Zoeken
Zoeken
luchtreiniger featured image

De 10 Beste Luchtreinigers van 2024

Een luchtreiniger is een behulpzame oplossing tijdens het allergieseizoen in de lente- en zomermaanden. Het apparaat helpt luchtvervuiling, allergenen en allerlei andere vieze stoffen tegen te gaan. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste luchtreinigers op basis van wetenschap en gebruikersreviews.

De beste luchtreinigers per categorie:

Er zijn veel verschillende luchtreinigers beschikbaar op Bol.com. Daarom vereist het maken van een goede keuze voor jou en jouw familie onderzoek en deskundige begeleiding. Welk soort luchtreiniger heb je nodig? Welke luchtreiniger is geschikt voor de grootte van jouw slaapkamer? Slaapwijsheid.nl staat gereed om jouw vragen hierover te beantwoorden en jou te helpen om jouw ideale keuze te maken.

Beste Luchtreiniger Overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Vibrix Vortex10 Luchtreiniger Beste Algemene Keuze Check Prijs bij Bol
JAP Enivio D9 Luchtreiniger Beste Luxe Keuze Check Prijs bij Bol
eriksson luchtreininger pro Beste Combi Keuze Check Prijs bij Bol.com
Auronic Luchtreiniger Beste Compacte Keuze Check Prijs bij Bol.com
Niceey Luchtreiniger Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Eriksson Luchtreiniger air pure elite Beste Filter Check Prijs bij Bol
Zedar Luchtreiniger Beste Keuze Met App Check Prijs bij Bol
Vibrix Vortex20 Luchtreiniger Mooiste Design Check Prijs bij Bol
Living Smart Luchtreiniger Slimste Keuze Check Prijs bij Bol
Vivid Green Air Purifier Beste Goedkope Keuze Check Prijs bij Bol

*Lees hoe we producten testen en beoordelen in onze onderzoeksverantwoording.

bb5eb794bf01db873f1d7fed1169d99a?s=96&d=mm&r=g
Advies van de expert:

Kies een model waarvan het vermogen overeenkomt met de omvang van jouw slaapkamer en de juiste filters om effectieve resultaten te bereiken.

De Luchtzuiveraars Onderzocht

Beste Algemene Keuze
Vibrix Vortex10 Luchtreiniger
4.7

De Vibrix Vortex10 is een uitstekende luchtreiniger om de luchtkwaliteit te verbeteren in kleine en middelgrote ruimtes.

Het apparaat beschikt over een 5-laags filtersysteem waardoor het 99,9% van de schadelijke en ongewenste stoffen uit de lucht filtert. Indrukwekkend! Dit doet de reiniger voor ruimtes tot 35 vierkante meter in een rap tempo, namelijk in een half uur is de luchtkwaliteit al verbetert. In kleinere ruimtes gaat dit nog sneller. De CADR-waarde is iets lager dan gemiddeld, wat betekent dat dit apparaat minder vierkante meter per uur reinigt dan andere modellen.

Dit model beschikt over allerlei handige functies, waaronder een timer die je op 2, 4 of 8 uur instelt. Ook is er een real time luchtkwaliteitsmeting die door middel van een kleurindicatie wordt aangegeven en in een oogopslag zichtbaar is. Over het geluidsniveau van dit model zijn we erg tevreden; 24 decibel is minder dan het volume in een bibliotheek en zeker op de nachtstand is dit apparaat zeer stil.

Nog een pluspunt: met een vermogen van 13 Watt is dit apparaat uiterst energiezuinig en ontvang je dus niet plots een hoge energierekening.

We raden deze luchtreiniger aan voor gemiddelde ruimtes waar je de lucht goed wilt zuiveren. De Vibrix Vortex10 heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding en is een echte aanwinst voor gezonde lucht.

Voordelen:
 • Zeer effectief 5-laags filtersysteem
 • Instelbare timer (2, 4 of 8 uur)
 • Real time luchtkwaliteitsmeting met kleurindicatie
 • Zeer stil, zeker op nachtstand
Nadelen:
 • Geen keuze uit verschillende kleuren
 • Iets lagere CADR-waarde dan gemiddeld
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze
JAP Enivio D9 Luchtreiniger
4.5

De JAP Enivio D9 is een luchtontvochtiger en luchtreiniger in één, wat betekent dat hij je vochtigheidsniveau op peil houdt en schadelijke stoffen uit de lucht haalt.

Dit model beschikt voer een HEPA filter waarmee de lucht goed gereinigd worden en schadelijke deeltjes verwijderd worden. Vergeleken met andere reinigers, heeft dit model minder lagen filters. Echter, daar staat veelzijdigheid tegenover, omdat dit model de lucht ook ontvochtigd. Je kiest uit drie snelheidsniveaus en stelt de gewenste luchtvochtigheid of een timer in. Tijdens onze test bleek het apparaat niet altijd op het juiste moment uit te springen.

Qua gebruiksgemak scoort dit apparaat goed. Het grote waterreservoir hoeft niet al te vaak geleegd te worden en als je hier helemaal geen zin in hebt, maak je gebruik van de afvoerslang. Dit is ideaal voor langdurig gebruik, maar vereist wel een wasbak of afvoerplek voor het water in de buurt.

We vonden het apparaat stevig aanvoelen en strak vormgegeven. De zwarte kleur staat in veel ruimtes goed, maar we vonden het jammer dat er geen witte variant verkrijgbaar was. Qua geluidsniveau is dit model redelijk stil en heb je er weinig last van.

We raden dit model aan als je op zoek bent naar meerdere functionaliteiten in één apparaat en het niet erg vindt om hier iets meer voor te betalen.

Voordelen:
 • Continu gebruik mogelijk dankzij afvoerslang
 • Waterreservoir groot, waardoor legen sowieso niet vaak nodig is
 • Instelbaar op gewenste luchtvochtigheid of timer
 • Keuze uit drie snelheden
Nadelen:
 • Automatisch uitschakelen werkt niet altijd
 • Minder filterlagen dan andere modellen
 • Prijzige keuze
Check Prijs op Bol.com
Beste Combi Keuze
Erikssøn 2-in-1 Luchtreiniger
4.5

Als je op zoek bent naar een handige combinatie van luchtreiniger en luchtbevochtiger, is dit model van Erikssøn een goede keuze.

Dankzij het nieuwste HEPA-14 filter worden nu nog kleinere stofdeeltjes, fijnstof, bacteriën en virussen uit de lucht gefilterd. Al in een kwartiertje tot een half uur verbetert de luchtkwaliteit in de ruimte aanzienlijk. Daarnaast bevochtiger je de ruimte met dit apparaat, waarbij je drie snelheden in kunt stellen. We vonden dit een handige toevoeging.

Het ontwerp van dit model is strak, waardoor het goed staat in de ruimte. Je stelt een kinderslot en een timer in, waardoor je geen omkijken naar het apparaat hebt. De kleurindicatie zorgt ervoor dat je direct ziet hoe de luchtkwaliteit is.

We raden dit gebruiksvriendelijke en veelzijdige model aan voor hoge luchtkwaliteit en een goede luchtvochtigheid in de ruimte.

Voordelen:
 • Beschikt over het nieuwste HEPA-14 filter, hoge kwaliteit
 • Houdt luchtvochtigheid ook op peil
 • Betere luchtkwaliteit in slechts 15-30 minuten
 • Drie standen in te stellen, ook slaapstand
 • Timer en kinderslot instelbaar
Nadelen:
 • Als je aroma toevoegt aan de bevochtiger, wordt het er direct uitgefilterd
 • Maakt behoorlijk wat geluid, ook op laagste stand
Check Prijs op Bol.com
Beste Compacte Keuze
Auronic Luchtreiniger
4.3

Deze luchtreiniger van Auronic is een voordelige keuze die over alle basisfunctionaliteiten beschikt.

Het 3-traps HEPA-filter reinigt de lucht efficiënt, waardoor onder andere pollen, vieze geurtjes en stof verwijderd worden. Je kiest uit drie snelheden, waarvan de laagste ideaal is voor de slaapkamer dankzij het lage geluidsniveau. Let erop dat dit model enkel geschikt is voor kleine ruimtes tot twaalf vierkante meter.

Het ontwerp is compact, waardoor het apparaat niet storend is in de ruimte. Het gebruiksgemak is hoog en bedienen is makkelijk. Je hebt iets minder uitgebreide instelmogelijkheden bij deze air purifier, maar daar staan een vriendelijke prijs en degelijke kwaliteit tegenover.

We raden dit model als basic luchtreiniger bij een beperkt budget.

Voordelen:
 • Stil in gebruik, zeker op laagste stand
 • Melding als je filter moet vervangen
 • Ook als nachtlampje te gebruiken
 • Compact, waardoor niet storend in ruimte
 • Vriendelijk geprijsd
Nadelen:
 • Geen instelbare timer
 • Alleen voor ruimtes tot 12 vierkante meter
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Niceey Luchtreiniger

4.7

Deze luchtreiniger van Niceey is een ideale keuze om de lucht in de slaapkamer of woonkamer te reinigen.

Het apparaat beschikt over een 3-laags HEPA 13 filter en een koolstoffilter, waarmee stof, pollen, bacteriën en rook uit de lucht verwijderd worden. We waren onder de indruk van de snelheid van het apparaat. Al binnen 3 minuten was de luchtkwaliteit in de ruimte verbeterd. We vonden het handig dat we dit aan de hand van de lichtkleur konden herkennen.

De luchtreiniger beschikt over een nachtstand met een laag geluidsniveau, waar we absoluut geen last van hadden. Ook als we overdag een van de andere 3 windsnelheden gebruikten, vonden we het geluid niet storend. Let erop dat deze luchtreiniger niet geschikt is voor ruimtes groter dan 35m2. Gelukkig is dit voldoende voor de gemiddelde woon- of slaapkamer.

We bedienden de luchtreiniger zowel op het apparaat zelf als via de bijbehorende app. Zo konden we de instellingen, bijvoorbeeld de timer, van een afstand wijzigen. We kozen uit 2, 4 of 8 uur tot automatische uitschakeling. 

We raden deze luchtreiniger van Niceey aan als je op zoek bent naar een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding dat op afstand te bedienen is. Voor grote ruimtes kies je beter een ander model.

Voordelen:
 • Bediening via display of via mobiele app
 • Slaapstand is stil en niet storend
 • Luchtkwaliteitsindicator met lichtkleuren
 • Unieke UV-desinfectie knop om bacteriën en virussen te doden
Nadelen:
 • Minder geschikt voor grote ruimtes
 • Slechts 3 tijden instelbaar met timer
Check Prijs op Bol.com
Beste Filter
Erikssøn Luchtreiniger Air Pure Elite
4.6

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger met het nieuwste HEPA-14 filter, is dit model van Erikssøn een goede keuze.

Dit compacte apparaat is verrassend krachtig en geschikt voor ruimtes tot maar liefst 70 vierkante meter. Al in een kwartier is de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd, wat je in realtime af kunt lezen dankzij de ingebouwde sensor. Er zijn vier standen, waaronder een slaapstand, een je stelt een timer in.

We vonden dit model eenvoudig te bedienen en het geluidsniveau was goed. Op de automatische stand is het wat luid voor in de slaapkamer, maar gelukkig hadden we hier geen last van me de slaapstand. Let er wel op dat er geen extra filters meegeleverd worden en deze iets lastiger verkrijgbaar zijn.

Kortom, een aanrader als je een luchtreiniger met het nieuwste HEPA-filter voor de beste reiniging zoekt.

Voordelen:
 • Met het nieuwste HEPA-14 filter voor optimale reiniging
 • Realtime luchtkwaliteit inzien dankzij sensor
 • Beschikt over timer en vier standen
 • Voor ruimtes tot 70 vierkante meter
Nadelen:
 • Geen extra filters meegeleverd
 • Passende filters lastig vindbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met App

Zedar Luchtreiniger

4.7

Deze luchtreiniger van Zedar is een moderne keuze die zowel via het display als een app te bedienen is. 

Het apparaat beschikt over een 4-laags HEPA 13 filter en een koolstoffilter, waarmee het rook, schimmel, haren van huisdieren, stof, vervelende geuren, pollen en huisstofmijt uit de lucht filtert. We vonden het handig dat we aan de hand van de lichtkleur konden zien of de luchtkwaliteit goed, matig of gemiddeld was.

De luchtreiniger beschikt over een nachtstand met een uiterst laag volume, waardoor we probleemloos konden slapen. Het geluid is vergelijkbaar met ritselende blaadjes. Let er wel op dat het apparaat niet geschikt is voor grote ruimtes. Voor de gemiddelde slaap- of woonkamer is er echter een enkel probleem.

Het grootste pluspunt van deze luchtreiniger is de bediening. Niet alleen via het display pas je instellingen aan, maar ook via de app. Je stelt hier schema's in voor iedere dag of schakelt de reiniger aan voordat je van je werk naar huis gaat.

We raden deze luchtreiniger van Zedar aan als je een gebruiksvriendelijk model zoekt dat op afstand te bedienen is. Zo kom je altijd thuis bij goede luchtkwaliteit.

Voordelen:
 • Bediening via display of via mobiele app
 • Slaapstand is erg stil (vergelijkbaar met ritselende blaadjes)
 • Aantrekkelijk & strak ontwerp
 • Gekleurde lampjes ter indicatie van luchtkwaliteit
 • 4-laags HEPA 13 filter
Nadelen:
 • Niet geschikt voor grote ruimtes
 • Niet draadloos te gebruiken
Check Prijs op Bol.com
Mooiste Design
Vibrix Vortex20 Luchtreiniger
4.7

De stijlvolle Vibrix Vortex20 is een verbeterde versie van de Vortex10 die over extra functionaliteiten beschikt, maar ook in een iets hogere prijsklasse valt.

Dankzij de 6-laagse filtratie reinigt het apparaat de lucht nóg beter dan de Vortex10, met als verschil dat dit model ook over een koude katalysator beschikt die gassen neutraliseert. Je gebruikt dit model voor ruimtes tot wel 70 vierkante meter, die al in 25 minuten gereinigd en verfrist zijn. De CADR-waarde is gemiddeld voor een luchtreiniger in deze prijsklasse.

Een nadeel vergeleken met de Vortex10 is het hogere energieverbruik, al is dat uiteindelijk op de rekening een minimaal verschil. Qua ontwerp vonden we dit model aantrekkelijk: ronde vormen, witte kleur en weinig poespas. Een luchtreiniger die zowel stijlvol als onopvallend is, maar wel goed zijn werk doet.

Je hebt keuze uit 4 handmatige zuiveringssnelheden, het apparaat beschikt over een luchtkwaliteitsmeter en -indicator voor optimaal gebruiksgemak en heeft een timer, kinderslot en stille slaapmodus. Ideaal dus voor gebruik in iedere ruimte!

We raden dit stijlvolle model van Vibrix aan als je op zoek bent naar een luchtreiniger met uitgebreide functionaliteiten en hoogwaardige reiniging in kleine, middelgrote en grote ruimtes.

Voordelen:
 • 6-laags filter voor optimale reiniging van de lucht
 • Ook geschikt voor grotere ruimtes tot 70 m²
 • Werkt snel, grote ruimtes al in 25 minuten gereinigd
 • Zeer stil, aangenaam in de slaapkamer
 • Inclusief luchtkwaliteitsmeter en -indicator
Nadelen:
 • Verbruikt iets meer energie dan de Vortex10
 • Hogere prijsklasse
Check Prijs op Bol.com
Slimste Keuze
Living Smart Luchtreiniger
4.5

Als je op zoek bent naar een slimme luchtreiniger, is dit model van Living Smart met een handige app de juiste keuze voor jou.

De luchtreiniger beschikt over een HEPA-13-filter om kleine deeltjes zoals stof en pollen uit de lucht te filteren. Dit filter is vervangbaar, waardoor je altijd schone lucht hebt. Daarnaast wordt ook koolstof uit de lucht gehaald met dit apparaat. We vonden het filter goed werken, al heeft het wat minder lagen en opties dan concurrerende modellen.

Qua functies is dit model uitgebreid: je stelt een timer in op 2, 4 of 8 uur en de luchtkwaliteit wordt gemeten. Daarnaast is er kindervergrendeling voor veiligheid in huis en gebruik je dit model ook als nachtlampje. Het geluidsniveau was prima, maar dit is niet het stilste model in de lijst. Ook handig: je hebt keuze uit drie standen.

We zijn erg te spreken over de bediening van dit model. Dit doe je niet alleen via het aanraakscherm op het apparaat, maar ook via een bijbehorende app die voor Android en Apple beschikbaar is. Hierin pas je alle instellingen volledig naar wens aan, ook via spraakbesturing als dit je voorkeur heeft. We konden er bijvoorbeeld voor zorgen dat we bij perfecte luchtkwaliteit thuiskwamen.

We raden dit model aan van Living Smart aan als je een slimme reiniger zoekt die op meerdere manieren te bedienen is en over uitgebreide functionaliteiten beschikt.

Voordelen:
 • Keuze uit drie modi: hoog, gemiddeld en laag
 • Besturing via app en spraak mogelijk
 • Intuïtief aanraakscherm is makkelijk te bedienen
 • Met een timer: 2, 4 of 8 uur
 • Handige functies, zoals nachtlampje en kindervergrendeling
Nadelen:
 • Minder geschikt voor filteren van zeer kleine deeltjes en zware geuren
 • Iets lagere CADR-waarde dan gemiddeld
 • Minder stil dan sommige andere modellen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
Vivid Green Air Purifier

Als je op zoek bent naar een voordelige air purifier, is dit model van Vivid Green een goede keuze.

Het apparaat beschikt over een H12 HEPA filter en een koolstoffilter voor een geurvrije omgeving. We merkten duidelijk verschil bij gebruik. Zo was de sigarettenlucht binnen enkele minuten verdwenen en ook niesden we minder vaak in huis. Handige functies zijn de timer die in te stellen is op drie standen, namelijk 2, 4 of 8 uur, en de ingebouwde ionisator.

We vonden dit model redelijk gebruiksvriendelijk. Hoewel de handleiding niet super duidelijk was, bedienden we dit model soepel via het aanraakscherm. Een nadeel vonden we het geluidsniveau, want hoewel dit apparaat als stil geadverteerd wordt, maakt het een licht zoemend geluid. Tijdens onze test bleek dit in de slaapkamer onprettig, maar in de woonkamer oké. Dankzij de drie kleuren zie je direct wat de luchtkwaliteit is.

Dit model voelde stevig aan en we vonden de witte kleur goed staan in vrijwel ieder interieur. De luchtreiniger is relatief groot, iets waar je rekening mee moet houden bij je aankoop. Daar staan kracht, efficiëntie en een goede prijs-kwaliteitverhouding tegenover.

We raden dit model van Vivid Green aan als je graag de luchtkwaliteit in huis wilt verbeteren, maar hier niet de hoofdprijs voor wilt betalen.

Voordelen:
 • Efficiënt, al binnen 5 minuten is sigarettengeur verdwenen
 • Kleurweergave voor luchtkwaliteit, in een oogopslag te zien
 • Gebruiksvriendelijk aanraakscherm
 • Instelbare timer met 3 standen (2, 4 en 8 uur)
Nadelen:
 • Geen adapter meegeleverd
 • Zoemend geluid
 • Vrij groot formaat
Check Prijs op Bol.com

Waar hebben wij op gelet bij het bepalen van onze lijst?

 • Oppervlakte van de ruimte: Een kleine luchtreiniger in een grote ruimte is haast nutteloos. Daarom moet je er goed op letten dat de capaciteit van een luchtreiniger genoeg is voor de ruimte. 
 • Geluid: Vooral voor een goede slaap is het belangrijk om een luchtreiniger aan te schaffen die zo weinig mogelijk geluid maakt. In onze selectie hebben wij ook de stilste luchtreiniger meegenomen. 
 • Energieverbruik: De hoeveelheid watt dat een luchtreiniger nodig heeft om te draaien is afhankelijk van de capaciteit en het formaat. Het is daarom slim om te kiezen voor een reiniger die precies de goede eigenschappen heeft om jouw gewenste ruimte te reinigen. 
 • Reinigingstechnieken: Er zijn verschillende technieken waarmee lucht wordt gereinigd. In de meeste gevallen wordt gebruikgemaakt van een filter. Je ziet ook veel luchtreinigers met ionisators.
 • Reinigingsdoel: Wat wil je verhelpen met de luchtreiniger? Wil je virussen & bacteriën verwijderen of juist fijnstof? Het is belangrijk om over deze vragen na te denken alvorens een product wordt aangekocht.

Verschillende Soorten Luchtreinigers

Het soort luchtreiniger wordt over het algemeen bepaald door het type filter dat zich in de luchtreiniger bevindt:

 • HEPA-filter: De meestgebruikte, maar een simpel filter. De filter is erg fijn, maar heeft een korte levensduur. De filter wordt vooral gebruikt voor het verwijderen van fijnstof in de lucht.
 • Koolstoffilter: Deze filter zorgt er, naast filteren van fijnstof, ook door adsorptie voor dat rook en andere vieze geuren uit de lucht worden gefilterd.
 • Ionisator: Een ionisator zendt negatief geladen zuurstofmoleculen in de lucht die zich hechten aan vuil- en stofdeeltjes. Deze manier van luchtzuivering is al wat geavanceerder en professioneler. 
 • Waterfilter: Deze filter zuigt vieze, droge lucht in het apparaat. De lucht wordt vervolgens bevochtigd, waardoor een schone, vochtige lucht in de kamer ontstaat.
 • Keramische filter: Deze luchtreinigers verhitten de lucht tot 200 graden waardoor tot 99,99 procent van alle vieze organismen en deeltjes uit de lucht verwijderd worden. 

De beste luchtreiniger: de wetenschappelijke voordelen

Vanwege de coronacrisis is er de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van luchtreinigers om bacteriën, aerosolen of andere organismen uit de lucht te verwijderen. In een artikel van EenVandaag wordt beschreven hoe de TU Eindhoven1 tot de ontdekking kwam dat door luchtreiniging en ventilatie zo’n 85 procent van de lucht gereinigd kan worden.  Tijdens het onderzoek van de TU moesten 35 proefpersonen gaan sporten, waarbij de afvang van aerosolen werd onderzocht. 

Maar welke invloed heeft de kwaliteit van lucht op jouw slaap? Tijdens de zoektocht naar een antwoord op deze vraag kwamen wij twee interessante onderzoeken tegen:

 1. Het eerste onderzoek2 werd verricht in Peking. Aangezien de luchtkwaliteit hier erg slecht is, wilde men onderzoeken hoe de slaap van eerstejaarsstudenten werd beïnvloed door de vieze lucht. Hieruit bleek dat luchtvervuiling wel degelijk resulteert in een verminderde slaapkwaliteit. 
 2. In het tweede onderzoek3 zag men niet directe gevolgen van slechte luchtkwaliteit op de slaap. Wat onderzoekers wel zagen is dat de slechte lucht zorgt voor droge lippen, bloedneuzen enzovoort. Volgens deze onderzoekers had een slechte luchtkwaliteit dus indirect invloed op de slaapkwaliteit. 

Veelgestelde vragen

Is het gevaarlijk om een luchtreiniger de hele dag aan te zetten?

In principe niet. Houd er wel rekening mee dat je eens in de maand de filters moet verschonen. Daarnaast is het wel onnodig om te doen, omdat de meeste air purifiers een kamer binnen een half tot twee uur schoon hebben gemaakt.

Kan ik mijn ramen open laten bij het gebruik van een luchtreiniger?

Dat zouden wij niet adviseren. Er zijn wel luchtreinigers die werken bij de ramen open, alleen is de werking altijd minder. 

Wat is het verschil tussen een luchtreiniger en een airconditioning?

Een airco zorgt er vooral voor dat koude lucht in de ruimte wordt geblazen, terwijl een luchtreiniger zorgt voor schone lucht. 

Haalt een air purifier vieze luchtjes weg?

Het hoofddoel van een luchtreiniger is het verwijderen van slechte stofjes in de lucht, niet specifiek vieze geuren. Vaak komt echter een vies luchtje wel voor uit slechte stoffen. Vandaar dat een luchtreiniger er wel kan zorgen voor het verminderen van vieze luchtjes.

Wat zegt de CADR-waarde?

De Clean Air Delivery Rate geeft aan hoeveel kubieke meter lucht de air purifier in een uur reinigt. De CADR-waarde wordt vooral bepaald door de kwaliteit van filters en het vermogen. 

Bronnen

1 Ventilation and air cleaning to limit aerosol particle concentrations in a gym during the COVID-19 pandemic

2 The Association between Air Pollution and Sleep Duration: A Cohort Study of Freshmen at a University in Beijing, China

3 The effect of air quality on sleep

Gerelateerde producten

Menu