Zoeken
Zoeken
PB190123

Philips Wake Up Light Somneo Review & Ervaring

In deze uitgebreide review wordt de Philips Wake Up Light Somneo onder de loep genomen en grondig getest op aspecten als gebruiksvriendelijkheid, features, licht en geluid. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van deze hoogwaardige wake up light als onderdeel van onze wake up light test.

Conclusie: De Philips Wake Up Light Somneo is de meest luxueus uitgevoerde wake-up light die ik heb getest. In alle opzichten vind ik dit de beste keuze, maar daar is de prijs ook naar.

Philips Wake Up Light Somneo Review

5.0

Philips is wellicht hét bekendste merk voor wake-up lights. De Philips wake-up light Somneo is een prachtig vormgegeven wekker en de meest luxueuze wake-up light welke ik tot nu toe heb getest. Het design is met de opening middenin bijzonder te noemen ten opzichte van de andere geteste modellen. De exacte reden achter dit specifieke design is mij niet bekend. Wel kan ik stellen dat het erg fijn wakker worden is met dit Philips Wake Up Light. Wel is het aan te raden de handleiding te raadplegen, want de Somneo kan in het begin wat ingewikkeld overkomen. 

Je kunt een tweetal wekkers instellen en de lamp gaat een half uur voor wektijd rustig in etappes aan. Er zijn zeven wekgeluiden waaruit je kunt kiezen om mee wakker te worden. Zes van deze wekgeluiden bevatten vogelgeluiden, dus daar moet je wel van houden. Ook is het mogelijk om met de radio wakker te worden, of bijvoorbeeld je telefoon op de AUX-poort aan te sluiten. De geluidskwaliteit van het product valt echter wel tegen voor de prijscategorie. Mijns inziens had Philips hier een paar euro extra moeten spenderen aan een betere kwaliteit speaker.

De Somneo geeft ’s avonds voldoende licht om als leeslamp te fungeren, en met een tik bovenop zet je de lamp uit. ’s Nachts kun je hem ook als (zwak) nachtlampje gebruiken als je bijvoorbeeld even snel naar het toilet moet. De lamp blijft dan vrij donker en rood van kleur, waardoor je niet je partner wakker maakt, en je zelf ook niet direct wakker wordt van een felle lamp. Verder zit er een USB-poort achterop waarmee je je telefoon kunt opladen. Deze poort dient uitsluitend voor het opladen van je telefoon, je kunt dus geen USB-stick met muziek gebruiken.

Voordelen:
 • Meerdere wektijden mogelijk
 • AUX-poort en FM-radio
 • Nachtlampje eenvoudig in te schakelen door tik bovenop
 • Biedt ook rustgevende, natuurlijke wektonen
 • Mooie vormgeving
 • Fijne zonsondergangsimulatie
Nadelen:
 • Keuze aan wekgeluiden beperkt
 • Van alle geteste wake-up lights is dit veruit de duurste
 • Geluidskwaliteit valt tegen voor deze prijs
 • Lamp kan als stofmagneet fungeren
 • Groot formaat
 • Geen DAB+ radio
Check Prijs op Bol.com

Gemaakte foto’s

Alle wake up lights naast elkaar

Kadoing Beer Kinderwekker Review Yono Wake Up Light Review Uply Wake Up Light Review Living Nine Wake Up Light Review Philips Somneo HF3654 Review
  Kadoing Yono Uply Living Nine Philips
Algemene score 4 4 4,5 4,5 5
Gebruiksgemak 5 4,5 5 5 4
Geluidskwaliteit 4 3,5 4 4 4
Oplaadpoort Nee Nee Ja Ja Ja
AUX-poort Nee Nee Nee Nee Ja
FM-radio Nee Nee Ja Ja Ja
Prijs €€ €€ €€ €€€€

Veelgestelde vragen

1. Wat is de Philips Somneo HF3654?

De Philips Somneo HF3654 is een Sleep and Wake-Up Light ontworpen om je op een natuurlijke manier te helpen in slaap te vallen en wakker te worden door het simuleren van zonsondergang en zonsopgang.

2. Hoe werkt de Philips Somneo HF3654?

De Philips Somneo HF3654 simuleert een zonsopgang door het licht geleidelijk te laten toenemen voordat je wakker wordt. ’s Avonds simuleert het een zonsondergang door het licht geleidelijk te laten afnemen om je te helpen in slaap te vallen.

3. Kan ik mijn telefoon opladen met de Philips Somneo HF3654?

Ja, de Philips Somneo HF3654 heeft een USB-poort waarmee je je telefoon of andere apparaten kunt opladen.

4. Kan ik de Philips Somneo HF3654 als een gewone lamp gebruiken?

Ja, je kunt de Philips Somneo HF3654 als een gewone lamp gebruiken en de helderheid en kleur naar wens aanpassen.

5. Is de Philips Somneo HF3654 geschikt voor mensen met slaapproblemen?

De Philips Somneo HF3654 is ontworpen om een natuurlijke slaapomgeving te creëren en kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen of wakker worden.

6. Wat is het verschil tussen de Philips Somneo HF3654 en andere wake-up lights?

De Philips Somneo HF3654 biedt geavanceerde functies zoals een touchscreen, USB-oplaadpoort, en aanpasbare kleur en helderheid, die het onderscheiden van sommige andere wake-up lights.

Menu