de-5-beste-matrasbeschermers-getest-in-2021

De 5 beste matrasbeschermers getest in 2021

Een matrasbeschermer heeft allerlei verschillende doeleinden en toepassingen. Toch heeft het één taak die bij uitstek belangrijk is: het dient namelijk als hygiënische bescherming tegen zowel vuil als bacteriën en vocht. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer, wat natuurlijk nog beter werkt tegen vocht. Over het algemeen zul je zien dat de waterdichte matrasbeschermers een eigen vulling hebben. Meestal is dit gemaakt van microvezel, katoen of scheerwol. Door deze vulling zorgen de matrasbeschermers voor extra slaapcomfort aangezien het zachter is en meer ondersteuning biedt. Dit is natuurlijk een uitkomst als je merkt dat je huidige matras je niet genoeg ondersteunt. In dit artikel kun je meer lezen over de voordelen van een matrasbeschermer, de diverse soorten en de beste exemplaren die verkrijgbaar zijn op de markt. Vergeet niet de veelgestelde vragen over de matrasbeschermer door te nemen!

Beste matrasbeschermer overzicht

Wil je direct weten wat de beste matrasbeschermers zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per matrasbeschermer.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
matrasbeschermerBeste budgetoptie Check Prijs
comfortabele-matrasbeschermerMeest comfortabel Check Prijs
beste-matrasbeschermerBeste bescherming Check Prijs
betrouwbare-matrasbeschermerMeest betrouwbaar Check Prijs
best-sluitende-matrasbeschermerBest sluitend Check Prijs

Wat is het nut van een matrasbeschermer?

In principe kun je met behulp van een matrasbeschermer maar liefst drie dingen bereiken:

Zorgt ervoor dat de matras langer als nieuw aanvoelt: Een matrasbeschermer heeft dus als effect dat de matras die eronder ligt langer als nieuw aanvoelt. Dit komt door vocht. Zo slijt de matras door transparantie, maar ook doordat je er per ongeluk een drankje op morst bijvoorbeeld. Het comfortleven van je matras wordt hierdoor helaas verkort, wat je kunt vergelijken met een keukenspons. Nadat je dit te veel hebt gebruikt slijt de spons immers ook. Dit is zelfs al het geval als er maar een klein beetje transpiratie door de matras komt. Je kunt dus een waterdichte matrasbeschermer inzetten om dit te voorkomen.

Houdt de matras schoon: Onze lichamen zijn behoorlijk vies, zo transpireren we natuurlijk allemaal ’s nachts als we slapen. Ook produceren we allemaal olie uit onze huid. Bovendien dragen sommige mensen regelmatig make-up, terwijl we daarnaast allemaal dode huidcellen afwerpen. Natuurlijk zijn er nog meer activiteiten die een natte plek achter kunnen laten op je matras. Al deze viezigheid kan door je lakens heen gaan, waardoor het in je matras kan doordringen. Het is zo goed als onmogelijk om dit er later uit te krijgen. Je moet dit dus zien te voorkomen, wat mogelijk is met behulp van een matrasbeschermer. Dit houdt de matras schoon, terwijl het ook nog eens verwijderd en gewassen kan worden.

Helpt bij het voorkomen van huisstofmijtallergieën: Helaas komen huisstofmijtallergieën in ons land zeer veel voor. Deze allergieën kunnen leiden tot allerlei problemen, zo kan het niesbuien, een loopneus, kortademigheid en meer veroorzaken. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, wat je doet door gebruik te maken van een matrasbeschermer. Dit helpt doordat dit ervoor zorgt dat er geen dode huidcellen meer in je matras komen, wat belangrijk is aangezien de huisstofmijten je dode huidcellen opeten. Gebruik dus zeker een waterdichte matrasbeschermer als je last hebt van je huisstofmijtallergie.

De verschillende soorten matrasbeschermers

Als je inmiddels bent overtuigd van het nut van een matrasbeschermer dan is de kans groot dat je zelf een exemplaar wilt aanschaffen. Dit kan nog wel eens lastig zijn doordat er veel verschillende varianten beschikbaar zijn. Vaak worden ze gemaakt van microvezel, katoen of scheerwol. Over deze soorten matrasbeschermers kun je hieronder meer lezen, waardoor je hopelijk te weten komt welk type het beste past bij jouw matras. Het is overigens goed om te weten dat het comfort van de matrasbeschermer met name afhankelijk is van het materiaal dat gebruikt wordt in de kern.

Microvezel matrasbeschermer

Microvezels worden over het algemeen vooral gebruikt om functionele kleding voor (top)sporters te produceren. Dit komt doordat zweet, oftewel transpiratie, optimaal geabsorbeerd wordt door de microvezelstoffen, terwijl het ook nog eens vrij komt in de lucht. Puur hierdoor zijn de microvezels dus ook zeer geschikt voor de productie van een  matrasbeschermer, terwijl dit materiaal ook ingezet wordt voor het produceren van kussens, dekens, beddengoed, et cetera. De matrasbeschermers die gemaakt zijn van microvezelstof zijn over het algemeen erg huidvriendelijk en ademend, maar ze steken al helemaal met kop en schouders boven de rest uit als het gaat om het absorberen. Het is namelijk tot wel vijf keer meer absorberend dan een matrasbeschermer van katoen.

Waterdichte matrasbeschermer van katoen

Als je op zoek gaat naar een matrasbeschermer dan is de kans groot dat je uiteindelijk met een exemplaar van katoen thuis komt. Logisch, want dit materiaal is gewoon een goede keuze. Katoenen matrasbeschermers zijn namelijk zowel zeer duurzaam als zeer absorberend, alhoewel ze dus niet zo goed absorberen als de varianten van microvezel. Een ander pluspunt van de katoenen matrasbeschermer is dat je ze eenvoudig kunt schoonmaken, hiervoor kun je ze namelijk gewoon in de wasmachine op 60 graden wassen. Ze zullen bovendien hun vorm behouden, zelfs nadat je de matrasbeschermer al tig keer gewassen hebt. Katoen is uiteraard een natuurlijk materiaal, waardoor de luchtdoorlaatbaarheid zonder twijfel erg aangenaam is. Hierdoor zal er geen sprake zijn van schimmelvorming op je matras.

Matrasbeschermer van scheerwol

Daarnaast zou je ook nog kunnen kiezen voor een matrasbeschermer waarbij gebruik gemaakt is van scheerwol. Dit wordt direct van het dier geschoren, waardoor het te onderscheiden valt van schapenwol. Dit zorgt er bovendien voor dat het echte scheerwol een natuurlijk, ecologisch en hoogwaardig materiaal is. Een matrasbeschermer van scheerwol zal ook nog eens zorgen voor een unieke warmte, wat natuurlijk met name in de winter echt aangenaam is. Een ander pluspunt van dit materiaal is dat het zowel ademend als waterafstotend is. Helaas heeft scheerwol ook een nadeel. Een waterdichte matrasbeschermer van scheerwol kun je namelijk niet echt wassen, waardoor het direct wat minder hygiënisch is dan de andere exemplaren.

Matrasbeschermer met allround hoes

Ook zijn er op de markt matrasbeschermers verkrijgbaar met een allround hoes. Dit helpt de matras te beschermen tegen beschadigingen en vuil van alle zijden. Je kunt zo’n hoes op de matras leggen waardoor het automatisch beschermd wordt vanaf alle zijkanten. Hierdoor kan vocht en vuil niet meer in de matraskern komen, terwijl ook de slijtage van je matras aanzienlijk verminderd wordt met behulp van een allround hoes. Je kunt dit snel en eenvoudig over de matras trekken, terwijl het ook gemakkelijk gesloten kan worden. Vaak doe je dit met een ritssluiting.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matrasbeschermer?

Zoals je inmiddels naar alle waarschijnlijkheid al hebt gemerkt zijn er veel verschillende matrasbeschermers verkrijgbaar. Het kan dan ook lastig zijn om een keuze te maken tussen alle goede opties. Gelukkig kun je aan de hand van de onderstaande factoren bepalen wat belangrijk voor jou is, waardoor je uiteindelijk ook eenvoudiger een matrasbeschermer kunt uitkiezen.

Allerlei verschillende stoffen

Het eerste waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van je matrasbeschermer is de stof waar het van geproduceerd is. Eerder in dit artikel zijn daar natuurlijk al drie voorbeelden van genoemd, dus ondertussen weet je ongeveer al wel welke stoffen veel gebruikt worden bij de productie van de matrasbeschermers. Ook weet je wat van deze materialen zowel de voor- als de nadelen zijn. Toch geven we je nog een gratis tip: kies voor een waterdichte matrasbeschermer. Vaak moet je dan kiezen voor een exemplaar dat poluyrethaan bevat, al kan dit vervangen worden door vinyl. Er zijn echter nogal wat discussies over matrasbeschermers die vinyl bevatten met betrekking tot hun veiligheid. Daarom geven de meeste bedrijven de voorkeur aan oplossingen die vinylvrij zijn. Het is dan ook slim dat jij het advies van deze producenten opvolgt.

Bescherming tegen bedwantsen

Nu worden matrasbeschermers meestal maar met één extra beschermingslaag geleverd die gefocust is op de waterdichte eigenschappen. Als je iets wilt kopen dat ook voorkomt dat bedwantsen de matras binnendringen, word je aangeraden een volledige matrasomhulling te nemen. Dit is dus de allround hoes die eerder al genoemd is in deze blog. Hoewel het wordt aangeraden om dit als een optie te beschouwen, zou de bedovertrek normaal gesproken zelden volledige bescherming bieden. Als bedwantsen een probleem zijn waar je woont dan is het dus wel degelijk verstandig om te kiezen voor een allround hoes. Zo zul jij als het goed is geen last krijgen van deze nare beestjes.

Koeling van de matrasbeschermer

Als je op zoek gaat naar een matrasbeschermer dan zul je zien dat niet elk product koelmogelijkheden heeft. Het is dan ook van belang om hier goed op te letten tijdens je zoektocht, vooral als de koeling voor jou een prioriteit is. Sommige varianten van de koelingstypen hebben gelinfusies. Dit zorgt ervoor dat ze een wat hybride ontwerp hebben. Daarnaast kun je ook kiezen voor zweet- en warmteafvoer. In de productinformatie staat over het algemeen wel aangegeven of de matrasbeschermer gericht is op koeling. Is dit het geval? Het koelingstype staat normaliter dan ook vermeld in de productinformatie.

Ademend vermogen

Eén van de belangrijkste overwegingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van je matrasbeschermer is het ademend vermogen. Op het moment klopt wat de fabrikanten commercieel beweren over het algemeen niet, de realiteit is vaak dus heel anders. Het is daarom slim om de beoordelingen van de klanten te lezen, zij schrijven immers wel de waarheid over hun ervaringen met het product. Het ademend vermogen is van belang aangezien dit ervoor zorgt dat je matras de nodige luchtstroom krijgt. Dit voorkomt de groei van bacteriën en het voorkomt de opeenhoping van onaangename geuren, die beide ongelooflijk kritische overwegingen zijn. Hoe meer lucht er door de voering komt, hoe kleiner de kans op huisstofmijt en bedwantsen is bovendien. Alleen de beste matrasbeschermers hebben premium ademend vermogen als één van hun belangrijkste voordelen.

Maat van de waterdichte matrasbeschermer

Hoe groot moet de matrasbeschermer zijn? Dit is iets dat veel mensen zich logischerwijs afvragen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen een matrasbeschermer en een hoes. Hoewel de laatste bedoeld is om gemakkelijk op de matras te liggen, moet de eerste deze zo goed mogelijk omsluiten. De maat van je waterdichte matrasbeschermer hangt over het algemeen af van je bed. Er zijn diverse maten beschikbaar. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een exemplaar kopen die de hele matras omhult, maar je kunt ook een variant aanschaffen die alleen een klein stukje van de zijkanten bedekt. Dit hangt echt van je eigen prioriteit af. Natuurlijk bieden de beschermers die het hele bed omhullen wel de beste bescherming.

Garantie

Houd er nu rekening mee dat elk type vocht dat op de matras terechtkomt, de levensduur ervan zal verkorten door het schuim effectief te verslijten. Zonder enige bescherming zul je je matras naar alle waarschijnlijkheid een stuk vaker moeten vervangen. Bovendien kan vocht de garantie eenvoudig doen vervallen. Daarom is het dus slim om te kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer. Zo’n exemplaar bevat een waterdichte laag waardoor allerlei vloeistoffen niet in de matras terechtkomen. Dit helpt je niet alleen om je garantie in stand te houden, maar het zorgt ook voor een schoner en duurzamer bed, vrij van vieze vlekken.

De beste matrasbeschermers onderzocht

Om je nog wat meer te helpen bij het kopen van de allerbeste matrasbeschermer hebben wij zelf alvast een paar producten onderzocht. Hierdoor kun jij ervoor kiezen om één van de onderstaande exemplaren aan te schaffen, al hoeft dat niet beslist. Wel raden wij deze vijf matrasbeschermers zeker aan!

Beste budgetoptie

Laten we maar beginnen met de waterdichte matrasbeschermer die toch wel gezien mag worden als de beste budgetoptie. Dit exemplaar van het merk UNIFICATO kost namelijk helemaal niet veel, terwijl het alsnog wel van een erg goede kwaliteit is. Het is goed om te weten dat deze matrasbeschermer om precies te zijn uit 80 procent katoen en 20 procent polyester bestaat, terwijl de onderlaag gemaakt is van 100 procent polyurethaan. Ze zijn bovendien van een hoge kwaliteit, wat je kunt zien aan de certificatie. Deze matrasbeschermer is namelijk OEKO-TEX Standard 100 (Class 1) gecertificeerd. Hierdoor is het ook nog eens onschadelijk en ecologisch verantwoord. Het is bovendien waterdicht en ademend, waardoor het een betrouwbare bescherming biedt tegen alle vloeistoffen. Ook het ontstaan van slechte geuren is hierdoor onmogelijk, zo laat de producent weten. Dit exemplaar kan overigens gewassen worden tot 90 graden, terwijl het ook drogerbestendig is.

VoordelenNadelen
✔️ Ontspannen wakker worden🚫 Iets duurdere wake up light
✔️ Geluiden lijken natuurgetrouw
✔️ Gebruiksvriendelijk
✔️ Fraai design

Meest comfortabel

Net zoals de waterdichte matrasbeschermer die als eerste genoemd werd is ook dit exemplaar geproduceerd door het merk UNIFICATO. Deze variant is wel net wat duurder, terwijl het opnieuw bestaat uit 80 procent katoen en 20 procent polyester. De onderlaag is daarentegen geproduceerd van 100 procent polyurethaan, wat er dus voor zorgt dat de matrasbeschermer een waterdichte laag heeft. Het is voor de rest dan ook zeer vergelijkbaar met het andere product van UNIFICATO. Zo is het opnieuw OEKO-TEX Standard 100 (Class 1) gecertificeerd, waardoor de matrasbeschermer ecologisch verantwoordelijk en onschadelijk is. Daarnaast is het anti-allergie, het biedt namelijk bescherming tegen zowel huisstofmijten als pollen, terwijl ook bacteriën en schimmels geen kans maken tegen deze matrasbeschermer. Hierdoor is dit exemplaar uitermate geschikt als je allergieën hebt. Doordat de bovenste laag bestaat uit 100 procent katoenen badstof ligt deze beschermer lekker zacht en comfortabel.

VoordelenNadelen
✔️ Ontspannen wakker worden🚫 Iets duurdere wake up light
✔️ Geluiden lijken natuurgetrouw
✔️ Gebruiksvriendelijk
✔️ Fraai design

Beste bescherming

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor deze matrasbeschermer van Princessmatrassen. Ook dit exemplaar is waterdicht, wat natuurlijk erg belangrijk is. Het is verkrijgbaar in diverse maten, waardoor er ook zeker een formaat tussen zit die past bij jouw matras. Daarnaast is deze waterdichte matrasbeschermer perfect ter bescherming van de matras tegen de gevolgen van vocht, vlekken, vuil, nachtzweten, incontinente, bloeden, vuil en ook huisstofmijt. Hierdoor is deze variant dus zeer geschikt als je te maken hebt met een huisstofmijtallergie. Zoals eerder al genoemd is, is dit een waterdichte matrasbeschermer van Princessmatrassen. Het is ook nog eens antiallergisch dus, terwijl het ook ademend werkt. Het kan gebruikt worden voor een matras tot een dikte van 30 centimeter. Dit exemplaar kan bovendien gewassen worden tot 60 graden, terwijl het geschikt is voor de droger als je de machine op een lage temperatuur zet.

VoordelenNadelen
✔️ Ontspannen wakker worden🚫 Iets duurdere wake up light
✔️ Geluiden lijken natuurgetrouw
✔️ Gebruiksvriendelijk
✔️ Fraai design

Meest betrouwbaar

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een bijzondere matrasbeschermer van een merk genaamd Mister Sandman aan te schaffen. Door gebruik te maken van dit exemplaar zul je je slaapcomfort zeker vergroten, wat met name komt door de comfortabele en zachte oppervlakte. Het voelt eigenlijk alsof je op een knuffel ligt. Daarnaast is dit ook nog eens een waterdichte matrasbeschermer, terwijl het bovendien een vochtwerende werking heeft. Mister Sandman heeft gebruik gemaakt van 100 procent katoen bij de productie van deze matrasbeschermer, die ook nog eens eenvoudig schoon te maken is. Zo kun je het wassen tot maximaal 90 graden in je wasmachine. Om meer te weten te komen over deze matrasbeschermer krijg je een handleiding erbij, maar helaas is dit in het Duits. Je zult dus wel de taal van onze oosterburen moeten kunnen begrijpen om gebruik te maken van de handleiding.

VoordelenNadelen
✔️ Ontspannen wakker worden🚫 Iets duurdere wake up light
✔️ Geluiden lijken natuurgetrouw
✔️ Gebruiksvriendelijk
✔️ Fraai design

Best sluitend

Een andere goede optie is een waterdichte matrasbeschermer van Cillows. Dit exemplaar heeft volgens de fabrikant een zeer hoge kwaliteit en is echt een uitkomst als je last hebt van nachtzweten, bedplassen en/of incontinentie. Een ander pluspunt van deze matrasbeschermer is dat het veel bescherming biedt aan de hele matras, dit komt doordat het zo goed om de matras sluit. Je kunt dit het beste doen door het eerst om je matras heen te doen, vervolgens doe je er nog een normaal hoeslaken om heen. Zo zul je de matrasbeschermer niet zien zitten, terwijl het alsnog wel zijn werk doet. Deze matrasbeschermer van Cillows kan gebruikt worden bij matrassen die minimaal 16 centimeter en maximaal 30 centimeter hoog zijn. Het is overigens goed om te weten dat je dit exemplaar beslist niet met bleekmiddel moet behandelen, dat is niet bepaald een goed idee. In de wasmachine en droger kun je de matrasbeschermer daarentegen wel gewoon schoonmaken.

VoordelenNadelen
✔️ Ontspannen wakker worden🚫 Iets duurdere wake up light
✔️ Geluiden lijken natuurgetrouw
✔️ Gebruiksvriendelijk
✔️ Fraai design

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een matrasbeschermer nodig?

Een matrasbeschermer voorkomt dat vocht, zoals transpiratie, en andere viezigheid in de matras terechtkomt. Het kan bovendien eenvoudig worden verwijderd en gewassen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je matras langer als nieuw aan zal voelen. Transpiratie of enig ander vocht, zoals het morsen van een drankje zal het schuim in de matras doen slijten, waardoor het comfortleven wordt verkort. Dit is dus niet het geval als je gebruik maakt van een matrasbeschermer, dit zal het leven van je huidige matras juist verlengen. Ook kan het helpen tegen huisstofmijt, al moet je dan wel een matrasbeschermer kiezen die hiervoor bedoeld is.

Welke matrasbeschermer is het beste?

In deze blog zijn vijf waterdichte matrasbeschermers genoemd die zonder twijfel het beste uit de test gekomen zijn. Hieronder kun je nog een korte samenvatting vinden over deze exemplaren, waar je dus zeker voor kunt kiezen als je graag een matrasbeschermer wilt kopen:
1. Best sluitend: Als je je matras echt optimaal wilt beschermen dan is de waterdichte matrasbeschermer die genoemd is onder het kopje ‘best sluitend’ zeker het best. Dit product is ontwikkeld door Cillows en is zonder twijfel een goede keuze.
2. Meest comfortabel: UNIFICATO produceert goede matrasbeschermers, waar ‘meest comfortabel’ zeker een perfect voorbeeld van is. Dit exemplaar kwam onder andere goed uit de test omdat het geen warmte afgeeft en antiallergisch werkt.
3. Meest betrouwbaar: Je kunt bovendien kiezen voor een matrasbeschermer van Mister Sandman, wat erg betrouwbaar tegen vlekken is. Het heeft bovendien een garantie van maar liefst twee jaar.
4. Beste budgetoptie: De beste budgetoptie was niet alleen het goedkoopst, het was direct ook een erg goede matrasbeschermer van UNIFICATO. Dit komt bijvoorbeeld door het certificaat, maar ook doordat het in zowel de wasmachine als de droger kan.
5. Beste bescherming: Wil je je matras goed beschermen? Dan is de matrasbeschermer van Princessmatrassen zeker een goede optie. Ook jij zult hierdoor beschermd worden aangezien het antiallergisch werkt.

Werken matrasbeschermers echt?

Ja, ze werken zeker echt! Natuurlijk hangt dit wel af van de matrasbeschermer die je hebt gekocht, maar over het algemeen zul je zien dat deze producten inderdaad wel degelijk werken. Ze bedekken over het algemeen helaas niet de hele matras, maar beschermen het wel tegen de meeste gemorste vloeistoffen, bacteriën en bepaalde allergenen. Ook zijn er waterdichte matrasbeschermers beschikbaar op de markt die juist wel de volledige matras beschermen. Sterker nog, er zijn zelf matrasbeschermers te koop die het hele bed beschermen tegen huisstofmijt en bedwantsen. Ook hebben ze meestal een waterdichte laag, waardoor je matras niet beschadigd wordt door vocht. Transpiratie zal ’s nachts bijvoorbeeld geblokkeerd worden door de waterdichte matrasbeschermer, maar dit geldt ook voor drinken dat je laat vallen op je matras. Het is dan ook slim om voor een matrasbeschermer te kiezen als je je matras wilt beschermen tegen lekkages en allergenen. Dit zorgt er bovendien voor dat je je matras niet meer regelmatig schoon hoeft te maken. In plaats daarvan kun je gewoon de matrasbeschermer in de wasmachine gooien. Let wel op de productinformatie of dit mogelijk is.

Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een matrasbeschermer?

Een matrasbeschermer wordt regelmatig een matrastopper genoemd, wat eigenlijk niet helemaal klopt. Een matrastopper, oftewel topmatras, wordt namelijk gebruikt om je bed een extra laag comfort te geven. Dit wordt eenvoudig op je matras gelegd, onder je lakens, om extra demping toe te voegen. Dit kan ook gedaan worden met behulp van een matrasbeschermer, maar dit heeft eigenlijk natuurlijk een heel ander doeleinde. Een matrasbeschermer wordt immers gebruikt om je matras fris, hygiënisch en vlekvrij te houden. Dit helpt de levensduur van je matras te verlengen en houdt deze ook nog eens zo hygiënisch mogelijk. Wel kan een waterdichte matrasbeschermer erg zacht en comfortabel zijn, waardoor het vaak verward wordt met een matrastopper. Toch zijn dit dus wel degelijk twee verschillende producten, die je eventueel zou kunnen combineren op je bed om de voordelen van beide te ervaren.

Hoe lang blijven matrasbeschermers goed?

Hoe lang je gebruik kunt maken van de matrasbeschermer valt lastig te zeggen. Dit hangt namelijk van allerlei factoren af. Zo speelt de kwaliteit van het product hier natuurlijk een grote rol in. Bij de waterdichte beschermers die genoemd zijn in deze blog moet je toch al snel denken aan een levensduur van drie tot tien jaar, wat dus relatief lang is. Een exemplaar met een slechte kwaliteit moet juist toch al snel na één à twee jaar vervangen worden. Natuurlijk heeft niet alleen de kwaliteit hier invloed op, ook je eigen gewicht speelt namelijk een rol in de levensduur. Ditzelfde geldt voor de frequentie van het gebruik, wat naar alle waarschijnlijkheid dagelijks is. Hoe goed je de matrasbeschermer onderhoudt is ook een factor dat effect heeft op de levensduur van het product. Toch zul je over het algemeen zien dat je ongeveer vijf jaar lang gebruik kunt maken van de waterdichte matrasbeschermer. Mogelijk moet je daarna een vervanger aanschaffen.

Heb ik lakens nodig als ik een matrasbeschermer gebruik?

Ja, als je gebruik maakt van een matrasbeschermer op je matras zul je alsnog lakens nodig hebben. Dit komt doordat de waterdichte matrasbeschermer er alleen is ter bescherming van de matras. Je wilt er dus alsnog een hoeslaken overheen leggen, wat een aantal redenen heeft. Zo ligt dit over het algemeen net wat lekkerder dan de beschermer, terwijl het er normaal gesproken ook een beetje mooier uitziet. Je kunt namelijk kiezen voor een hoeslaken dat precies past bij de rest van het beddengoed, terwijl de matrasbeschermer normaliter alleen verkrijgbaar is in een witte kleur. Bij het opmaken van je bed moet je dus eigenlijk alsnog wel een hoeslaken gebruiken, aangezien dit zorgt voor extra comfort. Ook zal dit het leven van je matrasbeschermer verlengen, dus je zult zowel langer van je matras als je beschermer kunnen genieten met behulp van een hoeslaken.

Hoe vaak moet ik een matrasbeschermer wassen?

Je moet natuurlijk regelmatig je beddengoed wassen om ervoor te zorgen dat alles fris en schoon is. Bij een matrasbeschermer zou je dit in principe één keer in de twee maanden moeten doen. Matrasbeschermers helpen natuurlijk bij het verlengen van de levensduur van je matras. Hierdoor moeten ze beslist zo nu en dan schoongemaakt worden, wat vooral komt doordat de beschermers vaak nogal vies kunnen worden. Het wordt aanbevolen om een matrasbeschermer elke twee maanden te wassen. Toch zou het in sommige gevallen kunnen dat het vaker nodig is om de waterdichte matrasbeschermer te wassen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je extreem veel zweet of als je drinken hebt gemorst op je matras. Vaak kan dit gedaan worden in de wasmachine, al hangt dit van je matrasbeschermer af.

Hopelijk kun je met behulp van dit artikel de beste matrasbeschermer kopen! Dit hoor je natuurlijk te combineren met het beste matras. Hierbij kun je kiezen voor een traagschuim matras, maar het is ook een optie om te kiezen voor een koudschuim matras. Het is trouwens slim om eerst een matras aan te schaffen om vervolgens pas een matrasbeschermer aan te schaffen. Hierdoor weet je namelijk dat je nieuwe waterdichte waterbeschermer past bij je matras, waarbij met name de hoogte van de matras van belang is. Toch zal dit over het algemeen wel passen, maar alsnog is het slim om hier rekening mee te houden.

Gerelateerde berichten

Ga in discussie