de-5-beste-kniekussens-getest-in-2021

De 5 beste kniekussens getest in 2021

Een kniekussen kan uitkomst bieden als jij ’s nachts wel eens last hebt van kniepijn. Veel Nederlanders ondervinden hinder van hun knie in de nacht door de pijn. In sommige gevallen is het zelfs zo vervelend en doordringend dat de slaap erdoor slechter wordt. Sterker nog, in de ergste scenario kun je helemaal geen oog dicht doen door de kniepijn. Dit is uiteraard extreem vervelend, maar het kan ook nog eens voor verdere problemen zorgen. Door een gebrek aan de slap kan je lichaam immers niet goed herstellen, waardoor je nog meer last kunt krijgen van je knie. Gelukkig kun je deze problemen verhelpen met behulp van een beenkussen. Zo goed als alle mensen die een kniekussen zijligging kopenmerken dat hun kniepijn aanzienlijk verlicht wordt. Bij andere gebruikers van bijvoorbeeld een orthopedisch kniekussen is de pijn zelfs helemaal verdwenen.

Beste kniekussen overzicht

Wil je direct weten wat de beste kniekussen zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per kniekussen.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-kniekussenMeest populaire Check Prijs
comfortabel-kniekussenBeste voor zijslapers Check Prijs
orthopedisch-kniekussenMeest veelzijdig Check Prijs
goedkoop-kniekussenBeste budgetoptie Check Prijs
kniekussen-vergelijkenMeest comfortabel Check Prijs

Wat is een kniekussen?

Voordat je een kniekussen koopt is het natuurlijk goed om te weten wat dit precies is, het is namelijk een kussen dat je onder of tussen je knieën plaatst als je gaat slapen. Door gebruik te maken van een beenkussen creëer je de juiste slaaphouding, terwijl je ook zorgt voor een goede en ergonomische ondersteuning van zowel je benen als je knieën. Hierdoor kan een orthopedisch kniekussen vooral helpen bij kniepijn, maar het kan ook ingezet worden als je last hebt van rugklachten. Een kniekussen heeft overigens hoe dan ook een speciale vorm, wat er dus voor zorgt dat je lichaam in een natuurlijke en goede slaaphouding komt. Slaap je op je zij? Je kunt dan gebruik maken van een kniekussen zijligging. Elk kniekussen heeft twee inkepingen, hier moet je je benen in plaatsen als je op bed ligt. Deze inkepingen zorgen ervoor dat ze goed blijven zitten tijdens het slapen.

Waarom zou ik een kniekussen gebruiken?

Deze vraag kan eigenlijk heel simpel beantwoord worden. Je zou namelijk een kniekussen moeten gebruik om ervoor te zorgen dat je nachtrust verbeterd. Dit is namelijk echt het doel van een beenkussen, wat het dus behaald door je lichaam de juiste slaaphouding aan te laten nemen. Een orthopedisch kniekussen is immers speciaal ontworpen om de druk op je rug, bekken en knieën tijdens het slapen te verminderen. Voor mensen die constant lijden onder de pijn is dit natuurlijk echt een uitkomst. Toch kan het ook door mensen gebruikt worden die nu nog geen rug- of kniepijn hebben, maar deze potentiële problemen juist willen voorkomen. Ook daarvoor kan een kniekussen zijligging dus gebruikt worden. In principe kun je proberen om hetzelfde effect te creëren met een normaal kussen, maar helaas heeft dit exemplaar niet de juiste ergonomische vorm. Ze nemen bovendien meer ruimte in, dus het is toch echt beter om een kniekussen aan te schaffen. Ben je een zijslaper? Dan is het zeker slim om een kniekussen te kopen, dit kan er namelijk voor zorgen dat je ruggengraat niet uit de lijn komt. Bij mensen die op hun zij slapen zonder beenkussen gebeurt dit namelijk, wat voor veel rugpijn kan zorgen. Een kniekussen zijligging zal dit probleem dus verhelpen.

Waar moet je op letten met het kopen van een kniekussen?

Als je inmiddels overtuigd bent van de voordelen van een kniekussen dan zul je natuurlijk een exemplaar willen kopen. Dit kan nog wel eens lastig zijn, vooral doordat er zoveel verschillende opties zijn. Er zijn dan ook een paar factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een beenkussen. Daarnaast is het ook zeker belangrijk dat het orthopedisch kniekussen past bij je lichaam en persoonlijke voorkeuren. Op de onderstaande punten moet je zeker letten met het kopen van een kniekussen.

Vorm van het kniekussen

De meeste kniekussens hebben een contour, hierdoor past het natuurlijk eenvoudig tussen je benen. Als je een zijslaper bent dan heeft je beenkussen een speciale contour nodig, daarom moet je dus een kniekussen zijligging kopen. Dit is ontworpen om tussen je dijen te zitten, al kan het ook geplaatst worden langs de lengte van je kuiten. Bovendien zijn er exemplaren in de vorm van een cilinder, wat geschikt is voor een rugslaper.

Stevigheidsniveau van het beenkussen

Over het algemeen hebben het kniekussens geen hardheidsclassificatie. In plaats daarvan beschrijven producenten de stevigheid van hun kniekussen meestal in woorden. Vaak is dit natuurlijk subjectief, dus je hebt hier niet zoveel aan. Daarom is het beter om het beenkussen uit te proberen, zo kun je zelf bepalen of het stevig genoeg is. Ook kan het helpen om reviews van andere klanten door te nemen.

Ondersteuning van het orthopedisch kniekussen

De ondersteuning die een kniekussen biedt is meestal nauw verbonden met de stevigheid en dikte van het beenkussen. Met andere woorden, stevigere en dikkere kussens bieden over het algemeen meer ondersteuning dan de dunne en zachte exemplaren. Desondanks betekent dit niet dat de laatste soort geen nut heeft, dit hangt namelijk van je gewicht af. Ben je een lichtgewicht? Ook een dunne en zachte orthopedisch kniekussen kun je dan gebruiken, terwijl een zwaarder persoon juist wel veel ondersteuning nodig heeft en dus moet kiezen voor een stevige en dikke kniekussen.

Drukontlasting van het kniekussen zijligging

Kniekussens zorgen voor indirecte drukverlichting, wat ze doen doordat ze de uitlijning van de wervelkolom bevorderen. Is je wervelkolom niet goed uitgelijnd? Er zal dan een druk ontwikkeld worden in zowel je wervelkolom als je heupen. Daarnaast kan een beenkussen ook nog eens direct de druk op je knieën verlichten, al is de stevigheid en dikte van je kniekussen hierbij wel bepalend. Hoe goed de druk verlicht wordt hangt hier namelijk van af.

De beste kniekussens onderzocht

Inmiddels weet je dus waar je op moet letten met het kopen van een kniekussen, maar alsnog kan het dan best lastig zijn om een goed exemplaar goed uit te zoeken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen! Slaapwijsheid heeft als onafhankelijke vergelijker namelijk alvast een paar beenkussens onderzocht en aangegeven wat de plus- en minpunten van deze exemplaren zijn. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Meest populaire

De meest populaire kniekussen is een exemplaar dat geproduceerd is door het welbekende COMFYCENTRE. Dit is een orthopedisch kniekussen die je kunt gebruiken in bed en het zal dus zorgen voor een optimale slaaphouding. Hierdoor zul je minder rug- en kniepijn ervaren, terwijl het ook goed is voor je heupen. De producent geeft zelf aan dat 89 procent van de klanten binnen twee dagen al een grote verlichting van hun pijn voelen. Dat belooft dus veel goeds!

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Voelt niet altijd even prettig aan
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Bevordert je vitaliteit en bloedsomloop Kan indeuken en daardoor te klein zijn
Geeft je een betere en diepere nachtrust

Beste optie voor zijslapers

Natuurlijk kun je ook als zijslaper gebruik maken van een kniekussen om ervoor te zorgen dat je beter slaapt en minder last hebt van je knieën en rug. Je moet dan natuurlijk een speciale kniekussen zijligging kopen, waarbij je onder meer kunt kiezen voor dit model van het merk Sleeptight. Deze beenkussen heeft een hartvormig ontwerp wat ervoor zorgt dat je benen perfect op elkaar aansluiten. Ook laat het meer lucht door waardoor het transpiratie voorkomt, dus het kussen blijft lang fris.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Voordelen zijn niet direct merkbaar
Speciaal bedoeld voor zijslapers
Geeft je een betere en diepere nachtrust

Meest veelzijdig

Door een kniekussen te gebruiken zal je nachtrust beter worden, terwijl je knie-, rug- en heuppijn ook af kan nemen. Hiervoor kun je onder meer een beenkussen van Hiza Pillow gebruiken, zoals dit model. Het kniekussen van deze product is extra speciaal, want het is extreem veelzijdig. Zo kan het ingezet worden op drie verschillende niveaus, dus het past eigenlijk bij iedereen. Ook kan de bovenste laag eraf gehaald worden om vervolgens ingezet te worden als een extra kussen. Wat ook uniek is aan deze orthopedisch kniekussen is dat het gebruikt kan worden voor diverse ondersteuningen. Zo kun je het plaatsen tussen je boven- of onderbenen, maar ook onder je kuiten of knieën.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Relatief duur
Geschikt voor zijslapers
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Kan voor meerdere ondersteuningen gebruikt worden
Bovenste laag is afneembaar

Beste budgetoptie

Wil je graag beter slapen en minder pijn ervaren in je knieën, heupen of rug, maar wil je ook letten op de centen? Deze kniekussen van Slaapcity is dan een hele goede optie. Het kost immers maar 10 euro, maar je zult alsnog alle voordelen van een beenkussen ervaren. Een uniek kenmerk van dit exemplaar is bovendien dat het gebruikt kan worden door rugslapers, maar het kan ook ingezet worden als kniekussen zijligging voor de zijslapers.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Kan te breed zijn voor sommige mensen
Geschikt voor zijslapers Klittenband laat snel los
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Kan voor meerdere ondersteuningen gebruikt worden
Goedkoop

Meest comfortabel

Heb je slapeloze nachten door knie-, rug- en/of heuppijn? Koop dan deze kniekussen van LuxerGoods, wat uniek is aangezien het een verkoelende gel bevat. Deze zachte gel is geplaatst op het traagschuim aan de binnenkant en maakt deze beenkussen extra comfortabel. Ook zorgt het ervoor dat het kniekussen zijligging altijd koel en fris blijft, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je transpiratie.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Kan als te dik ervaren worden
Speciaal bedoeld voor zijslapers
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Kan voor meerdere ondersteuningen gebruikt worden

De kans is groot dat één van deze kniekussens helemaal geschikt is voor jou. Hopelijk is dit het geval, maar als dat niet zo is dan zijn er gelukkig nog veel meer opties verkrijgbaar in winkels en webshops.

Veelgestelde vragen

Is het goed om te slapen met een kussen tussen je knieën?

Als je op je zij slaapt dan zal een stevige kussen tussen je knieën voorkomen dat je bovenste been niet je ruggengraat niet uit de lijn komt. Ook zal het de druk op je heupen en onderrug verminderen. Het kussen voor je hoofd moet je ruggengraat immers recht houden, terwijl een klein kussen onder je middel ook je ruggengraat kan ondersteunen.

Werken kniekussens wel?

Een kniekussen zorgt voor drukontlasting op een indirecte manier doordat ze de uitlijning van je wervelkolom bevorderen. Wanneer je wervelkolom niet goed uitgelijnd is, zal er hier druk ontwikkelen. Kniekussens kunnen bovendien de druk op je knieën verlichten, waarbij de stevigheid en dikte van het beenkussen een grote rol speelt.

Moet ik mijn knie hoger leggen tijdens het slapen?

’s Nachts moet je het voeteneinde van je bed circa 10 centimeter omhoog brengen. Je kunt dit doen door een aantal handdoeken of dekens onder je matras te plaatsen. Hierdoor zorg je ervoor dat je been automatisch omhoog komt te liggen, waardoor het vocht in je knie of been in de nacht kan weglopen terwijl jij slaapt. Dit is dus ook mogelijk met behulp van een kniekussen.

Waarom helpt het om ’s avonds met een kussen tussen je knieën te slapen?

Door voordat je gaat slapen een kniekussen tussen je benen te plaatsen kun je de spierspanning verminderen. Dit voorkom je doordat je benen niet gaan trekken. Je zult hierdoor een betere nachtrust hebben, terwijl je ’s ochtends ook minder last hebt van je rug.

Waar gebruik je een kussen voor kniepijn?

Probeer een beenkussen te gebruiken om de pijnlijke delen te ondersteunen. Dit helpt aangezien je lichaam zo een comfortabele slaaphouding aanneemt. Je kunt het kussen onder meer tussen je knieën plaatsen als je op je zij slaapt. Slaap je op je rug? Plaats het kniekussen in dit geval onder je knieën.

Inmiddels weet je dus wat de beste kniekussens zijn, maar dit moet je natuurlijk wel combineren met het beste kussen voor je hoofd. Ook dit is belangrijk als je de juiste slaaphouding wilt aannemen tijdens de nacht, waarbij ook het beste matras cruciaal voor is. Door het beste kussen en het beste matras te mixen met het beste kniekussen weet je zeker dat jij slaapt in een ergonomische houding.

Gerelateerde berichten

Ga in discussie