulatie van dit dekbed en had niet verwacht dat een op het oog dun dekbed me zo warm zou houden. Ik vind dit dekbed dan ook een aanrader voor in de winter!

Wat ik minder vind aan het Zelesta Dekbed

Zelesta Dekbed

Het gewicht van een dekbed is heel belangrijk voor mij. Hoe zwaarder een dekbed, hoe meer geborgen ik me voel. Het dekbed van Zelesta is daarom voor mij met oog op het gewicht geen goede keuze. Ik ben me ervan bewust dat deze voorkeur heel persoonlijk is. Daarom heb ik een vriendin gevraagd om dit dekbed ook een nacht te testen. Zij vindt het lichte gewicht van dit dekbed werkelijk heerlijk. Het ligt dus erg aan je voorkeuren of dit dekbed geschikt is voor jou. 

Een ander minpunt van het dekbed vind ik het ontbreken van een instopstrook. Daardoor blijft het dekbed niet op z’n plek liggen als je een woelende slaper bent. Let trouwens goed op: op de website staat een vermelding over een vaste omtrek waardoor het dekbed niet zou verplaatsen. Dat deed mij vermoeden dat er een soort elastieken rand om het dekbed heen zou zitten, zoals ook lijkt op de foto’s. Dit is echter niet het geval. 

Waarom een Zelesta dekbed kopen? 

Zelesta Dekbed

Een goed dekbed is sowieso een slimme investering in de kwaliteit van je nachtrust. De keuze voor een Zelesta dekbed is niet moeilijk: het is een hypoallergeen en handig dekbed dat je goed schoonhoudt en waarmee je bed opmaken een fluitje van een cent wordt. Het droogt relatief snel en is makkelijk schoon te houden. Ook ziet het dekbed er leuk uit en is het verkrijgbaar in een aantal leuke prints en kleuren, waardoor er zeker een dekbed naar jouw smaak tussen zit. 

Conclusie Zelesta Dekbedden

Het Zelesta dekbed is een lichtgewicht anti-allergisch dekbed met een heerlijke fluffy vulling. Wat dit dekbed van andere dekbedden onderscheidt, is de geschiktheid om het meerdere keren in de week in de wasmachine te wassen, wat niet alleen hygiënisch is, maar ook heel prettig is voor mensen die last hebben van allergieën. Daarnaast heeft het dekbed een relatief snelle droogtijd, waardoor je het snel weer in gebruik kunt nemen na het wassen.

Dit dekbed is geschikt voor iedereen, zowel jong als oud. Het is een aanrader voor mensen die graag onder een licht dekbed slapen of die om een medische reden geen druk op hun lichaam willen voelen tijdens het slapen. Daarnaast is het in het bijzonder geschikt voor mensen die snel last hebben van huisstofmijt of andere allergieën. Vind je een bed verschonen een lastige klus of kun je dit niet meer om lichamelijke redenen? Ook dan is Zelesta jouw merk!

Slaapwijsheid Review
Zelesta Dekbed Wonderbed
4.5
Voordelen:
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Gemaakt van heerlijk zacht microvezel
 • Sneldrogend, dus het kan snel weer op je bed
 • Geschikt om iedere week te wassen
 • Antiallergisch materiaal, ideaal voor mensen met allergieën
 • Geen dekbedhoes nodig, wat scheelt bij het opmaken
 • Inclusief 1 jaar garantie
Nadelen:
 • Geen instopstrook
 • Het dekbed in de grootste maat kan mogelijk niet in de wasmachine
 • Heel licht van gewicht, wat niet iedereen prettig vindt
Check Prijs op Bol.com
Geschreven door
Niels Zee

Menu