Zoeken
Zoeken
oordopjes slapen featured image

De 7 Beste Slaap Oordoppen Voor Een Goede Nachtrust – Koopgids 2023

In de afgelopen jaren heeft onze slaapexpert Niels uitvoerig onderzoek gedaan naar oordopjes tijdens het slapen. Hij heeft diverse slaap oordoppen vergeleken op het gebied van geluidsreductie en comfort. De zeven oordoppen die het beste scoorden, vind je in dit artikel.

De beste oordopjes per categorie zijn:

Als je oordopjes gaat kopen, is het belangrijk om te kiezen voor oordoppen die bij je passen. Niet alle oordoppen zijn namelijk voor iedereen effectief. Gelukkig is een miskoop met het lezen van dit artikel eenvoudig te voorkomen. We leggen hieronder namelijk precies uit waar je op moet letten bij de aanschaf van oordoppen.

Beste Slaap Oordoppen Overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Decibullz overzicht scaledBeste KeuzeCheck Prijs
Somnifiq herbruikbare oordoppen inhoud scaledBeste Universele PasvormCheck Prijs
Numsy siliconen oordoppen inhoud scaledBeste Multifunctionele KeuzeCheck Prijs
Loop herbruikbare oordoppen inhoud scaledBeste Prijs-KwaliteitverhoudingCheck Prijs
Victor muller schuim oordopjes 1 scaledBeste Herbruikbare SchuimoordoppenCheck Prijs
moldex schuim oordoppen 1 scaledBeste Keuze Voor Eenmalig GebruikCheck Prijs
Sleep core siliconen oordoppen inhoud scaledBeste Budget KeuzeCheck Prijs

Vergelijking van de beste slaap oordoppen

ModelGeluiddempingComfortGebruiksgemakPasvormSW Score
Decibullz Oordoppen Op Maat4,9/55/54,6/55/54,9/5
Numsy Oordoppen4,8/54,6/53,9/54,9/54,6/5
SleepCore Slaap Oordoppen4,8/54,7/53,9/54,8/54,6/5
Somnifiq Slaap Oordoppen4,4/54,8/55/54,6/54,7/5
Loop Slaap Oordoppen4,6/54,9/55/54,7/54,8/5
Viktor & Muller Oordoppen4/53,2/53,6/53,8/53,7/5
Moldex Oordoppen4/53,4/53,8/53,9/53,8/5

De winnaars: de beste slaap oordoppen test

Beste Keuze

Decibullz Oordoppen Op Maat

De oordoppen van het merk Decibullz vonden wij met kop en schouders boven de overige oordoppen uitsteken. Dit heeft alles te maken met het feit dat de oordoppen op maat te maken zijn. En hiervoor hoef je geen audicien of overige professional te bezoeken! De oordoppen maak je gewoon zelf vanuit huis op maat voor jouw oren.

Wanneer je deze oordoppen bestelt, krijg je drie setjes oordoppen in verschillende afmetingen. Hierdoor zit er altijd wel een set met de juiste afmetingen voor je gehoorgang tussen. De vorm van de slaap oordoppen pas je relatief eenvoudig aan op je eigen gehoorgang.

Je dient hiervoor de oordoppen in kokend water te plaatsen voor circa vijf minuten. Wanneer het materiaal zacht is geworden, doe je de oordoppen in je oor. Ze harden vervolgens uit, waarna je oordoppen hebt die precies op je gehoorgang aansluiten, ideaal!

Wij vonden het comfort van deze oordoppen perfect. Ze blijven goed zitten en geven geen drukkend gevoel. Ook zijn ze gemakkelijk in en uit te doen doordat ze precies de juiste vormgeving hebben. Tot slot vonden we het plezierig dat de oordoppen geleverd worden met een opbergtasje. De oordoppen zijn hierdoor makkelijk op te bergen en met je mee te nemen. Al met al super comfortabele, gebruiksvriendelijke slaap oordoppen met een goede geluiddemping.

Voordelen:
 • Op maat te maken waardoor de pasvorm perfect is
 • Eenvoudig in en uit te doen dankzij de goede pasvorm
 • Oordoppen worden in drie verschillende maten geleverd dus altijd de juiste maat
 • Inclusief opbergtasje waardoor gemakkelijk mee te nemen
 • Oordoppen blijven goed zitten waardoor comfort en gebruiksvriendelijkheid hoog zijn
Nadelen:
 • Duurt circa 15 minuten totdat de oordoppen te gebruiken zijn
Check Prijs op Bol.com
Beste Universele Pasvorm

Somnifiq Slaap Oordoppen

De slaap oordoppen van Somnifiq hebben een unieke vormgeving. Ze beschikken namelijk over een soort U-vormige haak die de oordopjes fixeert. De oordoppen blijven dankzij deze unieke vormgeving goed op hun plek zitten. Wij vonden dit de oordopjes heel gebruiksvriendelijk maken. De oordoppen zijn ook heel eenvoudig in en uit te doen. Dit draagt eveneens bij aan de gebruiksvriendelijkheid.

De unieke vormgeving maakt de oordoppen overigens wel minder geschikt voor zijslapers. De oordoppen kunnen namelijk een drukkend gevoel geven als je er de hele nacht op ligt.

Verder vonden wij het erg plezierig dat de oordoppen in twee maten werden geleverd. Hierdoor zit er altijd wel een geschikte maat tussen. Bij de slaap oordoppen krijg je een opbergdoosje. Het doosje ziet er heel strak en degelijk uit. Fijn om de oordopjes zo netjes op te kunnen bergen!

Voordelen:
 • Verpakking bevat twee maten oordopjes dus altijd wel een passend setje oordoppen
 • Oordoppen blijven goed zitten door de unieke vormgeving
 • Geluiddemping is goed
 • Geleverd in een mooi opbergdoosje van goede kwaliteit
 • De oordoppen zijn comfortabel
Nadelen:
 • Minder geschikt voor zijslapers
Check Prijs op Bol.com
Beste Multifunctionele Keuze

Numsy Oordoppen

De Numsy Oordoppen zijn flexibel waardoor ze in de juiste vorm te kneden zijn. Wel kost het even wat tijd en moeite om de slaap oordoppen in de juiste vorm te krijgen. Wanneer dit eenmaal is gelukt, blijven ze goed zitten. De goede fixatie van de oordoppen komt niet alleen door de vormgeving. De oordoppen zijn wat plakkerig en mede daardoor blijven ze extra goed zitten.

De geluiddemping van de oordoppen vonden wij goed. Zeker voor oordoppen die officieel maar maximaal 27 dB aan geluid blokkeren. Verder vonden wij de transparante meegeleverde opbergdoos handig voor het opbergen van de oordopjes na gebruik. Zo neem je het doosje gemakkelijk met je mee.

Dat deze oordopjes als meest functionele oordopjes uit de test zijn gekomen, is natuurlijk niet voor niets. Dit komt doordat de oordoppen voor heel veel doeleinden én doelgroepen te gebruiken zijn. Zo kunnen zelfs kinderen gebruikmaken van deze oordopjes. En ze blokkeren niet alleen het geluid van een snurkende partner, maar ook in een feestende menigte bieden ze uitkomst. Effectief en multifunctioneel dus!

Voordelen:
 • Oordoppen blijven goed zitten doordat ze een beetje plakken
 • Goed in de juiste vorm te kneden dankzij het flexibele materiaal
 • Ook geschikt voor kinderen
 • Oordopjes worden geleverd met een transparant opbergdoos
Nadelen:
 • Het duurt even om de oordoppen passend te maken voor je oren
 • De oordoppen zijn aan de grote kant
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Loop Slaap Oordoppen

Deze oordoppen sprongen er, als het om comfort gaat, voor ons echt uit. De oordoppen zorgen totaal niet voor een drukkend gevoel of irritatie. De vormgeving en het zachte siliconen materiaal maken de oordoppen zeer comfortabel. Daarnaast is het heel fijn dat de oordoppen met vier opzetstukjes in diverse maten worden geleverd. Hierdoor is er altijd wel een maat die bij je gehoorgang past.

Doordat de vormgeving van de oordoppen zo goed is, doe je ze heel makkelijk in en uit. Dit vonden wij met het oog op de gebruiksvriendelijkheid wel zo fijn. De geluiddemping van deze oordoppen was wel wat minder dan die van de andere siliconen oordoppen uit de test. Overigens is dit verschil niet heel erg groot. Wij vonden de geluiddemping van deze set oordoppen ook nog steeds prima.

Voordelen:
 • De oordoppen zitten onwijs comfortabel
 • Bevat opzetstukjes voor de oordoppen in vier verschillende maten
 • Opbergdoosje is stevig en stijlvol
 • De unieke vormgeving zorgt ervoor dat de oordoppen makkelijk in te doen zijn
Nadelen:
 • Geluiddemping is wat minder dan bij de andere siliconen oordoppen uit de test
Check Prijs op Bol.com
Beste Herbruikbare Schuimoordoppen

Viktor & Muller Oordoppen

Met deze goed gevulde pot oordopjes kun je lang vooruit. Er zitten namelijk 60 setjes oordoppen in. Ideaal als je op regelmatige basis oordopjes gebruikt en de voorkeur geeft aan schuimoordoppen. Verder viel het ons op dat deze oordoppen herbruikbaar zijn. Dat is iets dat je niet heel vaak ziet bij schuim oordopjes.

Wij vonden de geluiddemping van deze oordopjes niet tegenvallen. De geluiddemping is minder goed dan die van siliconen oordoppen. Maar voor schuim oordopjes is de demping zeker niet verkeerd, beter dan verwacht.

Het comfort van de oordoppen is helaas niet zo goed. Dit is grotendeels inherent aan het materiaal. Schuimoordoppen zetten namelijk uit in je oor om zo de geluiddemping te optimaliseren. Echter, hierdoor ontstaat er een drukkend gevoel dat simpelweg niet fijn is. Het inbrengen van de oordoppen vonden wij eveneens niet heel plezierig. Het is namelijk best lastig om de oordopjes goed in te doen.

Voordelen:
 • Set bevat 120 oordopjes dus uitgebreide voorraad
 • Herbruikbaar (dat zijn schuimoordoppen lang niet altijd!)
 • Geluiddemping is prima voor schuim oordopjes
 • Oordoppen zijn in handige grote pot verpakt
Nadelen:
 • Niet heel comfortabel doordat de oordoppen een wat drukkend gevoel geven
 • De oordoppen zijn niet heel gemakkelijk in te doen
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Eenmalig Gebruik

Moldex Oordoppen

In deze verpakking zitten maar liefst 200 sets oordoppen. Ideaal voor dagelijks gebruik. In tegenstelling tot de Viktor & Muller Oordoppen zijn deze oordopjes niet herbruikbaar. Het is daarom plezierig dat je veel setjes oordoppen geleverd krijgt.

De oordopjes zijn allemaal per set verpakt in een klein zakje. Je neemt de oordopjes daardoor heel gemakkelijk met je mee in je broekzak. Bij de Viktor & Muller Oordoppen waren we niet zo enthousiast over het comfort. Het comfort van deze schuimoordoppen is beter. Dit komt doordat de oordoppen ietwat puntig uitlopen. Het drukkende gevoel door het uitzettende schuim is hierdoor niet zo aanwezig. Tot slot is ook de geluiddemping van deze schuim oordopjes iets beter.

Voordelen:
 • Per set oordoppen apart verpakt, dus makkelijk mee te nemen
 • Geluiddemping is goed
 • Dankzij puntige vorm relatief comfortabel
 • 200 sets oordoppen dus je kunt hiermee lang vooruit
Nadelen:
 • Eenmalig te gebruiken
 • De oordoppen indoen is niet zo eenvoudig
Check Prijs op Bol.com
Beste Budget Keuze

SleepCore Slaap Oordoppen

De oordopjes van het merk SleepCore deden ons heel erg denken aan de Numsy Oordoppen. De oordopjes lijken veel op elkaar. Zo zijn ook de oordoppen van SleepCore comfortabel. En doordat de oordoppen plakkerig zijn, blijven ze extra goed zitten. Het indoen van de oordoppen is helaas wel ook even wat werk bij deze oordoppen. De geluiddemping is daarentegen wel weer heel goed.

Verder krijg je bij allebei de setjes oordoppen hetzelfde opbergdoosje geleverd. De oordoppen van SleepCore bevatten in tegenstelling tot de Numsy Oordoppen wel een extra setje oordopjes. Tot slot zijn deze oordopjes zeer scherp geprijsd waardoor ze een goede optie zijn als je budget oordopjes zoekt!

Voordelen:
 • Oordoppen blijven goed zitten doordat ze ietwat plakkerig zijn
 • Extra setje oordoppen krijg je erbij
 • Flexibel materiaal waardoor ze goed in de juiste vorm gebracht kunnen worden
 • Handig doorzichtig opbergdoosje wordt meegeleverd
Nadelen:
 • Oordoppen zijn wat groot
 • Niet makkelijk om in te doen
Check Prijs op Bol.com

Beste slaap oordoppen

De oordopjes van het merk Decibullz zijn bij ons als beste uit de test gekomen. We leggen hieronder nader uit wat deze oordoppen zo goed maakt.

Voor een optimale geluiddemping is het van belang dat de oordopjes de gehoorgang goed afsluiten. Maar omdat iedere gehoorgang anders is, is dat iets dat universele oordoppen vaak niet optimaal doen. Op maat gemaakte oordoppen doen dit wel. Voorheen werden oordopjes enkel op maat gemaakt door audiciens en overige experts. Maar met de Decibullz Oordoppen Op Maat doe je dit gewoon zelf.

Beste-slaap-oordoppen-image

De oordoppen hebben als je ze uitpakt een universele vorm. Je maakt ze op maat met behulp van heet water. Je moet de oordopjes in heet water leggen voor circa vijf minuten. Het warme water zorgt ervoor dat de oordopjes zacht worden. Zodra ze zacht zijn, kun je ze in je oren stoppen. Laat ze voor circa vijftien minuten, of ten minste totdat ze hard zijn, in je oren zitten.

De uitgeharde oordopjes hebben vervolgens precies de vorm van je gehoorgang aangenomen. Doordat ze de vorm van je gehoorgang hebben, zijn ze comfortabel. Bovendien zorgt dit ervoor dat ze gemakkelijk in- en uit te doen zijn. En de geluiddemping is bij oordoppen op maat simpelweg het beste. In tegenstelling tot op maat gemaakte oordoppen van de audicien, zijn deze wél heel betaalbaar. Wij zijn fan!

Waar moet je op letten als je slaap oordoppen koopt?

Wanneer je slaap oordoppen gaat aanschaffen, is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Wat deze punten zijn, lees je hieronder.

Type oordopjes

Schuim oordoppen: Oordopjes die gemaakt zijn van schuimrubber zijn wat lastig in te doen. Je dient de oordopjes samen te drukken om ze goed in te kunnen brengen. Het schuimrubber zet zich vervolgens in je gehoorgang uit. Het duurt circa 30 tot 60 seconden totdat de oordoppen uitzetten. Doordat het schuimrubber in je oor uitzet, is de geluiddemping best goed.

Schuim-oordoppen-image

De oordopjes kunnen wel een wat drukkend gevoel geven doordat het rubber zich uit probeert te zetten. Dit zorgt ervoor dat wij de schuim oordopjes niet heel comfortabel vonden. Daarnaast is het gebruiksgemak van de oordopjes niet optimaal doordat je ze niet heel eenvoudig in- en uit doet. Wel hebben deze oordopjes als voordeel dat ze goedkoop in aanschaf zijn.

Siliconen oordoppen: Deze soort oordopjes bieden een zeer goede geluiddemping. Dat komt doordat het siliconen materiaal zich aanpast aan je gehoorgang. Hierdoor worden omgevingsgeluiden heel goed weggefilterd.

Dat de siliconen oordoppen zich naar je gehoorgang vormen, zorgt niet alleen voor een goede geluiddemping. Het resulteert ook in een optimaal comfort. Ze geven niet zoals de schuim oordopjes een drukkend gevoel doordat ze echt de vorm van de gehoorgang aannemen. De oordoppen behouden niet de vorm van je gehoorgang als je ze uitdoet. 

Oordoppen op maat: een betere pasvorm dan oordoppen op maat kunnen oordopjes niet hebben. Bij oordoppen op maat denk je wellicht aan een prijzig bezoek aan een audicien. Een terechte associatie, want oordopjes werden voorheen enkel door audiciens of overige professionals op maat gemaakt. Maar met de komst van de Decibullz Slaap oordoppen hoef je de deur niet meer uit.

Wij waren blij verrast toen we deze slaap oordoppen testten. Deze oordopjes kun je namelijk gewoon thuis met behulp van kokend water op maat maken. Een stuk goedkoper dan een bezoek aan een professional en het resultaat is echt heel goed. Het comfort is optimaal evenals de geluiddemping. Deze oordoppen op maat, zijn dan ook als beste uit de test gekomen.

Bluetooth oordoppen: tot slot zijn er tegenwoordig ook nog smart oordoppen verkrijgbaar. Deze zijn draadloos te verbinden met je smartphone. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld muziek af te spelen. Deze oordoppen zijn wel duur in aanschaf.

Demping

De geluiddemping die slaap oordoppen bieden, is essentieel voor een optimale werking van de oordoppen. De beste slaap oordoppen moeten omgevingsgeluiden zo goed mogelijk wegfilteren. Van langsrazend verkeer tot het gesnurk van je partner. Met slaap oordoppen in, wil je zo min mogelijk geluid horen.

demping-image

Voor de mate van geluiddemping is de pasvorm van de oordopjes heel belangrijk. Hoe beter de oordoppen zich naar je gehoorgang vormen, hoe effectiever ze geluid wegfilteren. Siliconen oordoppen vormen zich beter naar je gehoorgang dan rubberen oordoppen. Wat betreft het materiaal is het dan ook het beste om voor siliconen oordoppen te kiezen. Op maat gemaakte siliconen oordoppen zijn de beste optie als je een optimale geluiddemping wilt.

Comfort

Oordoppen die een goede geluiddemping hebben, maar niet comfortabel zijn, dragen niet bij aan een goede nachtrust. Discomfort zorgt er juist voor dat je minder goed slaapt. Het is daarom ook heel belangrijk dat de slaap oordoppen comfortabel zijn.

Het comfort van de slaap oordoppen wordt bepaald door de pasvorm en het materiaal. Rubberen oordoppen zetten zich uit in je gehoorgang en zorgen daardoor voor een drukkend gevoel. Dit vonden wij niet comfortabel. Siliconen oordoppen vormen zich daarentegen naar je gehoorgang. Dit is het meest comfortabel. Op basis van ons onderzoek zouden wij daarom altijd voor (op maat gemaakte) siliconen slaap oordoppen gaan.

Gebruiksgemak

Slaapoordopjes moeten bijdragen aan een ontspannen nacht en geen frustratie opleveren. Het is daarom van belang dat de oordoppen fijn in gebruik zijn. De oordoppen moeten gemakkelijk in- en uit te doen zijn. Wij vonden het gebruiksgemak het beste bij de op maat gemaakte slaap oordoppen.

De beste slaap oordoppen voor jouw situatie

Voor iedere gehoorgang en in elke situatie zijn weer verschillende oordopjes passend. We hebben hieronder daarom uiteengezet welke oordoppen in welke situatie de beste keuze zijn. 

Zijslapers

Lang niet alle slaap oordoppen zijn comfortabel als je op je zij gaat liggen. Als je een zijslaper bent, is het daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. De Somnifiq Slaap Oordoppen zijn onwijs goed, maar ze zijn bijvoorbeeld niet fijn als je op je zij ligt. Deze oordoppen zijn heel comfortabel als je op je rug slaapt. Maar de U-vormige haak drukt te veel in de huid als je er met je gewicht op gaat liggen.

Oordoppen die wel geschikt zijn voor zijslapers zijn zacht en vormen zich goed naar je gehoorgang. De Decibullz Oordoppen Op Maat zijn ideaal voor zijslapers. De op maat gemaakte oordopjes sluiten immers perfect aan op je gehoorgang waardoor ze heel comfortabel zijn. Ze veroorzaken verder geen drukkend gevoel als je op je zij gaat liggen. De Numsy Oordoppen en de SleepCore Slaap Oordoppen zijn ook goede opties voor zijslapers.

Kinderen

Van de zeven soorten oordoppen die we getest hebben, is er één geschikt voor kinderen. Het gaat om de Numsy Oordoppen. Deze oordopjes zijn expres zo vormgegeven dat ze in kinderoortjes passen. De oordoppen kunnen in eerste instantie wat groot zijn. In dat geval raden we het aan om de oordoppen door tweeën te knippen.

Kinderen-image

Het zachte en flexibele materiaal is goed vorm te geven naar de oren van je kind. Doordat de vormgeving zo goed te maken is, is de geluiddemping ook heel goed. Daarnaast blijven de oordopjes heel goed zitten dankzij de goede vormgeving. Al met al zijn deze oordoppen dan ook echt een goede keuze als je oordopjes voor kinderen zoekt.

Slaap oordoppen schoonmaken

Met het oog op de hygiëne is het onwijs belangrijk dat je je slaap oordoppen goed schoonmaakt. Wanneer slaap oordoppen niet (vaak genoeg) worden gereinigd, hopen bacteriën zich op. Dit kan niet alleen leiden tot overmatig oorsmeer, maar het kan ook infecties veroorzaken.

Wij raden daarom aan om je oordopjes na elk gebruik even goed schoon te maken. Het kost niet veel tijd, maar het is wel heel belangrijk. De oordopjes die wij getest hebben, zijn allemaal met water en een milde zeep schoon te maken. Wel is het belangrijk om te weten dat de oordopjes van Decibullz niet met warm water gereinigd kunnen worden.

De oordopjes worden hierdoor namelijk zacht waardoor ze hun op maat gemaakte vorm verliezen. Kies daarom het liefst voor koud water. Ook voor de overige oordopjes geldt dat je heet water beter kunt vermijden. Je voorkomt zo dat de oordoppen hun vorm of functionaliteit verliezen. Gebruik koud of lauw water met een milde zeep voor het schoonmaken van je slaap oordoppen.

Let op: zorg ervoor dat de oordoppen weer droog zijn voor gebruik. Natte oordoppen zijn namelijk een walhalla voor bacteriën en schimmels.

Veelgestelde vragen over slaap oordoppen

Wat zijn de beste slaap oordoppen?

De Decibullz Oordoppen Op Maat zijn bij ons als beste getest. Deze oordopjes kun je thuis zelf op maat maken met behulp van heet water. De oordopjes hebben vervolgens precies de vormgeving van je gehoorgang. Hierdoor bieden ze een goede geluiddemping én zijn ze onwijs comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Zijn schuim oordoppen of siliconen oordoppen beter?

Siliconen oordoppen hebben een betere geluiddemping en bieden meer comfort. Daarnaast zijn siliconen oordoppen vaak eenvoudiger in te doen dan schuim oordopjes. Dit hebben wij in onze uitgebreide test ook zo ervaren. De Loop Slaap Oordoppen zijn goede siliconen oordoppen. Ze zijn zeer gebruiksvriendelijk en comfortabel.

Zijn oordopjes herbruikbaar?

Zes van de zeven oordoppen die we getest hebben, zijn herbruikbaar. De Moldex Oordoppen zijn daarentegen niet vaker te gebruiken. Deze schuim oordoppen zijn ontwikkeld voor eenmalig gebruik. Als je wegwerp schuim oordopjes zoekt, zijn deze oordoppen wel de beste keuze. De Viktor & Muller Oordoppen zijn de beste herbruikbare schuim oordopjes.

Kan ik als zijslaper oordoppen gebruiken?

Ook als zijslaper is het gewoon mogelijk om slaap oordopjes te gebruiken. Echter, niet alle oordoppen zijn voor zijslapers geschikt. Voor zijslapers raden wij de Decibullz Oordoppen Op Maat, Numsy Oordoppen of SleepCore Slaap Oordoppen aan. Deze oordoppen veroorzaken geen irritatie of een drukkend gevoel als je op je zij ligt.

Kunnen slaap oordopjes tegen water?

De oordoppen die wij getest hebben, zijn bestand tegen water. We raden het wel af om de oordopjes in contact te laten komen met heet water. Heet water kan namelijk de oordopjes vervormen. Maak de slaap oordoppen daarom altijd uitsluitend schoon met koud water in combinatie met een mild reinigingsmiddel.

Menu