Beste traagschuim matras 2021

Mensen houden van traagschuim matrassen om hun karakteristieke, drukverlagende “knuffel”. Deze matrassen vormen zich dichter naar het lichaam dan andere matrassoorten, met als resultaat een betere uitlijning van de wervelkolom en meer verlichting van drukpunten. Het is geen verrassing dat deze matrassen favoriet zijn bij mensen met chronische pijn. Traagschuim isoleert ook bewegingsoverdracht en produceert weinig tot geen geluid bij het dragen van gewicht. Deze twee kwaliteiten maken traagschuim bedden geschikt voor koppels, vooral als een of beide slapers gemakkelijk wakker worden door beweging of lawaai.

Op basis van interne tests en klantervaringen hebben we een lijst samengesteld van de beste traagschuim matrassen van 2021. Daarnaast hebben we een diepgaande kopershandleiding geschreven om je te helpen uitzoeken of een traagschuimmatras geschikt is voor jou.

Top 7 traagschuim matrassen van 2021

Wanneer kies ik voor een traagschuim matras?

Kies traagschuim als: Je diepe contouren en omhelzing van een matras wilt. Je een bed deelt en gemakkelijk verstoord wordt door de bewegingen van iemand anders. Je een zijslaper bent of scherpe drukpunten heeft. Koop geen traagschuim matras als: je de neiging hebt warm te slapen. Als je niet het gevoel wilt hebben dat je wegzakt in een matras. Je de voorkeur geeft om makkelijk en vrij te bewegen bovenop het bed, ook voor seks.

beste traagschuim matras 2021 getest en vergeleken

Voordelen en nadelen traagschuim

Waarop moet je letten bij het kopen van een traagschuim matras?

Hoe lang gaan traagschuim matrassen mee?

De meeste traagschuim matrassen zijn ontworpen om minstens vijf jaar mee te gaan bij regelmatig gebruik. Om de levensduur van jouw traagschuimmatras te maximaliseren, moet je zorgvuldig kijken naar de materiaalsamenstelling van de matras – met name de verhouding tussen traagschuim en goedkopere soorten polyfoam in de comfortlaag en de ondersteunende kern.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Koudschuim is een overkoepelende term die verwijst naar elk schuim dat met polyol en diisocyanaat gesynthetiseerd wordt. koudschuim met een lagere dichtheid wordt vaak gebruikt in de comfortlagen van een matras, terwijl schuim met een hogere dichtheid gebruikt wordt in de steunkern. Traagschuim is een schuim met hoge dichtheid waaraan extra chemicaliën zijn toegevoegd om het zijn lage veerkracht te geven. Traagschuim reageert veel trager op druk dan ander polyschuim, en doet er langer over om zijn vorm te behouden nadat het samengedrukt is. Traagschuim heeft de neiging dichter aan te sluiten dan polyschuim, terwijl polyschuim wat veerkrachtiger en veerkrachtiger is. Bijgevolg biedt traagschuim betere drukverlichting en polyfoam betere temperatuurneutraliteit en bewegingsgemak.

Hoeveel kost een traagschuim matras?

Traagschuim matrassen variëren sterk wat prijs betreft. Sommige modellen kosten zo weinig als 400 euro, terwijl high-end en luxe traagschuim matrassen meer dan 3000 euro zullen kosten. Schuimdichtheid is een factor die de prijs beïnvloedt; schuim met lage dichtheid zal het goedkoopst zijn, terwijl schuim met hoge dichtheid meestal het duurst is.