Zoeken
Zoeken
beste-matras-zijslaper-featured-image

De 9 Beste Matrassen Voor Zijslapers

Het beste matras voor de zijslaper ondersteunt je lichaam op de juiste plekken, zorgt voor een rechte ruggenwervel en verdeelt de druk op het lichaam op de juiste manier. Daarnaast is een goed matras voor zijslapers uiteraard comfortabel om op te liggen.

Sinds ik op een matras speciaal ontworpen voor zijslapers slaap, heb ik minder last van rug- en nekklachten en merk ik dat mijn slaaphouding verbeterd is. In deze top 10 zet ik het beste matras voor de zijslaper voor verschillende situaties op een rij.

Zo zijn er matrassen voor zijslapers gemaakt van ademende materialen voor extra verkoelingen, duurzame modellen gemaakt van natuurproducten en aanpasbare matrassen waarbij je de hardheid zelf aanpast. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, in deze top 10 vind je het ideale matras als zijslaper.

Beste matras voor de zijslaper overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste Algemene beste matras zijslaper Beste algemene keuze Check Prijs
Cloudpillo Matras 1 Meest luxe keuze Check Prijs
hypnia premium comfort matras Beste verkoelende keuze Check Prijs
Morningstar Stellar matras Beste drukverdeling Check Prijs
Duurzaamste beste matras zijslaper Duurzaamste keuze Check Prijs
Imperial Relax Visco Elastisch Matras Beste dikke matras Check Prijs
Beste Tegen Rugklachten beste matras zijslaper Beste keuze tegen rugklachten Check Prijs
traagschuim matras wave m line Stevigste keuze Check Prijs
Beste Goedkope beste matras zijslaper Beste goedkope keuze Check Prijs

*Lees hoe we producten testen en beoordelen in onze onderzoeksverantwoording.

De 10 beste matrassen voor zijslapers onderzocht

Beste Algemene Keuze

Emma Hybrid Matras

5.0

Dit hybride matras van Emma bestaat uit schuimlagen en pocketveren, wat voor zowel comfort als ondersteuning zorgt.

De verschillende schuimlagen hebben ieder een eigen functie, zoals het lichaam ondersteunen, druk verlichten of verkoeling bieden. We vonden het prettig dat het matras over pocketveren in vijf zones beschikt, omdat dit ons lichaam extra ondersteunde. We lagen comfortabel en merkten dat dit matras echt een verschil maakte bij rugklachten.

Het matras is gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan. We waren onder de indruk van het ademende vermogen en werden met een fris gevoel wakker. Het matras is stevig, wat tijdens onze test door de meeste proefslapers als prettig ervaren werd. Als je voorkeur uitgaat naar zachte matrassen of als je een laag lichaamsgewicht hebt, is dit matras minder geschikt.

Dit model van Emma is niet aanpasbaar en heeft slechts één stevigheid. Dit beste matras voor de zijslaper biedt goede ondersteuning aan personen met een gemiddeld of hoger lichaamsgewicht.

We raden dit beste matras voor de zijslaper van Emma aan als je op zoek bent naar een hoogwaardig hybride matras dat rug- en nekklachten effectief vermindert.

-10% Emma Kortingscode: SLAAPWIJSHEID10

Voordelen:
 • Schuimlagen ondersteunen goede slaappositie en verminderen rugklachten
 • Pocketveren verdelen de druk optimaal
 • Goede vochtregulatie door Aeroflex-technologie
 • Tijk van matras kan gewassen worden
Nadelen:
 • Minder comfortabel bij laag lichaamsgewicht
 • Niet in hardheid of hoogte aanpasbaar
 • Niet voor liefhebbers van zachte matrassen
Check Prijs op Emma-Sleep.nl
Meest Luxe Keuze

Cloudpillo Matras

4.6

Dit matras van Cloudpillo pas je aan je eigen voorkeuren aan, door de verschillende lagen van plek te verwisselen.

In totaal bestaat het matras uit vier schuimlagen die in een hoes zitten. We vonden het handig dat we de lagen van volgorde konden veranderen, waardoor het matras harder of zachter aanvoelde. Zo pasten we het matras aan onze slaaphouding en ons lichaamsgewicht aan. Tijdens onze test bleek dit matras minder geschikt voor personen met een laag lichaamsgewicht, omdat het matras niet zacht genoeg was.

We vonden het verwisselen van de lagen makkelijk om te doen, dankzij de hoes die volledig opengeritst kan worden. In het begin was dit wat vervelend, omdat we meerdere volgordes uit moesten proberen. Maar het is zeker de moeite waard! Ons lichaam werd op de juiste plekken ondersteund en onze wervelkolom lag in een rechte lijn.

Dit matras van Cloudpillo is een duurzame keuze. De matrassen worden in België met de hand gemaakt van duurzame materialen. Je probeert het matras 125 nachten uit en krijgt 10 jaar garantie.

We raden dit matras van Cloudpillo aan als je onzeker bent over de hardheid die je nodig hebt en zeker tegen rugklachten is dit een goede keuze. Bij een laag lichaamsgewicht kies je voor een zachter matras.

Exclusieve Slaapwijsheid kortingscode: Slaapwijsheid10

Voordelen:
 • Hardheid zelf bepalen dankzij 4 verwisselbare lagen
 • 7 comfortzones voor optimale ondersteuning
 • 125 nachten proefslapen & 10 jaar garantie
 • Duurzaam geproduceerd in België
 • Antislip onderkant
Nadelen:
 • Minder geschikt voor personen met laag lichaamsgewicht
 • Juiste hardheid vinden duurt even
Check Prijs op Cloudpillo.nl
Beste Verkoelende Keuze

Hypnia Premium Comfort Matras

4.6

Het Premium Comfort Matras van Hypnia past zich uitstekend aan je lichaamsbouw aan en biedt goede ondersteuning.

Het matras bestaat uit meerdere schuimlagen, waaronder traagschuim en steunschuim met zones. We vonden deze samenstelling comfortabel en merkten dat het schuim zich goed aan onze lichamen aanpaste. We voelden minder druk op onze heupen en schouders, waardoor we met een ontspannen gevoel wakker werden.

Onze testers die van een stevig matras houden, vonden dit exemplaar van Hypnia minder prettig. Helaas konden we niet uit meerdere hardheden kiezen of het matras aanpassen, waardoor buikslapers minder enthousiast waren.

Het matras is gemaakt van duurzame materialen in Frankrijk. We vinden het matras en de hoes zacht aanvoelen. Voor ons is het een pluspunt dat de hoes gewassen kan worden en hypoallergeen is. Je kiest uit vier maten, mag 120 nachten proefslapen en krijgt 15 jaar garantie.

We raden het Premium Comfort Matras van Hypnia aan als je een drukverlichtend en verkoelend matras zoekt. Zelfs onze testers die snel zweten ‘s nachts, waren positief over het verkoelende effect. Als je van stevige matrassen houdt of op je buik slaapt, kies je beter voor een ander exemplaar.

Exclusieve -6% kortingscode voor alle Hypnia producten: SLAAP6

Voordelen:
 • Steunschuim past zich aan je lichaamsbouw aan
 • 120 nachten proefslapen & 15 jaar garantie
 • Hypoallergene en wasbare hoes
 • Geproduceerd in Frankrijk
 • Duurzame materialen
 • Verlicht drukpunten
Nadelen:
 • Niet geschikt als je van een stevig matras houdt of op je buik slaapt
 • Geen keuze uit hardheden
Check Prijs op Hypnia.nl
Beste Drukverdeling

Morningstar Sleeps Stellar Matras

4.6

Dit matras van Morningstar Sleeps komt als de optie met de beste drukverdeling uit onze test. Dit is vooral belangrijk als je op je zij slaapt, zodat je wervelkolom recht ligt.

Het matras biedt de perfecte balans tussen steun en comfort. Dit komt doordat de druk verdeeld wordt in zeven zones en er twee zachte lagen bovenop liggen. We vonden het prettig dat het matras een zachte en stevige kant heeft, al vonden we de zachte kant alsnog vrij hard. Om de hardheid te veranderen, draai je het matras om. Dit is een hele klus: we vonden het matras vrij zwaar.

In onze test kwamen een aantal positieve eigenschappen naar voren. Zo is het matras temperatuur- en vochtregulerend en heeft het een ademende hoes. Nog een pluspunt voor onze testers die van hun oude matras af wilden: de bezorger neemt het oude matras mee retour. Je kunt er ook voor kiezen om 100 nachten gratis proef te slapen voor je een keuze maakt.

We vinden de prijs-kwaliteitverhouding van het Stellar matras van Morningstar Sleeps erg goed. Voor een lage prijs ontvang je een matras gemaakt van hoogwaardige materialen: Nederlandse kwaliteit en in Nederland ontworpen.

Exclusieve Slaapwijsheid kortingscode: slaapwijsheid5

Voordelen:
 • Bezorger neemt (indien gewenst) het oude matras mee retour
 • Optimale drukverdeling door de zeven zones
 • Temperatuur- en vochtregulerend
 • Twee hardheden in één matras
 • Ontworpen in Nederland
Nadelen:
 • Zachte kant alsnog vrij hard
 • Matras is erg zwaar
Check Prijs op Morningstarsleeps.nl
Duurzaamste Keuze

Kipli Natuurlijk Matras

4.5

Dit natuurlijke matras van Kipli is een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzaam matras gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Het matras is verkrijgbaar in twee varianten (essential en premium), waarbij de premiumvariant twee hardheden heeft. De ene kant is medium-stevig en de andere zacht. Tijdens onze test bleek vooral de medium-stevige kant gewaardeerd te worden, wat tevens de hardheid van het essential model is. Bij een lager lichaamsgewicht raden we de zachte kant aan, omdat je lichaam als zijslaper dan beter ondersteund wordt.

Het matras is vrij van synthetische materialen en bestaat voor 100% uit natuurlatex. Dit is afkomstig van de Heveaboom en een recyclebaar materiaal. De tijk is gemaakt van biologisch katoen en kan gewassen worden. We vonden het materiaal aangenaam aanvoelen en ervoeren het matras als comfortabel.

Het matras voor de zijslaper hielp bij rug- en nekklachten door ons in een betere positie te brengen. We merkten dat het matras minder drukverdeling bood dan concurrerende modellen en vonden het erg zwaar. Hierdoor verliep het omdraaien moeizaam.

We raden dit model van Kipli aan als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk matras gemaakt van natuurlijke materialen.

Voordelen:
 • Duurzame keuze gemaakt van 100% natuurlatex
 • Zachte kant en medium-stevige kant (bij premium variant)
 • Zachte tijk gemaakt van biologisch katoen
 • Zachte kant ideaal bij lager lichaamsgewicht
Nadelen:
 • Verlicht druk op lichaam minder goed
 • Hoog gewicht
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Dikke Matras

Imperial Relax Visco Elastisch Matras

4.4

Dit visco-elastische matras van Imperial Relax is met een dikte van 30 centimeter een van de dikste matrassen.

De vulling van het matras is gemaakt van traagschuim en de stretchstof aan de buitenkant is elastisch en bevordert nachtelijke beweging. We vonden de stevigheid van het matras prettig (niet te zacht, niet te stevig) en ervoeren zowel comfort als ondersteuning. Het ademende vermogen van het matras verraste ons en we hadden het minder warm ‘s nachts.

Opvallend is de dikte van het matras van zo’n 30 centimeter. Dit kan ideaal zijn als je een laag bedframe hebt, maar bij een hoog bedframe vonden we het matras te hoog liggen. We waren tevreden over het anti-allergische materiaal en kwamen goed tot rust op het matras.

Het matras is verkrijgbaar in zes verschillende maten, zowel voor een- als tweepersoonsbedden. Je krijgt twee jaar fabrieksgarantie, wat minder is dan bij concurrerende matrassen, waar soms 5-10 jaar garantie geldt.

We raden dit dikke matras van Imperial Relax aan als je op zoek bent naar een matras van een gemiddelde stevigheid voor een laag bedframe. Bij een hoog bedframe of een voorkeur voor een stevig matras, kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • Traagschuim vormt naar contouren van je lichaam
 • Stretch stof is elastisch en bevordert beweging
 • Geschikt bij allergieën (anti-allergisch)
 • Goed ademend vermogen
 • Verkrijgbaar in 6 maten
Nadelen:
 • Dikte van 30 centimeter te hoog voor sommige frames
 • Minder geschikt bij voorkeur voor stevig matras
 • Slechts 2 jaar garantie
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Tegen Rugklachten

Dreamlab Aanpasbaar Matras

4.0

Dit aanpasbare matras van Dreamlab is een goede keuze als je rug- of nekklachten tegen wilt gaan.

Het matras heeft twee zijden: een medium zijde en een harde zijde. Door het matras om te draaien pas je de hardheid aan. We vonden dit handig, maar merkten dat ook de medium zijde vrij hard was. Voor een zachter matras dien je een aparte topper aan te schaffen.

Het matras is gemaakt van orthopedisch traagschuim en heeft een tijk van polyester. De materialen zijn van goede kwaliteit en gemiddelde duurzaamheid. Wat het matras wel erg duurzaam maakt, is het feit dat het ontworpen en geproduceerd is in Nederland. De tijk is wasbaar op 40 graden.

We vonden dit matras prettig om rug- en nekklachten tegen te gaan. Door de goede stevigheid en drukverdeling werden we met minder klachten wakker. We lagen in een correcte houding met een rechte rug en ons lichaam werd goed ondersteund.

We raden dit matras voor de zijslaper van Dreamlab aan als je last hebt van rugklachten en deze wilt verminderen. Bij een voorkeur voor zachte matrassen kies je beter een ander model of schaf je een extra topper aan.

Voordelen:
 • Orthopedische ontwerp gaat rug- en nekklachten tegen
 • In hardheid aanpasbaar door het matras om te draaien
 • Minder dik en daarmee geschikt voor hogere bedframes
 • Ontworpen en gemaakt in Nederland
Nadelen:
 • Extra topper nodig voor zachte hardheid
 • Vrij hard, ook op medium zijde
 • Opgerold geleverd en 2 dagen nodig voor herstel vorm
Check Prijs op Bol.com
Stevigste Keuze

Mline Wave Matras

4.3

Het Wave matras van M line is een aanpasbaar matras, dat zowel zeer stevig als zacht kan worden ingesteld.

Het matras bestaat uit verschillende lagen, waaronder een paarse toplaag en een laag koudschuim. Deze lagen kun je thuis omdraaien, waardoor het matras extra stevig wordt. We vonden het even puzzelen om de juiste hardheid te vinden. Het gebruiken van de gratis tool op de website van M line hielp ons hierbij. We vulden ons geslacht, gewicht en onze voorkeur qua hardheid in en kregen advies op maat over de lagen.

Het koudschuim heeft inkepingen op de plek van de schouders en heupen, waardoor je wervelkolom recht ligt. In onze test bleek dit zeer comfortabel te zijn, zowel voor de proefslapers die zacht als stevig kozen.

De tijk is afritsbaar en kan op zestig graden gewassen worden. We vonden vooral de antisliplaag en handvatten aan de onderkant handig, omdat het matras hierdoor stevig ligt en makkelijk verplaatst kan worden voor het aanpassen van de hardheid.

Dit matras van M line komt als stevigste keuze uit de test (na het aanpassen van de lagen) en is daarmee ideaal als je op je buik slaapt, een licht gewicht hebt of een voorkeur hebt voor een stevig matras. Als je een matras met meer hardheidsniveaus wilt, kies je voor het aanpasbare matras van Matt Sleeps.

Voordelen:
 • Omwisselbare lagen om zelf de stevigheid van het matras in te stellen
 • Inkepingen bij schouders en heupen voor rechte wervelkolom
 • Handige online tool om ideale stevigheid te bepalen
 • Afritsbare tijk kan op 60 graden gewassen worden
 • Antisliplaag en handvatten aan tijk
Nadelen:
 • Minder hardheidsniveaus dan andere aanpasbare matrassen
 • Even puzzelen om juiste hardheid te vinden
Check Prijs op Wavebymline.nl
Beste Goedkope Keuze

Mister Sandman Matras

4.0

Dit matras van Mister Sandman heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en ondersteunt het lichaam bij alle slaaphoudingen.

Het matras beschikt over 7 zones die voor de juiste ondersteuning van je lichaam zorgen. Dit matras voor de zijslaper kan daardoor ook door rug- en buikslapers gebruikt worden. We vonden de positieve tegendruk prettig: hoe meer druk we uitoefenden op het schuim, hoe meer tegendruk het schuim gaf. Dit zorgde voor goede ondersteuning bij alle lichaamsgewichten.

Het matras is gemaakt van traagschuim en heeft een tijk van polyester. Dit materiaal is iets minder duurzaam, maar kan wel op 60 graden gewassen worden en in de droger. We vonden de kwaliteit van de materialen iets minder, maar daar staat een scherpe prijs tegenover.

Het matras is niet aanpasbaar in hardheid. Met een dikte van 15 centimeter is het vrij dun, waardoor het ideaal voor een hoog bedframe is, maar ook minder comfort biedt. Je kiest uit 15 maten bij dit matras voor de zijslaper.

We raden dit model van Mister Sandman aan als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk matras voor zijslapers. Voor de hoogste kwaliteit materialen kies je beter voor een ander model.

Voordelen:
 • 7 zones en daarmee geschikt voor zij-, rug- en buikslapers
 • Positieve tegendruk ondersteunt variërende lichaamsgewichten
 • Tijk wasbaar op 60 graden en mag in de droger
 • Verkrijgbaar in 15 maten
Nadelen:
 • Minder duurzame materialen
 • Mindere kwaliteit dan bij concurrerende matrassen
 • Dun met slechts 15 cm hoogte
Check Prijs op Bol.com

De beste matrassen zijslapers vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Beste Verkoelende Keuze Beste Drukverdeling Duurzaamste Keuze Beste Dikke Matras Beste Keuze Tegen Rugklachten Stevigste Keuze Beste Goedkope Keuze
Beste Algemene beste matras zijslaper Cloudpillo Matras 1 hypnia premium comfort matras Morningstar Stellar matras Duurzaamste beste matras zijslaper Imperial Relax Visco Elastisch Matras Beste Tegen Rugklachten beste matras zijslaper traagschuim matras wave m line Beste Goedkope beste matras zijslaper
Emma Hybrid Matras Cloudpillo Matras Hypnia Premium Comfort Matras Morningstar Sleeps Stellar Matras Kipli Natuurlijk Matras Imperial Relax Visco Elastisch Matras Dreamlab Aanpasbaar Matras Mline Wave Matras Mister Sandman Matras
Algemene score 4,6/5 4,6/5 4,3/5 4,5/5 4,5/5 4,4/5 4,2/5 4,3/5 3,9/5
Kwaliteit 4,7/5 4,3/5 4,5/5 4,3/5 4,5/5 4,4/5 4/5 4,3/5 3,8/5
Ondersteuning 4,7/5 4,5/5 3,5/5 4,6/5 4/5 4,2/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5
Comfort 4,7/5 4,5/5 4/5 5/5 4,7/5 4,6/5 4/5 4,2/5 3,5/5
Duurzaamheid 4/5 4,7/5 5/5 4,5/5 5/5 4/5 4,5/5 4,5/5 3,8/5
Ademend vermogen 5/5 5/5 4,8/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 4/5 4/5 4/5
Aanpasbaar Nee Ja Nee Ja Ja Nee Ja Nee
Prijs €€€ €€€€ €€€ €€€ €€€€€ €€€€ €€€ €€

Waar moet je op letten bij het kopen van het beste matras voor de zijslaper?

 • Ondersteuning: Bij het kiezen van het beste matras voor de zijslaper let je op de ondersteuning die het matras biedt en de mate waarin druk verlicht wordt. Dit is belangrijk als je op je zij slaapt, omdat de juiste ondersteuning ervoor zorgt dat je wervelkolom in een rechte lijn ligt. Zo heb je minder last van nek- en rugklachten en slaap je in een betere positie. De ondersteuning en hardheid die nodig is, hangt af van je lichaamsgewicht.
 • Comfort: Het beste matras voor de zijslaper biedt niet alleen ondersteuning, maar is ook comfortabel. Voor comfort let je op verschillende punten, waaronder het materiaal van de vulling en de tijk. Traagschuim is een comfortabele vulling, omdat het zich goed vormt naar je lichaam. Qua tijk kies je een zacht en ademend materiaal, zoals katoen of bamboe.
 • Kwaliteit: Je wilt graag dat je beste matras voor de zijslaper lang meegaat en dus let je op de kwaliteit van de materialen. Kies voor een matras gemaakt van hoogwaardige materialen, geproduceerd door een betrouwbare verkoper.
 • Ademend vermogen: Als je het snel warm krijgt, is het beste matras voor de zijslaper er eentje met een goed ademend vermogen. Kies een matras uit met een verkoelende techniek en een ademende hoes, bijvoorbeeld van katoen of bamboe.
 • Duurzaamheid: Een duurzaam matras tegen rugklachten is niet alleen gemaakt van milieuvriendelijke materialen, maar ook dicht bij huis geproduceerd. Een voorbeeld hiervan is een matras waarbij de vulling niet van traagschuim, maar van natuurlatex is gemaakt.
 • Aanpasbaar: Weet je niet zeker welke hardheid geschikt is? Het beste matras voor de zijslaper is dan een aanpasbaar model. Je past dit matras aan door het om te draaien of door de lagen binnenin te verwisselen. Zo experimenteer je met de hardheid tot je de juiste optie voor jouw lichaam hebt gevonden.

De wetenschap over beste matras voor zijslaper

Het beste matras is een model dat past bij je slaaphouding en je lichaam zo op de juiste wijze ondersteunt. Als zijslaper is dat een matras dat zich goed naar je lichaam vormt en er zo voor zorgt dat je wervelkolom en nek in een rechte lijn liggen.

Het type matras waar je op slaapt, heeft veel invloed op de kwaliteit van je slaap. Uit onderzoek blijkt dat proefpersonen beter sliepen op een matras dat ze als comfortabel ervoeren.1  Bij pijnklachten blijkt het beste matras voor de zijslaper een medium-stevige hardheid te hebben en hadden proefpersonen na vier weken op dat matras significant minder pijn.2 Een derde studie geeft een vergelijkbaar resultaat: medium-stevige matrassen verbeteren de slaapkwaliteit en verminderen pijnklachten.3

Het beste matras voor de zijslaper is dus een model met een gemiddelde stevigheid als we uitgaan van een gemiddeld lichaamsgewicht. Bij een hoger of lager lichaamsgewicht, kan een ander type matras nodig zijn. Ook hangt het van je persoonlijke voorkeuren af wat het beste matras voor de zijslaper is.

Mijn eigen ervaring

Sinds ik het beste matras voor de zijslaper gebruik, merk ik dat de kwaliteit van mijn slaap verbeterd is. Ik doe dit in combinatie met een kussen voor de zijslaper en heb minder last van rug- en nekpijn. Bij het kiezen van een matras lette ik op hoogwaardige en duurzame materialen en koos ik een model dat de juiste drukverdeling en ondersteuning bood voor mijn lichaamsgewicht.

De soorten matrassen voor zijslapers

 • Traagschuim matras: In veel gevallen is het beste matras voor de zijslaper gemaakt van traagschuim. Een traagschuim matras, of een matras bestaande uit meerdere schuimlagen, zorgt voor een goede drukverdeling. Het traagschuim vormt zich naar je lichaam, waardoor je lichaam ondersteund wordt.
 • Matras met pocketvering: Een matras met pocketvering is iets harder en is voornamelijk geschikt voor buik- en rugslapers. Dit type matras heeft een goede luchtcirculatie en zorgt ervoor dat je niet krom ligt als je op je buik slaapt. Voor zijslapers is een matras met pocketvering minder geschikt.
 • Hybride matras: Een hybride matras heeft schuimlagen en pocketveren. Op deze manier biedt het ondersteuning en verlicht het druk, maar zorgt het ook voor comfort en luchtcirculatie.
 • Latex matras: Matrassen gemaakt van natuurlatex zijn een duurzame keuze, maar gaan iets minder lang mee dan matrassen van traagschuim. Je zult dus sneller een nieuw matras nodig hebben als je voor natuurlatex kiest. De matrassen dempen bewegingen goed en hebben een hoog ademend vermogen.

Conclusie

Op het beste matras voor de zijslaper lig je comfortabel en in een goede positie, wordt je lichaam ondersteund en ervaar je minder druk op je lichaam. Het Emma Hybrid Matras komt als beste algemene keuze uit onze test. Dit matras bestaat uit schuimlagen en pocketveren en helpt bij rug- of nekklachten.

Liever een ademend matras dat verkoeling biedt tijdens hete nachten? Dan is het Hypnia Premium Comfort Matras het beste matras voor de zijslaper. Als je onzeker bent over de juiste stevigheid voor je lichaam is het raadzaam om een aanpasbaar matras te kiezen en verschillende hardheden uit te proberen.

Door voor een matras te kiezen dat goed bij je lichaam en slaaphouding past, voorkom je pijnklachten en verbeter je de kwaliteit van je slaap!

Veelgestelde vragen

Welk matras is het beste voor zijslapers?

Het Emma Hybrid Matras komt in onze test naar voren als beste algemene keuze. Het matras biedt uitstekende ondersteuning, comfort en drukverdeling. Je wervelkolom en nek liggen in een rechte lijn, waardoor pijnklachten verminderen. We hebben de Emma Hybrid Premium uitgebreid getest.

Welke hardheid hoort een matras voor zijslapers te hebben?

Uit onderzoek blijkt dat een medium-stevig matras het beste is voor zijslapers. Echter, dit hangt ook af van je lichaamsgewicht en van persoonlijke voorkeuren. Voor hardnekkige klachten raden wij ook naar een ondersteunend zijslaapkussen te kijken.

Welk matras voor zijslapers helpt bij rugklachten?

Uit onze test komt het Dreamlab Aanpasbaar Matras als goede keuze bij rugklachten naar voren. Dit matras heeft twee hardheden en ondersteunt je lichaam op de juiste plekken om rugklachten te verminderen.
Voor hardnekkige klachten raden wij ook naar een ondersteunend zijslaapkussen te kijken.

Hoe merk je dat je matras te hard is?

Een te hard matras zorgt vaak voor pijnklachten, bijvoorbeeld in de heupen of schouders. Je ervaart te veel druk op je lichaam, waardoor je pijnklachten krijgt. Een hard matras is alleen goed bij een hoger lichaamsgewicht of als je op je buik slaapt.

Hoe weet je of je een goed matras hebt?

Je weet dat je een goed matras hebt als je uitgerust wakker wordt, goed slaapt en geen pijnklachten hebt. Voor zwaardere personen is dat vaak een steviger matras en voor lichtere personen en zachter matras. Ook de slaaphouding is hierop van invloed.

Bronnen

1 Quantitative effects of mattress types (comfortable vs. uncomfortable) on sleep quality through polysomnography and skin temperature

2 Effects of an adapted mattress in musculoskeletal pain and sleep quality in institutionalized elders

3 Effect of mattresses and pillow designs on promoting sleep quality, spinal alignment and pain reduction in adults: Systematic reviews of controlled trials

Gerelateerde berichten

Menu