slapende-vrouw-slaapt-diep

10 Heerlijke Dekbedden Voor Een Goede Slaap In 2022

Een dekbed vinden kan nog wel eens een hele uitdaging zijn. Mensen zoeken daarbij vaak naar een goedkoop dekbed of een dekbed aanbieding. Tuurlijk, er zijn kwalitatieve dekbedden voor een aangename prijs. Alleen is het niet slim om alleen naar de prijs te kijken. Dekbedden hebben namelijk grote invloed op jouw slaapkwaliteit. Je daarom moet goed nadenken over welk type dekbed het beste bij jou past. Heb je het bijvoorbeeld snel koud tijdens je slaap? Dan is een wollen dekbed een goede keuze voor jou. Wil je graag vaker je dekbed kunnen uitwassen? Dan zou je misschien beter voor een dekbed met vezels kunnen gaan. Dit zijn allemaal vragen die essentieel zijn voor de aankoop van een dekbed. Slaapwijsheid.nl wil je graag begeleiden op zoek naar jouw beste keuze dekbed voor 2022!

Beste dekbed overzicht

Wil je direct weten wat de beste dekbedden zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per dekbedovertrek.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Beste-algemene- keuze-dekbeddenBeste prijs-kwaliteit dekbed Check Prijs
Beste-Luxueuze-dekbedMeest luxueuze dekbed Check Prijs
Beste-Populaire-keuzeMeest populaire dekbed Check Prijs
Beste-zomerdekbedBeste dekbed voor de zomer Check Prijs
Beste-winter-dekbedBeste dekbed voor de winter Check Prijs
Beste-Wollen-dekbedBeste wollen dekbed Check Prijs
Beste-kinderdekbedBeste dekbed voor peuters en baby’s Check Prijs
Partner-dekbed-besteBeste dekbed voor koppels Check Prijs
Beste-deksbed-duurzaamMeest duurzame dekbed Check Prijs
Beste-goedkoopste-dekbedGoedkoopste dekbed Check Prijs


Dit is onze top 10 met dekbedden! We hopen je hiermee een beetje op weg te helpen met het vinden van een goed dekbed. Heb je een product gevonden? We hopen dat we je goed geholpen hebben. Wij denken dat je er geen spijt van zult 
hebben.

Voordelen van een goed dekbed

Een slechte slaap kan enorm slecht zijn voor je gezondheid. Het is daarom van belang dat je investeert de kwaliteit van jouw nachtrust. Een eerste, belangrijke stap daarbij is kiezen voor een goed dekbed. Een slecht dekbed kan namelijk een grote slaapverstoorder zijn. Jouw slaapcomfort wordt verminderd door een klam en warm dekbed. Je hebt hierdoor vaak meer moeite met in slaap vallen en je zult ook vaker midden in de nacht wakker worden. Wanneer je het snel warm hebt of snel transpireert, is het een goed idee om te zoeken naar een dekbed met vocht- en temperatuurregulatie. Dit zal de kwaliteit van jouw slaap waarschijnlijk aanzienlijk doen verbeteren. 

Een goed dekbed kan je ook helpen als je gevoelig bent voor allergieën. Er bestaan namelijk zogenaamde anti-allergie dekbedden. Hierbij worden materialen gebruikt die een slechte voedingsbodem zijn voor organismen zoals bacteriën en huisstofmijt. Zo wordt jouw allergie zo min mogelijk getriggerd en hierdoor zal jouw slaap aanzienlijk verbeteren. 

Een ander voordeel is dat je een dekbed geheel naar jouw eigen behoeften kan aanpassen. Wanneer je het erg snel warm hebt, kun je een dekbed kopen met een aangepaste warmteklasse. In dit geval zou warmteklasse 4 de beste keuze voor jou zijn. Zo kun je ook in de zomer genieten van een rustige slaap, zonder slapeloze nachten tijdens de tropische dagen. 

Dekbed voor een betere slaap: de wetenschap

Een slechte slaapkwaliteit kan grote gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Het is daarom erg belangrijk om na te denken over welk dekbed je kiest. Maar welke gevolgen heeft een slechte slaap eigenlijk? Tijdens deen onderzoek van “Sciencedirect” bleek dat te weinig slaap grote gevolgen heeft op het geheugen en de alertheid van jongeren. Voor 5 dagen achter elkaar mochten een groep jongeren van 15-18 jaar slechts 5 uur per nacht slapen. De jongeren moesten na deze dagen een test ondergaan. De resultaten van deze test werden vergelijken met een groep jongeren die iedere nacht 9 uur sliepen. De mensen met weinig slaap bleken veel minder in staat om dingen te onthouden. Bovendien waren ze veel minder alert dan mensen met goede slaapgewoonten. Investeren in je slaapkwaliteit zou dus de resultaten op jouw werk of school kunnen verbeteren! 1

en verminderde slaapkwaliteit heeft ook invloed op jouw aandachtsvermogen en reactietijd. Tijdens dit onderzoek moesten proefpersonen een nachtwacht houden. De ene groep had te weinig slaap, terwijl een andere groep voldoende slaap had. De groep met weinig slaap bleek veel minder in staat om een goede nachtwacht te houden dan de andere groep.2 

Maar ondersteunt de wetenschap ook de invloed van een dekbed op de slaap? Jazeker! Een onderzoek3 onder jongeren in Oost-China liet zien dat dekbedden die temperatuur kunnen reguleren, warm en licht aanvoelen en vocht uitstoten, zorgen voor het hoogste slaapcomfort en dus de beste slaapkwaliteit. De wetenschap laat dus zien dat de kwaliteit van een dekbed wel degelijk invloed heeft op slaap.

De 10 beste dekbedden onderzocht

Beste algemene keuze
Meisterhome - 4 seizoenen dekbed

Het 4-seizoenen dekbed van Meisterhome is een prima dekbed voor een erg aangename prijs! Het dekbed bestaat uit een zomer- en winterdeel die, door middel van drukknopen, aan elkaar bevestigd kunnen worden. Omdat het dekbed uit meerdere onderdelen bestaat, zijn alle vier warmteklassen beschikbaar. Zo kun je per seizoen kiezen hoe warm je het wilt hebben. Het dekbed is gemaakt van 100% microfiber en de vulling bestaat uit 100% polyester. Dit biedt een optimaal slaapcomfort. Bovendien heb je de mogelijkheid om dit dekbed uit te wassen op 95°C fijne was.

Voordelen:
 • Geweldige kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Aangename prijs
 • Goed formaat
 • Zacht
Nadelen:
 • Weinig verschil tussen twee delen
Check Prijs Bol
Beste luxueuze keuze
Nuvaro Gold - 4 seizoenen ganzendons dekbed

Dit prachtige dekbed van Nuvaro Gold is een Luxe 4-seizoenen dekbed in de premiumklasse. Het dekbed bestaat uit een zomer- en lente/ herfstdeel. Deze zijn aan elkaar te koppelen met koppelknopen. Wanneer de delen aan elkaar geknoopt zijn vormen ze samen het winterdekbed. Het dekbed is Gevuld met luxe 100% Poolse ganzendons. Verder heeft het een rijke, zachte katoenen tijk. Perfect comfort, niet alleen om onder te slapen, maar ook in onderhoud.

Voordelen:
 • 100% Poolse ganzendons
 • 100% fijne katoenen donsdichte tijk
 • wasbaar en recyclebaar
 • Anti-allergisch
 • Hele jaar te gebruiken
Nadelen:
 • Prijzig
Check Prijs Bol
Meest populaire dekbed
TrendZzz - 4 seizoenen dekbed

Het Luxe 4-seizoenen dekbed van Trendzzz is niet voor niets het meest populaire dekbed van het moment. Het synthetische vezel kan warmte goed absorberen, vocht reguleren en het laat het dekbed ademen. Het bestaat uit twee delen die, afhankelijk van het seizoen, met drukknopen vast- en losgemaakt kunnen worden. Je kunt dit dekbed dus het hele jaar gebruiken. Hierdoor heeft dit dekbed ook alle warmteklassen. Ten slotte is dit dekbed ook uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Het dekbed is namelijk anti-allergeen.

Voordelen:
 • Geweldige kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Populaire keuze
 • Goed formaat
 • Anti-allergeen
Nadelen:
 • Onhandig in gebruik
Check Prijs Bol
Beste dekbed voor de zomer
Neckermann - dekbed geweven polyester

Het zomerdekbed van Neckermann is een uitstekende keuze voor mensen die het snel warm hebben. Het heeft namelijk warmteklasse 4. Deze dunne dekbedden zijn superlicht en speciaal gemaakt voor mensen die het snel warm hebben. Het dekbed is gevuld met 100% microvezel. Dit vezel kan warmte goed isoleren en tegelijk zorgt het voor frisse lucht door zijn ademende werking. Het dekbed valt soepel om je heen en is zacht, mede door de tijk die is gemaakt van geweven polyester. Het polyester is tevens een slechte voedingsbodem voor huisstofmijt en bacteriën. Dat maakt dit zomerdekbed ook nog eens anti-allergeen. 

Voordelen:
 • Goede kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Lage prijs
 • Ademend voor de zomer
 • Anti-allergeen
Nadelen:
 • Kan als te dun ervaren worden
Check Prijs Bol
Beste dekbed voor de winter
Terschellinger - winter wollen dekbed

Het winterdekbed van Terschellinger is gemaakt van schapenwol. Wol staat bekend als een materiaal dat vocht goed kan reguleren en warmte kan absorberen. Het heeft warmteklasse 1. Deze dekbedden zijn extra dik, waardoor extra warmte wordt gegenereerd. Tegelijkertijd wordt de warmte wel verspreid en blijft de vochtregulerende werking intact. Bovendien zijn dekbedden van wol extra veilig. Ze zijn in staat om voor te doven en brand te vertragen. Terschellinger biedt een garantie van 3 jaar. Dit maakt het dekbed een ideale keuze voor de winter van absolute topkwaliteit.

Voordelen:
 • Geweldige kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Extra veiligheid door wol
 • Extra dik voor de winter
 • 3 jaar garantie
Nadelen:
 • Zwaar
Check Prijs Bol
Beste wollen dekbed
Terschellinger - luxe 4 Seizoenen 100%wollen dekbed

Het 4-seizoenen dekbed van Terschellinger is de beste keuze als je wilt gaan voor een wollen dekbed. Wol is een geweldige stof, die vocht goed kan reguleren en warme kan absorberen. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee verschillende delen die je kunt aanpassen naar een winterdekbed(beide dekens), herfst-/lentedekbed (ene deken) en een zomerdekbed (andere deken). Hierdoor heeft dit dekbed ook alle 4 de warmteklassen. Wol staat bekend als een extra veilige stof, omdat het brandvertragend en vuurdovend is. Bovendien biedt Terschellinger 3 jaar garantie op de dekbedden.

Voordelen:
 • Geweldige kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Extra veiligheid door wol
 • Hele jaar bruikbaar
 • 3 jaar garantie
Nadelen:
 • Aan de duurdere kant
Check Prijs Bol
Beste dekbed voor peuters en baby's
Princessdekbed - 4 seizoenen kinderdekbed

Het Ultra Soft 4-seizoenen dekbed van Princessdekbedden is de beste keuze voor jouw peuter of baby. Ten eerste is het dekbed anti-allergeen, waardoor een kind, die vaak nog gevoelig zijn voor schadelijke organismen, wordt beschermd voor allergieën. Het is gevuld met 100% microvezel, dat temperatuur goed kan reguleren en vocht opneemt. Ook heeft het dekbed een gemiddelde warmte-isolatie en het kan het hele jaar gebruikt worden. Het dekbed bestaat uit een zomer- en winterdeel, die met drukknoppen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Alle warmteklassen zijn in dit dekbed daarom aanwezig. Ten slotte wordt 3 jaar garantie gegeven op fabricagefouten. 


Voordelen:
 • Goede kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Anti-allergeen
 • Hele jaar bruikbaar
 • 3 jaar garantie op fabricagefouten
Nadelen:
 • Aan de duurdere kant
Check Prijs Bol
Beste dekbed voor koppels
Swiss dekbed - tweepersoonsdeksbed

Het Swiss Tweepersoonsdekbed is gemaakt van 100% microvezel. Het dekbed werkt vochtregulerend, waardoor je niet zomaar wakker zult worden in een klam dekbed. Daarbij is het uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Het dekbed is namelijk anti-allergeen, waardoor organismen als huisstofmijt en bacteriën veel moeilijker kunnen overleven. De warmteklasse van dit product is 2. Het Swiss dekbed wordt tevens geleverd in een afsluitbare tas met ritssluiting!

Voordelen:
 • Goede kwaliteit
 • Goede beoordelingen
 • Anti-allergeen
 • Leuke prijs
 • Geleverd in afsluitbare tas met rits
Nadelen:
 • Niet het hele jaar bruikbaar
Check Prijs Bol
Meest duurzame dekbed
Texeler - tencel wollen dekbed

Het Texelers Tencel Wollen dekbed is gevuld met 365 gr / m2 100% lamswol uit Texel. Het wol is erg goed in het reguleren van vocht en het heeft een ademende werking. Het is onze duurzame keuze omdat de tijk is gemaakt van tencel. Dit is een plantaardig en onderhoudsvriendelijk vezel dat van eucalyptushout uit FSC-bossen wordt gemaakt. Bij de productie worden geen schadelijke stoffen gebruikt, waardoor een Tencel dekbed een erg duurzame keuze is. Verder is dit dekbed anti-allergeen, dat betekent dat schadelijke bacteriën en huisstofmijt zich niet in het dekbed kunnen nestelen.

Voordelen:
 • Duurzame keuze
 • Goede beoordelingen
 • Anti-allergeen
 • Geweldige kwaliteit
 • Vochtregulerend
Nadelen:
 • Prijzig
Check Prijs Bol
Goedkoopste dekbed
Suite sheets- premium dekbed

Dit premium dekbed is extra voordelig, maar absoluut niet slecht in kwaliteit. Het polykatoen voelt fijn aan en heeft warmteklasse 2. Deze stof zorgt er tevens voor dat vocht goed gereguleerd wordt en dat de tijk ademend werkt. Dit betekent dat het niet te dik en niet te dun is en dus eigenlijk heel het jaar gebruikt kan worden. Het dekbed is anti-allergeen, waardoor bacteriën en huisstofmijt moeilijker in het dekbed kunnen gaan zitten. Dit goedkope dekbed is dus ook ideaal voor mensen die allergie gevoelig zijn.

Voordelen:
 • Goedkoop
 • Goede beoordelingen
 • Anti-allergeen
 • Goede kwaliteit
 • Vochtregulerend
Nadelen:
 • Niet heel het jaar bruikbaar
Check Prijs Bol

Dit is onze top 10 dekbedden! We hopen je hiermee een beetje op weg te helpen met het vinden van een goed dekbed. Heb je een product gevonden? We hopen dat we je goed geholpen hebben. Wij denken dat je er geen spijt van zult  hebben.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbed?

Er bestaat een groot verschil tussen de eigenschap van de verschillende vullingen van een dekbed. Zo kunnen dekbedden gevuld zij met wol, dons, tencel of bamboe. Ze hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Zo is wol enorm goed in vocht- en temperatuurregulatie, terwijl synthetisch vezel vaak makkelijk te wassen is en goed blijft zitten in het dekbed. 

Er zijn 4 verschillende warmteklassen die worden bepaald op basis van warmte-isolatie van dekbedden. Een dekbed met warmteklasse 1 is geschikt voor koudere periodes als de winter, terwijl je een dekbed met warmteklasse 4 juist tijdens de hete nachten in de zomer kunt gebruiken. Er zijn ook 4-seizoenen dekbedden die bestaan uit meerdere delen. Je kunt dan de twee delen aan elkaar vastmaken met drukknopen om een winterdekbed te genereren. Zulke dekbedden hebben vaak alle warmteklassen. 

Let bij het aankopen van een dekbed op de afmetingen. Een eenpersoons dekbed heeft over het algemeen de afmetingen 140 x 200 of 140 x 220, terwijl een dekbed voor twee personen vaak 200 x 200, 200 x 220, 240 x 220 en 260 x 220 is. Het is belangrijk om hierop te letten, anders ontvang je straks een dekbed voor twee personen terwijl je maar voor één persoon nodig hebt. 

De tijk is het omhulsel van het dekbed. De meeste dekbedden hebben een tijk van katoen. Katoen is stevig en kan goed zweet opnemen. Het is ook belangrijk om te kijken of de tijk soepel rond je lichaam valt. Hoe beter de kwaliteit van de tijk, des te soepeler de tijk en des te beter je lichaam tegen kou is beschermd.

Dekbedden van andere merken bestellen

De volgende merken hebben veelgebruikte dekbedden die volgens ons niet van de beste kwaliteit zijn.

Ikea

Ikea heeft meerdere dekbedden in een aangename prijscategorie. Alleen qua prijs-kwaliteit komen ze toch niet in de buurt met onze keuzes en ze vallen ook zeker niet onder de beste dekbedden. Verder zijn ze ook zeker niet heel goedkoop te noemen in vergelijking met bijvoorbeeld de dekbedden van Hema en Dekbed Discounter. 

Dekbed Discounter

Dekbed Discounter heeft verschillende dekbedden in een goedkope prijscategorie. Ze zijn zeker niet slecht, maar ze hebben het niet in onze top 9 gehaald. Dit komt hoofdzakelijk omdat ze veelal gemaakt zijn van microvezel. Er zijn heel veel dekbedden die van microvezel gemaakt zijn, waardoor de onderlinge concurrentie groot is. 

Hema

Het dekbed van de Hema is één van de meest goedkope dekbedden in de markt. Je zou dus denken dat we dit dekbed wel als meest goedkoop of beste in prijs-kwaliteit zouden aanmerken. De reden dat we dat niet doen, is dat we toch zien dat veel mensen te veel zweten onder dit dekbed. Volgens ons is vochtregulering van een dekbed een erg belangrijke eigenschap om de slaapkwaliteit te verbeteren. 

Y-Not

Het is erg lastig om de dekbedden van Y-Not te waarderen, omdat er weinig reviews over beschikbaar zijn. Het was voor ons daarom ook niet eerlijk om ze een plek te geven in de top 9. 

Yumeko

Yumeko dekbedden behoren tot de wat duurdere prijscategorie. Aangezien er vele dekbedden zijn van goede kwaliteit, die een stuk goedkoper zijn, hebben we deze dekbedden niet in de top 9 opgenomen. 

Dekbed ervaringen op een rij

Je bent waarschijnlijk erg benieuwd naar de waarderingen die gebruikers geven aan hun dekbedden. Zij moeten er elke dag onder slapen, dus zij zullen als geen ander weten hoe tevreden ze zijn over hun product. Bekijk deze ervaringen even voordat je een keuze maakt over welk dekbed je gaat aanschaffen.

“Warme wolk. Dit dekbed is heerlijk warm zonder te smoren. Ik slaap lekker door omdat er geen temperatuurschommelingen plaatsvinden. Manlief was direct jaloers en wilde er toch ook wel één.”

Jess uit Sommelsdijk over Ultra Soft Princess Dekbed

“Mijn vrouw en ik waren al lang op zoek naar een goed ganzendonzen dekbed. Ons oude donzen dekbed heeft het bijna 10 jaar volgehouden maar was echt toe aan vernieuwing. Nu merken we pas wat we de laatste jaren gemist hebben.”

Tom over Nuvaro Gold 4-Seizoenen Ganzendons dekbed

“Dit 4-seizoenen dekbed is GE-WEL-DIG! Het is 2 laags verbonden door een drukknoopjes systeem, waardoor je in de zomer een laag eraf kan halen en in de winter een laag kan toevoegen. Daarbij is het heel erg zacht en de afmeting is super! Enne… In mijn geval: HELEMAAL VOOR MIJZELF!

Eloy uit Rotterdam over Luxe 4-seizoenen dekbed van Trendzzz

“Heel goed artikel.”

Rida uit Lopik over Neckerman Dekbed

“Helemaal wat je mag verwachten van een wollen dekbed. Heerlijk om het lijf en de zwaarte laat je dieper slapen. Goede service en wij gaan zeker de volgende keer weer voor zo’n dekbed.”

Nine30 uit Hellevoetsluisover Terschellinger Wollen Dekbed Winter

“Heerlijk dekbed, zuiver scheerwol, warm in de winter, koel in de zomer. Wij hebben gekozen voor een extra brede variant van 260, heerlijk! Mooi verpakt in bijgeleverde hoes. Snelle levering.”

Manuela over Terschellinger 4-seizoenen Wollen Dekbed

“Heb het voor mijn dochter van toen 1,5 jaar gekocht, het zomer dekbed is heerlijk luchtig en niet te warm. In de winter is het herfst dekbed voldoende, als je ze samenklikt heb je een dekbed voor de Zuidpool :)”

Amber over Ultra Soft 4-seizoenen Princess Dekbed voor Baby en Peuter

“bezorging was rap, netjes verpakt in stevige plastic bag met rits, dekbed zelf is lekker luchtig en dikker dan ik verwachtte, ik vind het gewicht prettig, voelt net of ik onder een heel chique dekbed stap. is snel aangenaam warm. ik kan niet anders zeggen dan dat ik er perfect tevreden over ben. ik vind dat je voor die prijs goedkope luxe in huis haalt.”

Boer2018 over Swiss Tweepersoons dekbed

“Na lang zoeken dit dekbed gevonden. Valt soepel op het lichaam, voelt niet zwaar aan en is perfect voor mensen die transpireren tijdens het slapen.

Rooij1234 uit Wijk en Aalburg over Texeler Tencel Wollen Dekbed

“Goede kwaliteit en goed voor twee personen.”

Jhennie over Premium Dekbed

Veel gestelde vragen

Kan maak ik mijn dekbed schoon?

Het belangrijkste is om goed te kijken naar wat er wordt aangegeven op het wasetiket. Hierop vind je alle informatie voor het wassen van jouw dekbed. Een wollen dekbed kan alleen naar de stomerij gebracht worden. Was deze dus nooit!

Heeft mijn dekbed een bepaald keurmerk?

Er zijn verschillende soorten keurmerken op een dekbed te vinden: keurmerken over dierenwelzijn (RDS en Down pass), schadelijkheid van textiel (Oeko-tex®), anti allergisch (Nomite) en natuurvriendelijkheid (Downafresh greenLine).

Kan een dekbed zorgen voor allergische reacties?

Een dekbed kan allergie gevoelig zijn. Daarom is het belangrijk dat je nadenkt over een anti-allergeen dekbed, wanneer je gevoelig bent voor organismen als huisstofmijt of bacteriën.

Heb ik per seizoen een dekbed nodig?

Dat ligt eraan. Veel mensen kunnen een heel jaar met hun 4-seizoenen dekbed doen. Wanneer je het snel koud of juist snel warm hebt, kun je erover nadenken om een speciaal winter- of zomerdekbed aan te schaffen

Bronnen

1 Multi-Night Sleep Restriction Impairs Long-Term Retention of Factual Knowledge in Adolescents
2 Sleep restriction may lead to disruption in physiological attention and reaction time
3 Effect of Quilt Materials on Sleep Quality and Thermal Comfort for Young People in East China

Menu