de-5-beste-stille-ventilators-getest-in-2021

De 5 beste stille ventilators getest in 2021

Langzaam maar zeker zit de zomer er weer aan te komen. De een kan niet wachten totdat de thermometer de 30 graden Celsius aantikt, de ander kijkt er juist als een berg tegenop. Toch zal er een moment komen waarop het veel te warm wordt in huis. Zelfs als je allerlei maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat het binnen koel blijft, weet de zon het te winnen. Hartstikke vervelend natuurlijk, vooral ’s nachts. Gelukkig kun je dit probleem oplossen met behulp van een stille ventilator. Zo kun je toch nog zorgen voor wat verkoeling in je woning, terwijl je dus ook nog gewoon televisie kunt kijken. Bovendien is een stille ventilator slaapkamer erg handig als je ook in de zomer wilt genieten van een koele nachtrust. In dit artikel kun je meer lezen over een ventilator stil, terwijl we ook alvast een paar modellen hebben getest. Door één van deze stille ventilators te kopen kun jij voorbereid de zomer tegemoet gaan!

Beste stille ventilator overzicht

Wil je direct weten wat de beste stille ventilatoren zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per ventilator.

AfbeeldingAwardActuele Prijs
beste-stille-ventilatorMeest luxe Check Prijs
geruidloze-ventilatorMeest stille Check Prijs
Stille-torenventilatorMooiste ontwerp Check Prijs
ventilatorHoogste ventilator Check Prijs
goedkope-stille-ventilatorBeste budget Check Prijs

Wat is het nut van een stille ventilator?

Met name tijdens de warme zomerdagen zul je dus veel baat hebben bij een stille torenventilator. Toch zal zo’n geluidloze ventilator ook in de andere seizoenen een aanwinst zijn voor je huis, waarbij het vooral handig is in je slaapkamer. Een geruisloze ventilator zorgt er namelijk voor dat je comfortabeler slaapt, terwijl je ook nog een sneller in slaap valt met behulp van een stille ventilator slaapkamer. Toch zal dit product voornamelijk op de dagen wanneer het kwik boven de 30 graden Celsius is echt zeer welkom zijn in je huis en dus met name in je slaapkamer. Diverse onderzoeken hebben ondertussen namelijk al aangetoond dat je het beste kunt slapen in een kamer die zowel donker als koel is. Ook moet er nog eens sprake zijn van voldoende luchtstroom, waar een stille ventilator dus voor zorgt. Een ventilator stil zorgt er bovendien voor dat het niet te warm wordt in je slaapkamer. Dat is van belang, want zelfs een temperatuurstijging van één graad Celsius zal je slaap al negatief beïnvloeden. In principe is 16 tot 18 graden Celsius een geschikte en goede temperatuur voor je slaapkamer. Voel je dat het te warm is? Zet dan je stille torenventilator aan zodat de temperatuur daalt en jij kunt genieten van een heerlijke nachtrust.

De verschillende soorten stille ventilators

Als je inmiddels overtuigd bent van het nut van een stille ventilator dan is de kans groot dat je zelf ook graag een geruisloze ventilator aan wilt schaffen. Logisch, want iedereen wil graag in de zomer lekker kunnen slapen in een koele slaapkamer, toch? Je zult dan dus wel een geluidloze ventilator aan moet schaffen. In sommige gevallen is dat best lastig, vooral doordat er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar zijn op de markt. Het model waarvoor je moet kiezen hangt met name af van hoe je het wilt gaan gebruiken in je woning. Daarnaast is het ook afhankelijk van waar je de ventilator stil wilt neerzetten en hoe veelzijdig het product moet zijn. Denk hier dus goed over na voordat jij uiteindelijk een stille ventilator slaapkamer koopt, terwijl het ook zeker slim is om online onderzoek te doen. Mogelijk vind je reviews van bepaalde soorten stille ventilators die zeer positief of juist zeer negatief zijn. Vergeet daarnaast niet je familieleden en/of vrienden te vragen naar hun ervaringen. Bij het kopen van een stille ventilator kun je overigens voor de onderstaande soorten kiezen.

Stille torenventilator

Zo kun je onder meer de keuze maken om een stille torenventilator aan te schaffen. Over het algemeen heeft zo’n model een modern ontwerp die niet al te opvallend is, waardoor je het eenvoudig toe kunt passen in je huidige interieur. Een ander pluspunt van zo’n ventilator is dat het zo goed als geen geluid produceert, wat met name komt doordat de meeste stille torenventilators werken zonder bladen. Dit zorgt er bovendien voor dat deze soort erg veilig is. De luchtkolom die een stille torenventilator projecteert is overigens verticaal.

Stille tafelventilator

Zoals de naam van een stille tafelventilator al doet vermoeden is zo’n geruisloze ventilator geschikt om neer te zetten op een tafel, al kan het ook geplaatst worden op een ander vlak oppervlak. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, een nachtkastje of een dressoir in je slaapkamer. Een stille ventilator voor op de tafel projecteert de lucht op een erg directe wijze. Daarnaast is dit model ook nog eens zeer compact en kun je ze eenvoudig van de ene naar de andere plek verplaatsen.

Stille muurventilator

Als je graag ruimte wilt besparen in je woning omdat je woont in een klein huis dan kan het een goed idee zijn om een stille muurventilator aan te schaffen. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft is zo’n geluidloze ventilator geschikt om op te hangen aan een wand. Hierdoor kun je dus ruimte besparen terwijl je alsnog wel kunt genieten van een koele kamer. Een stille wandventilator heeft overigens wel een groot nadeel, het kan aannemelijk niet verplaatst worden.

Stille statiefventilator

Waar een stille muurventilator niet verplaatsbaar is, geldt dat wel voor een stille statiefventilator. Een ander pluspunt van dit model is dat het een zwenkbare kop heeft. Hierdoor kan het de koele lucht in diverse richtingen projecteren. Hierdoor is het geschikt als een stille ventilator slaapkamer, maar een stille statiefventilator kun je ook gebruiken voor het verkoelen van grotere ruimtes.

Stille plafondventilator

Ander type ventilator stil waarvoor je kunt kiezen is een stille plafondventilator, wat met name een geschikte keuze is in een slaapkamer. Dit komt onder meer doordat dit model echt extreem stil is, terwijl het net als de stille wandventilator ruimte bespaart. Helaas heeft een stille plafondventilator natuurlijk ook direct hetzelfde nadeel als het model dat opgehangen dient te worden aan een muur, het kan namelijk niet verplaatst worden. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn als je de geruisloze ventilator precies boven je bed hangt. Het fungeert dan als een perfecte stille ventilator slaapkamer.

Waar moet je op letten met het kopen van een stille ventilator?

Als je genoeg hebt van de warmte in je slaapkamer in de zomer dan doe je er dus goed aan om een stille ventilator aan te schaffen. Zoals je hierboven kunt lezen zijn er hierbij diverse soorten waaruit je kunt kiezen, dit varieert van een stille torenventilator tot een model dat je aan het plafond kunt hangen. Je zult dus een keuze moeten maken tussen deze diverse soorten, maar dan zijn er alsnog ontzettend veel ventilatoren die je kunt kopen. Het is daarom goed om te weten op welke eigenschappen je precies moet letten bij het kopen van een ventilator stil. Het zou zomaar kunnen dat je het ene kenmerk van een stille ventilator belangrijker vindt dan het andere, maar het is zeker verstandig om goed te letten op de onderstaande dingen als je van plan bent om een geruisloze ventilator aan te schaffen.

Budget

Natuurlijk is geld belangrijk in deze wereld, dat snapt iedereen. Ook bij het aanschaffen van een stille ventilator zul je dus rekening moeten houden met je budget, vooral als je graag op je centjes wilt letten. Je kunt dan kiezen voor een relatief goedkoop exemplaar, maar er zijn ook duurdere modellen die al snel meer dan 100 euro kosten. Natuurlijk merk je het verschil wel tussen de dure en goedkope stille ventilators, dus als je echt graag een model wilt kopen die daadwerkelijk stil is dan is het toch verstandig om een wat ruimer budget aan te nemen.

Eigenschappen

Daarnaast is het ook zeker een goed idee om te letten op de eigenschappen van de stille ventilators die je op het moment op het oog hebt. Deze kunnen per stille ventilator slaapkamer namelijk erg verschillen. Er zijn daarentegen wel een paar features die je geluidloze ventilator zou moeten hebben. Zo is het natuurlijk zeer handig om een afstandsbediening te hebben waarmee je je geruisloze ventilator kunt instellen, vooral als je in bed ligt. Een digitale display zorgt er juist voor dat de ventilator stil er een stuk moderner uitziet, terwijl je een uitschakeltimer kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de stille ventilator automatisch uitgaat als je in slaap bent gevallen. Een ventilator die verstelbaar is in hoogte is bovendien geen overbodige luxe, terwijl een verstelbare kantelhoek ook zeker nuttig kan zijn. Hierdoor kun je de stille torenventilator immers precies op jou richten waardoor je optimaal zult profiteren van de koele lucht.

Kwaliteit

Veel mensen denken dat een bekende en grote producent direct ook een hoge kwaliteit betekent. Dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Het is daarom juist beter om op zoek te gaan naar een merk dat echt alleen maar stille ventilators produceert, dus niet andere apparaten. Ook moet je in je zoektocht letten op bewijs van onderdelen die van een hoge kwaliteit zijn. De producten die aanbevolen worden in deze blog zijn natuurlijk hoe dan ook van merken die niet alleen geweldige stille ventilators maken, maar ook nog eens erg betrouwbaar zijn.

Uiterlijk

Natuurlijk is het uiterlijk van de stille ventilator ook van belang, wat vooral het geval is als je het product in je woonkamer plaatst. Het moet dan uiteraard wel passen bij de rest van je inrichting, wat nog wel eens lastig kan zijn. Er zijn namelijk genoeg ventilators op de markt die echt een ouderwetse uitstraling hebben. Dit past totaal niet bij een modern interieur, dat moet je echt niet willen. Gelukkig wordt het uiterlijk van een ventilator stil al steeds beter, wat vooral het geval is bij een stille torenventilator. Dit model zal totaal niet misstaan in je woonkamer, maar ook niet in je slaapkamer.

Gewicht

Het gewicht van de geluidloze ventilator die jij wilt kopen is niet altijd even belangrijk, maar in sommige gevallen moet je hier toch wel op letten. Dit is bijvoorbeeld het geval als je graag een stille torenventilator wilt kopen. De kans is groot dat je dan de ventilator in diverse ruimtes in je woning wilt gebruiken, wat mogelijk is aangezien de ventilator verplaatsbaar is. Natuurlijk wil je dan niet dat je elke keer een apparaat van 100 kilo of iets dergelijks moet sjouwen naar de volgende kamer. Het is dan dus slim om te kiezen voor een lichtgewicht geruisloze ventilator.

Garantie

Net zoals bij elk ander product, zou je bij het kopen van een geruisloze ventilator ook zeker moeten letten op de garantie. De meeste ventilators hebben over het algemeen een garantie van een jaar. In principe is dat prima, maar hoe langer de garantie is, hoe beter natuurlijk. Daarom kan het handig zijn om een stille ventilator te kopen die juist garantie aanbiedt met een veel langere looptijd. Dit is met name verstandig als je van plan bent om de ventilator die geen geluid maakt lang te gebruiken in je slaapkamer.

De beste stille ventilators onderzocht

De kans is groot dat je op dit artikel hebt geklikt omdat je er graag achter wilde komen wat de beste stille ventilators zijn die je kunt kopen in 2021. Dat hebben wij namelijk onderzocht zodat we goede aanbevelingen geven. Zonder verder oponthoud, hieronder kun je de vijf allerbeste stille ventilators van dit jaar vinden. Het is zeker een goed idee om één van deze exemplaren aan te schaffen als je stille ventilator slaapkamer!

Meest luxe ventilator stil

Als je op zoek bent naar een stille ventilator die er niet alleen luxe uitziet, maar ook daadwerkelijk luxe is dan is dit model van het merk Duux zeker een goede optie. Je kunt het apparaat kopen voor 159 euro, waarmee het direct de duurste ventilator stil van dit lijstje is. Toch is deze investering het zeker waard, al kost het dus veel geld. Deze geruisloze ventilator van Duux is namelijk volledig draadloos, wat echt een wonder is eigenlijk. Het is zelfs de eerste design ventilator die deze optie aanbiedt. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om dit model te bedienen met een gratis app die je kunt downloaden op je smartphone. Dit hoeft overigens niet beslist, de stille ventilator van Duux komt namelijk ook met een afstandsbediening. Hierdoor kun je het eenvoudig gebruiken als een stille ventilator slaapkamer, maar je kunt deze geluidloze ventilator bijvoorbeeld ook in je tuin of woonkamer gebruiken. Bovendien kan dit exemplaar van Dux moeiteloos transformeren van vloerventilator tot tafelventilator.

VoordelenNadelen
Kan volledig draadloos gebruikt worden Display kan niet gekanteld worden
Kan bediend worden met een app en een afstandsbediening Kost veel geld (159 euro)
Kan verplaatst worden Relatief kleine hoogte
Veel verschillende snelheden Gebruiksgemak kan tegenvallen
Zowel horizontale als verticale oscillatie Display onhandig geplaatst

Stilste ventilator

Als je graag een stille ventilator wilt kopen, dan wil je natuurlijk wel een model aanschaffen die daadwerkelijk muisstil is. Bij de stille statiefventilator van Duux is dat zeker het geval. Dit model staat namelijk bekend om hoe geluidloos het is, het produceert zelfs hooguit een geluidsniveau van maar 13 dB. Een ander pluspunt van de geruisloze ventilator van dit merk is dat het maar liefst 26 verschillende snelheden heeft. De Duux Whisper, zoals het apparaat officieel heet, kun je dus gebruiken voor een zacht briesje, maar het is ook mogelijk om een sterke windvlaag te creëren. Ook qua gewicht mag deze ventilator stil er zeker zijn, het weegt namelijk nog niet eens 5 kilogram. Draadloos is het helaas niet, maar gelukkig zit er in het pakket een lang snoer van maar liefst 2,4 meter. Dit exemplaar is overigens wel weer relatief duur, het heeft namelijk een prijskaartje van 119 euro.

VoordelenNadelen
Erg stil Kan niet draadloos gebruikt worden
Kan bediend worden met een afstandsbediening Kost relatief veel geld (119 euro)
Kan verplaatst worden Relatief kleine hoogte
Veel verschillende snelheden Gebruiksgemak kan tegenvallen
Komt met een lang snoer Display onhandig geplaatst
Hoogte kan versteld worden

Mooiste stille ventilator

Door ervoor te kiezen om een ventilator stil aan te schaffen zul je natuurlijk kunnen genieten van de koele lucht die het apparaat blaast, maar je oog wil uiteraard ook wat. Je zult dus ook zeker rekening moeten houden met het uiterlijk van de geruisloze ventilator. Het is daarom zonder twijfel een aanrader om de Clean Air Optima CA-406B te kopen. Bij het ontwerpen van dit model hebben de designers namelijk duidelijk rekening gehouden met de uitstraling van de stille torenventilator. Daarnaast is natuurlijk ook gelet op de andere belangrijke eigenschappen van een geluidloze ventilator. Zo heeft het een geluidsniveau van maximaal 25dB, wat erg stil is. Ook heeft het exemplaar van Clean Air Optima een stoffilter. Hiermee zorgt het niet alleen voor een koele lucht, maar ook voor een schone en frisse lucht. De draaicirkel, oftewel oscillatie, is bovendien 90 graden en 360 graden, waardoor je eigenlijk overal in je kamer zult kunnen genieten van verkoeling. Met een prijs van 149 euro is de Clean Air Optima CA-406B wel duur.

VoordelenNadelen
Relatief stil Kan niet draadloos gebruikt worden
Kan bediend worden met een afstandsbediening Kost relatief veel geld (149 euro)
Kan verplaatst worden Hoogte kan niet versteld worden
90 graden en 360 graden oscillatie Maar drie verschillende snelheden
Komt met een lang snoer

Hoogste geruisloze ventilator

Wil je graag een stille ventilator kopen die relatief hoog is en ook nog eens verstelbaar is in hoogte? Het is dan zeker verstandig om deze statiefventilator van AirKing aan te schaffen. Het model van dit merk heeft een zwarte kleur en kost relatief weinig, namelijk ongeveer 65 euro. Hiermee is het dus vele malen goedkoper dan de drie exemplaren die eerder genoemd zijn in dit overzicht. Doordat deze geluidloze ventilator nogal hoog is, is het zeer geschikt om grote ruimtes te verkoelen. Dit komt ook doordat de bladen van de ventilator maar liefst 40 centimeter groot zijn. Het kan bovendien 85 graden van links naar rechts draaien, waardoor het een groot deel van de kamer vult met koele lucht. Een ander voordeel van dit model van AirKing is dat het gecombineerd kan worden met een afstandsbediening, al kun je het apparaat ook bedienen met de bedieningsknoppen op de stille ventilator.

VoordelenNadelen
Relatief goedkoop (65 euro) Kan niet draadloos gebruikt worden
Kan bediend worden met een afstandsbediening Maar vijf verschillende standen
Kan verplaatst worden
Relatief hoog (115 tot 135 centimeter)
Komt met een lang snoer
Hoogte kan versteld worden

Beste budget geluidloze ventilator

Als Nederlander wil je natuurlijk graag op je centjes letten bij het kopen van een product. Ook bij het aanschaffen van een stille ventilator zal dit het geval zijn. Daarom is de stille tafelventilator van Cooler zeker een aanrader! Dit model is namelijk een stuk goedkoper dan de andere ventilators die genoemd zijn in dit lijstje, Cooler heeft het een prijskaartje van ongeveer 50 euro gegeven. Alhoewel dit dus relatief voordelig is, betekent het niet dat deze ventilator stil van een slechte kwaliteit is. Sterker nog, het heeft als grote voordeel dat het draadloos gebruikt kan worden. Hierdoor kun je het dus eenvoudig in je woning plaatsen op diverse plekken, wat ook komt doordat het een compact formaat heeft en niet al te veel weegt. De stille tafelventilator van Cooler kan op stand 1 twaalf uur gebruikt worden als de batterij volledig opgeladen is. Dit zal in totaal circa vier tot vijf uur duren.

VoordelenNadelen
Erg goedkoop (50 euro) Kan niet draadloos gebruikt worden
Erg stil Maar drie verschillende standen
Kan verplaatst worden Kan niet bediend worden met een afstandsbediening
Kan draadloos gebruikt worden
Komt met een lang snoer
Verticaal en diagonaal kantelbaar
Hoogte kan versteld worden
Lichtgewicht

Hopelijk zit er in dit overzicht met de stille ventilators die we getest hebben een model tussen die helemaal geschikt is voor jou! Is dit niet het geval? Wees niet getreurd. Online kun je nog veel meer verschillende opties vinden, dus het valt te verwachten dat je alsnog de perfecte stille ventilator vindt als je zelf even gaat zoeken op het internet.

Veelgestelde vragen

Zijn stille ventilators echt stil?

Ja! Er zijn daadwerkelijk ventilators verkrijgbaar op de markt die zo goed als stil zijn. Natuurlijk zullen deze apparaten altijd wel wat geluid maken, maar over het algemeen produceren ze niet zoveel geluid dat jij niet kunt slapen. Hierdoor is een stille ventilator slaapkamer dus zo handig!

Welke stille ventilator is het stilst?

In de zomer wil je in een koele slaapkamer kunnen slapen natuurlijk, wat mogelijk is met een stille ventilator. De Duux Whisper is hierbij een geschikte keuze, deze geruisloze ventilator is namelijk erg stil. Dit geldt ook voor het model van Cooler en AirKing. Daarnaast zou je nog kunnen kiezen voor de Clean Air Optima CA-406B of de Duux Whisper Flex.

Hoe komt het dat de stille ventilators wel stil zijn?

Een stille ventilator is stil doordat hier rekening mee gehouden wordt bij het produceren van deze apparaten. De producent wil de ventilator zo weinig mogelijk decibel laten produceren. Hier moet je dus beslist op letten als je van plan bent om een geluidloze ventilator aan te schaffen. Hoe lager het geluidsniveau, oftewel het aantal geproduceerde decibel, is, hoe stiller de ventilator is.

Waar moet ik op letten met het kopen van een stille ventilator?

Allereerst moet je letten op het geluidsniveau van de stille ventilator, dit moet zo laag mogelijk zijn. Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met handige eigenschappen. Zo kan een afstandsbediening nuttig zijn, net zoals een timer. Vergeet bovendien niet te letten op het uiterlijk en de kwaliteit van het product.

Zijn ventilators zonder bladen stiller?

Er zijn ventilators verkrijgbaar op de markt die geen bladen bevatten. Deze exemplaren zijn een stuk stiller dan een normale ventilator, terwijl je ze ook nog eens veel eenvoudiger kunt schoonmaken. Terwijl de lucht door de waaier omhoog gaat, komt deze naar buiten door een zeer dunne gleuf die de hele cirkel van de ventilator zelf beslaat, dus niet alleen de basis.

Welk DB is stil voor een ventilator?

Als je graag een stille ventilator wilt aanschaffen dan moet je letten op het aantal decibel dat geproduceerd wordt door het apparaat. Dit moet eigenlijk onder de 35 DB vallen. Hoe lager dit aantal is, hoe stiller de ventilator is natuurlijk. Het is daarom verstandig om een ventilator stil met zo weinig mogelijk DB aan te schaffen.

Naast het kopen van een stille ventilator om in de zomer te kunnen genieten van een goede nachtrust, is het verstandig om nog wat hulpmiddelen aan te schaffen. Zo kun je natuurlijke slaapmiddelen gebruiken in combinatie met een stille ventilator slaapkamer om beter te slapen, maar hierbij is het ook zeker slim om een verzwaringsdeken te gebruiken. Dit geldt bovendien voor een blauw licht filter bril.

Gerelateerde berichten