Zoeken
Zoeken
HappyBed-Hoesloos-Dekbed-zwart

Happybed gebruikerservaring en testresultaten

Als onderdeel van onze dekbedden test hebben we het HappyBed dekbed zonder overtrek getest. 

Het HappyBed dekbed, een Nederlands product, biedt een oplossing voor het eenvoudig opmaken van bedden door het ontbreken van een overtrek. Dit vergemakkelijkt en vereenvoudigt het bed opmaken aanzienlijk.

Het bed opmaken is een van de huishoudtaken waar het meest tegenop gezien wordt. Het is vrij zwaar werk en het dekbed is altijd te groot om het werk prettig uit te kunnen voeren. 

Een mooi ontworpen dekbed met fraaie designs

Het HappyBed dekbed ziet er fraai uit. Wij hebben de zwarte variant getest van 240×200. Het dekbed bestaat uit verschillende vakken waardoor de vulling niet verschuift. Ook de randen en het stiksel zijn zwart wat een luxe uitstraling geeft. Het is wel duidelijk dat het een los dekbed is en er geen overtrek omheen zit. Een dekbed met printje zal dit minder hebben. 

Het dekbed is netjes gemaakt. Er zitten nergens rafels, het dekbed is recht gestikt en de randen zijn verstevigd. 

HappyBed heeft tientallen verschillende printjes beschikbaar, er zit dus altijd wel een variant bij die bij je inrichting past. 

[Printjes tonen met affiliate links]

Zachte microvezel 

Het dekbed is van microvezel gemaakt en heeft een holle vezel vulling. Hoewel dat chique klinkt komt het er in de praktijk op neer dat het dekbed van polyester gemaakt is. 

Polyester heeft als voordeel dat het goed wasbaar is. Het is zacht, krimpt niet, kreukt niet en vervormt niet.

Het nadeel van polyester is dat het niet goed ademt. Door de matige vocht opname kan polyester zweterig aanvoelen. 

Het resultaat is dat het een dekbed is dat gekwalificeerd is als warmteklasse 2, een dekbed dat geschikt is voor het hele jaar door. In de praktijk zal het in de winter aan de koude kant aanvoelen en in de zomer aan de warmere kant aanvoelen. 

[Closeup foto toevoegen]

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een dekbed klinkt vreemd, maar voor dit dekbed geld dat het opmaken van het bed een stuk eenvoudiger wordt door het niet hoeven aanbrengen van een overtrek. Dit zorgt ervoor dat je bed veel sneller opgemaakt wordt. 

Wel is het goed om rekening te houden met de wasbaarheid van het dekbed. Hoewel het dekbed in de wasmachine op 40 graden gereinigd kan worden is het goed om te weten dat het dekbed, ook opgevouwen, vrij groot is. Ik heb een wasmachine van 7 kg. Daar past het dekbed van 240×200 niet in. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Een dekbed van polyester behoud zijn kwaliteit, zelfs als het dekbed met regelmaat in de wasmachine gaat. Ook is het dekbed antiallergisch. Het dekbed is ook dik genoeg en voelt hierdoor prettig aan. Het dekbed is netjes gemaakt. Ons test exemplaar was recht gestikt, had geen slechte naden en was exact de aangegeven maat. 

Conclusie

Een dekbed zonder overtrek is een makkelijke manier om het verschonen van je bed te vergemakkelijken. Omdat je geen dekbedovertrek hebt zul je je deken wel wat vaker moeten reinigen. Als je een wasmachine hebt die groot genoeg is, gaat ook het reinigen eenvoudig. 

Het materiaal is niet zo luxe als een donzen of wollen dekbed waardoor het dekbed wat zweterig kan aanvoelen. In de zomer zorgt dit voor een klam gevoel, in de winter zal het koud aanvoelen door het vocht. 

Het dekbed is van hoge kwaliteit en is relatief goedkoop. Het is ook erg geschikt voor logeer bedden, door de warmteklasse 2 zal het het hele jaar geschikt zijn. Even snel een logeer bed opmaken is zo gedaan en als je loge vertrokken is, kun je het dekbed gewoon wassen zodat het weer fris opgeborgen kan worden. 

De zwarte variant ziet er uit alsof je gewoon een zwarte deken hebt. Het heeft wel een luxe uitstraling en het kan wat extra licht opnemen en je kamer dus donkerder laten ogen. Dat kan helpen bij het slapen. Een variant met print kan wat fleuriger zijn en ziet er meer uit als een traditioneel dekbed met overtrek. 

Een dekbed zonder overtrek is altijd van polyester. Wol en dons zijn namelijk niet te wassen. Dat is meteen de afweging die je zult moeten maken, ga je voor maximaal comfort en een wollen of donzen dekbed of kies je voor het gemak van een dekbed waar geen overtrek overheen hoeft? Wat je ook doet, bij HappyBed kun je het dekbed 30 dagen uitproberen. Ruim de tijd dus om een weloverwogen keuze te maken. 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het HappyBed dekbed?

HappyBed is een Nederlands merk dat een uniek dekbed aanbiedt dat geen dekbedovertrek nodig heeft. Dit vergemakkelijkt het opmaken van het bed aanzienlijk en bespaart tijd bij het verschonen van beddengoed.

Uit welk materiaal is het HappyBed dekbed gemaakt?

Het dekbed is gemaakt van microvezel en gevuld met holle vezels. Hoewel dit luxueus klinkt, komt het in de praktijk neer op polyester, een zeer duurzaam en wasbaar materiaal.

Wat zijn de voordelen van het HappyBed dekbed?

Het HappyBed dekbed is gemakkelijk te onderhouden, omdat het niet nodig is een dekbedovertrek aan te brengen. Het is ook goed wasbaar en kreukt, krimpt en vervormt niet. Bovendien is het dekbed van hoge kwaliteit en heeft het een luxe uitstraling.

Zijn er nadelen aan het HappyBed dekbed?

Het belangrijkste nadeel is dat polyester niet goed ademt, wat kan leiden tot een wat zweterig gevoel. In de zomer kan dit leiden tot een klam gevoel en in de winter kan het koud aanvoelen door het vocht.

Wat is de warmteklasse van het HappyBed dekbed?

Het HappyBed dekbed heeft warmteklasse 2, wat betekent dat het geschikt is voor het hele jaar door. In de praktijk kan het echter in de winter aan de koude kant en in de zomer aan de warme, plakkerige kant aanvoelen.

Hoe onderhoud ik mijn HappyBed dekbed?

Het HappyBed dekbed kan op 40 graden in de wasmachine worden gereinigd. Houd er rekening mee dat het dekbed, ook opgevouwen, vrij groot is en mogelijk niet in alle wasmachines past.

In welke designs is het HappyBed dekbed verkrijgbaar?

HappyBed biedt tientallen verschillende prints aan, dus er is altijd wel een design dat bij je inrichting past. We hebben bijvoorbeeld de stijlvolle zwarte variant getest.

Biedt HappyBed een proefperiode voor het dekbed?

Ja, bij HappyBed kunt u het dekbed 30 dagen uitproberen, wat u ruim de tijd geeft om een weloverwogen keuze te maken.

Is het HappyBed dekbed geschikt voor mensen met allergieën?

Ja, het dekbed is anti-allergisch, wat betekent dat het veilig is voor mensen met de meeste allergieën.

Is het HappyBed dekbed ook geschikt voor logeerbedden?

Ja, het dekbed is zeer geschikt voor logeerbedden. Dankzij de warmteklasse 2 is het het hele jaar door geschikt en kan het snel worden opgemaakt en gewassen na gebruik door gasten.

Menu