satijnen-kussensloop

De 5 beste satijnen kussenslopen getest in 2021

Een satijnen kussensloop is een kussensloop gemaakt van satijn, maar dat had je waarschijnlijk al geraden op basis van de naam van dit product. Toch kunnen we je nu toch nog verrassen, want een satijn is in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt geen soort stof. In plaats daarvan is satijn juist een type weefsel wat gemaakt kan worden van een aantal verschillende vezels. Vezels zijn op hun beurt juist weer draden waaruit materialen bestaan. De satijnen weefsels kunnen dan ook van meerdere soorten vezels gemaakt worden, waaronder zijde, rayon en polyester. Ook een mengsel van materialen behoort tot de mogelijkheden. Satijnen kussenslopen zijn de laatste jaren erg populair geworden omdat ze beter voor je zouden zijn dan de katoenen kussenslopen die vaak met lakensets worden geleverd. In dit artikel gaan we daar verder op in, terwijl de beste satijnen kussenslopen getest in 2021 ook genoemd zullen worden.

Beste satijnen kussensloop overzicht

Wil je direct weten wat de beste satijnen kussenslopen zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per kussensloop.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-satijnen-kussensloopMeest luxe satijnen kussensloop Check Prijs
mooiste-satijnen-kussensloopMooiste kussensloop Check Prijs
echt-beste-satijnen-kussensloopBeste algemene keuze Check Prijs
budget-satijnen-kussensloopBeste budgetoptie Check Prijs
goedkoopste-kussensloopGoedkoopste kussensloop Check Prijs

Wat zijn de voordelen van een satijnen kussensloop voor je haar?

Zo heeft het beste satijnen kussensloop onder meer een positieve invloed op je haar. Deze voordelen heeft het te danken aan het gladde oppervlak van de satijnen kussenhoes, dit vermindert namelijk zowel het wrijven als het trekken van het haar. Minder wrijving en trekken is dus een goed ding voor je haar, wat het geval is vanwege de onderstaande voordelen.

Minder klitten

Stoffen, zoals katoen, laten je haar niet bewegen als je van houding verandert tijdens de slaap en andere activiteiten die je normaal gesproken in bed doet. Als je haar fijn, droog of klittend is, betekent de zachtheid van een satijnen kussensloop dat je niet meer wakker wordt en je haar vol klitten zit.

Bescherming tegen kroezen

Satijn is glad, zoals eerder al genoemd is. Hierdoor ruwt het de haarschubbenlaag niet zoals een normale kussensloop wel zou doen. Dit zorgt ervoor dat je haar minder kroest en juist meer krult.

Langer mee

Hoe gladder het oppervlak, hoe kleiner de kans dat de boel in de war raakt. Een satijnen kussensloop kan hierdoor helpen om je blow-out of salonstijl een paar dagen langer te behouden dan een katoenen kussensloop.

Blijft gehydrateerd

Satijn droogt minder uit dan katoen, waardoor het gemakkelijker is om het vocht van je haar vast te houden.

Minder kans op haarbreuk

Mensen met fijn haar of met haaruitval moeten zeker gebruik maken van een satijnen kussensloop. Minder wrijving en trekken aan een satijnen kussensloop kan leiden tot minder gebroken haren. Als je niet door klitten hoeft te kammen, zal dit ook helpen om breuk te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een satijnen kussensloop voor je huid?

Dezelfde voordelen die het gladde oppervlak van een satijnen kussensloop voor je haar biedt, vertalen zich ook naar je huid. Je zult daardoor de onderstaande voordelen ervaren als je gebruik maakt van een kussenhoes van satijn.

Acne verhelpen

Veel mensen denken dat slapen op een gladder oppervlak, zoals satijn, kan helpen als je acne hebt. De redenering hierachter is dat minder wrijving van je kussensloop zorgt voor minder irritatie.

Vocht vasthouden

Als je een droge huid hebt, kan een satijnen kussensloop helpen. Satijn is namelijk niet zo uitdrogend als katoen, dus het maakt het gemakkelijker om de huid gehydrateerd te houden.

Minder slaaprimpels

Het gladde oppervlak resulteert in minder plooien in ons gezicht. Die kussenlijnen nemen meestal af nadat je opstaat, maar onderzoek toont aan dat na verloop van tijd het uitrekken en trekken van de huid dat ’s nachts gebeurt, kan bijdragen aan permanente slaaprimpels.

Wat zijn de nadelen van een satijnen kussensloop?

Het enige nadeel van satijnen kussenslopen is dat ze voor sommige mensen misschien niet ideaal zijn voor warme nachten. Als je over het algemeen houdt van een koud kussen dan kan een satijnen kussensloop niet altijd even geschikt zijn. Alhoewel de meeste mensen satijn juist verkoelend vinden werken, vinden anderen ze juist oncomfortabel in de hitte. Dit kan echter meer aan het materiaal liggen dan aan het satijnweefsel. Verder is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Slapen op een gladde oppervlak is niet onder iedereen even geliefd natuurlijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een satijnen kussensloop?

Als je inmiddels overtuigd bent van de voordelen van een satijnen kussensloop moet je natuurlijk op zoektocht gaan naar het perfecte exemplaar in jouw situatie. Voordat je dit gaat doen, is het goed om te weten waar je op moet letten bij het kopen van het beste satijnen kussensloop. De onderstaande factoren spelen hierbij zeker een rol.

Schoonmaak

Het regelmatig schoonmaken van je satijnen kussensloop is erg belangrijk. Anders zullen bacteriën en oliën zich ophopen, wat kan leiden tot problemen voor je huid en haar. Sommige soorten satijn moeten chemisch worden gereinigd of met de hand worden gewassen. Zorg ervoor dat je de reinigingsinstructies van de fabrikant controleert voordat je een satijnen kussensloop koopt. Het beste is natuurlijk dat je de kussenhoes kunt wassen in de wasmachine.

Luchtstroom

Vanwege het weefsel laat het meeste satijn niet veel luchtstroom toe. Bovendien is zijde een isolator. Als je de neiging hebt het warm te hebben tijdens je slaap, vind je satijn misschien oncomfortabel om te slapen zoals eerder al uitgelegd is. Het kan ervoor zorgen dat je gaat zweten en het is niet erg goed voor je huid om de hele nacht nat te zijn.

Prijs

Satijnen kussenslopen kunnen sterk variëren in prijs. Je kunt een goedkope polyester satijnen set vinden voor minder dan 10 euro, maar het kan ook maar zo zijn dat je 50 euro of meer moet neerleggen voor een kwalitatieve zijden satijnen kussensloop. Let dus op je budget tijdens je zoektocht naar de beste satijnen kussenslopen.

Wat zijn de beste satijnen kussenslopen getest in 2021?

Inmiddels weet je dus waar je op moet letten bij het kopen van een satijnen kussensloop, maar alsnog kan het dan lastig zijn om een keuze te maken tussen de vele opties. Gelukkig hebben wij van Slaapwijsheid al een paar satijnen kussenslopen voor je getest, waarbij de onderstaande vijf exemplaren zeker goed uit de test kwamen.

Meest luxe satijnen kussensloop

Als je op zoek bent naar een luxe satijnen kussensloop dan hoef je niet verder te kijken dan dit model van het merk STFF & co. Natuurlijk betaal je wel voor deze luxe, want aan dit exemplaar hangt een prijskaartje van 55,99 euro. Hiermee is het direct het duurste satijnen kussensloop dat genoemd wordt in dit lijstje. Wel krijg je voor dit bedrag direct twee satijnen kussenslopen, wat natuurlijk perfect is als je slaapt op een tweepersoonsbed en je partner ook graag wil slapen op zo’n kussenhoes. Bovendien is dit model van STFF & co verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: wit, zwart, roze en champagne. Daarnaast is het goed om te weten dat de kussenslopen van satijn een formaat van 60 centimeter bij 70 centimeter hebben, wat de standaard maat is. Ook krijg je bij een aankoop van deze satijnen kussenhoezen een scrunchie er gratis bij.

VoordelenNadelen
Vier verschillende kleuren Relatief duur (55,99 euro)
Set van 2 Niet geschikt voor droger
Geschikt voor wasmachine

Mooiste satijnen kussensloop

Ook Curlyhead by Nari heeft een geweldige satijnen kussensloop op de markt gebracht. Dit is toch eigenlijk wel het mooiste model dat meegenomen is in onze test. Dit komt natuurlijk met name door het uiterlijk van de kussenhoezen, want ook dit is opnieuw een set van twee. Je betaalt voor deze twee kussenslopen van satijn 39,95 euro, waarmee het dus een stukje goedkoper is dan het exemplaar van STFF & co. Wel is dit model van Curlyhead by Nari weer duurder dan de drie kussenhoezen die nog gaan komen. Voor dit bedrag krijg je dus twee satijnen kussenslopen die ontworpen zijn in drie verschillende kleuren: champagne, wit en zwart. Daarnaast is het goed om te weten dat dit exemplaar gemaakt is van moerbeizijde, wat zonder twijfel een van de beste materialen is waarmee satijn kan worden gecreëerd. Dat dit product van Curlyhead by Nari aanbevolen is door zowel kappers als dermatologen zegt wel genoeg over de kwaliteit van deze satijnen kussensloop.

VoordelenNadelen
Drie verschillende kleuren Relatief duur (39,95 euro)
Set van 2 Niet geschikt voor droger
Geschikt voor wasmachine

Beste satijnen kussensloop

De twee satijnen kussenslopen die hierboven genoemd zijn, zijn zeker goede keuzes. Toch is er een beter optie. Dat is dit model van Simply Cosy. Eigenlijk heeft deze kussenhoes niet eens een nadeel, wat opvallend is aangezien de prijs alsnog relatief aan de lage kant is. Hiervoor betaal je namelijk 23,95 euro, maar dan krijg je wel direct twee exemplaren. Een ander pluspunt van dit exemplaar is dat je kunt kiezen uit vijf verschillende opties: zwart, wit, roze champagne en grijs. Daarnaast kunnen deze kussenslopen van satijn geproduceerd door Simply Cosy ook nog eens gekocht worden in twee maten. Zo kun je voor de standaard maat 60 centimeter bij 70 centimeter kiezen, maar ook voor 50 centimeter bij 60 centimeter. Daar komt nog eens bovenop dat deze kussenhoezen gewassen kunnen worden, terwijl ze vervolgens ook in de droger gestopt kunnen worden. Deze satijnen kussensloop heeft dus ontzettend veel voordelen en eigenlijk geen nadelen.

VoordelenNadelen
Vijf verschillende kleuren
Set van 2
Geschikt voor wasmachine en droger
Relatief goedkoop (23,95 euro)

Beste budget satijnen kussensloop

Als je graag op je centen wilt letten dan is deze satijnen kussensloop van LIVITY HOME zonder twijfel een aanrader. Dit merk heeft ervoor gekozen om dit model in drie verschillende kleuren uit te brengen op de markt: wit, roze en zwart. Desondanks zijn er eigenlijk maar liefst negen varianten waaruit je kunt kiezen. Alle drie kleuren worden namelijk alleen verkocht, maar ook in een set van 2 of 4. Hierin wordt gekeken naar een single satijnen kussensloop, waarvoor je 13,95 euro moet neerleggen. Een set van twee kost juist 21,95 euro, terwijl je 37,95 euro moet betalen voor een set van vier satijnen kussenslopen. Natuurlijk zijn ze qua kenmerken en eigenschappen voor de rest precies hetzelfde. Zo kan dit model gewassen worden in de wasmachine, maar kun je het niet drogen in de droger. Daarnaast zul je natuurlijk ook de voordelen voor je huid en haren ervaren als je deze satijnen kussensloop van LIVITY HOME koopt.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (13,95 euro) Geen set
Drie verschillende kleuren Niet geschikt voor droger
Geschikt voor wasmachine

Goedkoopste satijnen kussensloop

Als je nog minder wilt uitgeven aan een satijnen kussensloop dan hoef je niet verder te kijken dan dit model van Qrola. Dit exemplaar kost per stuk namelijk maar 11,75 euro, terwijl je ook nog korting zult krijgen als je meerdere kussenslopen aanschaft. Natuurlijk hoef je dan niet al te veel te verwachten van de kussenhoes, maar alsnog zal dit model zeker je nachtrust verbeteren. Bovendien zal het een positief effect hebben op je haar en huid. Daarnaast is het ook mogelijk om dit kussensloop te wassen in de wasmachine, waarna het gedroogd kan worden in de droger. Dat is toch wel een groot pluspunt van dit satijnen kussensloop van Qrola. Overigens is het goed om te weten dat het geen set is, je krijgt dus maar één kussenhoes. Ook heb je geen keuze als het gaat om de kleur van het product, het wordt namelijk alleen aangeboden in champagne.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (11,75 euro) Geen set
Geschikt voor droger Eén kleur
Geschikt voor wasmachine

Hopelijk is het perfecte satijnen kussensloop voor jou genoemd in dit lijstje! Is dit niet het geval? Ga dan zelf op zoek naar een beter model aan de hand van de factoren die eerder genoemd zijn in dit artikel.

Veelgestelde vragen

Is een satijnen kussensloop beter dan een zijden kussensloop?

Veel mensen denken dat satijn een soort stof is, maar dat is niet het geval. Dit is namelijk het weefsel, terwijl zijde juist een vezel is. Zijde kan dan ook gebruikt worden om een satijnen kussensloop te creëren. Desondanks zijn beide opties zeker goed!

Zijn satijnen kussenslopen goed voor je haar?

Een satijnen kussensloop is zeker goed voor je haar. Zo zal het ervoor zorgen dat je minder last krijgt van klitten, terwijl je haar ook minder kroest door je nieuwe kussenhoes. Dit komt doordat er minder sprake zal zijn van wrijving en het trekken van je haar.

Zijn satijnen kussenslopen goed voor je huid?

Ook voor je huid is een satijnen kussensloop erg goed. Het kan bijvoorbeeld acne verminderen of zelfs verhelpen, terwijl het er ook voor zorgt dat je minder last hebt van slaaprimpels. Daarnaast kun je beter vocht vasthouden met een satijnen kussensloop.

Hoe vaak moet je een satijnen kussensloop wassen?

Eigenlijk zul je toch echt elke week wel een keer je satijnen kussensloop moeten wassen. Over het algemeen kun je dit doen in de wasmachine, al moet je wel eerst even de instructies van de fabrikant hierover lezen voordat je dit doet.

Gerelateerde berichten