Pocketveringmatras – best getest

Het pocketveringmatras is al lang op de matrassenmarkt en heeft zich positief ontwikkeld tot een kwalitatief, veel gekozen matras. Pocketveringmatrassen geven verkoeling en bieden goede ondersteuning aan je wervelkolom. De beste pocketveringmatrassen gaan ook langer mee dan een schuimmatras.

Waar het vooral om draait is dat je weet wat je koopt. Een matras zoeken kan een ware nachtmerrie zijn. Dat geldt zeker voor het pocketveringmatras. Waar moet je op letten bij aankoop van een pocketveringmatras? We behandelen een aantal belangrijke afwegingen, als slaappositie, prijs en gebruikte materialen. Bovendien hebben we heel wat pocketveringmatrassen getest.

Voor wie is een pocketveringmatras geschikt?

Kortweg kunnen we zeggen dat het pocketveermatras in de volgende gevallen ideaal voor je is.

 • Wanneer je op je rug of buik slaapt. De pocketvering geeft je rug de juiste ondersteuning en voorkomt wegzakken. Ben je een buikslaper die bang is om met zijn heupen weg te zakken? Dan kan een topmatras van traagschuim extra ondersteuning bieden.
 • De nachtzweter. In tegenstelling tot schuimmatrassen zorgt de ruimte tussen de pocketvering voor genoeg luchtcirculatie. Dat voorkomt dat warme lucht zich ophoopt onder je.
 • Wanneer je een hoog bed wilt dat niet doorzakt. De gelijkmatige ondersteuning van het pocketveringmatras zorgt ervoor dat er geen kuil in je matras ontstaat.
 • De ontrustige slaper. Wanneer je veel draait ‘s nachts past een goed pocketveringmatras zich makkelijk aan, aan je nieuwe slaapositie. Dat verkleint de kans dat je wakker wordt.

In de volgende situaties is het pocketveringmatras misschien niet zo ideaal voor je.

 • Als je met z’n tweeën slaapt. Hoewel het beste pocketveringmatras zich makkelijk aanpast aan de slaappositie, kan het ook geluid maken. Een hybride matras, waarbij de pocketvering met schuim gecombineerd wordt, is dan wellicht een betere keuze.
 • Als je het fijn vindt om in een bepaalde slaappositie in je matras weg te zakken. In dat geval is een traagschuimmatras wellicht een betere keuze.

Beste pocketveringmatras

Zoek je het beste pocketveringmatras dat niet te hard en niet te zacht is? Dan heb je hem nu gevonden. Het Hilton-pocketveringmatras houdt je wervelkolom recht, en ligt comfortabel. De matrashoes is anti allergeen. Het beste pocketveringmatras van 2021!

Beste pocketvering matras bij rugklachten

Dit pocketveringmatras is het beste matras voor mensen met rugklachten. Het matras heeft 7 verschillende zones. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. Per zone wordt gebruik gemaakt van verschillende type pocketveren. Hierdoor wordt de wervelkolom in haar natuurlijke vorm ondersteund. Dit geldt ook voor de onderrug. Door zijn 300 tonvormige veren en comfortfoam-afdichting is dit matras een garantie voor een perfecte nachtrust. Het matras is afgewerkt met luxe koudschuim, wat dit matras een uitstekende veerkracht geeft.

VoordelenNadelen
✔️ Super comfortabel🚫 Geen
✔️ Geen rugpijn meer
✔️ Hoge kwaliteit
✔️ Geschikt voor zwaardere mensen

Meest koele pocketveringmatras

Pocketveermatrassen staan erom bekend dat ze goed ventileren. Het matras heeft een bovenlaag van koudschuim. Koudschuim verdeelt de drukpunten van het lichaam voor optimaal comfort. Doordat koudschuim beter ventileert, lig je lekker koel.

VoordelenNadelen
✔️ Door 7 zones goede drukverdeling.🚫 Geen
✔️ Goede ondersteuning wervel kolom
✔️ Heerlijk koel
✔️ Iedere ochtend uitgerust wakker worden

Beste goedkope pocketvering matras

Dit pocketveringmatras kwam als meest goedkope matras uit onze test. Dit is het goede pocketveringmatras voor een zeer scherpe prijs. Het pocketveringmatras geeft veel steun en comfort en heeft een goede prijs-kwaliteit-verhouding.

VoordelenNadelen
✔️ Beste prijs-kwaliteit verhouding🚫 Iets steviger
✔️ Voelt fijn aan
✔️ Goedkoopste pocketvering matras
✔️ Goede ondersteuning

Meest comfortabele pocketvering matras

Het beste pocketveringmatras met het hoogste comfortniveau is dit matras van Droomidee. Dit 160×200 pocketveringmatras van 22 cm dikte heeft een bovenlaag van koudschuim. Het koudschuim zorgt ervoor dat de druk van je lichaam wordt verdeeld. In combinatie met de pocketvering, zorgt dit voor het optimale comfort.

VoordelenNadelen
✔️ Hoogste comfort🚫 Geen
✔️ Niet te zacht, niet te hard
✔️ Goede kwaliteit
✔️ 10 jaar garantie

Voordelen van een pocketveringmatras

pocketvering matrassen getest

Duurzaamheid

Pocketveringmatrassen zijn betrouwbaar en gaan doorgaans lang mee. Je mag uitgaan van minstens 10 jaar slaapplezier. De garanties lopen uiteen. Sommige producenten bieden wel 20 jaar garantie of soms zelfs levenslang. Het is wel de vraag of die lange garantie nodig is en reëel is.

Ondersteuning

In veel gevallen kiezen mensen voor een steviger matras om hun rugpijn te verlichten. Pocketveringmatrassen ondersteunen de rondingen van het lichaam en bieden tegelijkertijd ondersteuning, zodat je ruggengraat niet te ver doorzakt. Bij het juiste pocketveringmatras voor jouw lengte en gewicht zal je rug mooi in lijn blijven, waardoor je in een gezonde positie ligt en zonder nare pijntjes wakker wordt. Voor iedereen die zijn matras te hard vindt, kan er een zachte, dempende laag toegevoegd worden. Je hebt dan de voordelen van de stevige pocketvering en niet de nadelen, in de vorm van een hard matrasoppervlak.

Betaalbaarheid

De hybride varianten, waarbij je dus het pocketveermatras versterkt met andere materialen, zoals traagschuim of latex, zijn doorgaans wat duurder. Het ‘gewone’ pocketveringmatras is niet zo duur en geeft goede prijs-kwaliteit. Veel pocketveringmatrassen koop je volgens het Amerikaanse mattress-in-a-box-principe. Dat betekent dat je meteen bij de leverancier koopt en er geen onnodige tussenpartijen zijn die de prijs opdrijven.

Seks

De meeste mensen beleven ook plezier aan hun pocketveermatras voor andere doeleinden dan slapen. Door de verende eigenschappen is het matras populair tijdens de seks. Ben je bang dat buren of huisgenoten je zullen horen? Overweeg dan een hybride matras, waarbij het geluid van de pocketvering gedempt wordt door schuimmaterialen. Ook een matrastopper kan uitkomst bieden.

Hoe we het pocketveringmatras testten

Om het beste pocketveringmatras te vinden hebben we een aantal criteria opgesteld. We letten op:

 • Kwaliteit van de materialen. Helaas zijn de fabrikanten van goede pocketveringmatrassen minder transparant over de gebruikte materialen dan de producenten van schuimmatrassen. We hebben online en offline zoveel mogelijk informatie verzameld. Een goed matras heeft tenminste 400 tot 500 pocketveren nodig met een schuimdichtheid van 25 kilo per vierkante meter. Zo voorkom je doorzakken en blijvende lichaamsafdrukken tijdens nachtelijk draaien. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk om te onderzoeken hoe een goede pocketvering bevestigd en ingepakt is.
 • Ondersteuning van de randen. Als je veel beweegt in je slaap is het wel zo handig dat je niet uit bed rolt. Wanneer je ‘s ochtends je sokken aandoet wil je dat ook rustig kunnen doen, zonder dat je over de matrasrand afglijdt.
 • Nachtelijk draaien dempen. hoewel de schuimmatrassen bewegingen beter dempen dan de pocketveringmatrassen kun je ook met die laatste best een eind komen, vaak in combinatie met schuimmaterialen.
 • Minimaal 10 jaar garantie. Bij een beetje kwaliteitsmatras mag je 10 jaar garantie verwachten. We hechten niet al te veel waarde aan langere garanties, omdat er tal van manieren zijn voor producenten om daar onderuit te komen.
 • Niet goed, geld terug. Hoewel schuimmatrasproducenten veel vaker bereid zijn om een matras terug te nemen of zelfs voor proefslapen aan te bieden, komt dit bij de goede pocketveringmatrassen minder voor. Toch hebben we erop gelet.
 • Feedback van onze testers. Matrasvoorkeuren zijn best subjectief natuurlijk. Onze testers hebben de pocketveringmatrassen op eenzelfde manier getest als een doorgewinterde consument dat zou doen. Elke tester heeft enkele minuten tot meerdere uren op een matras gelegen. Om deze redenen hebben de testers niet het laatste woord in de uitslag, maar combineren we hun bevindingen met de feedback die we van experts, analyses en online recensies hebben.
  Gedurende de tests waren alle pocketveringmatrassen met hetzelfde beddengoed opgemaakt. We onderscheidden prijscategorieën van ‘onder de 1000 euro’, ‘1000 tot 2000 euro’ en ‘meer dan 2000 euro’. In totaal hebben 39 testers hun 1e en 2e favoriet gekozen.
 • Klantenservice. We hebben de klantenservices anoniem gebeld, gemaild en/of ermee gechat. We keken naar hoe snel en hoe goed we geholpen werden.
 • Thuistest. Persoonlijk heb ik op de beste pocketveringmatrassen enkele dagen tot een week gelegen. Mijn partner deed hetzelfde.
 • Recensies van eigenaren. We hebben ook tal van online recensies over de beste pocketveringmatrassen geanalyseerd op veelvoorkomende plus- en minpunten.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocket matras is een matras met veren die afzonderlijk verpakt zijn in zakjes van een synthetisch materiaal. Het zakje (in het Engels pocket) dat om de veer heen zit zorgt ervoor dat de veren niet in elkaar blijven steken of haken.

Voor wie is een pocketvering matras ongeschikt?

Pocketmatrassen zijn koele matrassen en niet geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Een pocketmatras is iets minder hygiënisch. Een pocketmatras is hierdoor minder geschikt voor mensen met allergieën. Het ijzer van de pocketveren creëert een magnetisch veld en verhoogt zodoende spierspanning.

Wat is het best geteste pocketvering matras?

Het beste pocketveringmatras is het Hilton pocketveringmatras van Dreambeddden.

Hoeveel veren heeft een goed pocketvering matras?

Het minimaal aantal veren per m/m2 is 375 veren. Vaak wordt bij de verkoop er gerept over de hoeveelheid veren per m2 oplopend tot wel 1000 of zelfs 2000 veren. De hoeveelheid veren is minder van belang, de kwaliteit van de gebruikte pocketveer des te meer.