koude-voeten-in-bed

De 5 beste producten tegen koude voeten in bed

Iedereen heeft een goede nachtrust nodig, zo simpel is het nu eenmaal. Helaas is het niet altijd even eenvoudig om daadwerkelijk om een goede nachtrust te ervaren. Er zijn namelijk veel dingen die effect hebben op hoe goed jij slaapt. Hierbij kun je onder meer denken aan koude voeten in bed. Veel mensen hebben hier last van, wat erg vervelend is aangezien het ervoor kan zorgen dat je nachtrust toch wat minder is dan je eigenlijk zou willen. Gelukkig zijn er wel veel manieren om dit probleem te verhelpen. Zo kan een warme pyjama al helpen, net zoals een dikke deken. Ook een warme kruik kan je wat warmer maken, maar helaas verhelpt dit je koude voeten in bed nog altijd niet volledig. In dit artikel vind je daarom nog wat producten die ervoor kunnen zorgen dat je voetjes wat warmer worden, waardoor jij kunt genieten van een goede nachtrust.

Beste producten tegen koude voeten overzicht

AfbeeldingAwardActuele Prijs
donzen-dekbed-koude-voetenDonzen dekbed: geschikt voor alle seizoenen Check Prijs
Bloedcirculatieapparaat - Voor koude benen en koude voetenBloedcirculatiieapparaat: verbetert bloedcirculatie en masseert Check Prijs
wollen-sokken-koude-voetenWollen sokken: de goedkoopste oplossing Check Prijs
warmwaterkruik-in-bed-koudWarme kruik: oma’s oplossing Check Prijs
voetenwarmerVoetenwarmer: gegarandeerd warme voeten en ook handig op de bank Check Prijs
Meest innovatief Check Prijs

Waarom krijg je koude voeten in bed?

Koude voeten in bed kan dus een vervelend probleem zijn. Dit is het geval doordat het je nachtrust kan verstoren, maar hier komt ook nog eens bovenop dat het lastig kan zijn om de oorzaak van je koude voeten te vinden aangezien het meerdere oorzaken hebben. Wel is het duidelijk dat koude voeten in bed over het algemeen te maken heeft met een verslechterede bloedsomloop. Daarnaast speelt de omgevingstemperatuur natuurlijk ook een rol, want als dit daalt, daalt je lichaamstemperatuur logischerwijs ook. Je bloedvaten zullen dan samentrekken. Op deze manier ontglipt je lichaam zo weinig mogelijk warmte. Bij de een kan de samentrekking van de bloedvaten sterker zijn dan bij de ander. Hierdoor vermindert de doorbloeding van je voeten nog meer, wat uiteindelijk leidt tot koude voeten in bed. Tegenwoordig zijn er steeds meer producten die helpen bij het verwarmen van je voeten, maar daarover later meer in dit artikel.

Waarom hebben vrouwen meer last van koude voeten in bed?

Over het algemeen hebben vrouwen meer last van koude voeten in bed dan mannen. Dit is het geval aangezien de vetverdeling op een andere manier ingedeeld is bij vrouwen ten opzichte van de vetverdeling bij mannen. Van nature heeft het vrouwelijke geslacht namelijk minder spiermassa en juist meer vet dan het mannelijke geslacht. Dit beïnvloedt de warmte van voeten aangezien spiermassa warmte produceert. Dit zorgt er dan ook voor dat mannen het minder vaak koud hebben dan vrouwen. Naast de vetverdeling, spelen de hormonen van de vrouw hierin ook een belangrijke rol. De oestrogenen, ook wel de geslachtshormonen genoemd, hebben namelijk een effect op je lichaamstemperatuur. De hormoonspiegel van een vrouw kan ook nog eens veranderen, bijvoorbeeld door een zwangerschap, een menstruatie, de puberteit of stress. Hierdoor komt er een verstoring in je bloedcirculatie, waar uiteindelijk koude voeten uit kunnen ontstaan.

Gebruik deze tips om koude voeten in bed op te lossen

Over het algemeen ontstaan koude voeten in bed dus doordat je bloedcirculatie verslechterd is. Gelukkig kun je dit oplossen, waarbij je gebruik kunt maken van de onderstaande tips.

Activeer je bloedsomloop met koud en warm water

Zo is het een goed idee om wisselbaden te gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen last meer hebt van koude voeten aangezien je bloedsomloop gestimuleerd wordt door zo’n apparaat. Eerst moet je hierbij je voeten twee tot drie minuten in een warm bad houden. Dit warme water zal ervoor zorgen dat je volledige lichaam verwarmd wordt, terwijl je bloeddruk hierdoor ook zal dalen. Vervolgens moet je je voeten twee tot drie seconden in een bad met koud water houden. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten zich gaan vernauwen, waardoor je bloeddruk weer zal herstellen. Dit proces moet je een paar keer doen voordat je eindigt met je voeten in koud water. Nadat je dit gedaan hebt, wordt het aangeraden om sokken aan te trekken. Door dit te doen, zul je ervoor zorgen dat je voeten warm blijven in bed. Bovendien voelen ze de volgende ochtend heel zacht hierdoor.

Draag sokken tijdens het slapen

Hierboven werd dus al genoemd dat het slim is om na een wisselbad te gebruiken, sokken te gaan dragen. Toch is het niet alleen in deze situatie verstandig om dit te doen. Als je last hebt van koude voeten in bed dan is de meest voor de hand liggende tip immers om sokken te gaan dragen. Hierdoor zul je het normaal gesproken direct al wat warmer krijgen, wat niet meer dan normaal is. Helaas houdt niet iedereen ervan om sokken in bed te dragen. Men zegt namelijk dat je voeten hierdoor lui worden aangezien je lichaam minder werk hoeft te doen om ze te verwarmen. Dit is alleen helemaal niet waar en kan verwezen worden naar het rijk der fabelen. Het is dus wel gewoon een goed idee om sokken te dragen in bed als je last hebt van koude voeten.

Slaap onder een dik donzen dekbed

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je het wat warmer krijgt in bed als je het koud hebt is door de verwarming in te schakelen of juist wat hoger te zetten als -ie al aanstaat. Toch is dit niet echt een goede methode. Hierdoor gebruik je immers meer energie, wat zal leiden tot meer kosten. Het is juist beter om onder een dik donzen dekbed te gaan slapen, waardoor je het als het goed is niet koud krijgt in bed. Je koude voeten in bed opwarmen kun je namelijk alleen doen als de rest van je lichaam ook op een hoge temperatuur is. Om te zorgen voor een warmere en dus een betere nachtrust kun je daardoor over het algemeen het beste kiezen voor een dik dekbed van dons.

Zit niet met je benen over elkaar

Aan deze tip heb je weinig als je op dit moment koude voeten in bed hebt, maar het is alsnog goed om in je achterhoofd te houden. Het is namelijk geen goed idee om je benen over elkaar heen te kruisen als je op een stoel of bank zit, al is dit voor veel vrouwen een geliefde zithouding. Door deze positie aan te nemen hinder je namelijk de doorbloeding van je benen. De kruising van de benen zorgt ervoor dat er aderen beklemd raken. Als je vaak op deze manier zit dan zul je uiteindelijk de wederkeer van je bloedsomloop afsluiten. Dit veroorzaakt koude voeten in bed, terwijl het op de lange termijn ook nog eens kan leiden tot spataderen.

Gebruik je partner als verwarming

Daarnaast is het ook nog eens een goed idee om tegen je partner aan te kruipen als je last hebt van koude voeten in bed. Dit is niet alleen super gezellig, het zal je ook zeker opwarmen. Natuurlijk moet je hiervoor wel een geliefde hebben, want als je alleen in bed ligt zul je natuurlijk niemand hebben waar je tegen aan kunt kruipen. Desondanks kun je in plaats van een partner dan een kruik als verwarming gebruiken. Ook hierdoor zullen je koude voeten wat warmer worden.

Drink groene thee en eet pepers

Bovendien kun je groene thee drinken om koude voeten in bed te voorkomen of op te lossen. Dit is een goed idee aangezien het je bloedvaten versterkt, waardoor je bloedsomloop ook nog eens beter wordt door de groene thee. Naast groene thee kan het eten van een peper ook helpen tegen koude voeten. Dit pittige ingrediënt van veel recepten heeft een pijnstillend gevoel, maar het geeft je natuurlijk ook een warm gevoel. Dit ervaar je in je keel, maar ook in zeker in je voeten.

Wat zijn de beste producten tegen koude voeten in bed?

Inmiddels heb je meerdere tips kunnen lezen die helpen bij het voorkomen of oplossen van koude voeten in bed. Daarnaast zijn er ook nog eens veel verschillende apparaten die hierbij kunnen helpen, die bovendien aansluiten bij de eerder genoemde tips. Hieronder kun je daar vijf voorbeelden van vinden.

Beste donzen dekbed tegen koude voeten in bed

Het is natuurlijk een goed idee om een dik donzen dekbed aan te schaffen als je vaak last hebt van koude voeten in bed. Deze tip werd eerder al gegeven en nu weet je ook welk product je hiervoor het beste kunt kopen. Dat is namelijk dit donzen dekbed van Beter Bed. Dit exemplaar bestaat voor 15 procent eendendons, terwijl de resterende 85 procent bestaat uit ganzenveren. Bovendien zorgt dit product ervoor dat je het hele jaar onder hetzelfde dekbed kunt blijven slapen. Dit is het geval aangezien dit een donzen 4-seizoenen dekbed is. Het bestaat dan ook uit een voor-/najaarsdeel en een zomerdeel. Het eerste deel heeft warmteklasse 2, terwijl het deel dat je in de zomer gebruikt warmteklasse 4 heeft. Door ze aan te koppelen krijg je het dekbed dat je in de winter moet gebruiken, wat warmteklasse 1 heeft. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van de drukknopen, waardoor je direct een heerlijk warm winterdekbed hebt wat koude voeten zeker zal voorkomen. Overigens is dit dikke donzen dekbed van Beter Bed ook nog eens vochtregulerend, terwijl het bovendien een isolerend vermogen heeft.

VoordelenNadelen
Vier seizoenen Relatief duur (100+ euro)
Warm en zacht Niet wasbaar
Eenvoudige installatie

Beste bloedcirculatieapparaat tegen koude voeten in bed

Over het algemeen worden koude voeten in bed veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie. Dit is al eerder al uitgelegd in dit artikel. Het is daarom van belang dat je de bloedcirculatie in je benen en voeten probeert te verbeteren, wat mogelijk is met dit hulpmiddel van Vibroshaper. Dit apparaat wordt verkocht door Tommy Teleshopping en kost maar liefst 129,95 euro. Alhoewel dit een fors bedrag is, werkt het bloedcirculatieapparaat gelukkig wel goed. Zo lost het je klachten op als je last hebt van koude voeten in bed, maar dit systeem werkt ook goed als je spataderen of pijnlijke voeten en benen hebt. Vibrolegs, zoals de machine echt genoemd wordt, helpt je lichaam namelijk om te bewegen terwijl je je niet in hoeft te spannen. In plaats daarvan hoef je alleen maar op een stoel te gaan zitten en dit apparaat voor je te plaatsen, waarna je je voeten erop moet zetten. Door dit te doen zul je ervoor zorgen dat je bloedsomloop verbeterd wordt, waardoor jij minder last hebt van koude voeten. Ook worden hierdoor je spieren verstevigd en blijft je energieniveau op peil.

VoordelenNadelen
Met afstandsbediening Relatief duur (129,95 euro)
Werkt stressverlichtend Geen smart functie
Verbetert bloedcirculatie

Beste sokken tegen koude voeten in bed

Zoals net al genoemd is, kun je koude voeten in bed oplossen door simpelweg sokken te gaan dragen. Hierbij kun je kiezen voor simpele sokken die je al in je kast hebt liggen, maar over het algemeen zullen die helaas niet voor genoeg warmte zorgen. Het is daarom beter om zachte merino wollen sokken aan te schaffen. Deze modellen zijn geproduceerd door Eureka en kosten per paar ruim 13 euro. Hiermee zijn ze voor sokken niet echt goedkoop, maar als je ze eenmaal draagt weet je dat je de plank niet mis hebt geslagen met deze investering. Het zijn namelijk lekkere zachte sokken, die ook nog eens zorgen voor veel warmte. Hierdoor heb je niet alleen geen last meer van koude voeten in bed, maar ook als je op de bank zit of als je buiten bent bijvoorbeeld. Deze sokken van Eureka houden je voeten namelijk sowieso lekker warm. Merino wol is bovendien antibacterieel en zorgt ervoor dat je warme voeten hebt zonder dat ze transpireren. Er is bovendien elastaan toegevoegd aan de sokken door Eureka, waardoor ze een perfecte pasvorm hebben en ook een lichte ondersteuning geven.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (13+ euro) Duur voor sokken
Warm en zacht Dik
Goede pasvorm

Beste kruik tegen koude voeten in bed

Als je een partner hebt dan kun je tegen hem of haar aankruipen in bed als je het koud hebt. Helaas is deze luxe niet voor iedereen weggelegd. Als jij ook geen geliefde hebt waarmee je elke dag in bed ligt dan zul je toch op zoek moeten gaan naar een andere methode om het warm te krijgen. Een kruik kan hier goed bij helpen, al heeft dit helaas niet de grootte van een mens. In plaats daarvan is een kruik juist klein, wat ook bij dit exemplaar van Fashy het geval is. Hier kun je namelijk twee liter water in kwijt. Dit product is gemaakt van kunststof en kost 18,50 euro, terwijl het ook nog eens geurvrij en kleurvast is door het materiaal. De kruik komt bovendien met een hoes, wat gemaakt is van 95 procent polyester en 5 procent elastaan. Bij deze kruik van Fashy is het van belang dat je geen kokend heet water gebruikt. Het product kan hierdoor namelijk barsten. In plaats daarvan vul je het tot maximaal 75 procent met water dat 50 tot 60 graden Celsius heeft. Vervolgens moet je de kruik indrukken totdat het water bij de dop komt. Draai dan de dop erop zodat er geen lucht in de kruik zit. Als dit wel het geval is dan kan het product namelijk barsten.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (18,50 euro) Lastig in gebruik
Warm en zacht Opvallend ontwerp
Inhoud van twee liter

Beste voetenwarmer tegen koude voeten in bed

Koude voeten in bed is al vervelend, maar het kan nog erger. Sommige mensen hebben namelijk continu last van koude voeten, terwijl ze ook nog eens pijnlijk kunnen zijn. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen zodat je geen hinder meer ondervindt hiervan. Dit kun je doen met behulp van een voetenwarmer, zoals dit model van LifeGoods. Dit apparaat kost 34,99 euro en kan gebruikt worden door zo goed als iedereen. Alleen mensen die enorme voeten hebben en normaal schoenen van maat 48 of hoger nodig hebben kunnen helaas niet de voetenwarmer van LifeGoods gebruiken. Anderen zullen wel de ontspannende en pijnverlichtende werking van dit apparaat kunnen ervaren. Op de afstandsbediening kun je zelf de temperatuur van de voetenwarmer instellen. Vervolgens kun je je voeten in het product steken en heerlijk ontspannen terwijl je televisie kijkt of een boek leest bijvoorbeeld. Na 90 minuten zal de voetenwarmer vanzelf uitgaan, dit hoef je dus niet eens zelf te doen. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de binnenhoes uit de voetenwarmer van LifeGoods te halen waarna je dit component kunt wassen om ervoor te zorgen dat het product tegen koude voeten in bed fris blijft.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (34,99 euro) Geen losse afstandsbediening
Warm en zacht Niet geschikt voor voeten groter dan maat 47
Wasbaar

Hopelijk zit er in dit lijstje een geschikt product tegen koude voeten in bed voor jou! Wees niet getreurd als dit niet het geval is. Er zijn namelijk nog veel meer middelen verkrijgbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

Veelgestelde vragen

Is het slecht om koude voeten te hebben?

Koude voeten in bed kan een normale reactie zijn van je lichaam op de omgevingstemperatuur. In andere gevallen kan het te maken hebben met een medische aandoening. Het moet dan wel behandeld worden.

Wat betekent het om koude voeten te hebben?

Als het koud is dan reageert je lichaam op meerdere manieren. Koude voeten is hier een manier van. De bloedvaten in je lichaam zullen namelijk samentrekken, wat de bloedtoevoer naar deze gebieden vermindert. Hierdoor krijg je dus onder meer koude voeten.

Hoe kom je van koude voeten in bed af?

Koude voeten in bed kun je op meerdere manieren oplossen. Zo helpt het dragen van sokken, terwijl een dikke donzen dekbed ook zijn steentje hieraan kan bijdragen. Daarnaast zou je een kruik bij je voeten kunnen plaatsen bijvoorbeeld.

Hoe kun je de doorbloeding in je voeten verbeteren?

Een slechte doorbloeding in je voeten kan leiden tot koude voeten in bed. Dit kun je op meerdere manieren oplossen, onder meer door te bewegen of een gezond dieet te volgen. Ook kan het slim zijn je bloeddruk beter te beheren.

Gerelateerde berichten