slaap-oordopjes

Oordoppen voor een fijne nachtrust: de 6 beste keuzes

Je wordt moe wakker. Het duurt lang voordat je eindelijk ingeslapen bent. Je slaapt heel licht, waardoor je een paar keer per nacht wakker wordt. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Heel veel mensen hebben last van een slechte nachtrust. Dat is ontzettend vervelend aangezien slecht slapen ontzettend veel impact heeft op je gezondheid, immuunsysteem en gemoedstoestand. De reden dat veel mensen niet goed kunnen slapen is vanwege het feit dat je bewust of onbewust snel last hebt van allerlei soorten geluid. Denk aan het gesnurk van je man, overlast van de straat of stadsgeluiden ’s avonds laat. Om dit geluid weg te kunnen filteren schijnt met oordopjes slapen de ideale oplossing te zijn. In deze blog zal ik meer onderzoek doen naar slaap oordoppen, verschillende soorten vergelijken en belangrijke vragen over met oordopjes slapen beantwoorden.

Beste slaap oordoppen overzicht

Beste Algemene Keuze: SleepCore® – 14x Slaap Oordopjes


Meest Luxe Keuze: Bose Noise Canceling Sleepbuds


Meest Hygiënisch: Alpine SleepSoft Slaap Oordoppen


Beste Prijs-Kwaliteitverhouding:Victor & Muller® – 60 paar 3M Foam Slaapoordoppen


Multifunctionele Keuze: Flex Healthy Hoge Demping Slaap Oordoppen


Beste Goedkope Keuze: MALEZO Premium Siliconen Vormbare Slaap Oordoppen

Laatste update uitgevoerd op 25 juni 2022

Onze top 6 slaap oordopjes:

Beste Algemene Keuze
SleepCore® - 14x Slaap Oordopjes

We hebben de silicone Ear plugs van SleepCore getest en zijn super enthousiast!

De comfortabele oordoppen dempen tot wel 27dB geluid, en je voelt er vrij wel niks van. Daarbij zijn ze lekker zacht en superveilig. Neem ze gemakkelijk overal mee naartoe in het bijgeleverde reis doosje. De oordopjes voor het slapen worden geleverd in een opbergdoosje met 14 setjes. Wat uniek is aan de SleepCore oordoppen is dat ze multifunctioneel zijn. Je kan de oordopjes naast het slapen ook gebruiken voor het sporten, reis, zwemmen of op een feestje Dit kan doordat de kernkwaliteit van deze oordoppen de pasvorm is. Door siliconen materiaal te gebruiken van goede kwaliteit is de pasvorm ontzettend goed, en aanpasbaar naar elk soort oor. Daarbij zijn deze oordopjes gewoon te wassen met water.

Voordelen:
 • Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
 • Perfecte pasvorm
 • Extra zachte nieuwe formule
 • Was en herbruikbaar
 • Extra reisdoosje
 • 12 stuks per verpakking
 • Multi-inzetbaar
 • Dempt tot wel 27 dB
 • Vrij van BPA's en andere giftige materialen
 • 100% tevredenheidsgarantie
Nadelen:
 • Minder prettig als je geen fan bent van siliconen materiaal
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze
Bose Noise Canceling Sleepbuds

Deze Bose Sleepbuds zijn ideaal als je harde geluiden compleet wilt blokkeren. Zo kun je rustig in slaap vallen zonder de verbouwing van de buren of het gesnurk van je man of vrouw. Door middel van de app kun je rustgevende geluiden afspelen, zoals het geluid van de zee of onweer. Een wekker instellen is ook mogelijk. Maar liefst 80% van de gebruikers merkt een verbetering in de algehele slaapkwaliteit.

Voordelen:
 • Compleet geluidsdicht
 • Zorgt voor een betere nachtrust (wetenschappelijk bewezen)
 • Stel een persoonlijke wekker in
 • Val in slaap met ontspannende geluiden
 • Gaat tot 10 uur mee met een volle batterij
 • Blijft goed zitten, ook als je beweegt of draait
Nadelen:
 • Een stuk prijziger dan de andere opties
 • Kunnen geen muziek afspelen
 • Moet opgeladen worden
Check Prijs op Bol.com
Meest Hygiënisch
Alpine SleepSoft Slaap Oordoppen

De Alpine Sleep Soft slaapoordoppen zijn budgetvriendelijke oordopjes voor het slapen die in een setje worden verkocht. Voor iets meer dan een tientje heb je zo’n setje waarmee de verwachting is dat je er 3 tot 4 maanden mee kan doen. Wat uniek is, is dat deze oordopjes wat extraatjes hebben. Deze oordoppen worden namelijk verkocht met een cleaner, en een minigrip waarmee je makkelijk de oordoppen uit je oren kan halen. Door deze minigrip lubberen de oordopjes niet snel uit en blijven ze lang stevig zitten. Met de cleaner is het makkelijk om de oordopjes hygiënisch te houden. De oordopjes zijn hypoallergeen en er worden geen siliconen gebruikt in het materiaal. Dit is heel fijn als je gevoelige oren hebt of allergisch bent voor bepaald materiaal. 

Voordelen:
 • Voordelig
 • 1 setje gaat 3 maanden mee
 • Inclusief cleaner en mini grip
Nadelen:
 • Eén maat, dus de pasvorm zit niet bij ieder oor prettig
 • Niet alle geluiden worden gedempt (zoals hard snurken)
Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
Victor & Muller® - 60 paar 3M Foam Slaapoordoppen

Als je niet van siliconen oordoppen houdt, zijn deze slaapoordoppen van Victor&Muller perfect. Ze zijn herbruikbaar, vormen goed naar je oor en gemaakt van een hoogwaardige BPA-vrije zachte schuim. Ze dempen geluid tot wel 38dB en vormen zacht naar de contouren van je oor. Daarbij zijn ook deze oordoppen gemakkelijk schoon te maken en her te gebruiken. 

Voordelen:
 • Dempen geluid tot wel 38 dB
 • BPA- vrije zachte schuim
 • Blijft ‘s nachts goed zitten
 • Veel oordoppen in 1 bestelling
 • Fijne verpakking
Nadelen:
 • Niet apart verpakt
Check Prijs op Bol.com
Multifunctioneel
Flex Healthy Hoge Demping Slaap Oordoppen

De oordoppen van Flex Healthy zijn comfortabel en multifunctioneel te gebruiken. Buiten het feit dat de oordoppen geweldig zijn voor een geruisloze slaap en studie sessie, zijn ze perfect voor het zwemmen en een storend luide werkomgeving.

De oordopjes hebben een perfecte pasvorm door het "one size fits all" ontwerp.

Voordelen:
 • Voordelig
 • Herbruikbaar
 • Comfortabel
 • Multifunctioneel
Nadelen:
 • Dempt geluiden tot 25 db
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
MALEZO Premium Siliconen Vormbare Slaap Oordoppen

De premium siliconen vormbare oordoppen van Malezo kosten minder dan een tientje, met in ruil daarvoor 3 setjes prima kwaliteit oordoppen. Deze oordopjes voor het slapen zijn gemaakt van siliconen, die je kan kneden zodat ze precies in je oor passen. Hierdoor maakt het niet uit hoe groot of klein je oor is. De slaapoordoppen kan je namelijk in tweeën knippen, zo passen ze altijd. Doordat de siliconen waterdicht zijn en een glad oppervlak hebben, kan je ze makkelijk afspoelen en zijn ze meerdere keren te gebruiken. De oordoppen houden hard snurken en andere geluiden goed tegen, waardoor het ’s nachts bijna stil is in je oren.

Voordelen:
 • Voordelig
 • Door het kneedmechanisme kan het elke pasvorm aannemen
 • Afwasbaar en makkelijk schoon te maken
Nadelen:
 • Blijven iets minder goed zitten, of kunnen ’s nachts uitvallen
Check Prijs op Bol.com

Updates:
18 juni 2022: Bose Sleepbuds toegevoegd
25 juni 2022: beschikbaarheid producten gecheckt en geupdate

De beste oordoppen vergeleken

Beste Algemene Keuze Meest Luxe Keuze Meest Hygiënisch Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Multifunctionele Keuze Beste Goedkope Keuze
Product SleepCore® Oordopjes Nieuwe Formule Bose Noise Canceling Sleepbuds Alpine SleepSoft Slaap Oordoppen Victor & Muller® Foam Slaapoordoppen Flex Healthy Hoge Demping Slaap Oordoppen MALEZO Premium Siliconen Vormbare Slaap Oordoppen
Algemene score
Duurzaamheid Extreem Extreem Extreem Matig Goed Goed
Materiaal Siliconen Siliconen Hypoallergeen Schuim Siliconen Siliconen
Waarvoor te gebruiken Slaap Slaap Slaap Slaap en uitgaan Slaap, uitgaan en (water-)sporten Slaap, uitgaan en (water-)sporten
Pasvorm Vervormd Standaard Standaard Standaard Standaard Vervormd
Aantal DB 27 dB 74 dB 25 dB 38 dB 25 dB 25 dB
Hoeveelheid 12 setjes (6x2) 1 setje (1x2) 1 setje (1x2) 60 setjes (30x2) 1 setje (1x2) 6 setjes (3x2)
Prijs €€ €€€€€ €€ €€€ €€ €€

Waar moet je op letten met het kopen van slaap oordoppen?

calendar
Duurzaamheid

Hoelang kun je de oordopjes gebruiken en hoe lang gaan ze mee? Dit is belangrijk om te weten, aangezien je niet elke maand nieuwe oordopjes wilt kopen. Dit is onpraktisch én slecht voor het millieu. Slaapwijsheid heeft dit beoordeeld per setje.

Materiaal

In principe zijn er 5 verschillende materialen waar de slaap oordoppen van gemaakt kunnen zijn: schuim, siliconen, hypo allergeen materiaal of was. Daarnaast heb je volledig elektrische oordoppen, deze zijn bijna altijd noise cancelling. Wat het prettigste is verschilt per persoon.

Waarvoor te gebruiken

Zijn de oordoppen enkel voor slaap, of ook te gebruiken voor zwemmen en/of uitgaan? Bedenk goed waar je de oordoppen voor wilt gebruiken en maak een overwogen keuze. Wij raden niet aan om oordopjes voor slaap te gebruiken in een disco, bijvoorbeeld.

Vorm

Zijn de oordopjes gemaakt van een vaste vorm, of passen deze zich aan aan jouw oren? Niet iedereen past de ‘standaard’ oordopjes, dus let hier goed op.

Aantal dB

Tot hoeveel geluid de oordoppen bedekken verschilt per materiaal en merk. Heb je een luide snurker naast je liggen? Kies dan een dopje met een hoger dB.

Hoeveelheid

Zit er maar één setje in de verpakking, of meer? Slaap oordoppen kunnen gemakkelijk kwijt raken of uit je oren vallen tijdens het slapen, dus een back up is altijd prettig.

Prijs

Er zijn oordoppen te verkrijgen voor alle budgetten. Degene die op jouw oor gemaakt worden zullen een stuk prijziger zijn dan een one size fits all. Dat hoeft geen probleem te zijn, in onze top 5 staat voor elk soort oor een mooie passende optie.

Veelgestelde vragen

Er kunnen verschillende vragen in je opkomen over het gebruik van oordoppen bij het slapen. Ik heb de meest voorkomende vragen hieronder voor je beantwoord:

Wat zijn slaap oordoppen?

Slaap oordoppen zijn een vorm van gehoorbescherming. Het zijn dopjes, vergelijkbaar met de dopjes van oortjes, die je in je oren doet bij het slapen. Vervelende geluiden worden gedempt door deze oordoppen, vooral snurken kan daarmee heel goed worden gedempt. Deze oordopjes voor het slapen zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en pasvormen. Verderop in deze blog zullen de slaap oordoppen worden vergeleken op het gebied van prijs, kwaliteit en comfort. En laat ik je zien waar je op kan letten bij de aanschaf van oordoppen voor het slapen.

Waarom zou ik slaap oordoppen gebruiken?

Oordoppen voor het slapen hebben verschillende voordelen. Ze zijn ideaal tegen geluiden van buitenaf, daardoor word je rustiger en kan je makkelijker inslapen. Met de oordoppen hoor je snurken niet meer. Buren overlast, straatgeluiden een laat feestje met oordoppen voor het slapen hoor je er niks meer van. Het is echt belangrijk om je slaap serieus te nemen aangezien een structureel tekort aan slaap als gevolg van geluid veel nare gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan gewichtstoename, je huid veroudert sneller, concentratieproblemen en ga zo maar door. Door oordopjes bij het slapen te gebruiken neem je je slaap serieus, en is de kans op slaaptekort dus ook kleiner. Naast het feit dat oordopjes voor het slapen geluid wegfilteren, is uit onderzoek gebleken dat oordopjes het slapen in onrustige omgevingen met veel geluid en licht significant verbeteren. Ook blijkt uit onderzoek dat zowel slaapmaskers als slaap oordoppen de remslaap verdiepen. Kortom er zijn genoeg voordelen aan het gebruik van oordopjes bij het slapen.

Is het slecht om oordoppen te dragen om te slapen?

Oordopjes bij het slapen dragen is helemaal veilig blijkt uit onderzoek. De slaap oordoppen beschadigen je oren niet, en je ondervindt er weinig nadelen van. Het enige wat kan gebeuren als je oordopjes bij het slapen draagt is dat je misschien wat extra oorsmeer aanmaakt. Gelukkig kan je dat zo weer weghalen. De nadelen die je kan ondervinden als gevolg van te weinig slaap door te veel geluid zijn echter veel groter. Daarom zeker een aanrader als je veel last van omgevingsgeluid hebt oordopjes bij het slapen te dragen.

Hoe voorkom ik geluid tijdens mijn slaap?

Naast geluid dempen met oordopjes bij het slapen, zijn er ook een aantal andere tactieken om om te gaan met geluid tijdens het slapen;
1. Allereerst probeer het geluid te vergeten, dit klinkt misschien wat basic. Maar constant focussen op het geluid zorgt ervoor dat je alleen nog maar meer gestrest raakt. Daarom is erkennen dat het geluid er is en daarna proberen te vergeten een handige tip. 
2. Probeer op iets anders te focussen, dit kan door middel van ademhalingsoefeningen, het één voor één ontspannen van je spieren of nadenken over je dag.
3. Het afleiden van je oren door middel van het afspelen van ander geluid. Denk bijvoorbeeld aan een chille Spotify lijst met natuurgeluiden of het geluid van een ventilator wat rustgevend kan zijn.
4. Maak jezelf moe voordat je naar bed gaat. Als je heel moe bent, zal je sneller in slaap vallen geluid of geen geluid. Daarom is sporten en genoeg zonlicht key om sneller in slaap te vallen. 
5. Een routine voor het slapen gaan kan helpen om je hoofd te helpen afwikkelen voor het slapen gaan, en meer rust te vinden. Deze routine kan bestaan uit het uitzetten van blauw licht apparaten, een boek lezen, stretchen of bijvoorbeeld je kleren alvast klaar leggen voor de volgende dag.
6. Herschik je meubels zodat je verder van het geluid afzit. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je bed zo ver weg mogelijk te zetten van het geluid of verder van de deur af.
7. Plaats geluidsblokkeringen. Door kasten te zetten voor de muur waar het geluid vandaan komt of dekens in scheuren te doen, kan je het geluid enigszins dempen. Ook zijn er speciale meubels of tegels die geluid verminderend zijn, deze zou je kunnen overwegen om aan te schaffen als het echt heel erg is.

Welke oordoppen zijn het beste om mee te slapen?

Eerder heb ik gekeken naar welke oordopjes fijn voor slapen zijn. Waarbij ik verschillende soorten oordopjes voor het slapen heb vergeleken met elkaar. Ieder setje oordopjes heeft weer zijn eigen specialiteit. De beste oordopjes voor het slapen verschillen dus per kernkwaliteit. Het is aan jou om te bepalen welke kwaliteit je het zwaarst laat wegen, want dat zullen de beste oordopjes voor het slapen voor jou zijn. Wel is het goed om te ontdekken wat bij jou past. Sommige oordopjes voor het slapen zijn er namelijk om alle geluiden te dempen, andere soorten slaapoordoppen zijn er juist om een wat meer natuurlijk gevoel te geven waarin niet alles volledig wordt gedempt. Ook is het goed om te weten of je gevoelige oren hebt of niet, aangezien voor gevoelige oren de hypoallergene oordoppen wel aan te raden zijn. Als laatste is het goed om te bedenken hoeveel budget je voor de oordoppen over hebt, en hoe belangrijk pasvorm voor je is. Zo kom je er vanzelf uit welke van deze oordoppen voor het slapen voor jou gemaakt zijn. Hier nog alle oordoppen nog even op een rij:
1. De Alpine Sleep Soft slaapoordoppen zijn de beste algemene keuze, door de extraatjes die erbij worden geleverd weet je zeker dat je een goed stel, solide oordoppen voor het slapen hebt tegen een schappelijke prijs. 
2. De Phonak Serenity Choice oordoppen zijn de meest natuurlijke optie. Doordat ze hypo-allergeen zijn, kunnen ook gevoelige oren er goed tegen. De oordoppen bevorderen de luchttoevoer naar je oren maar dempen niet al het geluid. 
3. De premium siliconen vormbare oordoppen van Malezo zijn de beste budget optie. Je zal voor deze oordoppen een prima prijs-kwaliteit verhouding krijgen. Ook zijn ze makkelijk te vervormen naar je oor. Ze zijn alleen wel gemaakt van siliconen wat niet voor ieder oor even fijn is.
4. De NoNoise oordopjes voor het slapen hebben de meeste demping. Dus als je houdt van volledige stilte bij het slapen zijn deze de beste optie voor jou. Wel zit je in een wat hogere prijsklasse als je voor deze oordopjes voor het slapen gaat.
5. De MR. Panache premium siliconen oordopjes, hebben de beste pasvorm. Voor een schappelijke 20 euro heb je een goed paar solide oordopjes die multifunctioneel te gebruiken zijn. Daardoor kunnen de oordopjes bij het slapen alleen wel omgevingsgeluid doorlaten wat niet voor iedereen fijn is.

Helpen slaap oordoppen tegen het geluid van gesnurk?

Met oordopjes in slapen zal het geluid van snurken zeker verminderen. Wel is het belangrijk dat de oordoppen goed in je oren zitten, en goed passen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van de oordoppen en de snurkende persoon in kwestie. Probeer daarom oordoppen te kopen met een hoog NRR dan zou je nergens last van moeten hebben. Mocht je partner heel hard snurken, dan is een slaaponderzoek aan te raden.

Gerelateerde berichten

Ga in discussie