beste-boxspring

De 7 beste boxsprings getest in 2021

Als je op zoek bent naar een nieuw bed dan kun je er onder meer voor kiezen om een frame met een los matras aan te schaffen. Toch is dat tegenwoordig niet meer echt populair. In plaats daarvan kiezen juist veel mensen ervoor om de beste boxspring aan te schaffen. Dit wordt ook wel een boxspringcombinatie genoemd en is eigenlijk een compleet bed, terwijl de term boxspring officieel juist alleen op het onderstel duidt. Bij een boxspringcombinatie krijg je dus niet alleen het onderstel van een bed, maar ook een matras. Hierop komt vaak ook nog eens een topmatras, wat ook wel een topper genoemd wordt. Hierdoor ziet je nieuwe bed er beter uit, maar het ligt ook nog eens comfortabeler. In dit artikel kun je lezen wat de beste boxspring is, terwijl we je ook meer informatie geven over de voordelen van een box spring en waar je op moet letten bij het kopen van een boxspringcombinatie. Bovendien beantwoorden we alle vragen die je op het moment nog hebt over dit bed.

Beste boxspring overzicht

Wil je direct weten wat de beste boxsprings zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per boxspring.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-boxspringMeest comfortabel Check Prijs
mooiste-boxspringMooiste boxspring Check Prijs
praktische-boxspringMeest praktisch Check Prijs
prijs-kwaliteit-boxspringGoede prijs/kwaliteit Check Prijs
goedkoopste-boxspringBeste budgetoptie Check Prijs
boxspring-met-tv-liftMet TV lift Check Prijs
boxspring-met-verlichtingMet verlichting Check Prijs

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

  • Hogere instaphoogte. Normaal gesproken is de instaphoogte van een boxspringcombinatie net een klein beetje hoger dan een standaard bed. Dit zorgt ervoor dat het in- en uitstappen zeer eenvoudig is bij een box spring. Desondanks betekent dit niet dat de instaphoogte van een bed met een lattenbodem automatisch te laag is, dit hoeft namelijk zeker niet het geval te zijn. Het is van belang dat je zelf je ideale instaphoogte berekent, wat ook een verkoper voor je kan doen. Vervolgens moet je je nieuwe bed hierop afstemmen, wat zowel bij een boxspring als bij een lattenbodem gedaan moet worden.
  • Luxueuze look. Als je regelmatig een moderne hotelkamer huurt dan zul je immers wel weten dat er zo goed als altijd een boxspring in staat. Mogelijk vraag je je af waarom dit het geval is. Nou, dat komt natuurlijk doordat de beste boxsprings stuk voor stuk luxe uitstralen, wat zowel in een hotel als in een huis van belang kan zijn. Zo is het mogelijk om de boxen te bekleden bijvoorbeeld textiel of leer in de kleur die jij helemaal fantastisch vindt. Daarnaast kan het hoofdboord ook veel invloed hebben op de luxueuze look van de boxspring. In principe zijn de mogelijkheden hierbij echt eindeloos, dus je kunt je nieuwe bed volledig aankleden naar je eigen voorkeuren en wensen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de boxspringcombinatie ook perfect bij de rest van je slaapkamer past.
  • Zeer hygiënisch. Een ander voordeel van een boxspringcombinatie is dat dit bed zeer hygiënisch is. Bovendien hoef je niet al te veel te doen om het schoon te maken. Zo hoef je een boxspring alleen maar te poetsen door de buitenzijde te reinigen, wat je kunt doen met behulp van een vochtige doek. De binnenkant hoeft eigenlijk nooit gereinigd te worden, wat komt doordat de bedbodem volledig gesloten is van een boxspring. In sommige gevallen kan dit bovendien gebruikt worden als opslag. Alhoewel dit erg handig is, kan het dan wel goed zijn om ook de binnenzijde van het bed zo nu en dan even te poetsen.
  • Elektrische boxspring. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om te kiezen voor een elektrische boxspring. Het voordeel van zo’n bed is dat het allerlei handige verstelmogelijkheden biedt. Hierdoor kun je je boxspringcombinatie helemaal op je favoriete lig- of zithouding afstemmen, waardoor je optimaal kunt slapen. Bovendien kun je hierdoor ook rechtop in bed tv-kijken zonder last te krijgen van je rug, terwijl dit ook beter is als je een boek wilt lezen in bed. Het is zelfs mogelijk om te genieten van een ontbijt op bed als je een elektrische box spring gekocht hebt. Ook het in- en uitstappen kan gemakkelijker gemaakt worden door de verstelmogelijkheden van een elektrische boxspringcombinatie.

Boxspring voor betere slaap: de wetenschap

Onderzoek toont aan dat het type matras waarop jij slaapt een grote rol speelt op de kwaliteit van je nachtrust. Een comfortabel matras, zoals die van een boxspringcombinatie, kwam hierbij als winnaar uit de test.1

Alhoewel het altijd belangrijk is om te kijken naar onderzoeken naar boxsprings, moet je ook zeker op je gevoel afgaan. Dit is lastig als je het bed zelf nog niet geprobeerd hebt, maar anderen zijn je al wel voorgegaan:

Goede service en bezorging! Bed is makkelijk in elkaar te zetten en slaapt heerlijk. Kortom tevreden, goed en mooi bed voor een mooie prijs!

Review van “Matrascenter – Boxspring”

De beste boxsprings onderzocht

Inmiddels weet je waar je op moet letten bij het kopen van de beste boxspring, maar zelfs dan kan het lastig zijn om uiteindelijk een keuze te maken tussen de vele verschillende opties. We snappen dat volkomen en hebben daarom je alvast wat hulp gegeven door een paar boxsprings te testen. Hieronder kun je zien wat de resultaten van dit onderzoek zijn.

Meest comfortabele boxspring

Heb je veel geld te spenderen en ben je op zoek naar de meest comfortabele boxspring? Je hoeft dan niet verder te zoeken dan dit exemplaar van Suitebeds. Dit is het geval bij de box spring met een formaat van 2 meter bij 2 meter. In totaal kan dit bed van Suitebeds in maar liefst 12 verschillende formaten gekocht worden, hierbij is de kleinste optie 1,40 bij 2,00 meter groot. De grootste heeft juist een formaat van 2,00 bij 2,20 meter.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofdbord Duur
Inclusief topmatras van koudschuim Geen opbergruimte
Elektrisch verstelbaar
Verkrijgbaar in acht verschillende kleuren
Verkrijgbaar in 12 verschillende formaten

Mooiste boxspring

Mogelijk ben je bereid om best wat geld uit te geven aan een box spring, maar vind je alsnog het bed van Suitebeds te duur. Logisch! Gelukkig zijn er wat goedkopere opties beschikbaar, waarbij je onder meer kunt denken aan dit exemplaar van Masterbeds. Boxspring Luxor, zoals het bed genoemd wordt door de producent, is zeer stijlvol en zal zonder twijfel de blikvanger van je slaapkamer zijn. Dit komt onder meer doordat het afgewerkt is in een stevige stof, wat gemaakt is van kunstleer. Daarnaast mag het hoofdbord er ook zeker zijn, wat echt voor een luxueuze uitstraling zorgt.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofdbord Duur
Inclusief topmatras Niet elektrisch verstelbaar
Opbergruimte
Verkrijgbaar in twee verschillende formaten

Handigste boxspring

Er zijn nog veel meer geweldige boxsprings verkrijgbaar op de markt, zoals dit exemplaar van Dreamhouse. In totaal zijn er vier verschillende opties waaruit je kunt kiezen: 1,40 bij 2,00 meter, 1,60 bij 2,00 meter, 1,80 bij 2,00 meter en 0,90 bij 2,00 meter. Je kunt Dreamhouse Ilse, zoals de boxspring genoemd is door de producent, dus als eenpersoons bed kopen, maar ook als twijfelaar of tweepersoons. Ook dit bed ziet er weer erg mooi uit, wat zeker komt door het hoofdbord. Dit geeft het een luxueuze uitstraling en maakt je boxspringcombinatie de eyecatcher van je slaapkamer.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofdbord Duur
Inclusief topmatras van koudschuim Niet elektrisch verstelbaar
Met opbergruimte
Verkrijgbaar in vier verschillende formaten

Goede prijs/kwaliteit boxspring

Wil je graag nog meer geld besparen bij het kopen van een nieuwe box spring? Het is dan een aanrader om te kiezen voor Boxspring Bravo, wat een product is van het merk Het is ook een aanrader om te kiezen voor Boxspring Bravo, wat een product is van het merk Beddenbriljant. In totaal zijn er maar liefst 21 formaten waaruit je kunt kiezen, die natuurlijk stuk voor stuk een andere prijs hebben. Ook is deze boxspring van Beddenbriljant geproduceerd in vijf verschillende kleuren, wat ervoor zorgt dat jij zelf een variant kunt kiezen die precies past bij de rest van het interieur van je slaapkamer. Deze boxspringcombinatie komt met twee pocketvering matrassen, terwijl de onderstel van het bed bestaat uit twee harde boxen.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofdbord Geen opbergruimte
Inclusief topmatras van koudschuim Niet elektrisch verstelbaar
Goedkoop
Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren
Verkrijgbaar in 21 verschillende formaten

Goedkoopste boxspring

Als je echt op je centjes wilt letten bij het kopen van een nieuwe boxspring voor in je slaapkamer dan hoef je niet verder te zoeken dan Boxspringset Nora. Dit is geproduceerd door Beddenleeuw en is geproduceerd in 11 formaten, die natuurlijk allemaal een ander prijskaartje hebben gekregen van de producent. Ook is deze boxspring van Beddenleeuw gecreëerd in maar liefst 12 verschillende kleuren, waarbij je onder meer kunt denken aan grijs, antraciet en zwart. Kies natuurlijk voor de kleur die jij het mooiste vindt, al moet het ook goed passen bij de rest van je slaapkamer.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofdbord Exclusief topmatras
Goedkoop Geen opbergruimte
Verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren Niet elektrisch verstelbaar
Verkrijgbaar in 11 verschillende formaten

Boxspring met TV lift

Een luxe box spring zal voor veel comfort zorgen, wat ook zeker het geval is bij Boxspring Leeuwarden van Suitebeds. Dit bed zal bovendien ook nog eens met een gratis televisie komen, die je op de elektrische TV lift kunt plaatsen. Daarnaast wordt het door de producent geleverd met een hoofd- en voetbord. Opnieuw komt het met een topmatras van koudschuim, terwijl deze boxspringcombinatie beschikbaar is in twaalf formaten.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofd- en voetbord Duur
Inclusief topmatras van koudschuim Geen opbergruimte
Komt met TV lift en gratis TV Niet elektrisch verstelbaar
Verkrijgbaar in 12 verschillende formaten

Boxspring met verlichting

Als je van je boxspringcombinatie echt een eyecatcher wilt maken in je slaapkamer dan zal verlichting je hierbij helpen. Bij dit product van Ordpro zal dit geen probleem vormen, hier krijg je namelijk gratis Novio Lichting Bedlampjes bij! Door hiervan gebruik te maken kun je dus je nieuwe bed verlichten. Bovendien komt het met een hoofdbord en een topmatras van koudschuim.

VoordelenNadelen
Inclusief hoofdbord Relatief goedkoop
Inclusief topmatras van koudschuim Geen opbergruimte
Komt met gratis verlichting Niet elektrisch verstelbaar
Werkt antiallergisch

Hopelijk zit de beste boxspring voor jou hier tussen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

  • Matras. Als je op zoek bent naar een eenpersoons boxspring voor je kind bijvoorbeeld of toch wel echt voor jezelf dan hoef je alleen maar rekening te houden met je eigen voorkeuren op het gebied van het matras. Dat is toch lekker makkelijk. Maar als je samen met je partner op het bed gaat slapen dan moet je dus rekening houden met niet alleen je eigen voorkeuren, maar ook met die van je geliefde. Het wordt dan lastiger om het optimale matras uit te zoeken, maar gelukkig is het vaak mogelijk om te kiezen voor twee individuele matrassen. Jij kunt dus dan kiezen voor het matras dat jij prefereert, terwijl je partner dit ook kan doen. Dit zal zorgen voor veel slaapcomfort!
  • Formaat. Een andere belangrijke factor waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe box spring is de formaat van het bed. Zo zou je voor een eenpersoons exemplaar kunnen gaan, maar over het algemeen kiezen volwassenen toch liever voor een tweepersoons boxspringcombinatie. Bij de boxspring is met name de maat 1,80 x 2,00 meter op het moment erg populair, wat ook wel een queen size bed genoemd wordt. Toch hoeft het niet altijd te betekenen dat dit de meest geschikte optie is in jouw situatie. Soms kan het beter zijn om een grotere boxspring aan te schaffen, maar een kleiner bed kan zo nu en dan juist het beste zijn. Dit is vooral het geval als je weinig ruimte hebt in de slaapkamer.
  • Topmatras. Nadat je hebt bepaald wat voor matras je op je nieuwe box spring wilt en hoe groot het bed moet zijn, moet je ook nog gaan nadenken over de topmatras. Zonder een topper is de boxspringcombinatie immers nog niet af. In principe is een topmatras niet beslist nodig, maar het wordt over het algemeen wel echt aanbevolen. Met behulp van een topper kun je er namelijk voor zorgen dat de beste boxspring nog wat comfortabeler wordt, waardoor je dus nog beter kunt slapen op het nieuwe bed.
  • Verstelbaar. Als je behoefte hebt aan een bed dat versteld kan worden dan zul je dus moeten kiezen voor een elektrische boxspring, zoals eerder al uitgelegd is. Met name als je vaak in bed televisie kijkt of een boek leest is het verstandig om te kiezen voor een verstelbare boxspring. Bovendien is dit vaak beter voor je zit- en lighouding, waardoor je dus minder snel last krijgt van je rug en nek. Daarnaast zorgt een elektrisch verstelbare box spring ervoor dat het in- en uitstappen gemakkelijker wordt, wat vooral voor oudere mensen erg handig kan zijn.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je kiezen voor een boxspring?

Als je op zoek bent naar een nieuw bed dan is het geen goed idee om een boxspring te overwegen. De beste boxspring zal namelijk zorgen voor een goede nachtrust doordat het erg lekker en comfortabel ligt.

Waaruit bestaat een boxspring?

Een box spring bestaat in principe uit een paar onderdelen. Zo krijg je hierbij een onderstel, maar ook een matras. Daarnaast leg je hier vaak ook nog een topmatras op voor extra ligcomfort. Een boxspring kan bovendien met een hoofdbord komen.

Is een boxspring beter dan een bed met lattenbodem?

Veel mensen denken dat een boxspring per definitie beter is dan een bed met lattenbodem. Toch is dit niet helemaal het geval. Dit hangt namelijk echt van de boxspringcombinatie die jij hebt gekocht af. Desondanks is de beste box spring wel zeker beter dan een bed met lattenbodem.

Wat is een elektrisch verstelbare boxspring?

Een elektrisch verstelbare boxspring is een bed waarbij je zowel de hoofd- als voeteinde kunt verstellen met behulp van een afstandsbediening. Hierdoor kun je bijvoorbeeld rechtop in bed zitten om televisie te kijken of om een boek te lezen.

Is een boxspring comfortabel?

Een boxspring is zeker comfortabel om op te liggen! Natuurlijk hangt dit wel van het bed en je eigen voorkeuren af, dus het is verstandig om een boxspringcombinatie te kopen die jij comfortabel vindt liggen. Hierbij speelt zowel de matras als de topper een belangrijke rol.

Bronnen

1 Quantitative effects of mattress types (comfortable vs. uncomfortable) on sleep quality through polysomnography and skin temperature

Gerelateerde producten