De 7 Beste Slaapmaskers van 2021 🏆

Het best slaapmasker moet licht blokkeren en comfortabel aanvoelen op jouw ogen. Vooral als er licht in de slaapkamer is, of als je met het vliegtuig reist. Met een slaapmasker val je makkelijker in slaap. Het vinden van een goed oogmasker kan een uitdaging zijn. Ik heb de meest populaire oogmaskers op de markt getest op hun comfort, lichtblokkering, duurzaamheid en kosten. De onderlinge kwaliteit van oogmaskers verschilt. Let bij het kopen van een oogmasker goed op de zachtheid van de stof en de verduistering. Een donker oogmasker verbeterd de aanmaak van melatonine. Dit zijn de beste slaapmaskers van 2021:

Beste slaapmaskers: het overzicht

Wil je direct weten wat de beste slaapmaskers zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per slaapmasker.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Beste prijs/kwaliteit Check Prijs
Beste keuze Check Prijs
Meest luxe Check Prijs
Best verkocht Check Prijs
Beste reviews Check Prijs
Meeste ruimte voor je ogen Check Prijs
Meest innovatief Check Prijs

Voordelen van een oogmasker

  • Beter slapen. Onderzoek¹ heeft aangetoond dat het gebruik van oogmaskers kan leiden tot meer REM slaap en hogere niveaus van melatonine. Dit zorgt voor een gezond slaapritme en de hormoonbalans.
  • Betere immuniteit. Slaap speelt een rol bij het stimuleren van je immuniteit. Een studie² toonde aan dat mensen die de slaap misten een verminderde immuniteit hadden, terwijl een andere studie uit 2009³ aantoonde dat mensen die minder dan 7 uur per nacht sliepen een grotere kans hadden om verkouden te worden.

Top 7 slaapmaskers – de beste van 2021

1. Beste prijs/kwaliteit: Simia moerbei zijde slaapmasker

Het Simia oogmasker is gemaakt van hoogwaardige moerbei zijde. Dit maakt het oogmasker erg licht en zeer zacht voor de huid. Dit oogmasker behoort tot een van de beste en goedkoopste van 2021.

VoordelenNadelen
Je voelt hem bijna niet zitten
Comfortabele pasvorm
Ademend en zacht materiaal
Hypoallergeen
Mooi opbergzakje meegeleverd
In 6 kleuren leverbaar

2. Beste masker: Strex traagschuim slaapmasker

Voor mij is dit het beste slaapmasker van 2021. Ik heb er direct 3 stuks van gekocht. De meeste oogmaskers zijn comfortabel, maar hebben dikke bekleding. Dit slaapmasker heeft een dun laagje traag schuim en dat maakt dit masker ideaal voor mensen die niet kunnen wennen aan een dikker slaapmasker zoals het bovenstaande masker van Tempur.

VoordelenNadelen
Goede prijs/kwaliteit Iets duurder dan budget slaapmaskers
100% verduisterend
Ultra zacht en comfortabel
Traagschuim past zich aan aan de vorm van je gezicht
Makkelijk verstelbaar
Inclusief opbergzakje

3. Meest luxe: Tempur drukverlagend slaapmasker

Door TEMPUR materiaal in het slaapmasker te verwerken sluit het perfect aan op de vormen van jouw gezicht, waardoor het licht geen kans krijgt om u uit jouw slaap te houden. Doordat de buitenkant van het slaapmasker gemaakt is van velours, geniet u ook nog eens van zacht comfort.

VoordelenNadelen
Drukverlagend TEMPUR® materiaal Onaantrekkelijk design
Totale verduistering Meest dure slaapmasker
Comfortabel Relatief duur
Masker is erg dik

4. Best verkocht: Nedoes slaapmasker

Het slaapmasker van Nedoes sluit goed aan om de ogen en zorgt voor 100% verduistering. Het masker zelf voelt heel zacht aan en kun je door de voorziene klittenband mooi rond je hoofd doen passen zodat er geen enkel maar dan ook geen enkel straaltje licht binnen komt. 

VoordelenNadelen
Meest verkochte slaapmasker
Perfecte aansluiting rond de neus
100% verduisterend
Drukverlagende memory foam
Goedkope prijs

5. Corazon luxe slaapmasker

Dit oogmasker behaald de de hoogste beoordelingen op bol.com. Het is één van de beste slaapmaskers van 2021. Mensen omschrijven dat je het masker bijna niet voelt tijdens het slapen.

VoordelenNadelen
Comfortabele pasvorm Even wennen omdat het masker dik is
Beschikbaar in grijs en zwart Niet 100% verduisterend
Beste gemiddelde reviewscore

6. Northwall slaapmasker

Dit is een zeer comfortabel slaapmasker gemaakt van 100% zijde. Hierdoor is het oogmasker lekker zacht. Dit zijden oogmasker wordt ook aangeraden voor mensen die last hebben van migraine of droge ogen.

VoordelenNadelen
Premium kwaliteit ademend traagschuim
Uitholling voor de ogen
100% verduisterend

7. Manta slaapmasker

Dit slaapmasker is revolutionair! Ik heb verschillende oogmaskers geprobeerd en de Manta was veruit het beste voor mij. Ik heb er nooit een op mijn gezicht kunnen houden. Meestal worden ze uit frustratie naar de uithoeken van de slaapkamer geslingerd. Het beweegt ook, wonder boven wonder, niet rond en blijft de hele nacht op mijn gezicht zitten.

VoordelenNadelen
Erg duurzaam Prijzig masker
Zacht memory foam
Genoeg ruimte voor je neus & ogen
Ademend materiaal
slaapmakser kopen, de beste slaapmaskers van de Hema, Xenos, Blokker en Action.

Slaapmasker kopen?

Tegenwoordig kun je bij de winkel op de hoek een goed slaapmasker kopen. Bij de Hema verkopen ze oogmaskers met leuke designs, vooral leuk voor kinderen. Bij de Action, Xenos, Blokker en het Kruidvat vind je de goedkoopste slaapmaskers. De beste slaapmaskers op deze pagina zijn door ons getest en kun je kopen bij bol.com. Bol.com heeft het ruimste assortiment en de meeste aanbieders hanteren een niet-goed-geld-terug-garantie. Door de links te gebruiken, steun je onze site en het kost je niets meer.

Beste oogmasker voor zijslapers

Dit is het beste slaapmasker voor zijslapers. Het is gemaakt van katoen. De stof is ook heel zacht. Zelfs bij zijslapen merk je niks van het masker.

VoordelenNadelen
✔️ Mooie pasvorm
✔️ Goede kwaliteit
✔️ Materiaal zeer zacht
✔️ Comfortabel

Beste slaapmasker voor kinderen

Met dit oogmasker kunnen kinderen heerlijk lang slapen. Erg praktisch tijdens het reizen in de auto/ trein of vliegtuig waar het licht aan staat of van buiten naar binnen schijnt. Mijn zoon is dol op dit masker. Het is heerlijk zacht en van goede kwaliteit.

VoordelenNadelen
✔️ Goede kwaliteit
✔️ Mooie pasvorm
✔️ Een aanrader voor kinderen

Een goed slaapmasker blokkeert het meeste licht, maar het beste slaapmasker doet je vergeten dat je er een draagt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een oogmasker?

Vorm en pasvorm – Oogmaskers zijn ontworpen om de contouren van jouw gezicht perfect te omlijnen. Wanneer je op zoek bent naar het beste slaapmasker, zoek dan naar maskers met gegoten oogzakken om te voorkomen dat de stof direct op jouw oogleden zit, wat oncomfortabel kan zijn. Zorg dat het masker breed en lang genoeg is om jouw ogen volledig te bedekken. Als er nog steeds licht binnendringt aan de zijkant, zal het jouw ogen raken en het moeilijker maken om te gaan slapen.

Stof en materiaal – Je oogmasker moet dik genoeg zijn om het licht buiten te houden, maar toch zacht en licht genoeg om geen druk op je oogleden uit te oefenen. Een masker dat een beetje opvulling biedt aan de zijkanten, en rond de randen, zal zorgen voor een superieur comfort.

Veelgestelde vragen

Wat is een slaapmasker?

Een slaapmasker wordt ook wel een nachtmasker, oogmasker of ooglapje genoemd. Tijdens het slapen plaats je het slaapmasker met een elastische band over je ogen. Slaapmaskers maken kunstmatige duisternis en helpen je om in slaap te vallen.

Waarom zou je een oogmasker gebruiken?

De absolute duisternis die je creëert door je ogen af te sluiten met een oogmasker helpt om meer melatonine aan te maken en de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Is een slaapmasker slecht voor je ogen?

Zo lang je het slaapmasker niet te strak over je gezicht draagt, zijn er geen nadelige gevolgen voor je ogen tijdens het slapen. Een oogmasker is absoluut niet gevaarlijk.

Wat zijn de kenmerken van een goed slaapmasker?

Een goed oogmasker zorgt dat er geen enkel licht naar binnen komt. Zoek een masker dat zacht is. De beste slaapmaskers hebben een verstelbare band, zodat je het masker precies op de grootte van je hoofd kunt aanpassen. Dit zorgt dat het masker op z’n plaats blijft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een oogmasker?

Pasvorm. Zoek naar een masker met voorgevormde oogzakken zodat de stof niet direct tegen jouw oogleden aanzit. Hierdoor kunt je comfortabel knipperen en voel je je niet claustrofobisch.
Materiaal. Kies een masker dat een beetje gel of stof aan de zijkanten heet. Als je van plan bent om het masker regelmatig te dragen, is het handig om een wasbaar masker te zoeken.
Verstelbaar bandje. Als je masker niet goed past, zal het in de nacht verschuiven.
Verduisterende stof: het slaapmasker moet al het licht blokkeren, zodat je makkelijk in slaap valt.

Wat is het nut van een slaapmasker?

Oogmaskers helpen je niet alleen om in slaap te vallen, ze verbeteren ook de kwaliteit van je slaap. Hier zijn enkele goede redenen om je oogmasker altijd bij je te houden. Snel in slaap vallen – Wetenschappers geloven dat volledige duisternis het melatoninegehalte van je lichaam verhoogt, wat je helpt om sneller in slaap te vallen.

Bronnen

1 Hu, Rong-fang, et al. “Effects of earplugs and eye masks on nocturnal sleep, melatonin and cortisol in a simulated intensive care unit environment.” Critical Care 14.2 (2010): R66.

² Irwin, Michael, et al. “Partial night sleep deprivation reduces natural killer and celhdar immune responses in humans.” The FASEB journal 10.5 (1996): 643-653.

³ Cohen, Sheldon, et al. “Sleep habits and susceptibility to the common cold.” Archives of internal medicine 169.1 (2009): 62-67.

Gerelateerde berichten