Zoeken
Zoeken
PC040204

Inventum H136I Elektrische Onderdeken Test, Review & Foto’s

In deze uitgebreide review wordt het Inventum H136I Elektrische Onderdeken onder de loep genomen en grondig getest op aspecten als comfort, warmte, gebruiksvriendelijkheid, formaat en stroomaansluiting. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van dit hoogwaardige elektrische deken als onderdeel van onze elektrische deken test.

Conclusie: De Inventum is een fijne elektrische onderdeken, zonder bevestigingslussen, om je bed mee voor te verwarmen en het ’s nachts warm te houden in bed.

Inventum H136I Elektrische Onderdeken Review

4.0

De Inventum HN136I is een elektrische onderdeken. Dit betekent dat deze onder je hoeslaken en eventueel molton/matrasbeschermer komt te liggen. Hierdoor voel je nagenoeg niks van de elektrische onderdeken, met uitzondering van eventueel het stroompunt op de hoek van de deken. Het uitspreiden doe je vanaf het voeteneinde, en de deken kan op beide zijden worden gebruikt.

 

Vanwege het formaat van de onderdeken, het uitspreiden vanaf het voeteneinde en de snoerlengte van slechts 2 meter, had ik de stroomaansluiting op schouderhoogte liggen. Deze voelde ik als ik op de rand van het bed ging zitten. De deken heeft geen bevestigingslussen, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn: de deken is voor veel verschillende matras afmetingen te gebruiken, maar kan wel verschuiven bij een onrustige slaper.

 

De schakelaar voelt stevig en degelijk aan, en heeft drie standen. Er zit geen timerfunctie op, dus schakelt deze deken niet automatisch uit. Als je ermee gaat slapen (uiteraard in de laagste stand) dien je deze de volgende ochtend dus zelf nog uit te schakelen, om energieverspilling te voorkomen.

 

Het maximaal opgenomen vermogen is 54.5Wh en op temperatuur 53Wh. Hierdoor duurt het opwarmen wel eventjes. Daarom adviseert de fabrikant ook om de deken een half uur voor het naar bed gaan in te schakelen en het dekbed dicht te leggen, om zo de gegenereerde warmte vast te houden.

 

De onderdeken is, zonder de stroomkabel en schakelaar, machinewasbaar op een wolprogramma en maximaal 30 graden zonder centrifugeren. Mocht de schakelaar een keer vies worden, dan kun je deze met een droge, pluisvrije doek reinigen.

Voordelen:
  • Machinewasbaar
  • Warmt redelijk snel op
  • Eenvoudige doch stevige schakelaar
  • Relatief laag stroomverbruik
  • Ligt niet in de weg onder je hoeslaken
Nadelen:
  • Schakelt niet automatisch uit
  • Door het ontbreken van bevestigingslussen kan deze verschuiven
  • Snoerlengte
Check Prijs op Bol.com

Foto’s van het deken

Alle elektrische dekens naast elkaar

proficare elektrische deken review Luvego Elektrische Deken Review alpina elektrische deken voetenwarmer review Inventum HN136I review Inventum HNL4112Z review medisana elektrische deken review lifegoods auronic elektrische deken review
  ProfiCare Luvego Alpina Inventum H136I Inventum HNL4112Z Medisana Lifegoods
Algemene score 5 5 4,5 4 4,5 4 4,5
Kwaliteit 5 5 5 4,5 5 4 4,5
Gebruiksgemak 5 5 5 4 4,5 4 5
Zachtheid 5 5 5 4 4,5 3,5 5
Stroomverbruik 3,5 4 3,5 5 4,5 5 4,5
Opwarmsnelheid 5 5 4,5 3,5 4 4 4,5
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€€

Menu