Voedingskussen

De 7 Beste Voedingskussens Van 2022

Een voedingskussen of zwangerschapskussen kan voor veel moeders een uitkomst zijn. Dit voedingskussen kan jou veel gemak geven, maar wist je dat het ook een fijn kussen is voor de nachtrust tijdens je zwangerschap? Er bestaan meerdere vormen van kussens en er bestaan meerdere redenen om een voedingskussen te gebruiken.

Waarom zou je voor een voedingskussen of zijslaapkussen kiezen en als je dit wilt: hoe weet je dan welk kussen voor tijdens het voeden voor jou het beste werkt? In dit artikel zullen we stil staan bij deze punten en kan je ook meteen de beste voedingskussens met elkaar vergelijken.

Beste voedingskussens overzicht

Wil je direct weten wat de beste voedingskussens voor je baby zijn? Hieronder een overzicht zien. Verder in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en de voor- en nadelen per voedingskussen. Wil je even snel antwoord op je vraag over deze handige kussens?

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Beste-algemene-zwangerschapskussenBeste algemene keuze Check Prijs
Luxueuze-zwangerschapskussenBeste luxueuze keuze Check Prijs
Beste-tweeling-voedingskussenBeste tweeling voedingskussen Check Prijs
Beste-decoratieve-voedingskussenBeste decoratieve voedingskussen Check Prijs
Beste-papfles-kussenBeste papfles kussen Check Prijs
Beste-Cvorm-zwangerschapskussenBeste C-vorm zwangerschapskussen Check Prijs
Beste-goedkope-zwangerschapskussenBeste goedkope keuze Check Prijs

De voordelen van een kussen bij het voeden van je baby

Een baby voeden is fijner als dit zo kan gebeuren dat je geen last krijgt van spieren die protesteren, een rug die gespannen staat of bijvoorbeeld oververmoeide armen. Je zit immers toch een tijdje in dezelfde houding. Goed erop letten dat je comfortabel zit is dan ook zeker aan te raden. Een fijne plek op de bank of in een lekkere stoel kan al een prima start zijn. Maar regelmatig is dat toch net niet voldoende. In die gevallen is een voedingskussen een uitkomst. Dit kussen kan jouw arm ondersteunen of juist de baby beter ondersteunen. In beide gevallen is dat erg fijn.

Voedingskussen of zwangerschapskussen

Een voedingskussen kan in de zwangerschap al gebruikt worden om zelf beter te kunnen slapen. Daarom wordt een voedingskussen ook aangeduid als een zwangerschapskussen. Het is dus eigenlijk gewoon hetzelfde. Heel handig om dit kussen dan ook al in de zwangerschap te kopen, zodat je er zelf al iets aan hebt voordat je gaat bevallen. Lekker handig! En nog eens comfortabel ook. Overigens zijn er nog meer redenen waarom een dergelijke kussen aangeschaft kan worden. Zo kan het gebruikt worden bij bijvoorbeeld zwangerschapsmassages maar ook als je zelf een blessure hebt en je daardoor ergens ondersteuning nodig hebt. Daarnaast zijn er kussens die eveneens een ondersteuning voor de baby kunnen zijn bij bijvoorbeeld zitten

Een kussen als ondersteuning om je baby te voeden. Maar daarvoor al om zelf beter te slapen in je zwangerschap. Natuurlijk kan je van alles uitproberen met de gewone kussens van je bed of bank, maar zo relaxed als een voedingskussen krijg je het waarschijnlijk toch niet. Deze kussens zijn immers zo gevormd dat het precies de ondersteuning geeft die jij zoekt. Grofweg zijn er drie varianten:

 • De wigvorm
 • De lichaamsvoedingskussen
 • De Total Body voedingskussen

De wigvorm is klein in formaat en is bijvoorbeeld bedoeld om op de bank of in een stoel je baby te voeden. Dit kleine kussen kan je prima gebruiken om ondersteuning te krijgen bij het slapen tijdens je zwangerschap. Het compacte model leg je eenvoudig bij die plek die dit nodig heeft. Achter je rug, onder je buik, of bijvoorbeeld tussen je knieën. De lichaamsvoedingskussen is juist net zo groot als jij bent. Liggend voeden, dus. Deze lange kussens zijn zacht en je kunt hem zo kneden dat jij het fijn vindt liggen. Meer ondersteuning terwijl je ligt komt er van de derde variant: de Total Body voedingskussen. Klinkt als hetzelfde, maar dit zijn stevigere, dikke kussens, die verkrijgbaar zijn in een C en een U vorm. Beide vormen kronkelen dus een soort om je lichaam heen en geven zo ondersteuning. Zo bestaan er ook wel kussens in een afwijkende vorm zoals een 7, die eveneens je op een fijne manier ondersteunt. Het is maar net aan jou wat jij prettiger vindt en waar jij ondersteuning nodig hebt. Het mag duidelijk zijn dat een wigvorm de goedkoopste variant is en de Total Body juist de duurste. Overigens zijn er ook varianten hierop. Naast deze voedingskussens zijn er ook nog kussens die onder dezelfde noemer verkocht kunnen worden, maar die de baby ondersteunen zodat deze zelf (als het iets groter is) zijn flesje vast kan houden. Dit kan ook een andere benaming hebben, zoals een papfleskussen.

Natuurlijk is het fijn om alle info hierover te lezen, maar dat zegt nog niet direct hoe het voeden of slapen met een voedingskussen in de praktijk ervaren wordt. Nu is mond-tot-mond reclame nog altijd de beste reclame, maar andersom ook: het zegt gewoon eerlijk hoe iets wel of niet werkt. Daarom hebben we de onlineversie hiervan (de reviews dus) goed doorgenomen om zo hierover iets te kunnen zeggen. Wat vooral naar voren kwam in de reviews waren:

 • Comfortabel voor mijn kind
 • Handig bij voeding
 • Fijn bij het slapen (bij zwangeren)
 • Geeft goede ondersteuning

Gekocht ter ondersteuning bij (professionele) Zwangerschapsmassages, werkt perfect en comfortabel.

Review van de Form Fix XL

De 7 beste voedingskussens onderzocht

Welk kussen om te voeden voor jou het beste werkt, is uiteraard heel persoonlijk. Wij hebben de beste exemplaren voor je uitgekozen bij verschillende categorieën, zodat jij hier vast een goed beeld krijgt wat er allemaal mogelijk is.

Beste algemene keuze
Form Fix XL - voedingskussen

Dit kussen is een hoefijzervormig kussen, ook wel wigvorm kussen genoemd, wat goed te modelleren is naar jouw gewenste vorm. Omdat in de ronding het kussen elastisch is, kan je haar zo goed vormen dat het de juiste ondersteuning biedt aan jou en/of je baby. Het is gevuld met lucht gevulde bolletjes en daarmee heb je een fijne balans in warmte en het opnemen van vocht. Inclusief kussensloop. Omtrek aan de buitenkant is 185 cm. In de ronding is de doorsnee 75 cm.

Voordelen:
 • Microparels als vulmateriaal en daardoor prima warmte- en vochtregulatie
 • Goed vormbaar
 • Keuze uit meerdere kleuren en prints qua sloop, die met een rits afneembaar zijn
 • Stevig
Nadelen:
 • Omdat het een XL-formaat betreft heb je meer opbergruimte nodig
Check Prijs Bol
Beste luxueuze keuze
Mjuka -zwangerschapskussen XXL

Dit lichaamskussen valt onder de categorie kussens in de u-vorm. Hierdoor kan je zelf heerlijk plaatsnemen in het gat en je been laten rusten op het kussen, terwijl de andere poot van de ‘u’ steun geeft in je rug. Dit kussen is gevuld met microparels die zorgen voor veel comfort en een fijne afvoer van warmte. Het materiaal van de hoes is hetzelfde als de hoes op behandeltafels bij fysiotherapeuten en dus zeker in orde.

Voordelen:
 • Microparels zorgen voor goed comfort en prima warmteafvoer
 • Complete ondersteuning van je lichaam
 • Bijna volledig katoen, dus goed ademend
 • Wasbaar op 30 graden
Nadelen:
 • Prijzig
Check Prijs Bol
Beste tweeling voedingskussen
Feeding Pillow - twin voedingskussen

Het zelf voeden van een tweeling kan een stuk eenvoudiger als je een twin kussen gebruikt. Omdat het kussen beide armen goed ondersteunt! Dit orthopedische kussen is geschikt voor moeders met een tweeling in het eerste levensjaar. Het kan eveneens een uitkomst zijn bij het geven van flesvoeding. Door het kussen voorkom je niet alleen nek- en rugklachten en dergelijke bij de moeder, maar ook de ruggengraat van de baby’s worden goed ondersteund. In principe is dit kussen zoals de wigvormkussens, alleen uiteraard meer gericht op het vasthouden van twee baby’s. Afmetingen 55,5 cm x 14 cm x 71 cm.

Voordelen:
 • Orthopedisch gemaakt
 • Antibacterieel
 • Hypoallergeen
 • Hygiënisch in gebruik
 • Maakt het mogelijk beide baby’s tegelijk te voeden
Nadelen:
 • Duurder segment
Check Prijs Bol
Beste decoratieve voedingskussen
Wild Ecru - voedingskussen

Naast de praktische kanten zijn er ook kussens die eveneens heel decoratief zijn (en uiteraard toch goed ondersteuning geven). Zo ook dit kussen van Wild Ecru. Het is een leuke kip en is in diverse kleuren verkrijgbaar. Zo heb je niet alleen een mooi kussen om mee te slapen in je zwangerschap of om je baby mee te voeden, maar het is daarnaast ook een prachtig kussen wat leuk staat in de babykamer. En wie weet is het straks wel een favoriet kussen van je kindje om mee te spelen! Ook leuk om als kraamcadeautje te geven

Voordelen:
 • Ondersteunt prima zowel de baby als jouw armen
 • Het Öko-Tex 100 Standard certificaat garandeert de kwaliteit en veiligheid van de gebruikte materialen
 • Gaat niet klonteren
 • Wasbaar op 30 graden
 • Origineel
Nadelen:
 • Kan geen sloop omheen
Check Prijs Bol
Beste papfles kussen
Augleka - voedingskussen baby met fleshouder

Naast voedingskussens cq zwangerschapskussens zijn er ook soortgelijke voedingshulpkussens die erop gericht zijn om puur je baby te ondersteunen bij het drinken van zijn papflesje of soortelijke situaties. Deze kussentjes lijken in veel opzichten op de wigvorm kussen, alleen zit nu de baby in het gat en zit er voor hem ook nog een deel van het kussen. Hierop kan dan het flesje gelegd worden. Kan een uitkomst zijn als er meerdere kindjes tegelijk gevoed moeten worden.

Voordelen:
 • Niet te groot
 • Baby kan zelfstandig drinken (uiteraard onder toezicht!!!)
 • Verstelbaar in klittenband
Nadelen:
 • Is niet geschikt als zwangerschapskussen
Check Prijs Bol
Beste C-vorm zwangerschapskussen
Ella - zwangerschapskussen XXL C-vorm

Heerlijk kunnen slapen tijdens je zwangerschap is een stuk eenvoudiger met een zwangerschapskussen in een C-vorm, zoals deze Ella XXL. Zelf neem je plaats in het ‘gat’ en je wordt volledig ondersteund aan alle kanten door dit kussen. Zowel rug, buik, benen en hoofd kunnen zich zo ontspannen. Hoe je met je kussen gaat liggen kan op meerdere manieren en is uiteraard heel persoonlijk. De katoenen overtrekken zijn goed te wassen en extra bij te bestellen. Uiteraard na de zwangerschap ook te gebruiken als voedingskussen. Grootte: 150 cm bij 70 cm. Ella biedt ook kussens in U-vorm.

Voordelen:
 • Ergonomisch vormgegeven
 • Verbeterde versie door in te springen op de klachten die er waren. Zo weet je dus zeker dat je een prachtig kussen hebt die in de praktijk ook echt werkt
 • Elastische hoes
Nadelen:
 • Fleece kan in de zomer te warm aanvoelen
Check Prijs Bol
Beste goedkope keuze
Candide - borstvoedingskussen

Ook dit kussen is een variant op de doorsnee kussens. Je schuift je arm door het kussen heen, waardoor je kindje op het kussen komt te liggen en zo ondersteuning geeft. Ook kan het je kindje ondersteunen in zitpositie. Dit is natuurlijk geen echt zwagerschapskussen voor in bed, maar met een leuk prijsje heb je wel ondersteuning voor bij het voeden. Je kunt het kussen uiteraard wel voor jezelf gebruiken om te kunnen ontspannen op de bank of toch als ondersteuning in je bed. Het is en blijft immers een zacht kussen wat ook tijdens slapen net het verschil kan maken.

Voordelen:
 • Klein en compact
 • Niet duur
 • Makkelijk mee te nemen
 • Gemaakt van zacht jersey
Nadelen:
 • Minder geschikt als zwangerschapskussen
Check Prijs Bol

Hopelijk zit hier voor jou ook de best matchende kussen voor het voeden of slapen bij!

Waar moet je op letten bij het kopen van een ondersteunende kussen?

Natuurlijk maakt het in de eerste plaats uit waarvoor je het kussen gaat gebruiken. Hier stem je vanzelfsprekend de vorm en de grootte van het kussen op af. Ga je hem echt gebruiken om je baby aan te leggen terwijl jouw arm op dit kussen steunt? Let dan op dat het kussen niet te groot is. Je baby moet immers wel bij de tepel kunnen komen. Ook zal je het kussen heel goed moeten situeren, waardoor de baby niet juist te ver eraf komt te liggen en hierdoor meer aan je tepel zal trekken. Dit is voor de moeder niet fijn! Maar er zijn meer punten om even op te letten, of waar je aan moet denken. In het kort zijn dat:

 • Ga ik ermee slapen of alleen voeden?
 • Gebruik ik het ook op andere plekken (i.v.m. gewicht)?
 • Welke vulling moet mijn kussen hebben?
 • Zit er een wasbare hoes om het kussen?

Vullingen van een voedingskussen

Naast de vorm moet je eveneens nog rekening houden met de verschillende vullingen die deze objecten hebben. De juiste vulling kan jou net nog meer comfort bieden. Of het kan juist financieel voor jou beter te behappen zijn. Je hebt de keuze uit deze vier vulmaterialen:

 • Piepschuimballetjes
 • Microparels
 • Polyester vulling
 • Memory Foam

Piepschuim

Piepschuim heeft eigenlijk maar 1 echt voordeel en dat is de prijs. Dat zie je helaas wel ook terug aan de kwaliteit. De balletjes gaan bij intensief gebruik plakken en kunnen zo aan elkaar gaan vast klonteren, waardoor de vorm niet meer kneedbaar is en je dus niet meer de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Hoewel ze in het begin prima naar jouw lichaamsvorm zullen gaan staan. Ook statische lading kan ontstaan. En je hebt vast al weleens gehoord hoe het klinkt als je op iets gaat zitten, wat gevuld is met piepschuim. Inderdaad: het knispert. Niet heel hard ofzo, maar echt fijn is het niet als iedere beweging die je maakt hoorbaar is (zeker niet als je erop slapen wilt).

Microparels

Ook dit zijn hele kleine balletjes, maar deze balletjes hebben wel degelijk zo zijn voordelen. Deze balletjes zijn gevuld met lucht en daardoor is het kussen heel licht. Dit kan zeker handig zijn als je het kussen op meerdere plekken wilt kunnen gebruiken. Ten opzichte van de piepschuim varianten zijn deze balletjes ook nog eens beter in hun ondersteuning. Ze deuken minder in en jouw kussen zal veel langer in vorm blijven. En ‘achtergrondgeluiden’ zijn hierbij ook niet aan de orde.

Polyester vulling

Polyester wordt eveneens gebruikt voor gewone kussens. Het is zacht en biedt een fijne ondersteuning. Ook geluiden zijn hier niet bij te horen. Het enige nadeel aan dit materiaal is dat het minder goed ademt waardoor het broeierig kan worden.

Memory Foam

De laatste optie is een materiaal dat zich prachtig aanpast aan jouw lichaam, maar daarna weer gewoon terug gaat staan in zijn originele vorm. Inderdaad: hij ‘herinnert’ zich die vorm, vandaar de naam Memory Foam. Dit schuim (traagschuim is een andere benaming) is stevig, vormt zich lekker naar jouw lichaam op dat moment én vormt zich snel dus weer terug naar de beginstand. Zo krijg je geen deuken in je kussen, maar geniet je keer op keer van een ‘vers’ kussen. Helaas kan ook dit materiaal minder zijn warmte kwijt.

Een sloop voor een voedingskussen: wel zo hygiënisch!

Let op bij het kopen of er een wasbare hoes om het kussen zit. Deze wordt immers snel vuil. Moet je baby een keer spugen, om maar een voorbeeld te noemen, dan is het zeker wel zo hygiënisch als je het materiaal dan wassen kunt. Een hoes is daarbij het meest praktisch! Een hoes of sloop voor een voedingskussen is ook los verkrijgbaar, dus je kunt ook kijken of deze voor jouw kussen verkrijgbaar is.

Mijn eigen ervaring

Voeden van je baby vind ik iets heel intiems, waar ik graag alle tijd voor nam. Ook voor de baby zelf is het immers fijn om hier alle rust en tijd voor te nemen. Ik vond het dan ook heel vervelend als je dan toch ergens kramp krijgt omdat je bijvoorbeeld geen goede ondersteuning hebt voor je arm. Een voedingskussen is dan ook een aanschaf die zeker mooie voordelen geeft.

Reviews van de topmerken

Wat direct opviel tijdens het uitpakken, is dat het kussen licht was en heel fijn aanvoelde. De stof is heerlijk zacht. Heel knuffelbaar. En dat komt goed uit, want dat is precies wat je moet doen met dit kussen; knuffelen. Ik merkte direct dat het ondersteuning bood. Zowel bij de buik als in de rug. Erg fijn.

Review van  Noukie (30-39 jaar) over de Mjuka

M’n tweeling tegelijkertijd voeden is met dit kussen echt heel handig. Scheelt kramp en ik heb ondertussen gewoon m’n handen vrij. Ik kan niet meer zonder.Ik zou dit iedereen met een tweeling (of eenling) aanraden.

Review van  Oshun over de Feeding Pillow

Heel mooi gemaakt! Ik zou zo weer iets bestellen bij deze verkoper. Het ziet er precies uit zoals op de foto, ik ben er super blij mee. En snel geleverd.

Review van  Bas (30-39 jaar) uit Amsterdam over de Wild Ecru

Ik heb dit kado gegeven aan mijn schoondochter. Haar baby kan net als andere niet wachten met eten zodra ze huilen hebben ze honger. En met dit kussen als extra hand kan zij op dat moment ook eten. terwijl haar baby op haar gemak een flesje kan leegdrinken.

Review van  Klant (50-59 jaar) uit Nuenen over de Augleka

Super zachte stof, de vorm van het kussen is zeer fijn omdat het voelt alsof je geknuffeld wordt door het kussen en je kunt hem op verschillende manieren leggen en erin gaan zitten/ liggen. Ik ben blij dat ik deze heb gekocht!

Review van  Sanne (30-39 jaar) uit Wuustwezel over de Ella

Deze voedings armband is de iedeale oplossing om (in mijn geval) borstvoeding te geven. Kindje ligt niet bezweet in je armen, vooral toen de hittegolf er was heb ik hem ook gebruikt als hij bij mij op schoot zat om zo het zweten te verminderen. Een echte aanrader

Review van  Jannes (20-29 jaar) over de Candide

Voedingskussens van andere merken

In dit overzicht zitten voorbeelden bij Bol.com vandaan. Er zijn ook eigen labels die een voedingskussen verkopen.

Zeeman voedingskussen

Zeeman heeft een voedingskussen in zijn assortiment gehad, maar is op dit moment niet meer aanwezig in de collectie. Een review hierover is dus niet te geven.

HEMA voedingskussen

Ook bij HEMA hebben ze een voedingskussen in hun assortiment. Helaas kan er een knak in het midden ontstaan, omdat hier de vulling verdwijnt. Het indeuken komt bij meerdere reviews naar voren. Dat dit het gebruik niet fijn maakt, mag duidelijk zijn.

Alle ervaringen op een rij

We hebben de reviews doorgespit om zo een beeld te krijgen van de beste voedingskussen/zwangerschapskussens. En daarmee zijn we uiteindelijk uitgekomen bij de beste exemplaren per categorie. We laten jou graag hier zien hoe deze uitgekozen producten gewaardeerd worden.

Heerlijk product, vooral door het ruime formaat en de goede vulling. Is eerst gebruikt als extra ondersteunend kussen in bed tijdens de zwangerschap. En kan daarna mooi dienst doen als voedingskussen. Een aanrader en ook goed betaalbaar.

Review van Emmelee (20-29 jaar) over de Form Fix XL

Wat direct opviel tijdens het uitpakken, is dat het kussen licht was en heel fijn aanvoelde. De stof is heerlijk zacht. Heel knuffelbaar. En dat komt goed uit, want dat is precies wat je moet doen met dit kussen; knuffelen. Ik merkte direct dat het ondersteuning bood. Zowel bij de buik als in de rug. Erg fijn

Review van Noukie (30-39 jaar) over de Mjuka Zwangerschapskussen XXL

M’n tweeling tegelijkertijd voeden is met dit kussen echt heel handig. Scheelt kramp en ik heb ondertussen gewoon m’n handen vrij. Ik kan niet meer zonder. Ik zou dit iedereen met een tweeling (of eenling) aanraden.

Review van Oshun over de Feeding Pillos Twin voedingskussen

Heel mooi gemaakt. Ik zou zo weer bestellen bij deze verkoper. Ziet er precies zo uit zoals op de foto, super blij mee. En snel geleverd.

Review van Bas de Graaf (30-39 jaar) over de La Millou Wild Ecru.

Ik heb dit kado gegeven aan mijn schoondochter. Haar baby kan net als andere niet wachten met eten zodra ze huilen hebben ze honger. En met dit kussen als extra hand kan zij op dat moment ook eten. terwijl haar baby op haar gemak een flesje kan leegdrinken.

Review van Er (50-59 jaar) over de Augleka roze voedingskussen.

Super zachte stof, de vorm van het kussen is zeer fijn omdat het voelt alsof je geknuffeld wordt door het kussen en je kunt hem op verschillende manieren leggen en erin gaan zitten/ liggen. Ik ben blij dat ik deze heb gekocht!

Review van Sanne Klaver (30-39 jaar) over de Ella Zwangerschapskussen XXL

Deze voedingsarmband is de ideale oplossing om (in mijn geval) borstvoeding te geven. Kindje ligt niet bezweet in je armen, vooral toen de hittegolf er was heb ik hem ook gebruikt als hij bij mij op schoot zat om zo het zweten te verminderen. Een echte aanrader.

Review van  HenkJannes (20-29 jaar) bij de Candide borstvoedingskussen

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een voedingskussen en een zwangerschapskussen?

Op zich zit hier geen verschil in, alleen de reden van gebruik is anders. De kussens kan je al in je zwangerschap gebruiken om zelf beter te slapen omdat je steun hebt waar je dit nodig hebt (bijvoorbeeld bij je buik of in je rug). Na de bevalling zijn deze kussens bedoeld om ondersteuning te vinden als je baby bij je drinkt.

Wanneer kies je voor een wigvorm?

Een wigvorm kussen is kleiner en ideaal om te gebruiken bij het voeden. Maar ook in bed om als zwangere te slapen geeft het ondersteuning waar jij dat wilt. Voordeel ten opzichte van de grote lichaamsvoedingskussens is het kleinere oppervlakte.

Wanneer kies je voor een lichaamsvoedingskussen of Total Body kussen?

Liggend willen voeden vraagt om een lichaamsvoedingskussen of een Total Body voedingskussen. Beide zijn zo groot dat het je hele lichaam min of meer kunt ondersteunen en zijn dus bruikbaar in bed. Hierbij zijn de kussens (ook wel Total Body voedingskussen genoemd) in een voorgevormde vorm steviger en bieden daarmee meer comfort.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een voedingskussen?

Omdat je beter ondersteunt bent zal je meer ontspannen kunnen voeden, zonder lichamelijke spanning op te bouwen.

Waarom maakt het uit wat de vulling van mijn kussen is?

Iedere vulling heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en daarmee kan het dus zeker uitmaken. Kortweg kan je zeggen dat:
* Piepschuim is goedkoop, maar verliest snel zijn vorm en dus steun
* Polyester ademt beter (fijn bij een slaapkussen) en ondersteunt goed
* Microparels: als het kussen vaak mee moet, is zijn lichtgewicht een groot voordeel, goede ondersteuning
* Memory foam: gaat terug naar zijn oude stand, stevig, maar kan moeilijk warmte reguleren

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een andere benaming voor Memory Foam

Wat houdt het in als het schuim gescheurd is?

In dat geval heeft de fabrikant het schuim gescheurd om zo de warmteregulatie beter te maken van het traagschuim (Memory Foam).

Gerelateerde berichten

Ga in discussie