de-5-beste-kniekussens-getest-in-2021

Kniekussens: Waarom Werkt Het + De 7 Best Geteste Kniekussens

Een kniekussen kan uitkomst bieden als jij ’s nachts wel eens last hebt van kniepijn, rugpijn of zere bekken. Veel Nederlanders ondervinden hinder van hun knie in de nacht door de pijn. In sommige gevallen is het zelfs zo vervelend en doordringend dat de slaap erdoor slechter wordt.

Gelukkig kun je deze problemen verhelpen met behulp van een kniekussen (ookwel: beenkussen, orthopedisch kniekussen of kniekussen voor zijslapers). Bijna alle mensen die een kniekussen kopen, merken dat hun kniepijn aanzienlijk verlicht wordt. Bij gebruikers van een orthopedisch kniekussen, kan de pijn zelfs helemaal verdwijnen.

Beste kniekussen overzicht

Wil je direct weten wat de beste kniekussen zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per kniekussen.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-kniekussenMeest populaire Check Prijs
comfortabel-kniekussenBeste voor zijslapers Check Prijs
orthopedisch-kniekussenMeest veelzijdig Check Prijs
Beste budgetoptie Check Prijs
kniekussen-vergelijkenMeest comfortabel Check Prijs
e-book-kniekussenMet e-book Check Prijs
mooiste-kniekussenMooiste kniekussen Check Prijs

Wat zijn de voordelen van een kniekussen?

Een betere nachtrust voor mensen die last hebben van hun knieen of zijslapers die hun knieen oncomfortabel vinden in bed. Het kussen is speciaal ontworpen om de druk op je rug, bekken en knieën tijdens het slapen te verminderen. Voor mensen die lijden onder knie, rug of bekken pijn hebben is dit een uitkomst. Toch kan het ook door mensen gebruikt worden die nu nog geen rug- of kniepijn hebben, maar deze potentiële problemen juist willen voorkomen. In principe kun je proberen om hetzelfde effect te creëren met een normaal kussen, maar helaas heeft dit vaak niet de ergonomische vorm of is het niet comfortabel. Voor zijslapers vorgt het er ook voor dat ruggengraat niet uit de rechte lijn komt die het hoort te hebben. Bij mensen die op hun zij slapen zonder beenkussen gebeurt dit namelijk, wat voor veel rugpijn kan zorgen.

Kniekussen voor een betere slaap: de wetenschap

Uit onderzoek blijkt dat we maar liefst 40 procent van onze levens doorbrengen in bed. Het aannemen van een goede slaaphouding is daarom van belang aangezien je anders last kunt krijgen van je nek, rug, schouders en/of heupen. Een kniekussen kan je hierbij helpen!1

Ook een ander onderzoek laat zien dat de juiste slaappositie bestaat uit een kussen tussen je knieën, wat komt doordat je het beste op je zij kunt slapen.2

Alhoewel de fieten van belang zijn, moet je je ook goed voelen bij het kniekussen. Veel mensen doen dit al, zoals deze gebruiker bijvoorbeeld:

Als een zijslaper die vaak ‘s ochtends wakker werd met verzuurde spieren rondom de heupen en onderrug was deze kussen een uitkomst. De spierpijn en verzuring behoren nu echt tot het verleden.

Review van “COMFYCENTRE® Kniekussen voor in bed”

#1 Best verkocht (met een reden)

De meest populaire kniekussen is een exemplaar dat geproduceerd is door het welbekende COMFYCENTRE. Dit is een orthopedisch kniekussen die je kunt gebruiken in bed en het zal dus zorgen voor een optimale slaaphouding. Hierdoor zul je minder rug- en kniepijn ervaren, terwijl het ook goed is voor je heupen. De producent geeft zelf aan dat 89 procent van de klanten binnen twee dagen al een grote verlichting van hun pijn voelen.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Voelt niet altijd even prettig aan
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Bevordert je vitaliteit en bloedsomloop Kan indeuken en daardoor te klein zijn
Geeft je een betere en diepere nachtrust

#2 Beste optie voor zijslapers

Als een zijslaper gebruik je het kniekussen om je rug recht te houden en zo minder last te hebben van je knieën en/of rug. Wij kiezen voor dit model van het merk Sleeptight. Dit beenkussen heeft een hartvormig ontwerp wat ervoor zorgt dat je benen perfect op elkaar aansluiten. Ook laat het meer lucht door waardoor het transpiratie voorkomt, dus het kussen blijft lang fris.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Voordelen zijn niet direct merkbaar
Speciaal bedoeld voor zijslapers
Geeft je een betere en diepere nachtrust

#3 Meest veelzijdig

Het orthopedische kussen kan ingezet worden op drie verschillende manier, tussen je knieën, benen en voeten. Ook kan de bovenste laag eraf gehaald worden om vervolgens ingezet te worden als een extra kussen.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Relatief duur
Geschikt voor zijslapers
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Kan voor meerdere ondersteuningen gebruikt worden
Bovenste laag is afneembaar

#4 Beste budgetoptie

Letten op de centen? Dit kniekussen van Lifetec is dan een hele goede optie. Een uniek kenmerk van dit exemplaar is bovendien dat het gebruikt kan worden door rugslapers, maar het kan ook ingezet worden als beenkussen voor zijslapers.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Kan te breed zijn voor sommige mensen
Geschikt voor zijslapers Klittenband laat snel los
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Kan voor meerdere ondersteuningen gebruikt worden
Goedkoop

#5 Meest comfortabel

Dit unieke kussen van LuxerGoods bevat verkoelende gel. Deze zachte gel is geplaatst op het traagschuim aan de binnenkant en maakt deze beenkussen extra comfortabel. Ook zorgt het ervoor dat het kniekussen zijligging altijd koel en fris blijft, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je transpiratie.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Stevigheid kan als onprettig ervaren worden
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding Kan als te dik ervaren worden
Speciaal bedoeld voor zijslapers
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Kan voor meerdere ondersteuningen gebruikt worden

#6 Met e-book

Als je graag een betere nachtrust wilt ervaren met het naar je lichaam vormende kussen van Best Life én ’s avonds wat te lezen (e-book vol met slaap tips) wilt hebben, is dit onze aanrader voor jou.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Niet speciaal bedoeld voor zijslapers
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding
Vormt zich naar je lichaam
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Komt met e-book over slaaptips

#7 Mooiste kniekussen

AIn principe ziet niemand je orthopedische kniekussen, maar toch zul je niet een lelijk exemplaar willen gebruiken. Daarom is het een goed idee om dit product van DR. ERGO aan te schaffen! Dit beenkussen heeft namelijk een blauwe kleur, waarmee het direct al wat mooier is dan de andere items die genoemd zijn in dit overzicht.

VoordelenNadelen
Verlicht direct knie-, rug- en heuppijn Hoes kan niet in de droger
Zorgt voor een betere en natuurlijke slaaphouding
Gaat erg lang mee
Geeft je een betere en diepere nachtrust
Geschikt voor zijslapers

De kans is groot dat één van deze kniekussens helemaal geschikt is voor jou. Hopelijk is dit het geval, maar als dat niet zo is dan zijn er gelukkig nog veel meer opties verkrijgbaar in winkels en webshops.

Waar moet je op letten met het kopen van een kniekussen?

  • Vorm van het kniekussen. Veel kniekussens zijn gevormd zodat het kussen gemakkelijk tussen iemands benen past. Het beste kniekussen voor zijslapers is zo ontworpen dat het tussen de dijen zit of over de lengte van iemands kuiten past. Er zijn ook kniekussens in de vorm van cilinders en wiggen, die goed werken voor rugslapers die een kussen onder hun knieën plaatsen.
  • Stevigheidsniveau van het beenkussen. Over het algemeen hebben het kniekussens geen hardheidsclassificatie. In plaats daarvan beschrijven producenten de stevigheid van hun kniekussen meestal in woorden. Vaak is dit natuurlijk subjectief, dus je hebt hier niet zoveel aan. Daarom is het beter om het beenkussen uit te proberen, zo kun je zelf bepalen of het stevig genoeg is. Ook kan het helpen om reviews van andere klanten door te nemen.
  • Ondersteuning van het orthopedisch kniekussen. De ondersteuning die een kniekussen biedt is meestal nauw verbonden met de stevigheid en dikte van het beenkussen. Met andere woorden, stevigere en dikkere kussens bieden over het algemeen meer ondersteuning dan de dunne en zachte exemplaren. Desondanks betekent dit niet dat de laatste soort geen nut heeft, dit hangt namelijk van je gewicht af. Ben je een lichtgewicht? Ook een dunne en zachte orthopedisch kniekussen kun je dan gebruiken, terwijl een zwaarder persoon juist wel veel ondersteuning nodig heeft en dus moet kiezen voor een stevige en dikke kniekussen.
  • Drukontlasting van het kussen. Kniekussens zorgen voor indirecte drukverlichting, wat ze doen doordat ze de uitlijning van de wervelkolom bevorderen. Is je wervelkolom niet goed uitgelijnd? Er zal dan een druk ontwikkeld worden in zowel je wervelkolom als je heupen. Daarnaast kan een beenkussen ook nog eens direct de druk op je knieën verlichten, al is de stevigheid en dikte van je kniekussen hierbij wel bepalend. Hoe goed de druk verlicht wordt hangt hier namelijk van af.

Veelgestelde vragen

Is het goed om te slapen met een kussen tussen je knieën?

Als je op je zij slaapt dan zal een stevige kussen tussen je knieën voorkomen dat je bovenste been niet je ruggengraat niet uit de lijn komt. Ook zal het de druk op je heupen en onderrug verminderen. Het kussen voor je hoofd moet je ruggengraat immers recht houden, terwijl een klein kussen onder je middel ook je ruggengraat kan ondersteunen.

Werken kniekussens wel?

Een kniekussen zorgt voor drukontlasting op een indirecte manier doordat ze de uitlijning van je wervelkolom bevorderen. Wanneer je wervelkolom niet goed uitgelijnd is, zal er hier druk ontwikkelen. Kniekussens kunnen bovendien de druk op je knieën verlichten, waarbij de stevigheid en dikte van het beenkussen een grote rol speelt.

Moet ik mijn knie hoger leggen tijdens het slapen?

’s Nachts moet je het voeteneinde van je bed circa 10 centimeter omhoog brengen. Je kunt dit doen door een aantal handdoeken of dekens onder je matras te plaatsen. Hierdoor zorg je ervoor dat je been automatisch omhoog komt te liggen, waardoor het vocht in je knie of been in de nacht kan weglopen terwijl jij slaapt. Dit is dus ook mogelijk met behulp van een kniekussen.

Waarom helpt het om ’s avonds met een kussen tussen je knieën te slapen?

Door voordat je gaat slapen een kniekussen tussen je benen te plaatsen kun je de spierspanning verminderen. Dit voorkom je doordat je benen niet gaan trekken. Je zult hierdoor een betere nachtrust hebben, terwijl je ’s ochtends ook minder last hebt van je rug.

Waar gebruik je een kussen voor kniepijn?

Probeer een beenkussen te gebruiken om de pijnlijke delen te ondersteunen. Dit helpt aangezien je lichaam zo een comfortabele slaaphouding aanneemt. Je kunt het kussen onder meer tussen je knieën plaatsen als je op je zij slaapt. Slaap je op je rug? Plaats het kniekussen in dit geval onder je knieën.

Inmiddels weet je dus wat de beste kniekussens zijn, maar dit moet je natuurlijk wel combineren met het beste kussen voor je hoofd. Ook dit is belangrijk als je de juiste slaaphouding wilt aannemen tijdens de nacht, waarbij ook het beste matras cruciaal voor is. Door het beste kussen en het beste matras te mixen met het beste kniekussen weet je zeker dat jij slaapt in een ergonomische houding.

Bronnen

1 Help Guide: Sleeping Posture & Positions


2 10 ways to improve sleeping

Gerelateerde berichten

Ga in discussie