anti-snurk-kussen

Best Geteste 7 Anti Snurk Kussens van 2022 – Nooit Meer Snurken!

Een anti snurk kussen heeft, zoals de naam al aangeeft, tot doel snurken tot een halt te brengen. Snurken is iets dat door veel mensen als weinig charmant wordt gezien. Je hebt er zelfs misschien niet of nauwelijks last van, maar het is vooral je partner of huisgenoten die er hinder aan ondervinden. Wil je hen een dienst bewijzen, schaf dan een anti snurk kussen aan. Zo’n kussen is immers een stuk comfortabeler dan een apparaatje dat je in je neus moet steken. Wil je liever niet zelf opdraven voor de kosten? Vraag het anti snurk kussen dan als cadeautje!

Beste anti snurk kussen overzicht

Gelijk weten wat het beste anti snurk kussen is? Je vindt het even verderop in dit artikel. In dit blog vind je een zevental van de beste antisnurk kussens die wij tijdens ons onderzoek zijn tegengekomen. Elk van deze kussens is van hoge kwaliteit en wordt door online klanten als erg goed ervaren. Je kunt deze antisnurkkussens eenvoudig online bestellen. Het enige dat jij hoeft te doen, is een keuze maken. Wil je eerst meer achtergrondinformatie over dergelijke kussen? Ook die informatie vind je in dit blog. Daarbij vind je een analyse met alle voor- en nadelen van het product in kwestie. Heb je vragen? Die zullen we proberen voor je te beantwoorden.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Beste-algemene-keuze-antisnurkkussenBeste algemene keuze Check Prijs
Het-meest-luxe-anti-snurk-kussenDe meest luxe keuze Check Prijs
Meest-Voordelige-AntisnurkkussenHet meest voordelige anti snurk kussen Check Prijs
Meest-originele-antisnurk-kussenDe meest originele keuze Check Prijs
Orthopedisch-verantwoord-AntisnurkkussenDe Orthopedisch verantwoordde keuze Check Prijs
Het-meest-volledige-antisnurkkussenHet meest volledige anti snurk kussen Check Prijs
Ideaal-voor-zijslapers-antisnurkkussenIdeaal voor zijslapers Check Prijs

Voordelen anti snurk kussen

Aan een (goed) anti-snurk kussen zijn verschillende voordelen verbonden. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat het goed werkt. Een goed functionerend kussen zit vrij ingenieus in elkaar.

 • Een betaalbare oplossing
  De meeste middelen die op de markt zijn gebracht om snurken tegen te gaan, zijn vrij duur. Schaf je een anti snurk kussen aan, dan sla je twee vliegen in één metaforische klap: een kussen moet je immers toch hebben. Een kussen dat snurken tegengaat is niet per se veel duurder dan een ‘gewoon’ kussen, al moet je wel rekening houden met sterk uiteenlopende prijzen.
 • Het kussen in kwestie pakt snurken bij de oorzaak aan
  Wist je dat snurken in veel gevallen door een verkeerde slaaphouding wordt veroorzaakt? Je luchtwegen raken geblokkeerd doordat je tong en het zachtere gedeelte van het gehemelte naar beneden zakken. Geblokkeerde luchtwegen zullen ervoor zorgen dat je (luid) begint te snurken.
 • Je wervelkolom en nek worden in een natuurlijk rechte lijn gebracht
  De rechte lijn zorgt ervoor dat je luchtweg vrij is gemaakt. Lig je op je zij, dan ligt je hoofd vaak wat te ver achterwaarts. Lig je op je rug, dan zakt je hoofd vaak iets te ver naar beneden. Het kussen zit zo in elkaar dat het aannemen van een onnatuurlijke houding wordt voorkomen.
 • Een nadeel: het antisnurk kussen is niet voor ieder type snurker geschikt
  Bij sommige chronische snurkers wordt snurken veroorzaakt door een vernauwing of een blokkade in de luchtweg bij de neus. Dit kan komen door een allergie, maar ook door een verkoudheid. Een scheef neusschot kan ook tot snurken leiden. In deze gevallen heeft het aanpassen van je slaaphouding met behulp van een antisnurkkussen dus weinig tot geen zin.
  Een ander nadeel: het is best even wennen
  Het antisnurkkussen zal je dwingen in een andere houding te gaan liggen dan je gewend bent. Dit is een andere houding dan je wellicht comfortabel vindt, waardoor je de eerste paar nachten misschien een minder prettige nachtrust ervaart. Je moet het er dus voor over hebben.

Wetenschap over anti snurk kussen

Snurken wordt als onaantrekkelijk gezien en bestempeld tot “sociaal probleem”. In 2017 werd expliciet onderzocht of een anti snurk kussen dat de slaaphouding aanpast kan leiden tot minder snurken. De naam van dit artikel is ‘The effect on snoring of using a pillow to change the head position’. Vrij recht toe, recht aan dus, zonder al te veel fantasie. Maar goed, de uitkomsten van het onderzoek zijn gunstig voor de hardcore snurkers onder ons: het gebruik van het kussen kan de ernst van snurken (zowel objectief, als gevoelsmatig) flink beperken.

Ervaring met anti snurk kussen

De wetenschap is met ons, mede-snurker. Maar zijn de klanten dat ook? Er is meer voor nodig om je te overtuigen van de kracht van een antisnurk kussen dat een onderzoekje verricht door wetenschappers, of de verhalen die wij je vertellen. Vandaar dat we ook graag de meningen van échte klanten van antisnurk kussens met je delen. Deze zijn gelukkig veelal erg positief, zoals uit het onderstaande review van een antisnurk kussen op Bol.com valt op te maken:


“Heel fijn hoofdkussen! Ik heb er even 3 nachten aan moeten wennen, maar ik kan nu niet meer zonder.”

-Klantreview over een anti snurk kussen

Top 7 anti snurk kussens

Als wij onderzoek verrichten naar een product, doorlopen we altijd het gehele aanbod (in ieder geval elk artikel waar we beslag op kunnen leggen). We wikken en wegen, bekijken de voordelen van elk product, wegen dit af tegen de prijs, de reviews en de voorwaarden van de garantie, zodat we je weloverwogen advies kunnen geven. Hier volgt onze top zeven beste kussens.

Beste Algemene Keuze
Vlindervormig Hoofdkussen

Is het T.O.P. kussen daadwerkelijk top? Je leest het hier. Het betreft een vlindervormig kussen dat nekpijn en schouderklachten tegen moet gaan, maar ook helpt tegen snurken. Het is een kussen gemaakt van traagschuim, beter bekend onder de Engelse term “memory foam”.

Voordelen:
 • Het kussen is gemaakt van duurzaam memory foam
 • Kussen gaat niet alleen snurken tegen, maar helpt ook bij klachten in nek, rug en schouders
 • Omdat dit kussen een nieuwe contour hebt dan je vermoedelijk gewend bent, kan het best even wennen (en wenen?) zijn
 • Orthopedisch en ergonomisch kussen dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van gewicht
 • Dit kussen kan gebruikt worden door de buikslaper (buikschuiver?), de zij-slaper en de rug-slaper
 • Beschikt over een ademende hoes die de luchtstroom verbeterd en zweetexces tegengaat
 • De hoes van hoogwaardig polyester en katoen kan ook in de machine (maximaal 30 graden) gewassen worden
 • Snurken? Nee, meneer en nee, mevrouw.
Nadelen:
 • Dit kussen is razend populair, en af en toe dus niet leverbaar.
Check Prijs Bol
Het Meest Luxe Kussen
Posiform Anti-Snurk Kussen

Het antisnurk kussen van Posiform is ontworpen om snurken de kop in te drukken, zonder dat jij je kop krijgt ingedrukt. Dit wordt ook wel “positionele therapie” genoemd. Waar je tong bij slapen op de rug normaal gesproken naar achteren valt en de luchtwegen kan verstoppen, zal de tong bij het Posiform kussen naar voren vallen de luchtwegen vrij houden.

Voordelen:
 • Verbetert de slaaphouding, wat snurkvorming vermindert
 • Dit kussen traint je anders te gaan liggen en stimuleert zijwaarts slapen
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Specifiek ontworpen tegen snurken.
Nadelen:
 • Het kussen heeft relatief een hoge prijs
Check Prijs Bol
De Voordeligste Koop
Bamboe Traagschuim Kussen

Dekbeddenwereld verzorgt meer dan alleen dekbedden, ook kussens dus. Dit kussen is gedeeltelijk gemaakt van bamboe vezels en gedeeltelijk van memory foam. Het kussen streeft naar optimale nachtrust en lastverlichting in schouders, nek en hoofd.

Voordelen:
 • Het kussen heeft een tijk van verbeten geweven jacquard en bevat 40% bamboe vezels
 • De vulling van dit kussen is 100% duurzaam traagschuim, in de vorm van lucht doorlatende vlokken
 • Niet alleen is dit kussen anti snurk, maar ook nog eens antiallergisch
 • Dit kussen is voor de rug-slaper, de zij-slaper én de buik-slaper
 • Je kunt het tijk op maximaal 40 graden Celsius wassen
 • Leuk extra: het kussen wordt in een luxe bijgeleverde draagtas vacuüm verpakt.
Nadelen:
 • Bamboekussens staan erom bekend om sterk te ruiken als ze uit de verpakking komen, soms wel tot 60 uur.
 • Het is een dik kussen, dit vindt niet altijd iedereen prettig
Check Prijs Bol
De Meest Originele Keuze
Mediflow Orthopedisch Waterkussen

Mediflow brengt, naar eigen zeggen, een “revolutie in slaapcomfort” teweeg. Dat doet het onder meer met dit orthopedische waterkussen, dan met hypoallergeen vezels gevuld is. Aan de onderkant van het kussen vind je een thermisch afgesloten compartiment van water. De unieke samenstelling zou voor comfort moeten zorgen dat enig ander kussen kan bieden.

Voordelen:
 • Bovenzijde van het kussen is met hypoallergeen vezels gevuld
 • Dankzij het watercompartiment zal het Mediflow orthopedisch waterkussen zich altijd aan je slaaphouding en nek aanpassen, wat voor optimale ondersteuning garant staat
 • Het Mediflow kussen is door de Johns Hopkins universiteit in Amerika als beste uit de test gekomen, waar het onder meer Tempur kussens versloeg op het vlak van slaap verbetering en vermindering van nekklachten
 • Je zult sneller inslapen en eerder klachten kwijtraken
 • Het kussen is voor het gros van de Nederlandse kussenslopen geschikt en kan worden uitgewassen
 • Je kunt de hoogte van het kussen aanpassen door minder of meer kraanwater aan het compartiment toe te voegen
 • Het water is normaal gesproken geruisloos en klotst niet (ontluchten kans soms nodig zijn)
 • Je krijgt 2 jaar garantie op eventuele fabrieksfouten.
Nadelen:
 • Het kussen biedt, door het water, niet altijd de gewenste ondersteuning voor elke slaper
Check Prijs Bol
Orthopedisch Verantwoord
SOFTCENTRE® Hoofdkussen

Het SoftCentre traagschuim kussen bezit een gemiddelde stevigheid en is geschikt voor alle soorten slapers (rug, buik en zij). Het is een kussen van 40 bij 60 centimeter – groot genoeg voor menig hoofd. Het kussen kan problemen als slapeloosheid en oververhitting bij hitte voorkomen.

Voordelen:
 • Dit type kussen is voor elk soort (schone) slaper geschikt
 • Het SoftCentre maakt gebruik van 2019 verzachtende-Gel dat zorgt voor optimaal slaapcomfort
 • Het kussen is tevens geschikt voor snurkers en mensen die lijden aan apneu: je houding wordt verbeterd, waardoor de klachten vanzelf zullen verminderen
 • Ook gewichtspijn zal afnemen
 • De SoftCentre hoes is heerlijk ademend, makkelijk af te nemen (dankzij de rits) en op 30 graden uit te wassen.
Nadelen:
 • Het kussen is aan de harde kant
 • Ondanks dat je verschillende groottes kunt bestellen, is het kussen wel aan de smalle kant
Check Prijs Bol
De Meest Volledige Keuze
Lifetec Premium® Hoofdkussen

Het volgende anti snurk kussen in deze lijst is het Lifetec Premium Pro Position: een mondvol die gebruikt maakt van cool gel en met extra hoes geleverd wordt. Ook dit kussen heeft een gemiddelde stevigheid. Je kunt het als zij-slaper en als rug-slaper gebruiken.

Voordelen:
 • Het kussen verbetert je luchtdoorgang en zal snurken verminderen
 • Ook uw nekklachten zullen afnemen door de verbeterde slaaphouding
 • Het kussen gaat overmatig rollen en bewegen in de slaap tegen
 • Dankzij verkoelende gel raak je nooit oververhit, ook niet in de zomer
 • Meer uitgerust wakker worden
 • Bij het kussen wordt een extra, tweede kussenhoes aangeleverd.
Nadelen:
 • Het kussen is aan de prijzige kant
 • Door sommige gebruikers wordt het kussen omschreven als aan de (te) kleine kant
 • Na lang gebruik kan het kussen een deel van de stevigheid verliezen
Check Prijs Bol
Ideaal Voor Zijslapers
Het Best Life Traagschuim

Dit kussen voor nekklachten is relatief zacht (voor wie niet van harde kussens houdt). Het is voor de rug- en zij-slaper bedoeld. Het is van traagschuim gemaakt, dat zijn volume en veerkracht behoudt en zorgt voor optimaal comfort.

Voordelen:
 • De ondersteuning voor rug, nek en hoofd tijdens het slapen zijn optimaal
 • Klachten aan rug, nek en hoofd worden verlicht en ook (gedeeltelijk) voorkomen
 • De luchtwegen worden tijdens het slapen geopend
 • De bloedsomloop wordt verbeterd
 • Dankzij het ergonomische ontwerp wordt je wervelkolom in een neutrale (goede) houding gebracht
 • Dit kussen zal je nachtrust bevorderen
 • De hoes van het kussen is wasbaar en ademend
 • Voor aanschaf heb je recht op proefslapen (30 nachten)
 • Na aanschaf krijg je 2 jaar garantie
 • Dit kussen wordt met e-book waarop handige slaaptips staan geleverd
Nadelen:
 • Minder geschikt voor personen die graag op een traditioneel zachte kussen slapen
 • Alleen een garantie van twee jaar als je een recensie achter laat
 • Je nek ligt erg hoog waardoor je hoofd (natuurlijk) naar achteren valt. Dit is niet voor iedereen
Check Prijs Bol

Anti snurk kussen kopen? Let hierop

Let hier op als je een antisnurkkussen besluit aan te schaffen:

 • Wat voor type snurker ben je? Je hebt keelsnurkers en neussnurkers. Het grootste gedeelte van de snurkers is een echte keelsnurker. Deze mensen snurken omdat hun luchtweg in de keel verstopt zit. Dat heeft te maken met verslappende spieren tijdens de slaap. Als verslappende mond- en keelspieren de luchtweg gaan blokkeren, leidt dit tot trillingen en snurken. Waar een antisnurkkussen voor de keelsnurker vaak super effectief is (met name bij rug-slapers), is dat bij de andere groep – de neussnurkers – minder het geval. Een verstopte neus of scheef neustussenschot is met een verbeterde slaaphouding niet te verhelpen. Bij deze snurkers helpt een kussen weinig.
 • Voor welke slaaphouding is het kussen? Vooral rug-slapende keelsnurkers hebben veel baat bij een antisnurkkussen. De zij-ligger en buik-slaper hebben er iets minder baat bij. Schaf je een kussen aan (antisnurk of niet) kijk dan altijd voor welke lighouding het bedoeld is. Op de meeste kussens kun je elke gewenste slaaphouding aannemen, maar er zijn ook specialistische kussen voor zij-, buik- of rug-ligger.
 • Prijs-kwaliteit. Dit spreekt voor zich: hoe duurder het antisnurk kussen is, hoe meer het te bieden moet hebben. Denk niet alleen aan het tegengaan van snurken of slaapapneu, maar ook aan een verbeterde slaaphouding, minder nek- en schouderklachten en een algemeen hoger niveau van slaap.
 • Is het kussen wasbaar? Voor de meeste kussens zal gelden dat de binnenzijde niet wasbaar is, maar de hoes wel. Vaak moet de hoes met de hand worden gewassen op een temperatuur niet heter dan 30 graden.

Veelgestelde vragen

Vragen, vragen, zoveel vragen. Maar nu: evenzoveel antwoorden!

Werkt een antisnurk kussen echt?

Dat is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst dient het een kussen van hoge kwaliteit te zijn. Daarnaast moet het kussentype aansluiten op jouw slaaphouding (buik, zij of rug). Tot slot is er een belangrijk onderscheid tussen keelsnurkers en neussnurkers. Ben je een keelsnurker (iemand die snurkt door een verstopte keel) dan zal het antisnurkkussen wel effect hebben. Bij een neussnurker daarentegen heeft een verbeterde lighouding weinig tot geen effect.

Hoe werkt een anti-snurk kussen precies?

Het antisnurk kussen is specifiek ontworpen om ervoor te zorgen dat je minder snurkt. Het geheim tot minder snurken is een verbeterde lighouding, die ervoor zorgt dat verslappende spieren in keel en neus je keelholte niet blokkeren, wat tot snurken leidt. Het doel van het kussen is die verbeterde lighouding te stimuleren, waardoor de blokkade wordt opgeheven.

Wat zeggen experts over antisnurk kussens?

Er is voldoende bewijs dat een verbeterde slaaphouding kan leiden tot minder snurken en een groter algemeen slaapcomfort, met name bij rug slapers. In de praktijk zal snurken niet 100% verdwijnen, maar zeker een stuk minder worden. Een goed ontworpen kussen zal wel degelijk je slaaphouding verbeteren, waar met name de keelsnurker veel profijt van kan hebben.

Bronnen

Cazan, D., Mehrmann, U., Wenzel, A. et al., ‘The effect on snoring of using a pillow to change the head position’ (2017), Sleep Breath 21, 615–621

Gerelateerde berichten


Menu